מוקדש לכל האימהות...

zipi m

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
קבלתי במייל
תהנו...

קבצים מצורפים

• ����� נ��ר.pdf
    KB 190.1 · צפיות: 35

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
כן, זה התפקיד של אמא יהודייה!!
לא לבוא לביה"כ ולהפריע לכל המתפללות!!!!!!!
וסליחה שנדחפתי, פשוט עלה לי לראש המשחקייה שהייתה אצלינו בביה"כ בראש השנה..
(אני לא מדברת רק על הילדים, אני בפרוש מדברת גם על המשחקים, שהכניסו, לתוך ביה"כנ, כדי שהאמא תוכל להתפלל
אה, נפלו עלי עלי ספרים, ונתקעו בי בימבות- במשך כל התפילה לא נראה לי משמעותי...)

ותעירו לי אם אני לא צודקת...

zipi m, ונחמי וייס אם בזכותכם- ביו"כ רק עוד אישה אחת תעורר, ותישאר בבית - והיה זה שכרכם
תודה!!

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
לא נפתח לי... :(

PBסטית, את צודקת, אבל לא ב-100 אחוז. התפקיד של אשה יהודיה הוא גם להתפלל על עצמה ועל ילדיה. רק מה? שיש סדרי עדיפויות. כל אישה מכירה את עצמה ואת הילדים שלה, וגם את התנאים הסביבתיים. לי, למשל, יש ילד אחד קטן שאוהב להתפלל, עצמאי מאד ויודע לשמור על השקט. הוא מתפלל, וכשנמאס לו - יוצא. התינוקת שלי גם היא שקטה מאד, ואני עומדת איתה ברחבה מחוץ לעזרת הנשים ושם מתפללת. אם היא בוכה, אפילו רק ציוץ - אני יוצאת איתה לגמרי. כך גם אני מצליחה להתפלל ולספוג את האווירה של הימים הקדושים האלה, וגם לא מפריעה לאף אחת.
כמובן, לא אצל כל אחת זה מעשי, ולכן אמרתי - יש סדרי עדיפויות. אם יש אפשרות מעשית להתפלל בלי להפריע - אפשר וצריך לבוא להתפלל! ואם אין אפשרות כזו - אסור לבוא להתפלל בבית הכנסת.

אלישבע אבר

מנהלת קהילת מוזיקה. סאונד. והפקות במה
מנהל
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י בראש מילה;1083056:

PBסטית, את צודקת, אבל לא ב-100 אחוז. התפקיד של אשה יהודיה הוא גם להתפלל על עצמה ועל ילדיה. רק מה? שיש סדרי עדיפויות. כל אישה מכירה את עצמה ואת הילדים שלה, וגם את התנאים הסביבתיים. לי, למשל, יש ילד אחד קטן שאוהב להתפלל, עצמאי מאד ויודע לשמור על השקט. הוא מתפלל, וכשנמאס לו - יוצא. התינוקת שלי גם היא שקטה מאד, ואני עומדת איתה ברחבה מחוץ לעזרת הנשים ושם מתפללת. אם היא בוכה, אפילו רק ציוץ - אני יוצאת איתה לגמרי. כך גם אני מצליחה להתפלל ולספוג את האווירה של הימים הקדושים האלה, וגם לא מפריעה לאף אחת.
כמובן, לא אצל כל אחת זה מעשי, ולכן אמרתי - יש סדרי עדיפויות. אם יש אפשרות מעשית להתפלל בלי להפריע - אפשר וצריך לבוא להתפלל! ואם אין אפשרות כזו - אסור לבוא להתפלל בבית הכנסת.

אין לי בעייה שאמהות יושבות בביהכ" או מחוצה לו ואחראיות על הילדים שלהם, יש לי בעייה עם אמהות שנכנסות עם הילדים לבפנים, כולל תפילות העמידה, כולל משחקים, אוכל, ממתקים, ועוד היד נטויה...
ובינינו, גם הילד הכי שקט- מתחיל לבכות, במיוחד כשהוא ערני להפליא, ופתאום כולם בשקט, ועוד אמא שלו מתחבאת בתוך איזה ספר ענק.. לא?

אישה שמסתדר לה, בלי להפריע לאף אחד- בכיף, למה לא??
אישה שחושבת שמסתדר לה (ועל חשבון אחרות..) זה ממש לא!!

תלתלי

משתמש פעיל
כל אחת תעשה כפי הבנתה ולפי מצפונה.

הרבנית ימימה מזרחי אומרת כל כך נפלא:
מי שיכולה שתתפלל לפחות שתי תפילות.
כל נדרי שפותחת את תפילות יום הכיפור,
ונעילה שנועלת את יום הכיפור.
וההתחלה והסוף של יום הכיפורים הם הכי חשובים.
אם יש לך ילדים ותינוקות קחי אותם איתך לתפילת נעילה.
ולמה?
כי עד היום לא הצלחנו להביא את המשיח, אז אולי בעזרת ד', הבל פיהם הטהור של תינוקות של בית רבן בבית הכנסת ובכיים הטהור הבוקע שערי שמים הוא שיביא את המשיח.

אם בראש השנה אמרתי שמי שיש לה ילדים קטנים שתישאר בביתה ושם תפקידה, שכן בתקיעת שופר חייבים שקט מוחלט, הרי שכעט ביום הכיפורים זה משהו אחר,
אין תקיעת שופר אז תביאי את כוווווווווולם, עם הנזלת והטיטול הנופל:):):).

והעיקר שנזכה לשמוע עוד שנה את שופרו של משיח
ולראות בבנין בית המקדש.
גמר חתימה טובה לכל עם ישראל.

חביבה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י תלתלי;1083065:
כל אחת תעשה כפי הבנתה ולפי מצפונה.

הרבנית ימימה מזרחי אומרת כל כך נפלא:
מי שיכולה שתתפלל לפחות שתי תפילות.
כל נדרי שפותחת את תפילות יום הכיפור,
ונעילה שנועלת את יום הכיפור.
וההתחלה והסוף של יום הכיפורים הם הכי חשובים.
אם יש לך ילדים ותינוקות קחי אותם איתך לתפילת נעילה.
ולמה?
כי עד היום לא הצלחנו להביא את המשיח, אז אולי בעזרת ד', הבל פיהם הטהור של תינוקות של בית רבן בבית הכנסת הוא שישכנע את המשיח לבא.

אם בראש השנה אמרתי שמי שיש לה ילדים קטנים שתישאר בביתה ושם תפקידה, שכן בתקיעת שופר חייבים שקט מוחלט, הרי שכעט ביום הכיפורים זה משהו אחר,
אין תקיעת שופר אז תביאי את כוווווווווולם, עם הנזלת והטיטול הנופל:):):).
והעיקר שנזכה לשמוע עוד שנה את שופרו של משיח
ולראות בבנין בית המקדש.
גמר חתימה טובה לכל עם ישראל.

איך אפשר לבוא לביהכנ"ס עם ילדים קטנים שמפריעים. אולי בגלל זה כמה נשים לא יצליחו להתכוון בתפילה? את לוקחת על עצמך את האחריות הזאת?
סליחה אם אני סותרת דברים של רבנית חשובה אך כוונה בתפילה זה משהו מאד חשוב ואני לא חושבת שזה הוגן לקחת את זה ממשהו.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בראש מילה;1083056:

קובץ של 20 נשים עם ילדים שרק מתחילים לבכות יוצאים איתם מבית הכנסת - מפריע מאוד לתפילה! בתור בחורה הפריע לי מאוד מאוד.
אפשר להתפלל בבית את כל התפילות מאוד מאוד בכוונה, בלי להפריע אפילו טיפה לאף אחד. נראה לי שה' אוהב את זה מאוד.

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אפשר להתפלל בבית את כל התפילות מאוד מאוד בכוונה, בלי להפריע אפילו טיפה לאף אחד. נראה לי שה' אוהב את זה מאוד.
זהו שלא בדיוק...
כי איך אפשר להתפלל שהילדים מסביב שהוזהרו לא להפריע לאמא .. רק שואלים.. "מתי את כבר גומרת"..?
אבל ב"ה. צרות של עשירים.
ולכולם בסוף תהיינה מספיק שנים ללכת להתפלל את כל התפילות ועוד נתגעגע לימים האלו.

sari93

משתמש צעיר
אם בבית אי אפשר להתפלל בגלל הילדים, ק"ו שבבית הכנסת אי אפשר, שם זה מפריע לנשים אחרות.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י יעל;1083134:
ולכולם בסוף תהיינה מספיק שנים ללכת להתפלל את כל התפילות ועוד נתגעגע לימים האלו.

סך הכל די מהר אפשר להתחיל להכנס ולטעום קצת תפילה בבית הכנסת.
הילדים הקטנים גדלים מהר...
תוך 8 שנים מיום לידת הבכור אפשר כבר, בדרך כלל, להיכנס במהלך חזרת הש"ץ ל 15-20 דק', ולא לחכות עד שהם באים ליילל, אלא פשוט לחזור אליהם.
כשיש ילד אחד עד שלושה אפשר הרבה פעמים לעשות תורנות בין שכנות.
מה נשאר?
שנתיים / שלוש / ארבע שבהם ממש קשה להגיע, אפילו רק לטעימה.
לא כל כך נורא :)

מה שכן, אמהות, תפילת העמידה אל תנסו לעמוד בתוך בית הכנסת עצמו.
הכי גרוע ש"ובכן תן פחדך" של מוסף הבייביסיטר ה'גדול' שלך קורא לך דחוף-דחוף.
תפילת העמידה תעמדו בתוך הבית, אחרי שווידאתן שכל הדברים המסוכנים (אסלות, סירים חמים, וכדו') נמצאים הרחק-הרחק מהשג ידם של הילדים.
ככה יש איזשהו סיכוי שתצליחו להתחיל שמו"ע וגם לגמור אותו :)

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גלבוע;1083141:
סך הכל די מהר אפשר להתחיל להכנס ולטעום קצת תפילה בבית הכנסת.
הילדים הקטנים גדלים מהר...
תוך 8 שנים מיום לידת הבכור אפשר כבר, בדרך כלל, להיכנס במהלך חזרת הש"ץ ל 15-20 דק', ולא לחכות עד שהם באים ליילל, אלא פשוט לחזור אליהם.
כשיש ילד אחד עד שלושה אפשר הרבה פעמים לעשות תורנות בין שכנות.
מה נשאר?
שנתיים / שלוש / ארבע שבהם ממש קשה להגיע, אפילו רק לטעימה.
לא כל כך נורא :)

מה שכן, אמהות, תפילת העמידה אל תנסו לעמוד בתוך בית הכנסת עצמו.
הכי גרוע ש"ובכן תן פחדך" של מוסף הבייביסיטר ה'גדול' שלך קורא לך דחוף-דחוף.
תפילת העמידה תעמדו בתוך הבית, אחרי שווידאתן שכל הדברים המסוכנים (אסלות, סירים חמים, וכדו') נמצאים הרחק-הרחק מהשג ידם של הילדים.
ככה יש איזשהו סיכוי שתצליחו להתחיל שמו"ע וגם לגמור אותו :)

תוך 8 שנים אפשר כבר להיכנס לבית הכנסת?? מממש לא (מה עם הבאים אח"כ...?)
בני הבכור בן 13 ועוד לא הלכתי לבית כנסת מאז שילדתי אותו ..
ואני מאד שמחה להיות בתקופה הזו עם ילדים קטנים בבית ביום כיפור ב"ה..
עוד נתגעגע לזה...

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
די מטריד אותי המשפט הזה שאני שומעת מאימהות מאושרות ובטוחות לגמרי:" הילדים שלי לא מפריעים".
לעולם אי אפשר לדעת. הילדים המלאכיים ביותר עשויים להפתיע.
ומאוד, מאוד יכאב לי כשאגיע לשנים שאוכל להתפלל בנחת בבית הכנסת כש"ילדים שלא מפריעים" - יפריעו.
אני חושבת שלאימהות אסור להגיע לבית הכנסת. פשוט אסור.
מי תקח על מצפונה הפרעות ועוד בימי הדין? נראה לי שזו גם חוצפה כלפי שמיא להכות על חטא בד בבד עם עשיית החטא.

בבית יש לקטנים אפשרות למצוא תעסוקה ביתר קלות ואפשר להיערך עם פעקאלאך, ומשחקים חדשים/מוחלפים.

אני מארגנת לי את היום לפי התפילות: לקראת שמו"ע של שחרית- שקיות ממתקים.
לפני מוסף- משחק חדש. וכן הלאה...

הסתייגות אחת: לכל נדרי אני הולכת.
זה סיפור של רבע שעה ותו לא. והילדים עוד לא חסרי סבלנות.
בעלי אמר לי שחשוב במיוחד להיות בכל נדרי- כי צריך בשביל זה מנין.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י רותי12;1083156:
תוך 8 שנים אפשר כבר להיכנס לבית הכנסת?? מממש לא (מה עם הבאים אח"כ...?)
בני הבכור בן 13 ועוד לא הלכתי לבית כנסת מאז שילדתי אותו ..
ואני מאד שמחה להיות בתקופה הזו עם ילדים קטנים בבית ביום כיפור ב"ה..
עוד נתגעגע לזה...
כנ"ל. לסוד של השמונה שנים קוראים:"בת בכורה". ולא כל בת בכורה בת שמונה, או בת שמונה לא בכורה יכולה לשמור על הטף בלי לקפוץ כל דקתיים לבית כנסת רק להגיד שפוצ'וק רוצה עוד במבה ואם אימא מרשה , ולקבל ששששש... שמגיע עד לעזרת גברים.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י נוי;1083174:
כנ"ל. לסוד של השמונה שנים קוראים:"בת בכורה". ולא כל בת בכורה בת שמונה, או בת שמונה לא בכורה יכולה לשמור על הטף בלי לקפוץ כל דקתיים לבית כנסת רק להגיד שפוצ'וק רוצה עוד במבה ואם אימא מרשה , ולקבל ששששש... שמגיע עד לעזרת גברים.

בת בכורה...:eek:
כשביתי תהיה בת 8 זה יקרה עוד 5 שנים..בעז"ה

sari93

משתמש צעיר
ומאוד, מאוד יכאב לי כשאגיע לשנים שאוכל להתפלל בנחת בבית הכנסת כש"ילדים שלא מפריעים" - יפריעו.
.
נכון, תחשבו על זה שגם אם היום אישה בטוחה שהילדים שלה לא מפריעים,
בעוד כמה שנים כשתוכל כבר ללכת להתפלל כן יפריעו לה הילדים של האחרים.
ככה זה, כל אחת בטוחה שגם אם הילד שלה נכנס לרגע ללחוש לה משהו והיא לוחשת לו בחזרה זה לא מפריע, אבל כשמרגישים את זה מהצד.....

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י sari93;1083182:
.
נכון, תחשבו על זה שגם אם היום אישה בטוחה שהילדים שלה לא מפריעים,
בעוד כמה שנים כשתוכל כבר ללכת להתפלל כן יפריעו לה הילדים של האחרים.
ככה זה, כל אחת בטוחה שגם אם הילד שלה נכנס לרגע ללחוש לה משהו והיא לוחשת לו בחזרה זה לא מפריע, אבל כשמרגישים את זה מהצד.....

ילד שלוחש לא אמור להפריע!
אבל יש ילדים שלא יודעים ללחוש או שנכנסים ברבעיות ואז הרבה יותר קשה להיות מרוכזת.

ושוב התפקיד שלי כאמא זה לשמור על הילדים. אבל התפקיד שלנו כמתפללות בבית כנסת הוא לא לחפש את הרעש כי שאת בתוך התפילה קשה מאוד מלחישה להיות לא מרוכזת.

(וכן, בשמונה שנים האחרונות אני מכירה את הבית כנסת רק מבחוץ ומשתדלת להתפלל ככה תוך שמירה על הילדים, לא יודעת חייבת לשמוע קצת תפילה של בית כנסת ולא רק את עצמי מתחזנת :))

בעניין השמונה שנים מהלידה כנראה שבאמת צריך בת...

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אבל לפעמים הוא לא רק לוחש, הוא עובר בין הספסלים ומזיז שורת נשים כבודות וכבדות שמפנות לו מקום לעבור תוך חריקות כיסא קולניות. והוא עושה את המסלול פעמיים לפחות - הלוך וחזור.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י ליקי;1083184:
ילד שלוחש לא אמור להפריע!
ועכשיו נתווכח על הדציבלים...
הדלת חורקת, משב חם נכנס מבחוץ, כולן מרימות את הראש, פוצ'וק לוחש, אימא שואלת ביד, הוא לוחש עוד פעם הוא מהנהן. יוצא, שוכח לסגור את הדלת, נזכר חוזר וטורק בחבטה ומפיל לסבתא את המשקפיים מרוב בהלה.
הוא רק לוחש. לא מפריע.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה