חלבי מוקרם מושלם.

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
פסטה ברוטב שמנת ופטריות
(כולל הסבר מפורט כדי שיצא טעיםםם, וכדי להבין את הטכניקה של העבודה)
אם מתחשק לכם לפנק את הילדים בחופש, או שאתם סתם מחפשים ארוחת צהריים מהירה
וקלילה, המתכון הזה קל וטעים.
במקום ללכת לחנות פיצה ולהזמין מוקרם, עשרים דקות עבודה ויש לכם ארוחה מפנקת.
(אפשר לקרוא למוקרם הזה "המוקרם של פיצה אמא")
לבשל חבילת פסטה לפי ההוראות.
הכנת הרוטב:

בינתיים לחמם כ30 גר' חמאה במחבת לחתוך חבילת פטריות שמפיניון טריות לפרוסות דקות, ולטגן ביחד כחמש דקות.
לקחת חצי כוס קמח (כוס שתיה חמה) - להוסיף לה מים מהברז עד סוף הכוס ולערבב - החלק הזה מאוד חשוב בגלל שאנחנו רוצים לקבל רוטב סמיך, אבל לא רוצים גושים - הפעולה של ערבוב הקמח במים קרים מונעת גושים ברוטב.
לאחר מכן להוסיף את הבלילה ולהנמיך את האש, להוסיף חבילת שמנת מתוקה, ולערבב כל הזמן לאיחוד ולהסמכה, להוסיף עוד חצי כוס חלב,
ולתבל, כפית מלח, כפית א. שום, חצי כפית פלפל שחור, לטעום ולתקן תיבול, לערבב הכל ביחד עוד כשלוש דקות.
אפיה:
לסנן את הפסטה, להוסיף את הרוטב לסיר של הפסטה ולערבב, להעביר את הפסטה לתבנית תנור, לשים מעל פרוסות גבינה צהובה, לשים בתנור לעוד עשר דקות, כשהגבינה נמסה להעביר למצב גריל (או לשים בחלק העליון של התנור) לעוד חמש דקות כדי לקבל צבע יפה.
הגשה:
אם רוצים לתת לילדים הרגשה של אוכל קנוי, אפשר לקנות תבניות עגולות חד פעמיות קטנות ולהגיש בתור מנה אישית.
(בזמן שהפסטה נאפתה בתנור הספקתי לשטוף את הסיר והמחבת אז גם כלים לא נשארו).
Untitled-1.jpg
 

בדיחה

יצירות שוקולד
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
את לא עושה עם בצל?
 

מוישי או

Samples & styles
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
בחנות לא אופים את הפסטה
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
את לא עושה עם בצל?
אפשר עם בצל,
ברעיון כשיש טעם אחד דומיננטי זה מדגיש אותו, והפשוט
שזה רק טעם אחד יוצא מוצלח.
אפשר אם רוצים להכין עם כל ירק שתבחרו - כרובית, ברוקילי - חתוך גס ומבושל,
גמבה מטוגנת קוביות קישוא, עלי תרד, בטטות קוביות - אחרי בישול קצר.
אפשר להוסיף גבינות קשות שונות.
לכן כתבתי שהכנת הרוטב זו הטכניקה של רוטב באשמאל - בתוספת שמנת מתוקה שנותנת
טעם עשיר.
(אני מכינה את הרוטב הזה עם טונה מקופסא ושמה מעל פסטה, למי שאוכל חלבי עם דג, ואם בתנור אז פרוסות עגבניות דקות מלמעלה)
אותו הרוטב לבד (בלי ירקות) מתאים לתפוחי אדמה מוקרמים, ואותם השלבים - יוצא מעדן. (לבשל קוביות ואז להוסיף את הרוטב)
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
נראה טוב ומגרה!
לא צריך גם קצת אבקת מרק פטריות?

אם מתחשק לך טעם קצת מתועש, אפשר בהחלט.
כף גדושה (תפחיתי במלח)
אבל עם מתבלים טוב אין צורך.
אם רוצים טעם טוב של מוקרם,
אבל לא מתועש ומלאכותי -
שימו קצת אגוז מוסקט מגורד.

אבל ממש קמצוץ. יש לו טעם משתלט.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
בחנות לא אופים את הפסטה
הם לוקחים פסטה, שופכים מעל רוטב מוכן, שמים מעל גבינה צהובה, ושולחים למיקרוגל או לטאבון.
לא חייבים, אפשר לדלג על השלב הזה אם רוצים.
 

תותית י.

משתמש מקצוען
ככה פחות או יותר אני עושה וזה מושלם
(אני שמה 2 כפות קמח ולא חצי כוס ומה גם אבקת מרק פטריות)
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
נראה מצויין!
כף או 2 קמח (במקום חצי כוס) יעשו את העבודה מצויין.
2 כפות קמח גדושות, או שלוש מתקרב לחצי כוס.
וזה יוצא סמיך טוב.
אם רוצים לדלל אפשר גם להוסיף יותר חלב כוס או שתיים.
ואגב, זה הבסיס גם למרקים מוקרמים:
מרק פטריות מוקרם - לשים שתי חבילות פטריות ואפשר גם בצל ולטגן,
להוסיף לסיר של כשמונה ליטר אחרי השלב של ההסמכה,
חצי סיר מים רותחים לבשל כארבעים דקות, ואז להוסיף כליטר חלב לעוד 20 דקות.
מרק תפו"א מוקרם - לטגן המון בצלים, שים כמה תפו"א חתוכים לקוביות, להקרים,
לבשל במים כארבעים דקות ולהוסיף חלב, ויותר מלח.
(אפשר גם ברוקולי או כרובית, ולטחון.)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
2 כפות קמח גדושות, או שלוש מתקרב לחצי כוס.
אני אישית שמה כף או 2 שטוחות.(מטגנת את הקמח כמה שניות בשלב טיגון הפטריות).
בכל מקרה לא מדובר כאן על הלכה למשה מסיני, והמתכון שלך נשמע מצויין!
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אני אישית שמה כף או 2 שטוחות.(מטגנת את הקמח כמה שניות בשלב טיגון הפטריות).
בכל מקרה לא מדובר כאן על הלכה למשה מסיני, והמתכון שלך נשמע מצויין!
בשביל להוסיף את הקמח ללא גושים צריך הרבה מיומנות,
תנסי לערבב עם מים רגילים ואז להוסיף, מאוד מקל על העבודה.
מסכימה. אפשר שתי כפות, אני שמחה על ההערה, כדי שיצא מושלם,
למי שמכינה.
נשנה:
2 כפות קמח.
(כמובן שהכנתי ממש לפני שהעליתי, וזה בסדר, אבל בשביל מרקם פחות סמיך שימו 2 כפות)
(בעיקרון כתבתי בצורה מאוד מפורטת ומוסברת בשביל מי שקצת מפחדת מהמטבח,
וזו צורת הכתיבה הקבועה שלי, במטרה להנגיש את המטבח בקלות, גם למי שחוששת ממנו).
לכן אני גם מפרטת את הטכניקה, וגם מפשטת את התהליך וגם מסבירה את העיקרון,
בהמשך הסברתי על המרק, וברעיון להכנת רוטב פיטריות בייתי זה אותו עיקרון אבל במקום
לשים קמח שמים קורנפלור, הקורנפלור נותן מרקם שדומה יותר לרוטב הקנוי, כאן ברור כף גדושה לא יותר,
באותה טכניקה, לערבב קודם עם מים, להוסיף לירקות המטוגנים, לתבל.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה