הפורום כיום הוא יותר פלטפורמת שיתוף, ופחות פורום מקצועי.
ולכן התגובות הם יותר לייקים ומחמאות, מאשר דיון וביקורת.
לא בטוח שפורום בסגנון אינסטרגם זה רע, אבל בפורום מקצועי התועלות למשתתפים גבוהה יותר.
לענ"ד הדברים שיכולים לשנות מעט, הם
א. ביקורת, להצביע על חוזקות או חולשות בתמונה, זה הדבר הכי חשוב ומפרה, מעורר דיון ומלמד את כולנו.
ב. לכתוב מספר מילים על התמונה לפני אחרי, התאורה וכדומה. זה מחליף את הסיטואציה מסתם שיתוף, לקניית ידע. נראה לי שגם מבחינה פרסומית זה כדאי כי רואים את תהליך העבודה ההשקעה ומקצועיות.
דבר נוסף, הפורום סובל במידה מסוימת מחוסר ניהול בדברים הטכניים השגרתיים,
לדוגמא (סתם דוגמאות) עניין האתגרים שהפך לפארסה של ממש, אין באמת חוקים, מעלים אתגר ולא שופטים, זוכים ולא מעלים, אין דין ואין דיין.
בעבר הייתי תקופה בפורום כתיבה, והניהול שם בהחלט גורם לרמה גבוהה וסדר. ואצלינו אפשר להעלות תמונה גנרית של חתולה עם\בלי ילד ולשים מקדם "צילום אומנותי" (לא שזה באמת משנה, סתם לשם הדוגמא).
ידעתם שבחוקת הפורום כתוב שניתן להעלות עד 4 תמונות באשכול. אלה הדברים הקטנים שיוצרים מקצועיות.
הבהרה חשובה: אין באמור משום תלונה על המנהלים\ת היקרים, שהם אנשים יקרים ואגדות בתחומם, ועסוקים מאוד וכל פעילותם כאן היא בהתנדבות, והערכתי ותודתי על כל מה שהם עושים בפורום זה. כוונתי רק שניהול קשוח יותר בפרטים הקטנים יצור מקום מקצועי וטוב יותר ובהחלט ברור ומובן שטכנית אין מי שזמנו מאפשר לו זאת.
אישית, אני לא צלם מקצועי וגם מקצועי אינו צלם, למדתי מכאן רבות והייתי מאוד שמח לקבל יותר ביקורת וידע, וכעת זה יותר נדיר פה.