ישנה מנגינה המושמעת רק בהזדמנות אחת, בזמן שהקהל אומר את הרבש"ע בסוף ברכת הכהנים בחגים.
ההגיון אומר שאת המנגינה הזו רק הכהנים יכירו, כי הישראליים הרי שקועים בבקשה באותו זמן (ועוד איך שקועים, כדי להספיק להגיד את הכל בזמן צריך לטוס בריכוז מופלא),
ובכל זאת הרי זה פלא, כולנו מכירים את המנגינה היטב.
איך מתרחש הנס? כולנו רב חיים עויזר?!
ובכן, הפתרון כנראה הוא שהמערכת המוסיקלית ומערכת הקריאה הן נפרדות ויכולות לפעול במקביל.
אם הכהנים במקום לשיר היו מקריאים סיפור, סביר להניח שלא היה לנו שמץ על מה הוא נסוב.
ועכשיו לעניננו,
אני רגיל כל יום שישי בזמן ההכנות לשבת להקשיב למוזיקה באוזניות, הכל טוב ויפה עד שמגיע בין המצרים, אז אני שומע הרצאות.
והנה אני מוצא את עצמי מפזר סודה לשתיה על המושטים, או עומד עם המצקת מול הפמוטים ובוהה רבע שעה.
השאלה, מה אתם מציעים לי במקום מוסיקה, שמפעיל ערוץ אחר במוח.
ואם תשאלו למה בכלל אני חייב להקשיב למשהו בזמן העבודות, זו שאלה טובה,
אחשוב על זה.
בנתיים תציעו משהו, כי אני לא מבין למה המרק יצא מתוק כל כך...
ההגיון אומר שאת המנגינה הזו רק הכהנים יכירו, כי הישראליים הרי שקועים בבקשה באותו זמן (ועוד איך שקועים, כדי להספיק להגיד את הכל בזמן צריך לטוס בריכוז מופלא),
ובכל זאת הרי זה פלא, כולנו מכירים את המנגינה היטב.
איך מתרחש הנס? כולנו רב חיים עויזר?!
ובכן, הפתרון כנראה הוא שהמערכת המוסיקלית ומערכת הקריאה הן נפרדות ויכולות לפעול במקביל.
אם הכהנים במקום לשיר היו מקריאים סיפור, סביר להניח שלא היה לנו שמץ על מה הוא נסוב.
ועכשיו לעניננו,
אני רגיל כל יום שישי בזמן ההכנות לשבת להקשיב למוזיקה באוזניות, הכל טוב ויפה עד שמגיע בין המצרים, אז אני שומע הרצאות.
והנה אני מוצא את עצמי מפזר סודה לשתיה על המושטים, או עומד עם המצקת מול הפמוטים ובוהה רבע שעה.
השאלה, מה אתם מציעים לי במקום מוסיקה, שמפעיל ערוץ אחר במוח.
ואם תשאלו למה בכלל אני חייב להקשיב למשהו בזמן העבודות, זו שאלה טובה,
אחשוב על זה.
בנתיים תציעו משהו, כי אני לא מבין למה המרק יצא מתוק כל כך...
נערך לאחרונה ב: