דרוש מידע מה קונים לבחור בר מצווה אמריקאי קצת מזרחיסט?

סחלבית

משתמש מקצוען
אין לנו שום מושג מה מקובל שם.
התקציב שלנו 300 ש"ח בערך.
אודה מאוד לעזרה

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
יש מוצר, אני גם לא יודעת בדיוק סוג של נרתיק לטלית ותפילין שמתאים לצבא קונים את זה במשכן התכלת. אני יודעת מהמשפחה שלי שזה אחת המתנות המקובלות.

אפשר לקנות גם חלוק מגבת

-אליה-

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
יש מוצר, אני גם לא יודעת בדיוק סוג של נרתיק לטלית ותפילין שמתאים לצבא קונים את זה במשכן התכלת. אני יודעת מהמשפחה שלי שזה אחת המתנות המקובלות.

אפשר לקנות גם חלוק מגבת
אולי תפידנית?

#ליבא

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
סליחה אני לא מתאפק -
כמובן פחות מקובל ספרים
ממש אבל ממש לא נכון.

ספרים של הרב קוק ז''ל.
אבל זה לא. לא בגיל הזה.

בסכום הזה אפשר מקראות גדולות או משניות קהתי (אם בכריכה קשה יקר אפשר את מהדורת הכיס).
אולי תרגומים של ספרי קודש לאנגלית? ארטסקרול וכד'. יש גם בהוצאת קורן אבל צריך לדעת מי כתב וד"ל.
בשביל הכוונה ברכישת ספרי השקפה ומוסר צריך לדעת לאיזה תת זרם הוא משתייך...
תפידנית בהחלט מקובל (משום מה).

מה שנכון - נכון

משתמש צעיר
סליחה אני לא מתאפק -

ממש אבל ממש לא נכון.

אבל זה לא. לא בגיל הזה.

בסכום הזה אפשר מקראות גדולות או משניות קהתי (אם בכריכה קשה יקר אפשר את מהדורת הכיס).
אולי תרגומים של ספרי קודש לאנגלית? ארטסקרול וכד'. יש גם בהוצאת קורן אבל צריך לדעת מי כתב וד"ל.
בשביל הכוונה ברכישת ספרי השקפה ומוסר צריך לדעת לאיזה תת זרם הוא משתייך...
תפידנית בהחלט מקובל (משום מה).

מקבל. כתבתי בלי לחקור לפני - אינני מתמצא בספרי הרב הנ''ל מטעמים מובנים ומבלי לזלזל בכבוד תורתו.

שרה.ב

מעצבת גרפית
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אפשר באמת כסף שאז הנער קונה לעצמו מה שמענין אותו
אני חשבתי צייר שיצייר לו פרוטרט שלו +הדפסה
חושבת שיש אפשרות שזה יצא בסכום הזה הגיוני קצת יותר
אנחנו הבאנו פעם לבחור כזאת תמונה והא ממש נהנה.
(הוא לא מהרקע שכתבת אבל חושבת שזה סגנון שיכול להנות מזה)
ובקשר לכל התגובות המזלזלות- ממש לא מצליחה להבין מה כ"כ קשה לענות בצורה עניינית בלי לעקוץ
כן גם כשלא מדובר במישהו כמוכם?
על מה ההתנשאות?
במיוחד בתקופה כמו עכשיו עם כ"כ הרבה אסונות
בואו נרבה אהבת חינם ....

#ליבא

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מקבל. כתבתי בלי לחקור לפני - אינני מתמצא בספרי הרב הנ''ל מטעמים מובנים ומבלי לזלזל בכבוד תורתו.
לא הובן מהודעתך שאתה מזלזל בו, וגם אם כן זה לא מענייני ולא על כך הגבתי.

במסגרת עבודתי אני בא במגע הדוק עם בני תורה מזרחיסטים. נוכחתי לדעת כי מלבד ששגורים על לשונם, אם בענייני מחשבה ומוסר עסקינן, ספרי רבותינו הראשונים והאחרונים - ריה"ל, הרמב"ם, הרמב"ן, רבנו יונה, מהר"ל, רמח"ל, רבנו הגר"א, נפש החיים, גדולי החסידות והמקובלים - גם ספרי רבותינו בעלי המוסר מוכרים להם היטב, בפרט ספרי מרן החזו"א, מכתב מאליהו ושפתי חיים. הצגתם, כפי שמשתמע פה מדברי מספר ניקים, כבורים ועמי ארצות שאינם יודעים ספר מהו - חוטאת לאמת ומחמיצה את הוויכוח הענייני והמהותי שיש לערוך איתם.

גם הקביעה ש"כמובן פחות מקובל ספרים", שרוב ככל חכמי הפורום שליט"א סמכו עליה את ידיהם (והציעו רעיונות מקסימים!), איני יודע על מה יש לה לסמוך. בביקוריי בבתים המשתייכים למגזר זה נוכחתי לדעת שלאחר הבר מצווה חדרי הנערים התמלאו בעשרות ספרים. אני אף מכיר מקרוב נער מהמזרחי שבכל הכסף מהבר מצווה רכש ספרי קודש - רמב"ם, שו"ע, מנח"ח וכיו"ב.

נשוב לנושא הפורום -
מכיוון שמדובר בנער אמריקאי ייתכן שספרי הרי"ד סולובייצ'יק מבוסטון, ואפילו העיוניים (רשימות שיעורים והררי קדם) יתקבלו בברכה מרובה. הם אוחזים ממנו מאוד.
אפשר גם משנ"ב דרשו, זה הולך אצלם חזק. (אם מתעקשים משהו של הרב קוק - יש עליו ועל משנתו סדרה מעובדת לנוער שכתב הרמ"צ נריה).

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
יש שני כיוונים מקובלים- ספרי קודש/תשמישי קדושה כפי שכתבו
(סגנון ספרי הקודש תלוי בתת מגזר כפי שכתבו, אם כי הספרים הבסיסיים מקובלים בכל תתי המגזרים)
או ציוד טיולים ודברים בסגנון הזה.

לגבי התפידנית שכתבו- זאת אכן מתנה נהדרת, אבל הבחור לא צריך יותר מאחת כזאת, ובהרבה ישיבות תיכוניות זאת המתנה הכיתתית. כדאי לברר את הנושא לפני שקונים.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אנחנו קנינו פעם לבחור כזה לבר מצווה ספר באנגלית על כל מיני בתי כנסת מעניינים
יש גם ספר כזה בעברית

אולי מעניין אותך גם...