מצטרפת,אני גרה באיזור ירושלים
לטאים הכי רגילים שיש,
בגדי יום חול
אם יש בגד חדש שהוא לא חורפי
אז איזה כיף לחדש...
אבל הקטע של ללבוש בגדי שבת בחול המועד
זה רק חסידים ובני ברק והאיזור
ירושלים וכ' לא תראי אפילו אחת
בבני ברק שאני גרה בה אין ליטאיות שלובשות בגדי שבת בחוה"מ.אבל הקטע של ללבוש בגדי שבת בחול המועד
בגדי שבת כמו שמלה עם נצנצים וכו' או שמלה/סט אם קריצה שבתית אבל לא ממש פנסי?בבני ברק שאני גרה בה אין ליטאיות שלובשות בגדי שבת בחוה"מ.
כנראה התכוונת לבני ברק ביקום מקביל...
תמיד ידענו שהליטאים לובשים בגדי יום חול והחסידים לובשים בגדי שבת.אני גרה באיזור ירושלים
לטאים הכי רגילים שיש,
בגדי יום חול
אם יש בגד חדש שהוא לא חורפי
אז איזה כיף לחדש...
אבל הקטע של ללבוש בגדי שבת בחול המועד
ירושלים וכ' לא תראי אפילו אחת
שאלתי כבר הרבה את השאלה הזאת אבל לא קבלתי מענה....קצת מצחיק אותי לקרוא את השרשור הזה.
היום הגדרה של בגדי יום חול ושבת היא כל כך לא מוגדרת!
לא מכירה ליטאים שלובשים בחול המועד שמלה שילכו איתה לאירוע, אבל כן בגד שביום יום גם את מתלבטת אם זה חול או שבת.
אני אוהבת ללבוש את הבגדים של השטח האפור הזה (כאלה שאני יוכל ללכת איתם לעבודה, אבל כן עם טאצ' חגיגי) ואיפור יותר מושקע, תכשיטים, נעליים כנ"ל
אותו סוג של בגד שתלכי איתו לברית של אחות או לשבע ברכות...
חברה סיפרה לי שהגיעה לאחותה בב"ב עם בגדי יום חול ( ספרדים) והרגישה עציץ.תמיד ידענו שהליטאים לובשים בגדי יום חול והחסידים לובשים בגדי שבת.
בילדותי בירושלים תמיד לבשנו בגדי שבת. אני זוכרת שהיינו מסתכלות בפליאה על האמריקאיות האלו שלובשות בגדים יומחוליים לגמרי בחוה"מ! (כנ"ל גם במוצ"ש, נושא לדיון נפרד). עם השנים זה באמת נכנס והיום רואים הרבה פחות ליטאיות בבגדי שבת. זה ה"סטייל" שהחוצניקיות הכניסו.למה? ירושלים זה הרבה יותר סטייל מב"ב. כל החוצניקיות מכניסות...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: