מה זה Daily Doodle ולמה אני עושה את זה? (אכילת ראש #3)

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
453712-729217ae452e6cc9b9e47615174607c6.png
מה זה Daily Doodle?

'Daily doodle' (דיילי דודל) זה השם שקראתי לפרויקט העצמי שלי (די מגלומני כשמנסחים את זה ככה) שהתחלתי קצת לפני פסח, שזה עיתוי די בעייתי להתחיל פרויקטים, אבל הנה- שרדתי את העיתוי הזה.

מה הם הכללים?
בעקרון, יש רק כלל אחד בפרויקט הזה והוא- לצייר ציור ידני אחד לפחות ביום, והציור הזה חייב להיות לגמרי בשביל עצמי. לא לפרויקטים, לא קרד"ז עם מטרה מסויימת (אלא אם זה לעצמך בתור הנאה אישית). פשוט לצייר על דף, וזהו.

Daily doodle מאחד הימים הראשונים, הועתק קומפלט מתמונה. כל התמונות הריבועיות הקטנות בפוסט הזה הן קישורים לסרטונים, אז תלחצו עליהם- גם אם התמונה מצונזרת מנטפרי- ותגיעו לסרטון עצמו.

למה אני צריכה את הצרה הזאת?
יצא לי לשבת ולהסתכל על ילד בן חמש מצייר, והתפלאתי לגלות שאני מקנאה בו. 'הלו, את מציירת כל יום'- אני יודעת שזה מה שכולם חושבים, אבל תקשיבו. החופשיות שבה הוא צייר, בלי לדאוג אם יהיו מרוצים מזה, פשוט עשה מה שהוא רוצה, רק כי הוא רוצה, רק כי זה עשה לו טוב... קינאתי, כן. רציתי גם. ותהיתי איפה זה נאבד לי.
כשהחלטתי (אי שם בגיל ארבע חמש כזה) לצייר כל החיים שלי, ידעתי שזה חלום מושלם מדי וכל הזמן הזהרתי את עצמי לא להתאכזב אם לא אוכל להתפרנס מאמנות. ידעתי שלא כולם יכולים לעשות את זה, שלא כולם מצליחים, שזו בכלל מציאות מושלמת מדי. מה שלא הבאתי בחשבון, זה שעכשיו כשאני ב"ה מאיירת במשרה מלאה- התחביב שלי נדחק הצידה.
הזמנים שבהם הייתי מציירת לעצמי, פשוט מה שעובר לי בראש, קו לקו, בלי לחשוב ובלי להתאמץ. ההפתעה מהתוצר המוגמר, האהבה והחיבה לכל פיסת יצירה כזאת, לא משנה איפה היא צוירה- בקצה של דף מספר תחביר או על חשבונית. כל אלו- מתי הייתה הפעם האחרונה שחוויתי אותם?
כאב לי לגלות שעבר זמן רב מאד מאז.
אני אוהבת את העבודה שלי, אני נהנית ממנה. אני אוהבת כל פיסה של איור שאני מציירת, ואני כמעט כל יום זוכרת להודות לה' על שהצלחתי להגשים את החלום שלי, ולהפוך את התחביב שלי למה שאני עושה כל היום. אבל אנחנו חייבים להודות בזה, שהעובדה שהציור מיועד למישהו אחר, שמישהו אומר לך מה לצייר, לא משנה כמה יד חופשית אנחנו מקבלים- זה לא הדבר האמיתי. זו עדיין עבודת חלומות, אבל התחביב כמעט ומת.
(יש לי עוד תחביבים, אבל הם לא תמיד מתאפשרים. כמו אכילת ראש. ומוזיקה. ועוד דברים שעושים רעש, או עולים כסף. או דורשים נסיעה ארוכה. נושא לאכילת ראש אחרת)

IMG_20190501_235229.jpg
(דיילי דודל של יום---8 נראה לי)

מה שהחלטתי הוא שאני לא מוכנה לתת לתחביב ללכת.
ולכן, שכל יום אני אכריח את עצמי (כן, לפעמים ממש לא מתחשק לי) לשבת ולהחיות אותו. לצייר מה שאני רוצה, איך שאני רוצה, לא משנה אם אני לא אוכל לפרסם את זה כי זה קריפי מדי, או שלא יהיה לזה שום שימוש בשום כיוון מקצועי. לא משנה אם אני לא אשתפר בגלל הכמה דקות האלה, ולא משנה אם בזמן הזה אני יכולה ללמוד טכניקות חדשות, להתאמן, להספיק עוד סקיצה ללקוח- או אפילו לשטוף כלים או לקפל כביסה. החלטתי שאת הדקות האלה אני אתן לעצמי.

מה אני מציירת?
מה שאני רוצה. אם אם אני לא יודעת מה אני רוצה, אני מעתיקה תמונה שאני אוהבת. אם אין כזאת, אני מתחילה לצייר את הדבר הראשון שעולה בראש שלי, או - כמו פעם- מציירת עיניים ומתקדמת משם.

IMG_20190501_235304.jpg
(אנשים חושבים שאם את מציירת דמויות עצובות, זה אומר שאת מדוכאת. לדעתי זה ההפך. כל כך קל לצייר מישהו מחייך שתמיד כשאני עושה את זה- זה כשאני ממש לא במצב רוח לציורים)

מה זה נותן לי?
קודם כל, סקצ'בוק מפוצץ...
*כאן להכניס אימוג'י מרוצה, שאין בפרוג*

דבר שני- דקות שלווה ותרפיה יומיות, זמן לנקות את הראש. תתפלאו, אבל הפסקתי אפילו לשמוע מוזיקה תוך כדי. זה כמו עיסוי למוח, כזה עם שמנים טבעיים ונרות ברקע. קשה להסביר את זה, אבל אפשר לנסות- ולהבין. העובדה שאף אחד בעולם לא אמור לראות את הציור הזה (אלא אם הוא בטעות ייצא ממש מוצלח ומיינסטרימי, ובכלל לא קריפי כמו כל השאר- ואז אפשר לשלב אותו בפוסט אכילת ראש על דיילי דודל), עושה משהו לידיים שלך.

שלישית- זה קצת עמוק, אז תתרכזו- זה החזיר לי, קצת, את ההבנה האבודה של מה אני רוצה לצייר.
מרוב שאנחנו עסוקים בלתת ללקוחות את מה שהם יאהבו, לצייר להם את מה שהם חולמים עליו, להפיח חיים בדמויות שלא שייכות לנו- כנראה בגלל זה אנחנו קצת שוכחים מה אנחנו רוצים באמת.
אפילו הקומיקס לנערות שהוא כולו יצירה שלי (פלוס חלקן הענק של חברותיי האהובות שבלעדיהן שום עמוד לא היה נראה כמו שהוא נראה), הוא כבר לא יצירה חופשית לגמרי. כי בפינה של המוח שלי, מתחת לתת מודע, ממש עמוק, תמיד מרחפות כל מיני תהיות- מה הם יגידו על זה? הם יבינו את זה? הם יאהבו את זה? איך אני אגרום להם לאהוב את זה? הם לא יעיפו אותי מהעיתון? הועדה הרוחנית לא תכרות לי את הראש? אני לא אהפוך לכישלון מסחרי בגיל XX?
ובאמת בתחילת הפרויקט היה לי קשה לחשוב כל יום על רעיון לציור, אבל בימים האחרונים זה יוצא לי בטבעיות בלי לחשוב כמעט. העובדה שהכרחתי את עצמי כל יום לשבת ולחשוב במה אני רוצה למלא את הדף שלי, כנראה עזרה לי מעט לעשות היכרות עם עצמי.

רביעית- ולא פחות חשוב.
*להכניס אימוג'י נבוך, שאין בפרוג*.
קניתי את הסקצ'בוק לפני שנה, אבל בגלל שלא השתמשתי בו בתדירות גבוהה, לא גיליתי את זה. מאז שהתחלתי את הפרויקט התחלתי לחסוך וציירתי על שתי הכיוונים של הדף, וגיליתי שעד עכשיו ציירתי על הצד הלא נוח של הדף! יש צד אחד שיותר נוח לצייר עליו- ואני לא ידעתי את זה! הצד ההוא יותר קריספי, מחוספס כזה, והחוד של העיפרון מתחפר בו. תחשבו מה היה קורה אם לא הייתי מגלה את זה. סקצ'בוק! שלם! הייתי! מציירת! רק! על! הצד! הלא! נוח! תודה ה'.

IMG_20190501_235148.jpg
(Daily doodle- טרי מהיום. למנוטפרים- זה נפתח בלחיצה)

למה אני כותבת את כל זה?
בפשטות- כדי שגם אתם תעשו את זה. פנו כמה דקות ביום, לצייר לעצמכם מה שאתם רוצים. ואח"כ תשתפו אותנו, אל תהיו קמצנים. אם החלטתם להשתתף, לא אכפת לי שתעלו באשכול הזה.

לכבוד הפרויקט פתחתי תיקייה חדשה בתיק העבודות ואני מעלה לשם לפעמים סרטוני תהליכים. אם אתם רוצים להיות חלק מהחגיגה, תבדקו את התיקיה, ואם אתם רוצים להנות משירות וי.אי.פי ולקבל התראה כשעולה סרטון- תלחצו בעמוד של התיקייה על הכפתור Watch Album (צד שמאל למעלה). לעקוב אחר המשתמש לא יעבוד, רק מעקב אחרי התיקייה. אז סליחה מכל אלו שעקבו אחרי :( גם אני חשבתי שזה מה שיביא את ההתראות, אבל היי- העיקר שמצאנו פתרון! אז התראות נעימות לכולנו.

Daily doodle מהימים האחרונים

לילה טוב ושקט! (ובלי חיפושיות זבל בבקשה)

נערך לאחרונה ב:

פיציקטו

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
אוי את אלופה!
כיף לקרוא אותך, ונס שיש לך פרויקט עצמי כזה.
אני עוקבת אחרי התיקיה שלך, אז נא לכבד את המעמד!

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אין לי מושג מה זה
וואו, לא האמנתי לך בהתחלה אבל אם את לא יודעת מה זה מזטים....
מזטים זה 'מתאבנים' בעברית
וזה כינוי למנות פתיחה, שאצל עדות צפון אפריקה זה אומר חגיגה שלימה.

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
האמת שבקרב אמנים מחו״ל (וגם אמנים לא חרדים בארצנו) זה ממש נפוץ הקטע של איור יומי כל שהוא.
יש הרבה אתגרים והרבה רשימות של רעיונות שמיועדות לעודד ליצור דברים כל יום מחדש.
אם בשביל פיתוח היצירתיות או אם בשביל פיתוח טכניקה והתקדמות כלשהיא בכללי.
אני כרגע בתקופה עמוסה אז אני יכולה לפרגן לעצמי מדי פעם רק איזה סקיצות קטנות פה ושם בקטע המעשי , אבל בקטע הרעיוני המוח שלי די קודח רוב היום...
אני בהחלט מבינה אותך ואת הצורך שלך ליצור לעצמך וגם ויכולה להעיד על עצמי שככול שאני יותר עמוסה דווקא אז מנגד מתעוררים בי יותר ויותר הצרכים ליצור את מה שאני רוצה ולא רק מה שאחרים.
(ואני רואה את המהלך הזה בעין יפה ב״ה ,אין תלונות. :)).

געח יש לי עוד דברים לכתוב אבל אני גמורה ויש לי ציור לסיים והמוח שלי עובד כרגע מממש לאט ברמה כזאת שזה לא יפתיע אם מחר אגלה שיצאו לי גיבובי מילים ואותיות בלי שום כל הגיון תחבירי ..
אז קבלו מראש את התנצלותי.
לילה טוב :)

אה ותשלחי לי קישור בדרייב לסרטון ה3 שלך כי אני לא מצליחה להוריד ולא מצליחה לראות.
תודה.
וגם באיזה סקצ׳בוק את משתמשת ?
עוד אגב..-יש מצב שלקח לי 20. דקות לכתוב את כל זה. ??.. המצב בטטה.

עריכה:
כן אז העוד דברים שהיו לי לכתוב זה שעל עצמי אני יודעת די בוודאות שהתחייבות לא טובות לי
:ליצירה-שהיא לשם יצירה.
נגיד כמו שאת עושה שאת מעלה כל פעם סרטון .. עצם ההכנה לזה כבר מקרר לי את היצירתיות .
אז כיף גדול שאצלך זה לא עובד ככה ואז אנחנו יכולים להנות ממך יותר.
שכוייח.

עוד עריכה:
יש פה מישהו או שאני לבד כאן בשעות של הלילה ..מדברת עם עצמי.... מתשאלת ועונה...
יהיי..

עריכה עוד:
כן..נראה לי שזה בדיוק מה שקורה פה..(זה החלק של ״העונה״)

עוד ועוד עריכה:
רק חשוב לי לציין שאם @מרים יעל לא הייתה מגיבה לי יש סבירות גבוהה מאוד שהייתי ממשיכה את הדיון עם עצמי עוד כמה שורות טובות..
כשאני נכנסת לזה קשה לי לצאת.
יש לי הומור מוזר אני יודעתת :cool:.

נערך לאחרונה ב:

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
עצם ההכנה לזה כבר מקרר לי את היצירתיות .
גם אצלי היצירות היפות יותר קורות הרחק מעין המצלמה. למה אני עושה טרראם ומכריחה אנשים לראות סרטונים? כי אני יודעת שלחץ ציבורי זה כמעט הדרך היחידה שלי לשרוד את הפרויקט הזה. זה כמו שאת עושה דיאטה, את מודיעה לכל העולם, כדי שהם 'ישמרו' עליך, ולא יהיה לך נעים לאכול שטויות לידם, אחרי כל ההכרזות?
Same.

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אה ותשלחי לי קישור בדרייב לסרטון ה3 שלך כי אני לא מצליחה להוריד ולא מצליחה לראות.
תודה.
בעז"ה. דוקא דרייב? הוא מפוצץ לי... אין אפשרות אחרת? ג'מבו, אנערף?
וגם באיזה סקצ׳בוק את משתמשת ?
סקצ'בוק שהזמנתי מאמזון הוא ממש גדול אז הוא לא נייד אבל הוא טוב ואיכותי
אני לא מוצאת אותו ברשימת ההזמנות שלי משום מה, אבל אנסה לחפש שוב ולשים כאן קישור

תודה על התגובה וההתייחסות המפורטת :)

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
גם אצלי היצירות היפות יותר קורות הרחק מעין המצלמה. למה אני עושה טרראם ומכריחה אנשים לראות סרטונים? כי אני יודעת שלחץ ציבורי זה כמעט הדרך היחידה שלי לשרוד את הפרויקט הזה. זה כמו שאת עושה דיאטה, את מודיעה לכל העולם, כדי שהם 'ישמרו' עליך, ולא יהיה לך נעים לאכול שטויות לידם, אחרי כל ההכרזות?
Same.
אבל אם את רוצה לצייר בשביל הכיף שלך, למה את צריכה ליצור מחוייבות מול אנשים שתחייב אותך לעשות את זה?-את הרי רוצה ליצור בשביל הכיף
ואם את כן עושה מחוייבות שתחייב אותך, אז יש לך פה מטרה עיקרית יותר , של לימוד והתקדמות וכו׳ וכו׳, שזה פחות קשור לחלק של ליצור לגמרי בשביל הכיף ובשביל עצמך.
לא?
כאילו..דיאטה אמורה להיות דבר כיפי?
אין לי ניסיון נרחב עם דיאטות אבל ממש שידוע לי זה לא דבר כיפי .

קיצור דברים:
כנראה שהמחוייבות לא מציקה לי בשביל לפגוע בכיף עצמו.
שזה כמו שאמרתי- ממש אחלה וכיף בשבילנו. :)
אז תשכחי מכל מה שכתבתי כדי שחס וחלילה לא יכנס לך בטעות מחשבה לראש שיש מצב שהמחוייבות אלינו פוגמת בכיף וכו׳.
תספרי ביחד איתי עד שלוש וכל הדיון הזה נמחק לך מהראש..
1..
2..
3..

אז מי אמר מנזטים ולא קיבל?

נערך לאחרונה ב:

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בעז"ה. דוקא דרייב? הוא מפוצץ לי... אין אפשרות אחרת? ג'מבו, אנערף?

סקצ'בוק שהזמנתי מאמזון הוא ממש גדול אז הוא לא נייד אבל הוא טוב ואיכותי
אני לא מוצאת אותו ברשימת ההזמנות שלי משום מה, אבל אנסה לחפש שוב ולשים כאן קישור

תודה על התגובה וההתייחסות המפורטת :)
בשמחה :) -וזה באמת היה מקום טוב לשים את הציטוט המפורסם אבל נוותר כרגע..

ג׳מבו גם טוב
אגב- הסקצ׳בוק, הדפים מתאימים לצביעה קלה בצבעי מים ?

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי

אבימי

מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
יש אתגר ותיק מאוד בשם 356sketch שעושה את זה בדיוק.
דבר מבורך לחלוטין.

פיציקטו

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
וזה כינוי למנות פתיחה, שאצל עדות צפון אפריקה זה אומר חגיגה שלימה.
אוהו
את החגיגה אני מכירה, ואת המזטים אני מכירה בשם 'מתאבנים',
אז כפי שאמרתי- החגיגה אצלך, כן?
כנראה שהמחוייבות לא מציקה לי בשביל לפגוע בכיף עצמו.
ממש לא.
אין כמו תרגול יומי, במסגרת מחייבת. נזמין לפה גם את @ליקי ;) ו- @ronitg לתת עדות.

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
דבר ראשון הדודלים שלך מקסימים
בהחלט רואים הרבה יותר רכות וחופש תנועה בציורים האלו
(לא שהאחרים לחוצים או משהו, אבל הדודלים היומיים שלך ממש מלאים רכות)
והכי אהבתי את ההוא עם החרב- תספרי לנו קצת עליו.

וכן, @פיציקטו מכריחה אותי לשבת לקשקש כל ערב למען האתגר שלנו
(גם אני מכריחה אותה ואת @ליקי ;) , אז הכל בסדר)
אצלנו זה לא ממש ציורים בשביל הכיף וההתרגעות, אלא יותר בקטע של תירגולים נראה לי.
אבל מה שכן זה ציורים מהירים, ואין צורך אפילו שהם יהיו יפים. אז זה נורא כיף לצייר דברים מכוערים, פשוט לצייר ולצייר.
וזה גם נורא כיף שאין שום הגבלה של נושא או משהו כזה,
כי ככה אני מחליטה מה בא לי לתרגל היום, ומגיעה לכל מיני דברים שכבר שנים אני חולמת לתרגל.
קיצור, כיף.

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אוהו
את החגיגה אני מכירה, ואת המזטים אני מכירה בשם 'מתאבנים',
אז כפי שאמרתי- החגיגה אצלך, כן?

ממש לא.
אין כמו תרגול יומי, במסגרת מחייבת. נזמין לפה גם את @ליקי ;) ו- @ronitg לתת עדות.
א׳ - שזו הנקודה הכי קריטית מבחינתי בדיון הנ״ל- מחוייבות כלפי עצמי, זה דבר אחד. מחויבות מול אחרים זה דבר אחר.
:cool:
ב׳- ״תרגול יומי״ זה גם משהו אחד , ומה שהיא הציגה לסיבה לאיורים היום יומיים האלה לא משתייך לרצון ב ״תירגול יומי״ אלא ברצון לאייר בשביל התחביב שמשם הכל התחיל. .
כי הרי ברור שלצורך תירגול והתקדמות צריך מחוייבות.
אבל כשאתה עושה משהו נטו עבור ה״כיף שלך״ והיצירתיות, צריך אולי מודעות, תשומת לב לפנות זמן וכו׳, אבל לא הייתי משתמשת במילה ״מחוייבות״.
מחויבות זה מה שעושים גם כשלא רוצים ,בהכרח .
אז זה פשוט לא תואם לי עם הרצון לעשות את זה כתחביב.
אבל אלו כנראה הקונוטציות שלי למילה שלא עולות בד בבד עם המילה ״תחביב״

אבל את - גברת מרים יעל , (מבט נוקב בעיניים) ב-כ-ל-ל לא קראת את זה.(את עכשיו מהופנטת)
1..2..3...
מנזטים!
אז מה יש לנו בתפריט?
:D

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כנראה שהמחוייבות לא מציקה לי בשביל לפגוע בכיף עצמו
כמו שאמרתי הייתי עייפה שם ב3 בלילה..
(בכלל היה אמור להיות כתוב ״לך״ לא לי..)
אחדד את דבריי שוב.
מחוייבות יכול להיות דבר כיפי, כשאתה מחייב את עצמך לעשות בעצם דבר שאתה אוהב.
אני אוהבת לחייב את עצמי לתרגול יומי (והאמת שאני בכלל לא מרגישה מחוייבות אני מרגישה נואשת לדבר כאיש בלב מדבר הצמא למים -אבל נעזוב את זה עכשיו)
אבל אני יכולה לקבל שמחוייבות יכולה ללכת בד בבד עם הנאה וכיף- אבל עדיין- לא מחייב שזה כן ילך ביחד.

אני פשוט אדם דייקני מדי בשימוש במילים שלא בהכרח נכונות ועל כן אני חושבת שהשימוש במילה לא נכון פה למטרה שהמאיירת הציגה. (שאני מבינה אותה לגמרי היה 3 בלילה אתמול אתם יודעים..)
ולפי דעתי שורש הפולמוס בינינו הוא שאתם לא יורדים לעומק דעתי על המילה מחוייבות מול המילה תחביב.
לדעתי יש פגיעה ביצירה ״כתחביב״ כשאתה יודע מראש שאתה הולך לפרסם אותה ויש קהל יעד שמחכה לכן סרטון בכליון עיניים.
כי אין מה לעשות אנחנו חיים גם עם התת מודע שלנו.
וזה משפיע על היצירה- הידיעה מראש.

מננננזטיםםםםםם!
מעל הכל אפשר להתעלות.
:)

ronitg

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
שזו הנקודה הכי קריטית מבחינתי בדיון הנ״ל- מחוייבות כלפי עצמי, זה דבר אחד. מחויבות מול אחרים זה דבר אחר.
זה נכון שהמחוייבות מול מישהו אחר (במקרה שלי החברות לתירגול) מחניקה קצת את המרחב האישי.
אבל במקרה שלנו-
א. את הציורים רואות רק עוד שתי נשים נחמדות, שהן גם ציירות, ומוגדר מראש שהציורים לא אמורים לצאת יפה או לענות על איזושהי ציפיה. ככה שזה הרבה פחות מציק.
ב. נכון שבלי מחויבות אנחנו משוחררים יותר, אבל בלי מחויבות אני באופן אישי פשוט לא מתמידה. וחבל. אז אני מעדיפה ככה.

ונכון שאנחנו יותר בקטע של תירגול,
אבל לא הייתי מפרידה את זה לגמרי ל"תירגול" ול"תחביב-כיף"
כי בסך הכל מה שאנחנו מנסים לייצר פה, זאת שיגרת ציור שהיא סתם, לא בשביל לקוח ולא בשביל לתלות בסלון של הסבתא. להחזיר לעצמנו משהו שלפעמים הולך לאיבוד.

פיציקטו

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
סאונד והפקות אולפן
זה נכון שהמחוייבות מול מישהו אחר (במקרה שלי החברות לתירגול) מחניקה קצת את המרחב האישי.
אבל במקרה שלנו-
א. את הציורים רואות רק עוד שתי נשים נחמדות, שהן גם ציירות, ומוגדר מראש שהציורים לא אמורים לצאת יפה או לענות על איזושהי ציפיה. ככה שזה הרבה פחות מציק.
ב. נכון שבלי מחויבות אנחנו משוחררים יותר, אבל בלי מחויבות אני באופן אישי פשוט לא מתמידה. וחבל. אז אני מעדיפה ככה.

כי בסך הכל מה שאנחנו מנסים לייצר פה, זאת שיגרת ציור שהיא סתם, לא בשביל לקוח ולא בשביל לתלות בסלון של הסבתא. להחזיר לעצמנו משהו שלפעמים הולך לאיבוד.
כל מילה

ליבליב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אבל במקרה שלנו-

מה שאתן עושות לא נקרא באמת ״מחייב״- כמו שאת בעצמך אומרת ומרגישה.
בעיקר אם אתן באמת משתפות ביניכן גם את מה שיצא פחות מוצלח.

ואני מניחה שגם מרים יעל לא באמת מרגישה ורואה את מה שהיא עושה בצורת ״מחוייבות״.
על כן השימוש במילה ואיך שהיא המשילה את זה לאדם שרוצה לעשות דיאטה- לא היה נראה לי נכון ותואם.

ועל כן כל החפירות בע״מ ..
שאני חייבת לציין שיש פה חברים מעולים לאת :cool:
(חה חה חה..הבנתם? את.. את חפירה.. עט כתיבה.. )
#עדמתיאהיהמסבירהבדיחותאתמתייייי

ליקי ;)

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
זומנתי לתת עדות.
הנני.

רונית ופיצי אלופות מבהילות. את הציורים ה"לא יפים" שלהם, היו תולים בתערוכות. אבל אני מתאבקת באבק הכוכבות, ומקשקשת, רק כדי לזכות לשזוף את האוצרות שלהם.

מרים יעל, תמשיכי! טובבב!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה