קורונה מה לגבי חזרת הכוללים?

מאן דאמר..

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מישהו כבר יודע לגבי המילגות לאברכים במצב הזה שהכוללים עדיין לא חזרו (לא עבור בין הזמנים)
רגיל - האברכים לומדים מס' שעות בבית.
יש כוללים שמתחשבים באברכים וכיוון שבבית לא הכי קל להתרכז
הם דורשים פחות שעות ממה שבשגרה.

האסטרטגית

משתמש פעיל
פרסום ראשון: ל'בחדרי חרדים' נודע, כי במהלך ישיבת השרים שנערכה היום (שישי), אישרה הממשלה את מתווה החזרה ללימודים ונתנה אור ירוק לחזרה ללימודים בישיבות, בעיקר ישיבות קטנות, אך גם בחלק מהישיבות הגדולות.

על פי המתווה, הותר ל-19 אנשים לעשות יחד פעילות בתחומי הלמידה והחברה, כך שחוגים ופעילויות נוער וחברה, כמו גם שיעורי תורה יכולים להתקיים בשטח פתוח ובכפוף למגבלות ה-2 מטר מאדם לאדם ובלבישת מסכות.

כאמור על פי ההגדרה של המתווה התירו חוגים ולבני נוער, מה שמתיר מעתה לקיים גם שיעורים של דף היומי ולימוד בישיבות גדולות וקטנות, ובכוללים, לפי חלוקה של 19 בלימוד בשטח פתוח ולשוב הביתה בסוף היום.

כזכור וכפי שדווח ב'בחדרי חרדים' לראשונה, זה המתווה של השר אריה דרעי שטען כל העת כי אפשר לפתוח את הישיבות לקבוצות של 19 בחורים - כפי שהותרה התפילה ב ףמניין בשטח פתוח. כאמור, כעת כשהצעתו התקבלה בישיבת השרים, מסתמן כי המתווה יאומץ בחלקים גדולים מעולם הישיבות, מה שמייתר מאוד את שיטת הקפסולות המסורבל.

כאמור, כעת, הישיבות הגדולות והקטנות כמו גם הכוללים, יוכלו לפתוח את מסגרות הלימוד בשטחים פתוחים וללמוד במקום בדיוק כמו שמתפללים בכותל המערבי במסגרות של 19.

בחדרי חרדים

יחיאל א

משתמש פעיל
יש כוללים שמתחשבים באברכים וכיוון שבבית לא הכי קל להתרכז
בדקתי בכמה כוללים וראיתי שזה תלוי אם לראש כולל יש ילדים בבית אז מתחשבים ואם לא לא [כמובן לא מחייבים אבל מודיעים שהשעות שאפשר ללמוד הם כרגיל ויותר ]

קצרה

משתמש מקצוען
וואו,
הלוואי עוד כמה חודשים ככה.
בעלי לומד עם החברותות בטלפון.
אפילו הילדים הקטנים כבר מכירים המון מושגים מהסוגיה שלו
"מה שגבה גבה ומה שלא גבה לא גבה" (ציטוט של הקטן)

ומעלים בועידה את ראש הכולל, עם מספר אברכים ומתנצחים בלימוד.
תענוג!!!!!!!!

השבוע - בשעה 11:30 בלילה התחדש לו משהו ושוב הבית געש בטלפונים.
ביום יום הרגיל, אחרי סדר יום עמוס אנחנו כבר רדומים בשעה כזו.

אבל ברור שלא לכולם זה קל
ומעריכה מאוד מאוד כל אחד שעומד בקושי!!!

כנראה שזה שונה אצל מי שברגיל לומד 11 שעות ביום עם חברותות. (ב-11:30 בלילה הוא עוד לא רדום..)
ועכשיו מכל אילוצי כולם - בקושי חצי עם החברותות בגלל אילוצים של 2 הצדדים , ובטלפון שמבחינתו זה לא אותו דבר...
ועידה אין.
ובלי חברותות - יש אנשים שזה הולך להם מעולה . יש כאלו שלא הולך להם בלי לכל הפחות אוזן קשבת...

גם בעלך מרגיש שזה תענוג?
כי אני אכן מודה שאני נהנית מהמצב של קול הלימוד בבית... של אבא שזמין לעזור לילדים בלימוד...
בכלל של עצם ההמצאות של הבעל בבית למרות שהוא לומד - מרגישים את רוחו.

אבל אם בעלי מרגיש שהוא לומד פחות טוב - אז אצלו זה לא תענוג , אלא עצב אחרי כל יום שנגמר בתחושת פספוס..

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
אבל אם בעלי מרגיש שהוא לומד פחות טוב - אז אצלו זה לא תענוג , אלא עצב אחרי כל יום שנגמר בתחושת פספוס..
ברור.
ולכן הדגשתי שאני בטוחה שלא לכולם זה קל.
ומצדיעה לכל אלו שזה לא קל להם ובכל זאת עושים את המקסימום

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
למה לא פותחים את הכוללים לקבוצות של עד 10 20 אברכים במרחקים המותרים לא הגיע כבר הזמן!!

אני וביתי

משתמש מקצוען
למה לא פותחים את הכוללים לקבוצות של עד 10 20 אברכים במרחקים המותרים לא הגיע כבר הזמן!!
למה? כולל חזוא לדוגמא 400 אברכים במבנה איפה 10 או 20? אולי עשירית מהאברכים יכולים להיכנס בתנאים כאלו מה יעשו האחרים? וכן עוד הרבה כוללים. לכן כל כולל עומד בקשר עם האברכים ומנסים לסדר מסגרת כלשהיא אברכים לומדים בחברותא יש כאלו בטלפון ויש כאלו שמצאו לעצמם מקום לללמוד בחברותא הוראה כללית לפתוח לא שייכת כל כך במצב כזה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ובלי חברותות - יש אנשים שזה הולך להם מעולה . יש כאלו שלא הולך להם בלי לכל הפחות אוזן קשבת...

אולי זה יישמע לכם מצחיק, אבל אח שלי לומד עם .... התינוקת שלו.
היא יושבת עליו כל הבוקר, והוא לומד לאוזניה.
זה גם סוג של שיח, אני יכולה להבין את זה (להבדיל) כשאני הייתי לומדת למבחן נגיד כמו הסטוריה, לדבר לתינוק זה לא כמו לדבר לקיר או לעצמך.
זה יוצר הרגשה של 'דו-שיח' שעוזרת לסדר מה שלומדים בתוך המוח.

ציפוי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
תגידו!
זה נכון שמותר 15 אברכים בכולל כרגיל?

שג

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה