דרוש מידע מה המתכון המנצח(!) לאורז שלכם?

וילה

משתמש פעיל
אחרי הרבה ניסויים ומתכונים - מה המתכון של האורז הכי מוצלח שאתם מכירים?!?
שיהיה רך! טעים! ומושלם!
תודה לכל העונים..
 

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
מה השלבים בדיוק וכמויות ? - זה משנה...
אורז השף - לטגן כמה דקות בשמן, להוסיף מלח ופלפל, וכוס וחצי מים רותחים על כל כוס אורז.
להנמיך לאש ממש נמוכה לרבע שעה, לכבות ולהשאיר סגור עוד כמה דקות.
 

גיטושית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מחממים 2 כפות שמן.
מוסיפים כוס אורז.
נותנים לאורז להתחמם טיפה מהשמן.
מוסיפים כפית מלח.
כף אבקת מרק.
1/2 1 כוסות מים רותחים.
אחרי שנים של נסיונות עם סוגי אורז שונים אני יכולה להגיד לך שאורז השף הוא הכי טוב בוודאות.
ואגב על גב האריזה יש מתכון מדויק .
 

גיטושית

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אולי למישהו יש רעיונות למתכונים של אורז עם טעם עמוק (עם תיבול ותוספות)
 

וילה

משתמש פעיל
מחממים 2 כפות שמן.
מוסיפים כוס אורז.
נותנים לאורז להתחמם טיפה מהשמן.
מוסיפים כפית מלח.
כף אבקת מרק.
1/2 1 כוסות מים רותחים.
אחרי שנים של נסיונות עם סוגי אורז שונים אני יכולה להגיד לך שאורז השף הוא הכי טוב בוודאות.
ואגב על גב האריזה יש מתכון מדויק .
כמה זמן את מבשלת אותו? ומשאירה סגור אח''כ?
תודה..
 

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני קונה אורז בשקים ומחנות תבלינים שיהיה טרי
יוצא מצוין
 

מחנך מומחה

משתמש חדש
הכללים האלו שמעתי מאחד השפים
האורז הטוב הוא אורז יסמין (אורז השף הוא אורז יסמין)
הבסיס לאורז הוא תמיד מים כפול משקל האורז לדוגמא: 1 קילו אורז = 2 ליטר מים
כמובן שקודם מטגנים את האורז בשמן (יותר שמן בד"כ יותר טעים) ואח"כ מוסיפים מים רותחים
מלח לצערי שחכתי את הכמות המדויקת לקילו 10 או 20 גר'
בישול על אש קטנה 15-20 דקות והמתנה בסיר מכוסה על אש נמוכה עוד כרבע שעה
וכמובן ניתן להוסיף אבקת מרק ושאר תערובות לאורז
 

רננה.

משתמש צעיר
ככה זה אצלי ויוצא מעולה,
אחרי שאני בוררת את האורז,
שוטפת לפחות שלוש פעמים,
בסיר שמה כפית שמן עם מעט בצל קצוץ,
אחרי שזה מזהיב מעט שמה את האורז
בדרך כלל על כל כוס אורז מוסיפה כוס ורבע מים
מעט מלח ולפעמים מעט כורכום,איך שמתחיל לרתוח
שמה על הלהבה הקטנה ונמוכה כעשר דקות,
אחרי כן מכבה את הגז,שמה על זה מגבת,
והאורז יוצא מעולה ו....מברכת מזונות ומודה לבורא
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
כשתכיני את זה בדיוק תבואי להודות לי
ולבעל המתכון..
https://www.prog.co.il/threads/מתכון-לאורז-פרסי-כמו-שאוהבים-אצלנו.731803/
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
מה שעושה את ההבדל זה האיכות של האורז.
לטעמי, האורז הכי טוב זה אורז בסמטי של וילי פוד.
(אחריו בסמטי של סוגת)
קל וטעים להכין בתנור: כוס אורז, כף שמן, מלח ופלפל, שתי כוסות מים רותחים.
לאטום היטב בנייר כסף, ולאפות 45 דקות על 180 מעלות.
 

הדסה פרידמן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני מכינה את האורז ככה
אורז בסמטי שוטפת מסננת שמה בסיר בינוני שמן, נותנת לשמן לרתוח ואז מוסיפה את האורז ,נותנת לאורז לקבל את השמן שמה תבלינים מלח ופלפל ואז אחרי כמה דק מוסיפה על כול כוס של אורז 2 כוסות של מים חמים ,מכבה את האש כשהאורז כבר רך לפני שמוכן סופית ,אם משאירים מלא זמן האורז מתייבש
זהו בתאבון!!
 

השם אוהב אותי

משתמש פעיל
אחרי הרבה ניסויים ומתכונים - מה המתכון של האורז הכי מוצלח שאתם מכירים?!?
שיהיה רך! טעים! ומושלם!
תודה לכל העונים..
גם לי לקח הרבה זמן לדעת להכין אורז .היום ב"ה יוצא מצוין וטעים.
אז ככה
מתחילים עם שטיפת האורז וסינון טוב.
מטגנים מעט עם שמן.
על כל כוס אורז להוסיף 2 כוסות מים רותחים.
מוסיפים תיבול.
מבשלים על אש נמוכה בלבד ולא פותחים את המכסה בזמן הבישול.
מציצים בסיר וכשהמים נגמרים מכבים את האש( בערך רבע שעה) .
משאירים מכוסה כרבע שעה.
פותחים ומערבבים עם מזלג ומוכן לאכילה
 

השם אוהב אותי

משתמש פעיל
מי שאוהב אורז דביק ( יש כאלו..) אז להוסיף על כל כוס אורז -3 כוסות מים. לכבות אש כשיש עוד מים מעל האורז ולהשאיר מכוסה עוד כחצי שעה
 

מה יש

משתמש מקצוען
כמות המים משתנה בסוגי האורז
אורז בסמטי/יסמין- 2 כוסות מים על כל כוס אורז
אורז פרסי- 2.5 כוסות מים על כל כוס אורז.
מתחילים בטיגון קצר של האורז 3-4 דקות תוך ערבוב
בשמן רגיל/שמנזית לפי הטעם האהוב.
בשלב הזה מוסיפים תבלינים לפי הטעם:
שום כתוש, בצל מוזהב (מראש), פטריות, ירוקים- מה שאוהבים.
מלח פלפל...
כשהאורז רוחש ובוחש מוסיפים את המים כבר חמים, כשהסיר מגיע לרתיחה מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות. פותחים ומוציאים בעדינות עם מזלג.
אורז טעים טעים בכל מצב
חם קר, מהמקרר...
אגב אפשר לחמם בקלות בסיר עם 2 כפות מים לכל כוס אורז, תוך כדי בחישה.
 

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אורז הזה
1725214581273.png

עברנו לתקופה לאורז ברור של חברות שונות והיה לא טוב
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
אורז אחד אחד
(אני משתמשת באורז פרסי של "כי טוב")
מעמידה קומקום שירתח
בנתים שופכת לסיר:
1 כוס אורז, 2 כפות שמן, 1 כפית מלח,
מדליקה על אש קטנה עד שהמים בקומקום רותחים ואז שופכת 1.25 כוס מים רותחים.
מחכה דקה עד שרותח ומקטינה את האש (על העיגול אש הכי קטן)
מבשלת כ-20 דקות.
ב-10 דקות הראשונות מערבבת כל 2-3 דקות כדי שהאורז לא ידבק אחד לשני.
ב10+ הדקות האחרונות לא נוגעת בסיר.
מכבה את האש כאשר בין גרגירי האורז נוצרות מעין חורים
ואז
פותחת את הסיר , שמה בין הסיר למכסה 2-3 נייר סופג , סוגרת את המכסה, ומכסה במגבת את הסיר
משאירה לכ-10 דקות
ואז פותחת את המכסה, מורידה את הנייר סופג ומשאירה פתוח ל10 דקות
האורז יוצא 1 1 כמו באירועים....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה