מה עושים עם קצוות של לחם?

lalit

משתמש רשום
למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות עם ה"כיפות" -
שני קצוות הלחם שנותרים תמיד מיותמים?

איזה רעיון או מתכון מעניין ולא סתם להמשיך לחתוך ממנו פרוסות....
תודה!
 

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני מקפיאה, וכשמצטבר - קרוטונים, פרורי לחם, לחם שום...
 

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אוכלים,
זה החלק הכי טעים בלחם :)
(במיוחד עם טחינה)

איזה מריבות היו הולכות אצלינו על זה..... :)
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שמים בתנור עד שמתקשה (אפשר להוסיף תבלינים)
ואז אחרי שמתקרר לטחון ויש לכם פירורי לחם ,
ואם עשית עם תבלינים זה יכול להיות ציפוי לשניצלים.
 

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
טוסט / פיצה בתנור
מחממים תנור לחום גבוה
מכינים רוטב פיצה (מתלבים לפי הטעם)
מניחים על תבנית את כל הקצוות שהצברו לך (תאספי בשקית מיוחדת)
מורחים ברוטב
מפזרים גבנ"צ בנדיבות
אופים
ואוכלים בתאבון :)
 

ANONYMUS

משתמש מקצוען
אני לוקחת את השאריות של הלחם, שמה בתוך מים לדקה 2, וסוחטת,
מפוררת, מוסיפה ביצים מלח פלפל(לפעמים כשנחה עלי רוח החוסר בריאות, אז אני שמה אבקת מרק),
ומטגנת קציצות(למרק)
זה הולך עם כל מרק סמיך חורפי. מעשיר ומשביע.
לא יכולה לתת כמויות, כי עושים את זה איך שיוצא.... בדרך כלל ל4-5 קצוות אני מוסיפה ביצה עד 2 ביצים.
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ANONYMUS;1444279:
אני לוקחת את השאריות של הלחם, שמה בתוך מים לדקה 2, וסוחטת,
מפוררת, מוסיפה ביצים מלח פלפל(לפעמים כשנחה עלי רוח החוסר בריאות, אז אני שמה אבקת מרק),
ומטגנת קציצות(למרק)
זה הולך עם כל מרק סמיך חורפי. מעשיר ומשביע.
לא יכולה לתת כמויות, כי עושים את זה איך שיוצא.... בדרך כלל ל4-5 קצוות אני מוסיפה ביצה עד 2 ביצים.

אני עושה ממש דומה לזה, בכל יום שישי מכל השאריות של השבוע + שאריות חלה,
וזה נחטף!
מוסיפה גם קמח והרבה בצל קצוץ ולפעמים גם גזר וקישואים קצוצים דק, ואופה בתנור קציצות, או שכבה דקה דקה בכל התבנית, עד שמזהיב היטב (די הרבה זמן אפיה).
 

BOMERANG

פיתוח אתרים ומיתוג עסקי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
אתמול בדיוק הכנתי קרוטונים.
ממש מוצלח עם מרקי החורף בימים האחרונים.
חותכים את פרוסות הלחם לקוביות קטנות.
בכלי נפרד מערבים תבלינים עם שמן. (אני שמתי פפריקה, גריל עוף, אבקת מרק, פלפל שחור והרבה קוביות שום פצפונות)
אח"כ מערבים את התבלינים אם קוביות הלחם ושוטחים שכבה נמוכה על תבנית ואופים בחום נמוך הרבה זמו.
מידי פעם לערבב עד קבלת המצב הרצוי.
לשמור בקופסא אטומה. (אם נשאר:) כי זה ה'ביסלי' של הילדים)
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
מה עושים עם פירורי לחם?
 

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני שומרת אותם בשקית במקפיא
וכשמצטבר אני חותכת אותם לקוביות,
מערבבת (כמה שניות בלבד! שלא ייספג מדי) עם ביצה טרופה(ומלח)
ומטגנת.
לילדים זו חגיגה, כי אני שמה מעל סירופ שוקולד / סילאן.
(צריך להתעסק עם הטיגון- להפוך מדי פעם כדי שמכל הצדדים ייטגן...)
 

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י רחל1;1444325:

זו הבעיה היחידה בקרוטונים...
וכן, הקדימו אותי. כך מכינים....

אנחנו אוכלים אותם רק בתוך הסעודה.
כי הם המוציא...
אבל בחורף אוכלים מרק גם בארוחת הערב...
או שנוטלים ידיים בצהריים
 

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י album;1444332:
מה עושים עם פירורי לחם?

בהרבה פשטידות אני מחליפה את הקמח בפרורי לחם - טעים יותר לדעתי
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מקפיאים, וכשמצטבר, מכינים שקשוקה.
זה רץ ביחד.
 

profession

משתמש פעיל
דווקא רעיון הקרוטונים!

אני גם מכינה פיצות, הפרוסה יותר קטנה אבל יותר ממלאה מפרוסה רגילה.
שמים הרבה רוטב/קטשופ ותבלינים גבינה צהובה ושאר תוספות...
ככה פתוח בתנור,

אגב, לא בדקתי בטוסט בתנור אבל לטוסט ב'טוסטר' אצל ההורים שלי שמים קוטג' במקום גבינה צהובה-יוצא טיפה שונה אבל מעולה! והרבה יותר זול...
 

חד וחלק

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
מתכון בשרי דוקא:
משרים את החלה במים, סוחטים ומפוררים,
מוסיפים בצל מטוגן, ביצה, אבקת מרק (לדעתי גם תבלינים מספיקים), וקוביות קטנות של עוף,
שמים בשקית, מעצבים לצורה של כעין רולדה, מחוררים את השקית, ומבשלים במים.
פורסים לפרוסות (נפרס יותר טוב כשזה קר)
מעדן ממש!
 

חד וחלק

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י maty;1444344:
זו הבעיה היחידה בקרוטונים...
וכן, הקדימו אותי. כך מכינים....

אנחנו אוכלים אותם רק בתוך הסעודה.
כי הם המוציא...
אבל בחורף אוכלים מרק גם בארוחת הערב...
או שנוטלים ידיים בצהריים

זו באמת שאלת רב, כי הם קטנים מכזית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה