מידע מה זה המקצב הזה?

השארפער

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש שיר של דודי קאליש 'מזמור לדוד', שקטעים ממנו הושרו בקליפ של מלכות - או הקידוש או השלום זכר לא זוכר בדיוק.
בקטע שהושר גם שם "נפשי נפשי, נפשי ישובב וכו'", יש קטע מוזר במקצב, המקצב בגדול הוא 3/4, ובבית האחרון הוא נהיה 4/4, אם אינני טועה, וזה מוזר, כי אני מכיר שירים שעוברים מ3/4 ל4/4 וחוזר חלילה, אבל לא מקצב שמורכב מ3 בתים של 3/4 ועוד בית אחרון של 4/4, מה זה המקצב הזה? יש לו שם? יש עוד מקומות הידועים לכם שהוא מופיע? או שזה קונץ חד פעמי של דודי קאליש?

מצו"ב הקטע החתוך מתוך השיר המקורי, מחכה לתגובות..

קבצים מצורפים

• 13 מזמור לדוד (mp3cut.net).mp3
    2.3 MB

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש שיר של דודי קאליש 'מזמור לדוד',
השיר הוא של החזן יוסלה מנדלבוים ע"ה
הרצתי בגוגל וראיתי שכבר עוד כמה טעו בזה וכותבים שהלחן הוא של דודי
מצרף הקלטה של אחד מנכדיו שר את השיר ביחד עם ר' פישל בייגעל (הסולן המיתולוגי של שנות ה-80)

יש לי גם הקלטה ישנה מאד (כנראה לפני שדודי נולד...)של יוסלה עצמו שר את השיר ומוסיף גם קטע חזנות בסוף אבל זה בתוך רצועה ארוכה שהומרה מקלטת אז אחסוך לך את התענוג....

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ספרתי את המקצבים- 4 פעמים בכל סוף בית, זה קורה. העיקר שזה נשמע טוב! ושוב-בנגינה זה לא כללים ממש ברורים וסגורים, ישנם הרבה שירים שיש בהם קצת תוספות/שינויים-וזה בסדר גמור. כל עוד היצירה נשמעת טוב ומצוין-אין בעיה בכלל. ויש שירים שהתוספות אפילו משדרגות מאוד! כמו במקרה זה. ויש גם הרבה שירים/יצירות שדוקא האמן משחק עם כל מיני מעברים-מבחינתי זה מאוד מוסיף ויפה!

השארפער

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
זה אחלה, אין לי עם זה שום בעייה, אני רק שואל איזה מקצב זה? הוא שונה? יש לו שם?
באורגן יש מקצב כזה או שצריך לבנות/להחליף איפה שזה עובר?
בקיצור, זה המצאה אינדיבידואלית או שזה משהו מוכר וקיים וקבוע?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה