מעדכנת שהרעיון הוא של בתיה שורק
והמתכון של סבתא שלי
מה כן שלי? המוצרים והמקיסר...
אז התוצאה נראית ככה:
וכעת למתכון:
המוצרים:
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
1 מרגרינה
קילו קמח
שוקולד למריחה
הכנת הבצק:
ללוש את הכל לבצק
אם יוצא יבש להוסיף מים לפי הצורך
לאחר מכן לחלק את הבצק לשניים, חצי להוציא מהקערה
לחצי השני להוסיף 2 כפות קקאו וללוש היטב.
הכנת האוזני המן:
לקחת חתיכה מהבצק הכהה, לרדד, לחתוך למלבן גדול ולהניח בצד.
לרדד חתיכה מהבצק הבהיר, להניח עליה את המלבן הכהה ולחתוך בהתאם כך שנוצר מלבן שמורכב משתי שכבות.
לרדד את שניהם יחד על מנת שיצא מלבן כמה שיותר ארוך.
כעת לגלגל את המלבן לכעין רולדה ולחתוך לפרוסות.
הפרוסות שמתקבלות הן בעצם הבסיס לאוזני המן, עליהם מניחים את השוקולד למריחה וסוגרים.
מומלץ לרדד מעט כל פרוסה לעיגול מעט גדול יותר.
לאפות בתנור בחום של 180-200 מעלות, למשך כ15-20 דקות.
לצנן, לפזר אבקת סוכר מעל האוזניים ולהגיש כאשר חלקם הפוכים...
פורים שמח
והמתכון של סבתא שלי
מה כן שלי? המוצרים והמקיסר...
אז התוצאה נראית ככה:
וכעת למתכון:
המוצרים:
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
1 מרגרינה
קילו קמח
שוקולד למריחה
הכנת הבצק:
ללוש את הכל לבצק
אם יוצא יבש להוסיף מים לפי הצורך
לאחר מכן לחלק את הבצק לשניים, חצי להוציא מהקערה
לחצי השני להוסיף 2 כפות קקאו וללוש היטב.
הכנת האוזני המן:
לקחת חתיכה מהבצק הכהה, לרדד, לחתוך למלבן גדול ולהניח בצד.
לרדד חתיכה מהבצק הבהיר, להניח עליה את המלבן הכהה ולחתוך בהתאם כך שנוצר מלבן שמורכב משתי שכבות.
לרדד את שניהם יחד על מנת שיצא מלבן כמה שיותר ארוך.
כעת לגלגל את המלבן לכעין רולדה ולחתוך לפרוסות.
הפרוסות שמתקבלות הן בעצם הבסיס לאוזני המן, עליהם מניחים את השוקולד למריחה וסוגרים.
מומלץ לרדד מעט כל פרוסה לעיגול מעט גדול יותר.
לאפות בתנור בחום של 180-200 מעלות, למשך כ15-20 דקות.
לצנן, לפזר אבקת סוכר מעל האוזניים ולהגיש כאשר חלקם הפוכים...
פורים שמח