דרוש מידע מה לשים באוזניות בבין המצרים?

מצב
הנושא נעול.

הווה פשוט

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
ישנה מנגינה המושמעת רק בהזדמנות אחת, בזמן שהקהל אומר את הרבש"ע בסוף ברכת הכהנים בחגים.
ההגיון אומר שאת המנגינה הזו רק הכהנים יכירו, כי הישראליים הרי שקועים בבקשה באותו זמן (ועוד איך שקועים, כדי להספיק להגיד את הכל בזמן צריך לטוס בריכוז מופלא),
ובכל זאת הרי זה פלא, כולנו מכירים את המנגינה היטב.

איך מתרחש הנס? כולנו רב חיים עויזר?!

ובכן, הפתרון כנראה הוא שהמערכת המוסיקלית ומערכת הקריאה הן נפרדות ויכולות לפעול במקביל.
אם הכהנים במקום לשיר היו מקריאים סיפור, סביר להניח שלא היה לנו שמץ על מה הוא נסוב.

ועכשיו לעניננו,
אני רגיל כל יום שישי בזמן ההכנות לשבת להקשיב למוזיקה באוזניות, הכל טוב ויפה עד שמגיע בין המצרים, אז אני שומע הרצאות.
והנה אני מוצא את עצמי מפזר סודה לשתיה על המושטים, או עומד עם המצקת מול הפמוטים ובוהה רבע שעה.

השאלה, מה אתם מציעים לי במקום מוסיקה, שמפעיל ערוץ אחר במוח.

ואם תשאלו למה בכלל אני חייב להקשיב למשהו בזמן העבודות, זו שאלה טובה,
אחשוב על זה.

בנתיים תציעו משהו, כי אני לא מבין למה המרק יצא מתוק כל כך...

נערך לאחרונה ב:

טעות לעולם חוזרת

משתמש סופר מקצוען
אוי זה גאוני.

אפשר לשים קריאת תהילים של עדות המזרח,
מצד אחד נחמד מצד שני לא גורם למרק מתוק. [אולי חריף]

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
אני שמה פודקאסטים מעניינים או הרצאות אבל זה באמת מוציא מריכוז וקצת כבד כשזה יותר מידי זמן.
אז בינתיים במקום מוזיקה אני שמה רעש של גשם/קולות סערה/ מים זורמים/ רעש לבן…
בינתיים עוד לא נמאס לי אבל אי אפשר לדעת…

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
חזנות

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תשאל רב
לא בטוח שיש איסור להאזין למוזיקה קלאסית למי שזקוק לכך לצורך ריכוז.

יהלום-יצירות מלוטשות

כתיבה מלטשת יצירות
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אני רגיל למוסיקה קלאסית, כמובן שיש הרבה יצירות ווקאליות אבל הם בדרך כלל כנסייתיות, וגם עם שירת בנות
לא יודע לי הקשר לשירת בנות.

בכל אופן, ברור שאין שום השוואה למוזיקה אמיתית. בכל זאת איבדנו בית מקדש, והוא-הוא העניין. שנרגיש.
אבל יש דיסקים שמהווים 'פלסטר' קטן.
כמו 'פאברענגען' של בערי וועבר ועוד.

משה אהרן גולד

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ישנה מנגינה המושמעת רק בהזדמנות אחת, בזמן שהקהל אומר את הרבש"ע בסוף ברכת הכהנים בחגים.
ההגיון אומר שאת המנגינה הזו רק הכהנים יכירו, כי הישראליים הרי שקועים בבקשה באותו זמן (ועוד איך שקועים, כדי להספיק להגיד את הכל בזמן צריך לטוס בריכוז מופלא),
ובכל זאת הרי זה פלא, כולנו מכירים את המנגינה היטב.

איך מתרחש הנס? כולנו רב חיים עויזר?!

ובכן, הפתרון כנראה הוא שהמערכת המוסיקלית ומערכת הקריאה הן נפרדות ויכולות לפעול במקביל.
אם הכהנים במקום לשיר היו מקריאים סיפור, סביר להניח שלא היה לנו שמץ על מה הוא נסוב.

ועכשיו לעניננו,
אני רגיל כל יום שישי בזמן ההכנות לשבת להקשיב למוזיקה באוזניות, הכל טוב ויפה עד שמגיע בין המצרים, אז אני שומע הרצאות.
והנה אני מוצא את עצמי מפזר סודה לשתיה על המושטים, או עומד עם המצקת מול הפמוטים ובוהה רבע שעה.

השאלה, מה אתם מציעים לי במקום מוסיקה, שמפעיל ערוץ אחר במוח.

ואם תשאלו למה בכלל אני חייב להקשיב למשהו בזמן העבודות, זו שאלה טובה,
אחשוב על זה.

שיעורים של הרב שמשון פינקוס.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה