חיסכון לכל ילד מור, חיסכון לכל ילד -הלכה, שינו את מדיניות ההשקעה לסיכון מוגבר

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה עוד עדין.
מדובר גם על שיוכים לא נכונים של כספים.
תדמיין שהכניסו לאוריה כספים של מייק.
אוריה השקיע בקרן שנמחקה.
כעת מייק דורש את הכסף.
מה עושים?
זה אי סדרים שהיו ידועים הרבה זמן שם, ולכאורה אפשר את הרוב לסדר עכשיו.

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
זה אי סדרים שהיו ידועים הרבה זמן שם, ולכאורה אפשר את הרוב לסדר עכשיו.
אולי לא קראתם מה כתבתי.
חלקים מהכסף נעלמו באותם קרנות.
אוריה אומר - אני לא פשעתי, ראיתי כסף אצלי בחשבון, שמתי באותה קרן.
מייק אומר - מה זה משנה, תחזיר לי כסף מקרנות אחרות שלך.
אוריה משיב: אבל הכסף הזה איננו.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בעיקרון כן.
רק פה נטען שסוכנים ורמאים החתימו לקוחות תמימים על השקעות מפוקפקות או שלא מתאימות למשקיעים שאנים כשירים.
אז לסיכום, הכסף של העמית הושקע על שמו, והקרנות נאמנות הלא רווחיות הללו עדיין על שם העמיתים או נמחקו, אז מדוע הקפיאו את הכסף של העמיתים שפעלו בחכמה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אז לסיכום, הכסף של העמית הושקע על שמו, והקרנות נאמנות הלא רווחיות הללו עדיין על שם העמיתים או נמחקו, אז מדוע הקפיאו את הכסף של העמיתים שפעלו בחכמה?
הסיבה פשוטה ריצה אל הבנקים לא מועילה אף לרצים.
ויש שם נכסים רבים שהם לא סחירים ולמכור אותם מיד גורם למכירה במחיר הרבה יותר נמוך ממה שאפשר לקבל כשפועלים בצורה נכונה.

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
ראשית כל, לקח המון זמן לקלוט מי שייך למה וכו'.
טוענים שכל הרישום שם היה חובבני, היה צריך לשבת על אקסלים ולשחזר פעולה אחרי פעולה.

שנית, המטרה העיקרית היא למכור את כל הפעילות לחברה אחרת (הפניקס/כלל/גלובלנט) ואפ אחת לא תסכים לקנות רק את הכסף הטיפש והבעייתי, לכן המנהל המיוחד רוצה למכור את הכל כעסקת חבילה לחברה, ורק אח"כ לשחרר את העמיתים.

שלישית, לא ברור עוד מאיפה יכסו את הבור, היו זמירות שטענו שצריך לעשות תספורת שווה לכל בעלי ההשקעות, אישית אני לא מאמין שבית המשפט יאשר כזה דבר, אבל איש לא יכול לדעת מה באמת המנהל מתכנן.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ראשית כל, לקח המון זמן לקלוט מי שייך למה וכו'.
טוענים שכל הרישום שם היה חובבני, היה צריך לשבת על אקסלים ולשחזר פעולה אחרי פעולה.

שנית, המטרה העיקרית היא למכור את כל הפעילות לחברה אחרת (הפניקס/כלל/גלובלנט) ואפ אחת לא תסכים לקנות רק את הכסף הטיפש והבעייתי, לכן המנהל המיוחד רוצה למכור את הכל כעסקת חבילה לחברה, ורק אח"כ לשחרר את העמיתים.

שלישית, לא ברור עוד מאיפה יכסו את הבור, היו זמירות שטענו שצריך לעשות תספורת שווה לכל בעלי ההשקעות, אישית אני לא מאמין שבית המשפט יאשר כזה דבר, אבל איש לא יכול לדעת מה באמת המנהל מתכנן.
מה זה קשור לרישום, אוריה הכניס כסף, וסלייס זיכו את חשבון ההשקעות שלו, זהו הם יצאו מהסיפור, מה הקשר אקסלים?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מה זה קשור לרישום, אוריה הכניס כסף, וסלייס זיכו את חשבון ההשקעות שלו, זהו הם יצאו מהסיפור, מה הקשר אקסלים?
מכיון שהעבירו כספים של אנשים שלא מבינים בהשקעות, מרבית מהכספים בסלייס היו מנוהלים.
למשל משקיעים בכמה קרנות נאמנות זרות, שרשמית יכולות להשקיע במיליון דברים.
והכסף אמנם רשום בהם, אבל לא יודעים מה באמת קורה שם.
הועברו מיליונים רבים לקרנות חוץ (אחד "המעלות" של IRA זה שניתן להשקיע גם בהשקעות אלטרנטיביות)
מדובר בקרנות ללא פיקוח או ללא חובת פיקוח.
לפי המידע כעת מדובר על עוקץ ואין רישום של הכספים.

lizi_g

משתמש פעיל
לרבים השואלים, מצ"ב נוסח תשובה של חברת אינפיניטי, אחרי תלונה לרשות שוק ההון על עיכוב משמעותי (מעל שנתיים!) של ניוד קופת חיסכון לכל ילד.

מהנוסח נראה שהחוק מחייב אותם אכן לשלם את הפסד התשואה!;

נדגיש כי החברה פועלת על פי הוראות החוק ובוחנת את התשואות בתקופת העיכוב, ואם יימצא כי ישנו
הפרש תשואה בגין תקופת העיכוב, ההפרש יועבר.
שלום .
אנחנו ניידנו אל אינפיניטי גם כמה קופות. לקח להם כ-5 חודשים להשלים את התהליך .[בחצי השני של 2023].
יש דרך כלשהי שהם ישלמו את הפסד התשואה מדובר בלא קצת.
בנוסף אם אני מבינה ממה שכתבת במקרה שביטוח לאומי ישר העביר את רצף ההפקדות אליהם זה שונה מאשר העיכוב היה של ביטוח לאומי?
ואם כן איך אני יכולה לברר מתי התחיל ההפקדות מביטו"ל?

וממש אשמח להבין באמת האם יש לי מה לעשות מולם לגבי הפסד התשואה.

תודה רבה מראש!!!

מגילה

משתמש חדש
שלום וברכה אני ניידתי לאינפנטי מסלול הלכה האם מסלול זה בסיכון מוגבר הוא שהייתי צריכה לבחור מסלול סיכון מוגבר וגם זה בסדר מבחינת הלכה?

מקצועי בלבד אשמח לעזרתך​

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שלום וברכה אני ניידתי לאינפנטי מסלול הלכה האם מסלול זה בסיכון מוגבר הוא שהייתי צריכה לבחור מסלול סיכון מוגבר וגם זה בסדר מבחינת הלכה?

מקצועי בלבד אשמח לעזרתך​

מסלול הלכה הוא מסלול 100% מנייתי ודומה במהותו לסיכון מוגבר.
מסלול סיכון מוגבר הוא ללא הכשר.

A052

משתמש סופר מקצוען
שלום .
אנחנו ניידנו אל אינפיניטי גם כמה קופות. לקח להם כ-5 חודשים להשלים את התהליך .[בחצי השני של 2023].
יש דרך כלשהי שהם ישלמו את הפסד התשואה מדובר בלא קצת.
בנוסף אם אני מבינה ממה שכתבת במקרה שביטוח לאומי ישר העביר את רצף ההפקדות אליהם זה שונה מאשר העיכוב היה של ביטוח לאומי?
ואם כן איך אני יכולה לברר מתי התחיל ההפקדות מביטו"ל?

וממש אשמח להבין באמת האם יש לי מה לעשות מולם לגבי הפסד התשואה.

תודה רבה מראש!!!
אני לא יודע מה הטווח שמותר להם לסחוב את זה.
בדוח השנתי שקיבלתם על 2023 כתוב מתי התחילו להפקיד.
ואם יש בעיה תפנו בתלונה דרך רשות שוק ההון.

lizi_g

משתמש פעיל
ראשית תודה.

איך אפשר לדעת מה הטווח שמותר להם לסחוב את הניוד?

יוסיK

משתמש מקצוען
לעת עתה אין אופק כשרותי.
דיברתי עכשיו עם השירות לקוחות שלהם
הפקיד "הלך" לברר עם מנהל וטען שזה בטיפול ומקווה שעוד שבוע יהיה ניתן לברר האם תהיה כשרות.
הניסוח היה מאוד זהיר, לא אמרו שהם מאריכים ולא שללו.
תודה שעדכנת.

מאיר 100

משתמש רשום
אז מה? נשאר רק איניפיטי?
אגב עברתי לאינפיניטי, לקח 4 חודשים, אבל כנראה שווה.

nothing

משתמש פעיל
עדכון: בכ"ו תמוז תשפ"ד
תוסר כשרות בד"ץ העדה החרדית מכל המסלולים במור!

תודה על העדכון!
כעת ש"מור" יורדים מהפרק, באלו חברות יש קרנות השתלמות כשרות במסלול עוקב S&P שמאפשר קבלת הלוואה כנגד הקרן?
תודה מראש!

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה