מה לעשות עם מסלול פריים שמסתיים ב 2037 ו2044

minale

משתמש חדש
לקחתי לפני כ 10 שנים פריים מינוס 0.7 שאר הכסף בקל"צ 2.3 %

פריים:

‏75,718.12 ₪
ריבית: % 5.1
החזר חודשי: ‏657.04 ₪
תאריך סיום: 15/10/2037

‏31,214.04 ₪
ריבית: % 5.35
החזר חודשי: ‏213.05 ₪
תאריך סיום: 15/03/2044

פריים:

‏37,648.88 ₪
ריבית: % 5.3
החזר חודשי: ‏255.32 ₪
תאריך סיום: 15/04/2044

מה כדאי לעשות?

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
לא לגעת

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
למה? הריביות היום יותר גבוהות?
בקל"צ שלך אסור לגעת
ואם תמחזר את הפריים הרווח שלך יהיה מקסימום כמה עשיריות בריבית כי הפריים שלך יחסית נמוך בתמורה לנעילת ריבית לתקופה (תלוי באיזה בנק) כלומר שאם עוד חצי שנה הנגיד יוריד את הריבית אתה לא תרוויח מזה
תתנחם בזה שהמשכנתא שלך זולה משמעותי מכל המשכנתאות כיום כי אם לקחת לפני 10 שנים כנראה לקחת 2 שליש קל"צ ב2.3% זה מטורף

נערך לאחרונה ב:

מלכת אנגליה

משתמש פעיל
עריכה תורנית
בקל"צ שלך אסור לגעת
ואם תמחזר את הפריים הרווח שלך יהיה מקסימום כמה עשיריות בריבית כי הפריים שלך יחסית נמוך בתמורה לנעילת ריבית לתקופה (תלוי באיזה בנק) כלומר שאם עוד חצי שנה הנגיד יוריד את הריבית אתה לא תרוויח מזה
נכון,
אבל לעת עתה לא צפויה ירידה בריביות בנק ישראל.

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
נכון,
אבל לעת עתה לא צפויה ירידה בריביות בנק ישראל.
נכון אבל אף אחד לא יודע מה יקרה בעוד חצי שנה
וגם מה יקרה עם המל"צ בסוף התקופה
לכן אני חושב שלא שווה להשתגע וללכת עכשיו לבנקים ולהוציא מל"צ 4.8 (לא בטוח שתצליח כי אתה נעול בקל"צ בבנק שלך איזה בנק יסתכל על משכנתא של 140K בדרגה שניה)
כשיש סיכוי שרק תפסיד מזה

סופר חובבן

משתמש רשום
לגמרי מצטרף להנ"ל בסוף צריך להסתכל על הסטטיסטיקה והיא שהפריים הוא באזור 4.5 ולחשוב שלך יש פריים מינוס 0.7 הייתי מחכה קצת ונוהל את זה על קבוע ברגע שירד ולגבי הצפי זה ברור שישראל לא יכולה להישאר מאחורה אם ארה"ב תמשיך להוריד כי אחרת המון ישאלים יעבירו השקעות לחו"ל ששם המימון הרבה יותר זול וכסף ישראלי יוצא זה בודאי לא טוב לכלכלה יותר מאינפלציה

סופר חובבן

משתמש רשום
הריבית של הפד בארצות הברית עדיין יותר גבוהה מפה
וממוצע הריבית על המשכנתא יותר גבוהה שם
זה נכון שכיום הריבית של הפד היא יותר גבוה ב0.5 אבל אני חושב שההסתכלות צריכה להיות לפי תחזיות וכל התחזיות של הבנקים בארה"ב וגם המסחר באופציות צופים הורדת במינימום עד ל3.75 לסוף 2025 ויש כאלה בנקים לא מעט שצופים גם ירידה ל2.75 מה שאומר שאיך שלא תסתכל על זה ישראל צריכה להיגרר אחרי הפד עד סוף 2025 ולכן אני המלצתי לו לא לקבע את הפריים הכשיו במיוחד על סכומים כאלה שההחזר החודשי לא קריטי
בכ"א תודה על התגובה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה