דרוש מידע מה עדיף דאבוס לוין או שרי טורס?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם כשאני באוטובוס אני מעדיפה שיעלה יוהן עם משפחתו (אנה והכלב) משמוליק וילדיו (סליחה ששכחתי את שמם) אני אנטישמית?
פשוט הראשונים עולים בשקט ובזריזות. והאחרונים מבזבזים זמן וחוסמים את הדרך עם עגלת תאומים...
למה לחשוב רע, לפעמים אנשים סתם פרקטיים.
ואם ציינו פה בשרשור שאוטובוס אחר 3 פעמים בטווח של 1-3 דקות. משהו שתמיד טענו שלא קיים. אז אי אפשר לאמר שאין לטיילנים החרדים בדאבוס השפעה קריטית על איכות חייהם של התושבים ואורחיהם עם התרבות הדומה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
היהודים שנמצאים בדאבוס בתשעה באב נוהגים לעלות לבית הקברות בצוותא לאחר התפילה. שם קבורים כמה יהודים שהגיעו לדאבוס כדי להחלים ולא הצליח להם (בעיקר חולי שחפת), וכמה ניצולי שואה שלא הצליחו להתאושש.
יום אחד בשנה.
אנטישמיות לעשות מזה סיפור? בהחלט כן.

תודה על המידע.

גם אם היהודים היו עולים לשם כל יום, בוקר צהריים וערב, זכותם לנסוע באוטובוס לאן שבחרו, כל עוד יש שם תחנה, יש להם כרטיס בתוקף, והם עולים בנימוס ועל פי החוק.
זכותם לרדת באמצע שום מקום, לרקוד שם הורה חסידית במשך שעה ואז לחזור.

אולי הם התכוונו לכך שאנשים 'משאילים' כרטיסים, וד"ל. לא המצאה.
הסיכוי ששרוליק יקנה לשבוע ו'פתאום' יזיזו לו את הטיסה, די קלוש.

מי שנמצא בדירה, בדרך כלל קונה כרטיס לכל התקופה, וצריך אותו. כי טכנית אין דרך להגיע לשום מקום, בלי הכרטיס. אלא אם ה'משאיל' ננעל בבית באותו יום, ולא יוצא לשום מקום.

ואם זה כרטיס ששולם עליו על אותו יום, מה משנה אם שרוליק (ששילם) נוסע בו, או שמוליק בן דודו? הכרטיס, על היום הזה, שולם. 4.60 פרנק, כדת וכדין.

כמו ששרוליק ישלם על כרטיס לרכבת, ובסוף ייתן לשמוליק לעלות במקומו. למה הלב השוייצרי כה כואב שזה קורה? מה הבעיה?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מי שנמצא בדירה, בדרך כלל קונה כרטיס לכל התקופה, וצריך אותו. כי טכנית אין דרך להגיע לשום מקום, בלי הכרטיס. אלא אם ה'משאיל' ננעל בבית באותו יום, ולא יוצא לשום מקום.

ואם זה כרטיס ששולם עליו על אותו יום, מה משנה אם שרוליק (ששילם) נוסע בו, או שמוליק בן דודו? הכרטיס, על היום הזה, שולם. 4.60 פרנק, כדת וכדין.

כמו ששרוליק ישלם על כרטיס לרכבת, ובסוף ייתן לשמוליק לעלות במקומו. למה הלב השוייצרי כה כואב שזה קורה? מה הבעיה?
אני אענה לך באישי, מהחשש הרחוק ששוויצרי לא-יהודי יקרא את האשכול הזה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ואם ציינו פה בשרשור שאוטובוס אחר 3 פעמים בטווח של 1-3 דקות. משהו שתמיד טענו שלא קיים. אז אי אפשר לאמר שאין לטיילנים החרדים בדאבוס השפעה קריטית על איכות חייהם של התושבים ואורחיהם עם התרבות הדומה.

מהיכרות אישית עם כאלו שהיו שם השנה הרבה לפני עונת הנופש, הרכבות אחרו כל יום, בערך. פעם בשש דקות, פעם בארבע. לא היה עליהן שום יהודון ארוך חוטם שעיכב את הנסיעה, רק איכרים שוייצריים, יוהנים ואנות.

פשוט מדהים, איך אפשר להאשים את היהודים בכל תחלואי אירופה. עוד רגע יגידו שהרעלנו להם בארות.

(הח"מ נגד לעכב אוטובוסים, שיהיה ברור).

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
למה הלב השוייצרי כה כואב שזה קורה? מה הבעיה?
הראש שלנו עובד כל כך אחרת שלא באמת אפשר להבין אותם. היו לי הרבה תהיות שהסתיימו במה הבעיה? הנה דוג':
כשהגענו לדירה היה צריך להשאיר פקדון אמרו לנו דולר או יורו לא משנה.
נתנו דולרים. 200.
אחרי כמה ימים היינו צריכים אותם, אבל נותרו לנו יורו שלא היינו צריכים. בקשנו להחליף. תנו לנו 200 דולר תקבלו 200 יורו.
אמרו לנו שהם לא צ'יינג'. ואנם אני רוצה צ'יינג' אז ארד בירידה, אפנה ימינה שם יוכלו לעזור לי (ההסברים אפילו היו יותר מפורטים מנומקים ושרותיים)
הסברנו שאנחנו לא צריכים צ'יינג' אלא את הדולרים שלנו שיושבים שם באפס מעש ובמקומם נתן פקדון שווה יותר.
נענעו שוב בראש ואמרו שהם לא צ'יינג' ואם אנחנו רוצים צ'יינג' אז. טוב אני אחסוך מכם כי אתם ישראלים ותאבדו את הסבלנות יותר מדי מהר...
בקיצור אין למה, יש כללים, וצריך להשמע להם. והם בשום אופן לא מבינים למה אם יש כללים אנחנו לא אכופים אותם. זה באמת ראש אחר

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הראש שלנו עובד כל כך אחרת שלא באמת אפשר להבין אותם. היו לי הרבה תהיות שהסתיימו במה הבעיה? הנה דוג':
נתנו דולרים. 200.
אחרי כמה ימים היינו צריכים אותם, אבל נותרו לנו יורו שלא היינו צריכים. בקשנו להחליף. תנו לנו 200 דולר תקבלו 200 יורו.
אמרו לנו שהם לא צ'יינג'. ואנם אני רוצה צ'יינג' אז ארד בירידה, אפנה ימינה שם יוכלו לעזור לי (ההסברים אפילו היו יותר מפורטים מנומקים ושרותיים)
הסברנו שאנחנו לא צריכים צ'יינג' אלא את הדולרים שלנו שיושבים שם באפס מעש ובמקומם נתן פקדון שווה יותר.
נענעו שוב בראש ואמרו שהם לא צ'יינג' ואם אנחנו רוצים צ'יינג' אז. טוב אני אחסוך מכם כי אתם ישראלים ותאבדו את הסבלנות יותר מדי מהר...
בקיצור אין למה, יש כללים, וצריך להשמע להם. והם בשום אופן לא מבינים למה אם יש כללים אנחנו לא אכופים אותם. זה באמת ראש אחר
גם אני חושבת שזה בעיקר ראש אחר ותרבות שונה
יותר מאשר אנטישמיות...

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נתנו דולרים. 200.
אני צוחקת, כי זה כזה זה :D :D :D

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
גם אני חושבת שזה בעיקר ראש אחר ותרבות שונה
יותר מאשר אנטישמיות...

זה בוודאי ראש אחר ותרבות שונה.
אבל את זה גם השוייצרים אמורים להבין. שהם לא נעלים יותר או משהו, אלא שונים. לטוב ולרע.

אנחנו לא אוכפים אותם, בין היתר כי אנחנו טובי לב ועין ועם ראש פתוח, ועוזרים לאנשים גם מחוץ לכללים. וכי אנשים חשובים לנו יותר מכללים. וכי אצלנו, פקח יוכל לעכב רכבת לכמה שניות, עד שהזקנה המתנשפת תגיע ותעלה עליה.

ועל זה בדיוק המחאה שלי - שבמקום לומר 'זו פשוט גישה אחרת לחיים', אנשים מציגים זאת כביכול השווייצרים הם מבחר המין האנושי העדין והמנומס, והיהודים - גזלני כרטיסים ברברים מעכבי רכבות.

בואו, המצב הפוך.

אנחנו אנשים שמחים וחיים, מלאי גמישות ועזרה הדדית, עם ראש פתוח לרעיונות חדשים.
הם אטומים, קרים, מרובעים ומנותקים. לא טורחים להפעיל מחשבה עצמית בגרם.

עכשיו, מנקודת המבט הזאת, אפשר לומר לנופשים היהודים: הי, תבינו, זה המצב, בואו תתאימו את עצמכם לתרבות המקומית.

אבל לא מנקודת מוצא של 'אוי יהודונים ארוכי אף, אתם פורעי חוק'.

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה בוודאי ראש אחר ותרבות שונה.
אבל את זה גם השוייצרים אמורים להבין. שהם לא נעלים יותר או משהו, אלא שונים. לטוב ולרע.

אנחנו לא אוכפים אותם, בין היתר כי אנחנו טובי לב ועין ועם ראש פתוח, ועוזרים לאנשים גם מחוץ לכללים. וכי אנשים חשובים לנו יותר מכללים. וכי אצלנו, פקח יוכל לעכב רכבת לכמה שניות, עד שהזקנה המתנשפת תגיע ותעלה עליה.

ועל זה בדיוק המחאה שלי - שבמקום לומר 'זו פשוט גישה אחרת לחיים', אנשים מציגים זאת כביכול השווייצרים הם מבחר המין האנושי העדין והמנומס, והיהודים - גזלני כרטיסים ברברים מעכבי רכבות.

בואו, המצב הפוך.

אנחנו אנשים שמחים וחיים, מלאי גמישות ועזרה הדדית, עם ראש פתוח לרעיונות חדשים.
הם אטומים, קרים, מרובעים ומנותקים. לא טורחים להפעיל מחשבה עצמית בגרם.

עכשיו, מנקודת המבט הזאת, אפשר לומר לנופשים היהודים: הי, תבינו, זה המצב, בואו תתאימו את עצמכם לתרבות המקומית.

אבל לא מנקודת מוצא של 'אוי יהודונים ארוכי אף, אתם פורעי חוק'.

הלכת רחוק עם תיאורי היהודי בקריקטורות השנאה..
אף אחת כאן לא כתבה שאנחנו נחותים מהם או משהו כזה..
כתבו לכבד!!
כל עוד אנחנו בשטח שלהם, אנחנו צריכים להתאים ככל הניתן את ההתנהגות שלנו.

ואוסיף על הדברים שלך
אין ספק שאנחנו אנושיים הרבה יותר, וטובי לב..

אתן דוגמא שחזרה על עצמה שוב ושוב
הם לא חולמים לגשת לעזור לאישה שעולה עם עגלה לאוטובוס או לרכבל..
גם אם התינוק עוד שניה מתהפך והוא קרוב לעגלה מרחק של סנטימטר..

לא יקומו באוטובוס לאישה בהריון או לזקן..
רק אם ממש תבקשי הוא יקום בנימוס עם חיוך מרוח..

כמו כן, אם מישהו נפל במסלול האופניים או הקורקינט.. רובם יעקפו אותו בנימוס ולא יגישו עזרה,
ומהצד שלנו כמובן הלב הרחב והפתוח מגיב בדיוק להיפך.. ותמיד ניגש לעזור.

משה בר

משתמש פעיל
עריכה תורנית
לא רק, גם.
בשנה שעברה התפרסמה כתבה באחד העיתונים החרדיים, שהתבססה על מכתבו של ראש העיר השוייצרי.
הייתה שם אנטישמיות נוזלת.

טענו שם ש'היהודים ממלאים את האוטובוס החינמי ונוסעים לבית הקברות וככה אין מקום לתיירים שוייצריים תמימים שרוצים לנסוע לאטרקציות'.
זה הרגיז אותי עד רמה של לשלוח מכתב למערכת - השתגעתם? זכותו של שרוליק זילברברג מבני ברק לעלות על האוטובוס ולנסוע לבית הקברות, אינה פחותה מזכותו של הער יוהן בוכהלטר לנסוע לאטרקציה.
(בנפרד, שאלתי אנשים שבילו את מיטב ימיהם בדאבוס, לא היה להם מושג בכלל על בית הקברות הזה ואיפה הוא ומי טיפש וייסע לבית קברות, כשכל הרי האלפים פתוחים לפניו?)

הייתה גם טענה ש'היהודים מעבירים את כרטיסי האורח מאחד לשני' - גם אותה לא הצלחתי להבין בשכלי היהודי הדל, הרי הכרטיסים הם בתשלום נאה (4.60 פרנק ליום), ואם שרוליק קנה כרטיס לשבוע, ושילם על שבעה ימים, ובסוף הוא עוזב מוקדם יותר, למי מפריע שהוא מעביר את הכרטיס (הקנוי והמשולם מראש לכל התקופה!) לבן דודו שמוליק, שהגיע באותו יום? ממילא התשלום הוא לפי ימים.

אני מבינה שלתושבי דאבוס נעים יותר לראות את יוהן פון-קרויצר ומשפחתו (אנה והכלב), מאשר את שרוליק זילברברג ומשפחתו (שעיהל'ה, אסתי, חני, רבקי, נחומי ומוישי).

אבל זו בדיוק גזענות. פשוטה, רעה וברברית. ברברית כמעט כמו להשאיר טיטול ביער.

חשבתי כמה פעמים מה יקרה אם במושב תפרח יפלו למשך חודשיים כל שנה 5000 בדואים שבאים לנופש, או 6000 אינדיאנים
דווקא אנשים מקסימים שמשלמים טוב.
אתם חושבים שתושבי תפרח לא יתרעמו?!
מה לעשות אנחנו עם תרבות שונה לגמרי ובשבילם זה נראה קצת כיבוש העיירה לחודשיים

משה בר

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אם כבר מדברים על לוין
את המלון של לוין בארוזה מכירים?

אשמח לשמוע...
המלון יותר ישן מהמלון שלהם בדאבוס
אבל אין על האוכל!
אין על השירות!
ואין על האוכלוסיה שבאה לשם, הכי היימיש שבהיימיש!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
חשבתי כמה פעמים מה יקרה אם במושב תפרח יפלו למשך חודשיים כל שנה 5000 בדואים שבאים לנופש, או 6000 אינדיאנים
דווקא אנשים מקסימים שמשלמים טוב.
אתם חושבים שתושבי תפרח לא יתרעמו?!
מה לעשות אנחנו עם תרבות שונה לגמרי ובשבילם זה נראה קצת כיבוש העיירה לחודשיים

6000 אורחים לחודשיים?
כפול מחיר צנוע של 200 ש"ח למיטה ללילה, כפול 60 לילות, האורחים האלה יכניסו למושב שבעים ושניים מיליון ש"ח (!!!)
ועוד שישה וחצי מיליון ש"ח, בקטנה, על 'מס תייר', אם יקחו אותו. (18 ש"ח לנפש ליום). זה עוד לפני קניות יומיומיות.

תפרח יהפוך ליישוב עשיר.
אם יהיה לתושביו שכל, הם ימנפו את זה להכנסות שיאפשרו להם ללמוד בנחת כל השנה.

אף אחד לא 'נופל' על דאבוס. אף אחד לא בא בחינם.
האורחים משלמים הון תועפות, ההון הזה מעשיר את דאבוס בחודשי הקיץ, בהם שום גוי אירופי לא מתעניין בעיירה הזו.

מירי קרויזר

משתמש חדש
לא יודעת למה, ואולי דווקא כן; תגובותיה של רותי קפלר על ניסוחן ותוכנן שוות זהב. לתחושתי, ישנו חיידק אירופאי של "מה יפית" שלדוגמ' גורם לאנשים להסתכל על הליכה בטלית כחילול ד' (?!?!?!?!), ולאבד את ההסתכלות הישרה שייצגה בעוז הכותבת המוכשרת. הייתי באירופה על הרבה ממושבותיה, הנלווים לי הסתירו במידת מה את חזותם היהודית, ועדיין ניגבו לחלוחית קינאה מהחבדניק שהסתובב בלבושו היהודי המלא והגאה. נכון, יש לנו המון מה לשפר, אבל הרבה הרבה יותר במה להתגאות.

משה בר

משתמש פעיל
עריכה תורנית
6000 אורחים לחודשיים?
כפול מחיר צנוע של 200 ש"ח למיטה ללילה, כפול 60 לילות, האורחים האלה יכניסו למושב שבעים ושניים מיליון ש"ח (!!!)
ועוד שישה וחצי מיליון ש"ח, בקטנה, על 'מס תייר', אם יקחו אותו. (18 ש"ח לנפש ליום). זה עוד לפני קניות יומיומיות.

תפרח יהפוך ליישוב עשיר.
אם יהיה לתושביו שכל, הם ימנפו את זה להכנסות שיאפשרו להם ללמוד בנחת כל השנה.

אף אחד לא 'נופל' על דאבוס. אף אחד לא בא בחינם.
האורחים משלמים הון תועפות, ההון הזה מעשיר את דאבוס בחודשי הקיץ, בהם שום גוי אירופי לא מתעניין בעיירה הזו.
נכון ועדיין אני מבטיח לכם שבתפרח לא היו מסכימים בשום פנים ואופן

דאבוס בחורף מתמלאת לא פחות, אך עם אורחים הנוהגים בכלל ברומה התנהג כרומאי.

בארוזה ובשאר הערים הקטנות יותר האורחים מרגישים יותר כאורחים ומשתדלים יותר לכבד (כן, גם ביישוב מיזרחסטי כשבאים לשבת לא ראיתי שמתנהגים רגיל... כמו בבני ברק)
ובדרך אגב זו המעלה של ארוזה, ושאר הכפרים לעומת דאבוס ההמונית.

בדאבוס ה5000 חרדים, ההמוניות, הביסלי וכו' וכו' גורמים להתנהגות טיבעית הרבה יותר ללא כל נסיון לא להלחיץ את הגויים, ואני בהחלט מבין אותם.
(איני אומר הם גם בהחלט גויים יראי שמים ומקיימי הלכה שמשתדלים לקיים בסתר ליבם את מאמר חז"ל - הלכה בידוע שעשיו שונא ליעקב, אך המהפך בעיירה בחודשיים אלו הוא מדהים ומלחיץ)

שמול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני הייתי במלון של שרי טורס- וואלד הוטל רק בארוחות אבל גם עלינו לראות חדר
המלון נחמד מאד ויפה יש שם אוכל מאד טוב!! ומגווון
המיקום שלו קצת בעייתי הוא נמצא במעלה ההר ודי קשה להגיע לשם עצמאית אבל המלון מארגן שאטלים שעולים ויורדים משם כל הזמן

המלון של לוין בדאבוס אני לא מכירה
מה המזג אוויר באוגוסט בדאבוס ובהרים מסביב?
האם קר ? צריך בגדי חורף?

שמול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
האם קר ? צריך בגדי חורף?

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
האם קר ? צריך בגדי חורף?
אנחנו היינו שנה שעברה היה חם... אבל בלילות ובהרים ממש קר כדאי להצטיד בסודר ולתינוק היינו צריכים מעיל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה