נכתב ע"י s976;2473536:אכן, וורדפרס בקפיצה. אחוז גבוה מאוד של האתר בנויים בוורדפרס, כמות לא נורמלית של תוספים ותבניות וכו' וכו'.
האם בגלל זה מתכנת צריך להעדיף את המערכת הזו? לא נראה לי...
זו מערכת קלה מאוד לשימוש כי היא פונה לקהל יעד של אנשים שאינם מתכנתים. התוספים של וורדפרס כמעט תמיד מציעים פתרונות מוכנים שעובדים מהקופסה. זה הופך את החיים של המשתמש הפשוט לגן עדן - אולי הוא לא קיבל בדיוק בדיוק מה שרצה, אבל קיבל משהו קרוב לזה והכל עובד בלחיצת כפתור.
הצד השני של המטבע - זה הופך את העבודה של המתכנת למעצבנת ומסורבלת.
דוגמה קטנה, אני רוצה תוסף שיאתר פוסטים דומים לפוסים נתון. הידד, יש המון תוספים כאלה. מתחיל לעבור עליהם ורואה שבעצם לאף אחד מהם אין API, אלא כל אחד מהם תוקע את רשימת הפוסטים הקרובים איפה שהוא בלי לשאול אותי בכלל. ואני בכלל לא רוצה את זה. אני רוצה לתת ID של פוסט מסוים ולקבל מערך עם ID של פוסטים הקרובים. זה הכל. אין דבר כזה - תתפוצץ.
נכתב ע"י s976;2473536:אכן, וורדפרס בקפיצה. אחוז גבוה מאוד של האתר בנויים בוורדפרס, כמות לא נורמלית של תוספים ותבניות וכו' וכו'.
האם בגלל זה מתכנת צריך להעדיף את המערכת הזו? לא נראה לי...
זו מערכת קלה מאוד לשימוש כי היא פונה לקהל יעד של אנשים שאינם מתכנתים. התוספים של וורדפרס כמעט תמיד מציעים פתרונות מוכנים שעובדים מהקופסה. זה הופך את החיים של המשתמש הפשוט לגן עדן - אולי הוא לא קיבל בדיוק בדיוק מה שרצה, אבל קיבל משהו קרוב לזה והכל עובד בלחיצת כפתור.
הצד השני של המטבע - זה הופך את העבודה של המתכנת למעצבנת ומסורבלת.
דוגמה קטנה, אני רוצה תוסף שיאתר פוסטים דומים לפוסים נתון. הידד, יש המון תוספים כאלה. מתחיל לעבור עליהם ורואה שבעצם לאף אחד מהם אין API, אלא כל אחד מהם תוקע את רשימת הפוסטים הקרובים איפה שהוא בלי לשאול אותי בכלל. ואני בכלל לא רוצה את זה. אני רוצה לתת ID של פוסט מסוים ולקבל מערך עם ID של פוסטים הקרובים. זה הכל. אין דבר כזה - תתפוצץ.
נכתב ע"י עילום;2474294:1. זה נכון עד לפני כמה זמן, שבשביל מתכנת הדרופל היה יותר טוב לו בגלל נקיות הקוד
אבל היום הוורדפרס השדרגה בהרבה
ולמתכנת כן גם עדיף ללכת על וורדפרס (לא חייבים לקחת תוספים מוכנים - אפשר לתכנת{המוכנים במאגר נועדו למשתמש המתחיל שאינו מבין בתיכנות או מי שרוצה לחסוך בזמן/כסף- ואת זה גם ניתן לייעל ע''י תיכנות})
2. הפוסטים הרלוונטיים אני יודע המון אתרים שמשתמשים בזה (ויש המון סוגים) זה השתפר המון -וזה כן מוצא פוסטים רלוונטיים ולא דווקא קרובים {יתכן שזה תלוי באיכות התגיות }
3. לגבי הAPI זה מה שכתבתי לעיל שוורדפרס עשו גם את הקפיצה הזאת והטמיעו בליבת המערכת API REST (אני מניח שכל התבניות והתוספים יכניסו את זה גם כנורמה - בעידכונים הבאים שלהם)
4 (אני חוזר קצת למתכנת) - המתכנת גם צריך לקחת בחשבון את הלקוח שלו, שהולך להשתמש עם המערכת - וכאן הוורדפרס כמה שידוע לי הכי נוחה לו....
עריכה:
5 לטרנדים ראה גם כאן https://trends.builtwith.com/cms/
הוורדפרס לוקח יותר מ30/40 אחוז והדרופל פחות מ10 אחוז
6. בCSS תפס המון תאוצה ה bootstrap
http://getbootstrap.com/
7. כמו ששאל חבירינו 3 פינות - האם כל מה שפרטת יש בדרופל?
בהצלחה
עד כאן מה שנכנס לי בזמן
נכתב ע"י Nahum;2474611:לא שולל את וורדפרס ולא מכיר מספיק את דרופל, מה שאני יודע זה שלמתכנת עדיף ברוב המקרים לבנות לעצמו את המערכת שלו ולקבל גמישות, ביצועים וזמני פיתוח טובים יותר.
נכתב ע"י Shia;2474912:סלח לי, אבל לדעתי הטיעון שלך לא מדוייק בלשון המעטה.
שיהיה ברור, אני מכיר טוב טוב את הבעיות של וורדפרס והמגרעות שלה. אני גם מכיר בערך של פתרונות פשוטים, אלגנטיים, תפורים על פי מידה.
אבל לטעון שברוב המקרים עדיף לפתח מאפס, מצטער, זה פשוט לא נכון.
מי שיפתח מאפס מערכת cms לאתר מבוסס תוכן קלאסי, במקום להשתמש בוורדפרס, בהכרח יגרום לפרויקט להיות, במקרה הטוב, אחד מהשלושה: יקר יותר / ארוך יותר / פחות איכותי (במקרה הגרוע כל השלושה).
אותו דבר נכון לגבי פרוייקט e-commerce קלאסי או מקרים נוספים שבהם יש פתרונות איכותיים שהספיקו להתבגר ולהתבסס ולהתייצב ונמצאים שנות אור מעבר למה שמפתח יחיד מסוגל להרים במסגרת זמן של פרויקט בודד.
נכון, ברגע שיש צורך בפתרון לצורך לא-סטנדרטי בעליל, עדיף לפתח מאפס מאשר להתחיל לעשות סלטות באוויר לגרום למערכת קיימת לעשות משהו שונה ממה שהיא תוכננה בשבילו, אבל זה לא רוב המקרים.
נכתב ע"י Shia;2474569:עילום, סליחה על השאלה האישית, אתה מתכנת?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: