דרוש מתכון מה עושים עם קרם פטיסייר?

תכשיט

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יש לי קרם פטיסייר,
מה אפשר להכין איתו ?
ללא בצק עלים,

תודה רבה,
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
כל מה שתכיני - יאאמממי מילוי לבלינצ'עס , לפאי, אני שמה אותו גם בעוגת מספרים בין השכבות, בין טורטים, בין בצקים, וסתם לאכול כמו שזה על מה שבא......
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
קרם פטיסייר מכינים לבד?
אם כן אפשר לקבל מתכון?
מתכון לקרם פטיסייר וניל מושלם
צנצנת בינונית של קרם, חלבי, 15 דקות עבודה, שעה עד שניתן לעבוד איתו

מצרכים:

4 חלמוני ביצה (גודל M )
25 גרם (1/2 2 כפות) קורנפלור
1/2 מקל וניל (או כף תמצית וניל או 1/2 כפית משחת וניל)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
500 מ"ל (2 כוסות+כף) חלב

אופן הכנה בשיטה המהירה:
  • חוצים את מקל והניל לאורך ובעזרת סכין 'מגלפים' את הגרגרים שבתוכו – כמו בתמונה למעלה.
  • שמים את הקורנפלור, החלמונים, הסוכר והוניל (התרמיל+הגרגרים, או לחלופים התמצית/משחה) בסיר קטן. טורפים היטב לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את החלב וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
  • ממקמים את הסיר מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מבעבע והסמיך.
  • מבשלים את הקרם דקה נוספת מעל להבה בינונית (הבישול מפרק אנזימים שקיימים בביצים והורסים את יציבות הקרם). מסירים מהאש.
  • אם רואים שנוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.
אופן הכנה בשיטה הקלאסית:
  • חוצים את מקל והניל לאורך ובעזרת סכין 'מגלפים' את הגרגרים שבתוכו – כמו בתמונה למעלה.
  • בסיר קטן שמים את החלב יחד עם מקל הוניל והגרגרים. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית, תוך כדי בחישה. מכבים את האש.
  • בקערה נפרדת טורפים היטב יחדיו את הסוכר, הקורנפלור והחלמונים, עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את החלב החם (מצקת בכל פעם) ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת חזרה לסיר וממקמים מעל להבה בינונית-קטנה.
  • מבשלים בערבוב מתמיד עם מטרפה, עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע.
  • אחרי שהקרם מגיע לרתיחה, ממשיכים לבשל עוד דקה תוך ערבוב כל כמה שניות. בשלב זה יתקבל קרם סמיך ועשיר.
  • אם רואים שנוצרו גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת צפופה לפני שנותנים לו להתקרר.
אחרי שהוא מוכן (לא משנה איך הכנתם):

  • מעבירים את הקרם מהסיר לקערה בעזרת לקקן, ואחרי שהקרם התקרר מעט שמים ניילון נצמד על פני השטח של ושולחים לקירור. אם ממש לחוצים בזמן, להקפאה, עד שהקרם כבר לא חם, ועדיף קר.
  • אין צורך לערבב את הקרם לאחר שהעברתם אותתו לקערה. להפך – ערבוב יתר עשוי להרוס את הקרם.
  • לפני השימוש, מסירים את הניילון הנצמד ונותנים לקרם בחישה הגונה, שהופכת אותו לנוח יותר לעבודה. בשלב זה שולפים את מקל הוניל (אם בו השתמשתם). אפשר לשטוף אותו ולדחוף לצנצנת סוכר. זה יעשה לסוכר רק טוב.
  • קרם פטיסייר מוכן נשמר בקירור ארבעה ימים.

לא נראה לי שווה את המאמץ, זה לא כ''כ יקר .... ומצוי בכל חנות מזדמנת.
 

שמחוש|עיצוב אירועים

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
בס"ד

היי:)
מצרפת כאן תמונות לעוגה מהממת שהכנתי ממש לאחרונה.
קרם פטיסייר על בסיס בצק פריך, ופירות העונה.
קל, וטעים ממש:)

עוגת פירות.jpg

עוגת פירות 2 (2).jpg
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

זהבית87

משתמש מקצוען
הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה קרם שניט.
אני מכינה עם בצק פילאס טורקי וזה מושלם!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@רוחי בלבוחי יש לתת קרדיט למתכון שהבאת על פי כללי הפורום.
ובתור אחת שמכינה קרם פטסייר ביתי לעיתים קרובות חושבתני שאין כלל בסיס להשוואה לקרם הקנוי והפרווה.
כמו להשוות בין בימבה לרולס רויס. :)
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה