נכתב ע"י בראש מילה;1083056:לא נפתח לי...
PBסטית, את צודקת, אבל לא ב-100 אחוז. התפקיד של אשה יהודיה הוא גם להתפלל על עצמה ועל ילדיה. רק מה? שיש סדרי עדיפויות. כל אישה מכירה את עצמה ואת הילדים שלה, וגם את התנאים הסביבתיים. לי, למשל, יש ילד אחד קטן שאוהב להתפלל, עצמאי מאד ויודע לשמור על השקט. הוא מתפלל, וכשנמאס לו - יוצא. התינוקת שלי גם היא שקטה מאד, ואני עומדת איתה ברחבה מחוץ לעזרת הנשים ושם מתפללת. אם היא בוכה, אפילו רק ציוץ - אני יוצאת איתה לגמרי. כך גם אני מצליחה להתפלל ולספוג את האווירה של הימים הקדושים האלה, וגם לא מפריעה לאף אחת.
כמובן, לא אצל כל אחת זה מעשי, ולכן אמרתי - יש סדרי עדיפויות. אם יש אפשרות מעשית להתפלל בלי להפריע - אפשר וצריך לבוא להתפלל! ואם אין אפשרות כזו - אסור לבוא להתפלל בבית הכנסת.
נכתב ע"י תלתלי;1083065:כל אחת תעשה כפי הבנתה ולפי מצפונה.
הרבנית ימימה מזרחי אומרת כל כך נפלא:
מי שיכולה שתתפלל לפחות שתי תפילות.
כל נדרי שפותחת את תפילות יום הכיפור,
ונעילה שנועלת את יום הכיפור.
וההתחלה והסוף של יום הכיפורים הם הכי חשובים.
אם יש לך ילדים ותינוקות קחי אותם איתך לתפילת נעילה.
ולמה?
כי עד היום לא הצלחנו להביא את המשיח, אז אולי בעזרת ד', הבל פיהם הטהור של תינוקות של בית רבן בבית הכנסת הוא שישכנע את המשיח לבא.
אם בראש השנה אמרתי שמי שיש לה ילדים קטנים שתישאר בביתה ושם תפקידה, שכן בתקיעת שופר חייבים שקט מוחלט, הרי שכעט ביום הכיפורים זה משהו אחר,
אין תקיעת שופר אז תביאי את כוווווווווולם, עם הנזלת והטיטול הנופל.
והעיקר שנזכה לשמוע עוד שנה את שופרו של משיח
ולראות בבנין בית המקדש.
גמר חתימה טובה לכל עם ישראל.
קובץ של 20 נשים עם ילדים שרק מתחילים לבכות יוצאים איתם מבית הכנסת - מפריע מאוד לתפילה! בתור בחורה הפריע לי מאוד מאוד.נכתב ע"י בראש מילה;1083056:לא נפתח לי...
PBסטית, את צודקת, אבל לא ב-100 אחוז. התפקיד של אשה יהודיה הוא גם להתפלל על עצמה ועל ילדיה. רק מה? שיש סדרי עדיפויות. כל אישה מכירה את עצמה ואת הילדים שלה, וגם את התנאים הסביבתיים. לי, למשל, יש ילד אחד קטן שאוהב להתפלל, עצמאי מאד ויודע לשמור על השקט. הוא מתפלל, וכשנמאס לו - יוצא. התינוקת שלי גם היא שקטה מאד, ואני עומדת איתה ברחבה מחוץ לעזרת הנשים ושם מתפללת. אם היא בוכה, אפילו רק ציוץ - אני יוצאת איתה לגמרי. כך גם אני מצליחה להתפלל ולספוג את האווירה של הימים הקדושים האלה, וגם לא מפריעה לאף אחת.
זהו שלא בדיוק...אפשר להתפלל בבית את כל התפילות מאוד מאוד בכוונה, בלי להפריע אפילו טיפה לאף אחד. נראה לי שה' אוהב את זה מאוד.
נכתב ע"י יעל;1083134:ולכולם בסוף תהיינה מספיק שנים ללכת להתפלל את כל התפילות ועוד נתגעגע לימים האלו.
נכתב ע"י גלבוע;1083141:סך הכל די מהר אפשר להתחיל להכנס ולטעום קצת תפילה בבית הכנסת.
הילדים הקטנים גדלים מהר...
תוך 8 שנים מיום לידת הבכור אפשר כבר, בדרך כלל, להיכנס במהלך חזרת הש"ץ ל 15-20 דק', ולא לחכות עד שהם באים ליילל, אלא פשוט לחזור אליהם.
כשיש ילד אחד עד שלושה אפשר הרבה פעמים לעשות תורנות בין שכנות.
מה נשאר?
שנתיים / שלוש / ארבע שבהם ממש קשה להגיע, אפילו רק לטעימה.
לא כל כך נורא
מה שכן, אמהות, תפילת העמידה אל תנסו לעמוד בתוך בית הכנסת עצמו.
הכי גרוע ש"ובכן תן פחדך" של מוסף הבייביסיטר ה'גדול' שלך קורא לך דחוף-דחוף.
תפילת העמידה תעמדו בתוך הבית, אחרי שווידאתן שכל הדברים המסוכנים (אסלות, סירים חמים, וכדו') נמצאים הרחק-הרחק מהשג ידם של הילדים.
ככה יש איזשהו סיכוי שתצליחו להתחיל שמו"ע וגם לגמור אותו
כנ"ל. לסוד של השמונה שנים קוראים:"בת בכורה". ולא כל בת בכורה בת שמונה, או בת שמונה לא בכורה יכולה לשמור על הטף בלי לקפוץ כל דקתיים לבית כנסת רק להגיד שפוצ'וק רוצה עוד במבה ואם אימא מרשה , ולקבל ששששש... שמגיע עד לעזרת גברים.נכתב ע"י רותי12;1083156:תוך 8 שנים אפשר כבר להיכנס לבית הכנסת?? מממש לא (מה עם הבאים אח"כ...?)
בני הבכור בן 13 ועוד לא הלכתי לבית כנסת מאז שילדתי אותו ..
ואני מאד שמחה להיות בתקופה הזו עם ילדים קטנים בבית ביום כיפור ב"ה..
עוד נתגעגע לזה...
נכתב ע"י נוי;1083174:כנ"ל. לסוד של השמונה שנים קוראים:"בת בכורה". ולא כל בת בכורה בת שמונה, או בת שמונה לא בכורה יכולה לשמור על הטף בלי לקפוץ כל דקתיים לבית כנסת רק להגיד שפוצ'וק רוצה עוד במבה ואם אימא מרשה , ולקבל ששששש... שמגיע עד לעזרת גברים.
.ומאוד, מאוד יכאב לי כשאגיע לשנים שאוכל להתפלל בנחת בבית הכנסת כש"ילדים שלא מפריעים" - יפריעו.
נכתב ע"י sari93;1083182:.
נכון, תחשבו על זה שגם אם היום אישה בטוחה שהילדים שלה לא מפריעים,
בעוד כמה שנים כשתוכל כבר ללכת להתפלל כן יפריעו לה הילדים של האחרים.
ככה זה, כל אחת בטוחה שגם אם הילד שלה נכנס לרגע ללחוש לה משהו והיא לוחשת לו בחזרה זה לא מפריע, אבל כשמרגישים את זה מהצד.....
ועכשיו נתווכח על הדציבלים...נכתב ע"י ליקי;1083184:ילד שלוחש לא אמור להפריע!
לחישה אחת אולי לא, אבל ילד ועוד ילד ועוד ילד.....ילד שלוחש לא אמור להפריע!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: