מאפים מוס חצי אפוי- @רוחי בלבוחי

אמיליה

משתמש מקצוען
קראתי את המתכון שלך הזה
קרם שוקולד
2/3 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים

מבשלים בסיר כ 10 דקות עד שנעשה קרם תוך כדי ערבוב מתמיד שלא יישרף ומצננים.

מוס-
10 ביצים מופרדות
1/3 כוס סוכר

מקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף חזק וגמיש
מערבבים את החלמונים עם הקרם שוקולד.
מאחדים את הקרם עם הקציפה.

שליש מהתערובת מעבירים לתבנית ואופים על חום של 160 בערך 20 דקות.
מוציאים מצננים ולאחר שזה קר מוסיפים את המוס מעל ושולחים למקפיא עד להגשה.


ואני צריכה ביאורי מילים על השורות המודגשות


מאחדים את הקרם עם הקציפה- הכוונה לאחד את קרם השוקולד + החלבונים + המוס?
ואז שליש ממה שוטחים ואופים?
ואיזה מוס מוסיפים אחר כך עד להצטננות, אם כבר איחדנו את המוס עם הקרם?

יצאתי סתומה :sne:
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
את התערובת המבושלת בסיר מאחדים עם התערובת המוקצפת לאחר שהתערובת המבושלת הצטננה (השוואת טמפרטורות).

לאחר האיחוד בין המסות, לוקחים שליש מהמסה שנוצרה ואופים לפי ההוראות. השכבה האפויה היא מצע למוס שימרח עליה. זו מעין עוגת מוס דו שכבתית- שכבה אפויה ושכבה קציפתית, כששתי השכבות עשויות מאותם הרכיבים.
 

אא-אסתר

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
נשמע ממש טוב אולי אספיק להכין את זה היום
תודה שהבאת את המתכון הזה פתאום...
 

אמיליה

משתמש מקצוען
את התערובת המבושלת בסיר מאחדים עם התערובת המוקצפת לאחר שהתערובת המבושלת הצטננה (השוואת טמפרטורות).

לאחר האיחוד בין המסות, לוקחים שליש מהמסה שנוצרה ואופים לפי ההוראות. השכבה האפויה היא מצע למוס שימרח עליה. זו מעין עוגת מוס דו שכבתית- שכבה אפויה ושכבה קציפתית, כששתי השכבות עשויות מאותם הרכיבים.
תודה!!!
 

ישראל44

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
המתכון המקורי מכאן
נכתב כבר לפני 3 שנים
נראה שעם הזמן עבר גלגולי הקלדה וכתיבה ושינו קצת את ההתנסחות
מקווה שכאן זה יהיה יותר ברור

בהצלחה
 

קבצים מצורפים

  • עוגת מוס שוקולד (1).jpg
    עוגת מוס שוקולד (1).jpg
    KB 385.3 · צפיות: 103

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
קראתי את המתכון שלך הזה
קרם שוקולד
2/3 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים

מבשלים בסיר כ 10 דקות עד שנעשה קרם תוך כדי ערבוב מתמיד שלא יישרף ומצננים.

מוס-
10 ביצים מופרדות
1/3 כוס סוכר

מקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף חזק וגמיש
מערבבים את החלמונים עם הקרם שוקולד.
מאחדים את הקרם עם הקציפה.

שליש מהתערובת מעבירים לתבנית ואופים על חום של 160 בערך 20 דקות.
מוציאים מצננים ולאחר שזה קר מוסיפים את המוס מעל ושולחים למקפיא עד להגשה.


ואני צריכה ביאורי מילים על השורות המודגשות


מאחדים את הקרם עם הקציפה- הכוונה לאחד את קרם השוקולד + החלבונים + המוס?
ואז שליש ממה שוטחים ואופים?
ואיזה מוס מוסיפים אחר כך עד להצטננות, אם כבר איחדנו את המוס עם הקרם?

יצאתי סתומה :sne:
נשמע ממש טוב אולי אספיק להכין את זה היום
תודה שהבאת את המתכון הזה פתאום...
הכנתן בסוף?
שימו לב שבמתכון שאמיליה צטטה כתוב 1/3 כוס סוכר ובמתכון שצורף אחר כך שנראה שבאמת נלקח משם כתוב כוס נוספת מלבד ה 1/3,
אני שמתי 1/3 וזה כרגע בתנור, מבינה שיצא לי לא טוב:(
אם זה באמת טעות כדאי לשנות שלפחות להבאות בתור יצא טוב.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
אני הכנתי ויצא טעים , לא היה חסר סוכר בכלל
אבל גם לא אוהבים אצלי מדי מתוק.
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
הכנתי לשבת יצא ממש טעים!!!
ראיתי שזה מתכון של פסח אז הוספתי חצי חב' שוקולד מריר מומס ופקק תמצית רום כדי להעשיר את הטעם.

תודה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה