בטחוני מה קורה בשכם?

מצב
הנושא נעול.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
ארבעה מחבלים נהרגו בשכם בניהם בכיר ב'גוב האריות' • רה"מ לפיד: חלק מהחולייה הזו זה אנשים שפגעו בעידו ברוך וברגע שהם פוגעים בנו - הם צריכים לדעת שזה ייגמר רע.

הירקן

משתמש פעיל
אני קוראת עכשיו את האשכול מאתמול וקצת משתעשעת איזה דיס איזה ניפוחים הגזמות כיד הדמיון הטובה על כל האוחז במקלדת הוואצפ וחלק מהכותבים גם הוסיפו שהכל מידיעה... תאמת אתמול הלכתי לישון בתחושה (אחרי קריאה בפורום) כאילו מלחמת עולם מתחילה ...ולא דובים ולא יער פעולה שגרתית פלוס מינוס כל אחד/ת יסיק מסקנות לעצמו...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
.

נערך לאחרונה ב:

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אני קוראת עכשיו את האשכול מאתמול וקצת משתעשעת איזה דיס איזה ניפוחים הגזמות כיד הדמיון הטובה על כל האוחז במקלדת הוואצפ וחלק מהכותבים גם הוסיפו שהכל מידיעה... תאמת אתמול הלכתי לישון בתחושה (אחרי קריאה בפורום) כאילו מלחמת עולם מתחילה ...ולא דובים ולא יער פעולה שגרתית פלוס מינוס כל אחד/ת יסיק מסקנות לעצמו...
חיסול של 5 מחבלים זה משהו די חריג
ואשכולות מנופחים זה די בסטנדרט
:unsure:

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
חחח
אני קראתי את האשכול רק הבוקר. ומה שעלה לי בראש, נס שלא קראתי את זה אתמול, כי הייתי נכנסת להיסטריה, ולא בטוח שהייתי מצליחה לצאת מזה ככ מהר, גם לא אחרי שנודע לי שזה לא כצעקתה.. ב"ה.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לפי דיווחים זרים, הפעולה הלילה בקסבה אורגנה בבהילות מאחר והתקבל מידע מודעיני מיידי כי בכירי "גוב האריות" שוהים בדירת המסתור. כוחות גדולים הגיעו למקום והחלו להפגיז אותו, עד שכל המחבלים בדירה חוסלו. הפעולה נוהלה מהחמ"ל של השב"כ, בליווי של רונן בר והרמטכ"ל אביב כוכבי. הפעולה שנחשבת למורכבת, הוטלה על הימ"מ ויחידת המבצעים של השב"כ שנכנסו לתוך הקסבה עצמה. חבריו מ'גבעתי' של סמ"ר עוזי ברוך הי"ד, שנרצח על ידי "גוב האריות", בודדו את האזור.

בקבוצת הטרור סברו שמערכת הביטחון לא תוכל להגיע לדירות המסתור, וזאת הייתה מטרת הפעולה הלילה. כאשר הגיעו הכוחות למקום הם הבינו שקיימת סכנה בקרב ירי פנים אל פנים, ושיגרו מספר טילי נ"ט מסוג מטאדור אל תוך הדירה. הופעלו כנגד המחבלים גם מטענים, בליווי אווירי של מל"טים חמושים שלבסוף לא הגיעו לידי שימוש בקרב. תוך כדי חילופי אש כבדים במיוחד החלו הכוחות לצאת החוצה, כאשר לוחמי גבעתי יצרו "מסדרון" מאובטח בתוך הקסבה, בזמן שהימ"מ והשב"כ יוצאים החוצה משכם. בניסים הקרב הזה הסתיים ללא נפגעים מצד כוחות הביטחון.

במתחם היה מעין חמ"ל שממנו צפו בכוחות הביטחון ממצלמות אבטחה מרחבי שכם. בישראל מזהים את השעות הקרובות כזמן רגיש שבו מחבלים ינסו לעשות פיגועי נקמה. המנגנונים הפלסטינים עודכנו ע"י צה"ל עם תחילת המבצע. לא היה חיכוך בין צה"ל והימ"מ למנגנונים בזמן המבצע. בשבועות האחרונים עצרו המנגנונים פעילי "גוב האריות" אך הפעילות אינה מספקת את ישראל. במערכת הביטחון פועלים למנוע משכם להפוך לג'נין ומתכוונים להמשיך בפעילות נגד מליציית הטרור.

ודיע אל- חוח שחוסל הלילה, היה ספק נשק לפעילי טרור, הוא הדריך מחבלים לפני פיגועים, והיה בין מפקד בכיר לבין מעאכר שהדירה שלו היתה מקום מפגש לפני ואחרי פעולות. בישראל הוגדר כמי שנחשב למסוכן מבין חברי החבורה. עם חברי החוליה שעשו את פיגוע הירי סמוך לשבי שומרון, שבו נפל סמ"ר עידו ברוך הי"ד, עדיין לא נסגר החשבון.

סודו של המלאך

משתמש מקצוען
תסלחו לי על השאלה,
חייל בפעולה נכנס עם סוללרי ?
הופץ פעם סרטון שראו שם חיל מדבר עם אמא שלו בטלפון באמצע שהוא שם אזיקים למחבל שוכב על הריצפה
ואומר לה: 'אמא אני באירוע, זה משהוא חשוב?'

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הופץ פעם סרטון שראו שם חיל מדבר עם אמא שלו בטלפון באמצע שהוא שם אזיקים למחבל שוכב על הריצפה
ואומר לה: 'אמא אני באירוע, זה משהוא חשוב?'
זה היה משו שהוא נקלע לשם בטעות אם אני זוכר

צריכה לחשוב...

משתמש מקצוען
ג'קי חוגי בגל"צ: ‏בחמאס ובג'יהאד האסלאמי מאיימים כי עזה תצטרף לעימות במקרה של הסלמה קרובה ביהודה ושומרון.

נץ

משתמש פעיל
אפשר להמשיך את העידכונים מאתמול בלילה
רק נראה לי שצריך להחליף. כבר כותרת
לא?...

לירי

משתמש פעיל

לירי

משתמש פעיל
זה לא נקרא לא שגרתי. אבל בהתחשב בזה שלא הכל מפורסם ולא כולם יודעים אז אוקיי.

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אתם אנשים מצחיקים זה הכל בלייב ולא הגזמות זה קורה בכל אירוע 2 הצדדים מריצים את השמועות בשביל לוחמה פסיכולוגית ואנשים רוצים קצת לדעת גם מה שלא היה באמת...

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אתם אנשים מצחיקים זה הכל בלייב ולא הגזמות זה קורה בכל אירוע 2 הצדדים מריצים את השמועות בשביל לוחמה פסיכולוגית ואנשים רוצים קצת לדעת גם מה שלא היה באמת...
בשביל לדעת מה שלא היה באמת, אפשר פשוט לקרוא ספרי מתח בדיוניים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  78  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה