דרוש מידע מה קורה בכניסה לירושלים??

מצב
הנושא נעול.

בציניות

משתמש מקצוען
אני ממש סולד מהתגובות כאן באשכול שמדברות על הכאוס הירושלמי שהיה היום שהוא עזרה לשמירת הבריאות.
מי מאמין שההנחיות עדיין כוללות שיקול דעת אמיתי בשמירת הבריאות?
אפי' חסידות גור המחמירה כבר ערכו היום טיש! (למחוסנים ומחלימים). זה נגד ההוראות אבל כמו ההיגיון!

אם מקלב היה מצליח לשחרר את האוטובוסים כבר ב8 בערב, זה היה אומר שהקורונה כבר לא מדבקת בשעה זו?

אין ספק, שמה שהיה היום בירושלים היה טירוף של מקבלי ההחלטות. כמידי טירוף בטירוף הודיע אף הפעם ח"כ גפני שזה "לא ייסלח למקבלי ההחלטות"...,
ואין קשר בין זה לשמירת הבריאות.

רוב הציבור החרדי מחוסן, והזהירות שהיה בבתים בהם היה כאלה שאינם מחוסנים הייתה נראית עם מודעות ברורות בפתח הבתים.
כל מילה!
לא כל החלטה של "המומחים הגדולים" נהפכת לשמירת הבריאות!
אין גם שום מצוה לעלות לירושלים מחר ומחרתיים, אז צריך לעצור את כל התחבורה לירושלים מחר ואם כך תיחסך תאונה אחת הכול היה שווה!
נו באמת, חשבתם שאנשים לא יגיעו לירושלים?! ומה זה הסגר החדש הזה?! מוטציה חדשה של סגר... לבעלי רכבים מותר לנסוע ולטנדרים ואוטובוסים לא?! ברור שזה לא יכול להיות חוקי, אלא אם בחוקי סדום עסקינן.
והכי יפה זה לראות את החברי כנסת ששתקו כמו דגים עד עכשיו (אני גם לא מאמין שהם לא שמעו על התוכנית הזו קצת לפנינו...), ועכשיו הם נזכרים לגנות ולצעוק, אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. הגינויים הללו עכשיו מר גפני ושות' לא יעזרו כבר לאף אחד. יותר גרוע מאתרוגים אחרי סוכות (סורי שלא מצאתי ביטוי מתאים לפורים...). תודה שנזכרתם לדבר. ואם אתם עדיין מאמינים שזה באמת מזיז משהו לחכ"ים היקרים שלנו, שחוץ מ"לזעום" לאחר מעשה לא עשו כלום, אז תמתינו לראות מה הם יעשו עם ה"זעם" הזה מחר ומחרתיים...
חוץ מכמה כותרות "נזעמות" ביומונים החרדיים מחר על האפליה וקיפוח וההתנכלות וכו' לא יהיה כלום.

זושא כץ

משתמש מקצוען
מנין המידע? ילדים לא חלק מהציבור? וחיסון ראשון בודאי לא עוזר.
מי שעדיין מחפש דרך לחזור
אינני רוצה להסיט את הנושא , ולהיגרר לויכוח.
רק אבהיר את עצמי: כמות הילדים החולים היא עצומה, ובמיוחד כעת שרוב המבוגרים מחוסנים.
בוודאי שאין הצדקה בריאותית להסביר את הטירוף שהיה כאן היום.

וכל זמן שמ. הבריאות יתן לילדים וזקנים לשהות יחד במספרה, במכולת, ובקופ"ח, הם יכולים לשהות יחד גם באוטובוס.

והנה הנתונים:
במודיעין עילית יש 24,673 מאומתים בסה"כ.
מתוכם מעל גיל 15: 14,194
זה אומר שיש 10,500 ילדים שהיו חולים!
הנתונים לא כוללים כאלה שלא נבדקו ואנשי הפלג וכו'

מי שרוצה להשוות נתונים יכול לעשות זאת בקישור כאן ובתמונה המצו"ב:

קבצים מצורפים

• unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    KB 60.9 · צפיות: 24
נערך לאחרונה ב:

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בתור ירושלמית שרק רוצה לצאת לחלק משלוחי מנות וללכת להתארח בסעודה, ולעשות את זה תוך פרק זמן שפוי, הלוואי שיהיה פתרון קבוע. לא הגיוני שנעמוד שעות בפקקים בגלל אנשים שכבר חגגו את פורים ועכשיו באו לחגוג שוב... על חשבוננו.
ואני לתומי חשבתי שרק אנחנו סובלים בבני ברק כל שנה מהירושלמים שמקדימים לחגוג על חשבונינו ותוקעים אותנו בכבישים.
אולי תשמרו עליהם בירושלים ואנחנו נשתדל לשמור על שלנו.?

או לחילופין שכל אחד יפרגן קצת גם לשני ליהנות מהמצב אצלו?

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מנין המידע? ילדים לא חלק מהציבור? וחיסון ראשון בודאי לא עוזר.

זה בדיוק הבעיה שאנשים בטוחים שהקורונה נגמרה בגלל שיש אנשים שכבר חוסנו ב2 חיסונים לא עדין לא קצת סבלנות בשביל להציל כמה יהודים בשביל חשק ורצון זה כלום?
מי שעדיין מחפש דרך לחזור
כל מי שרצה כמעט [חוץ מבודדים שאסור להם.] והוא בקבוצת סיכון חוסן מזמן.

הגיע הזמן לשחרר, ולדאוג לאלו שדאגו להם ולסביבתם.

ומי שלא שיאכל את הדייסה שלו.

זושא כץ

משתמש מקצוען
והנה חסידות קרלין שמקפידה על הנחיות הקורונה,
פותחים היום חגיגות וריקודים בראשות האדמו"ר בהיכל ביהמ"ד (למחוסנים ומחלימים)
לפי החוקים? לא! לפי ההיגיון? כן!

אלף100

משתמש פעיל
ההתבכיינות לא כ"כ במקומה

אין אחד שרצה להגיע ולא הגיע

וברדק תחבורתי בשושן פורים יש כל שנה. אז השנה יותר. לא נורא.

ממש לא נכון!!!
אנחנו מאד מאד רצינו להגיע
ולמרבה הצער שלנו ושל ההורים נשארנו בבית
והיות ואין לנו רכב ולשלם את המחירים ההזויים לא רצינו נאלצנו לוותר.

גלילאי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הבעיה בגדול זה שאפחד לא הודיע ע"ז קודם, לפני כניסת השבת סיימו ישיבת ממשלה עם ההחלטות ההזויות האלו.
לו היו מודיעים ע"כ יומיים קודם, הכאוס לא היה גדול ולהחלטה היתה הכלה בציבור.
עכשיו כשהחרדים שמעו את זה רק בצאת השבת וללא כל תכני זה גרם למה שקרה.

גם אני לגלגתי על הנאמר מפי חכינ"ו שזה לא יעבור בשתיקה. ברור שלא, המודיע, יתד והמבשר יכתבו ע"ז כמה ימים ואחמ"כ יחתמו על נאמנות...

אני וביתי

משתמש מקצוען
אינני רוצה להסיט את הנושא , ולהיגרר לויכוח.
רק אבהיר את עצמי: כמות הילדים החולים היא עצומה, ובמיוחד כעת שרוב המבוגרים מחוסנים.
בוודאי שאין הצדקה בריאותית להסביר את הטירוף שהיה כאן היום.

וכל זמן שמ. הבריאות יתן לילדים וזקנים לשהות יחד במספרה, במכולת, ובקופ"ח, הם יכולים לשהות יחד גם באוטובוס.

והנה הנתונים:

מי שרוצה להשוות נתונים יכול לעשות זאת בקישור כאן ובתמונה המצו"ב:
בדקתי בטבלה פחות מ50 אחוז מהציבור החרדי מעל גיל 15 התחסנו בחיסון שני לפני יותר משבוע ומחלימים. אבל העיקר שיש הרבה שמבחינתם נגמר הקורונה כי הם התחסנו בעקיפת התור אולי.
כל מי שרצה כמעט [חוץ מבודדים שאסור להם.] והוא בקבוצת סיכון חוסן מזמן.

הגיע הזמן לשחרר, ולדאוג לאלו שדאגו להם ולסביבתם.

ומי שלא שיאכל את הדייסה שלו.
אני רציתי להתחסן אבל עדיין לא חוסנתי בחיסון השני אנשים החליטו שנגמר הקורונה ואחרי זה מתפלאים למה עושים הגבלות בקצב הזה בפסח יהא שוב סגר ולצערי גם יהא הרבה נפטרים בגלל התחושה שיש כאלו שמנסים כל הזמן לומר שכבר אין קורונה. אבל זה לא חדש זה כבר שנה אומרים שאין קורונה ואצלם כבר כולם נדבקו.

אברמל

משתמש פעיל
ההתבכיינות לא כ"כ במקומה

אין אחד שרצה להגיע ולא הגיע

וברדק תחבורתי בשושן פורים יש כל שנה. אז השנה יותר. לא נורא.
הבעיה שלנו היא שה"מנותקים בַּעַ"מ" (כמוכם?)
מקבלים את ההחלטות על התחבורה הציבורית, המיועדת ל"פשוטי העם"

תרצה613

משתמש מקצוען
גילוי נאות, אנחנו עם רכב. ולכל לנו שעתיים להגיע.
אבל רק לחשוב על הצפיפות הנוראית בתחנות ובאוטובוסים בפורים, זה היום הכי נוראי בשנה מבחינת צפיפות (לא נולדנו עם רכב.. שנים נסענו באוטובוסים, ואחר כך שכרנו רכב פעם בשנה רק בשביל למנוע א הסיוט)
כל זה עם קורונה יכול היה להיות קטסטרופה.

רק תראו כמה אשכולות תהילים יש פה, לא שווה לוותר קצת בשביל למנוע עוד אחד כזה???

כן, כשנסענו ברכב לא סיכנו אף אחד. כל המשפחה המורחבת מחוסנים ומחלימים.

זה באמת כואב, ויש לי אחות שלא הגיעה כי אין לה רכב וזה היה קשה, אבל אני מנסה לחשוב באיזו צורה אחרת יכלו למנוע את ההדבקה המטורפת שהיתה יכולה להיות בתחבורה ציבורית?

קופיריטרית

משתמש מקצוען

זה באמת כואב, ויש לי אחות שלא הגיעה כי אין לה רכב וזה היה קשה, אבל אני מנסה לחשוב באיזו צורה אחרת יכלו למנוע את ההדבקה המטורפת שהיתה יכולה להיות בתחבורה ציבורית?
הייתי בערב פורים באושר עד, אף אחד לא מנע את כמויות האנשים מלהסתובב ולהתחכך שם אחד בשני... לכאורה גם שם יכלה להיות הדבקה מטורפת.
למה דוקא בתחבורה הציבורית?

תרצה613

משתמש מקצוען
הייתי בערב פורים באושר עד, אף אחד לא מנע את כמויות האנשים מלהסתובב ולהתחכך שם אחד בשני... לכאורה גם שם יכלה להיות הדבקה מטורפת.
למה דוקא בתחבורה הציבורית?

זו לא השוואה...
להיות שעה באוטובוס עם 60-70 איש צפופים אחד על השני, אין מצב שיש מאומת אחד ולא כולם נדבקים ממנו.
באושר עד מסתובבים, את לא נמצאת ליד אותו בנאדם שעה שלמה.

הנחתי נקודה למחשבה. לא דנה ולא שופטת אף אחד. זה היה מתסכל, קשה, מאכזב, בנינו על הפורים הזה... אבל אולי. בכל זאת. לשנות קצת כיוון חשיבה

קופיריטרית

משתמש מקצוען
זו לא השוואה...
להיות שעה באוטובוס עם 60-70 איש צפופים אחד על השני, אין מצב שיש מאומת אחד ולא כולם נדבקים ממנו.

הנחתי נקודה למחשבה. לא דנה ולא שופטת אף אחד. זה היה מתסכל, קשה, מאכזב, בנינו על הפורים הזה... אבל אולי. בכל זאת. לשנות קצת כיוון חשיבה
יכול להיות שאת צודקת וז חשוב לחשוב על העינין מכל היבטיו אבל ברור שיש כאן מהלך לא הגיוני ומידתי
ואגב, עמדו בתורים באושר עד למעלה מחצי שעה 'צפופים אחד על השני', כדבריך.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זו לא השוואה...

באמת משוכנעים שמישהו התכוון לטובתנו??
נמאס

תרצה613

משתמש מקצוען
באמת משוכנעים שמישהו התכוון לטובתנו??
נמאס
לא יודעת אם התכוונו.
אבל אם נחסוך אשכול אחד של תהילים, אז כן. זה היה לטובתנו.
אי אפשר לשאת כבר את הטרגדיות האלו. אתמול פתחתי את פרוג במוצש, וכל ההודעות החדשות היו בקשות לתפילה!!!

יודלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אחד התסמינים של תסמונת שטוקהולם - יורקים עליך, ואתה בטוח שזה גשמי ברכה...

רק בתח"צ לי-ם הנגיף מסוכן?
דקה אחרי שושן פורים הנגיף מפסיק להדביק באוטובוס?
ואם ההסעה נוסעת לבלפור - הנגיף מפחד להצטרף?

C

משתמש מקצוען
והנה הנתונים:
הנתונים שהבאת דווקא מראים שהילדים חולים פחות ממבוגרים...
שים לב שמעל %50 מהאוכלוסיה במודיעין עילית היא מתחת לגיל 18, ככה שאם אחוז הילדים מכלל המאומתים הוא 42.5, אז כנראה זה פחות מחלקם היחסי באוכלוסיה!
(רק כנראה, כי יש כאן 3 שנים שאני לא יודעת מה הכמות שלהם)

רעמית

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זו לא השוואה...

כאחת שהייתי אמורה להסכים איתך. (כי אני לא מבינה איך מאפשרים אוטובוסים מפוצצים בעת הזו)
אז אני אספר לך שכל החודש האחרון האוטובוסים כבר היו בתפוסה של מאה אחוז. ואף אחד לא חשב שצריך לאסור את זה.
וכל יום חמישי, סבלתי (כן ממש כך) מכל הנוער שעלה לירושלים לבלות (הם כולם יורדים בתחנה מרכזית, מה הם עושים שם רבש"ע) בנסיעות של מעל שעה. אבל לא רק, באופן כללי כל האוטובסים בכל הימים ממש מלאים במאה אחוז. אנשים יושבים בלי מסכות, סוגרים חלונות, ואני מתפלצת למה אני לא רואה בשגרה קצה זנבו של שוטר שאוכף עטיית מסכות בעת הזו. כן, זה לא סגר, אבל זה עדין בחוק ללבוש מסיכה. אם יש מקום שהכי צריך לאכוף בו מסיכות, זה באוטובוסים. שיעזבו כבר את החתונות, שיעזבו כבר את האנשים ברחוב. שיאכפו באוטובוסים. שם הכי קריטי.
ואחרי שככה זה כל התקופה האחרונה. מידיעה. מנסיעות יומיומית ארוכות בין עירוניות.
אז אני, כן אני, אומרת. פורים, זה לא הזמן המתאים לסגירת התחבורה.
סגירת התחבורה ביום הזה, היא נטו התעמרות בציבור, שממילא כבר חשוף לסכנה יומיומית.
אם יש זמן שהיה מתאים להעלים עין, זה לא בשגרה (שאז מעלימים כל הזמן עין כאמור ולצערי), זה היה היום, בפורים.

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
גילוי נאות, אנחנו עם רכב. ולכל לנו שעתיים להגיע.
אבל רק לחשוב על הצפיפות הנוראית בתחנות ובאוטובוסים בפורים, זה היום הכי נוראי בשנה מבחינת צפיפות (לא נולדנו עם רכב.. שנים נסענו באוטובוסים, ואחר כך שכרנו רכב פעם בשנה רק בשביל למנוע א הסיוט)
כל זה עם קורונה יכול היה להיות קטסטרופה.

רק תראו כמה אשכולות תהילים יש פה, לא שווה לוותר קצת בשביל למנוע עוד אחד כזה???

נסעתי שנה שעברה בפורים ברכבת.
  • פחות זמן
  • בלי צפיפות
  • הגעה מהירה למרכז העיר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה