מה דעתכם??

basayona

משתמש רשום
לשיפוטכם שיר שמקהלת בית הספר שרה אתמול במסיבת סיום השנה

ההקלטה לא משהו.. אך בכל אופן מדובר ב 3 שירים ברצף 2 מוכרים והשלישי לחן שלי

אבקש דעתכם עליו . ועל המקהלה

קבצים מצורפים

• 83769.mp3
    5.2 MB · צפיות: 18

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אם את באמת רוצה לדעת לעשות משהו טוב, פשוט תלכי ותלמדי...
אני משתדל לא לבקר :)

אושר

משתמש מקצוען
הלחן מאוד נחמד, ובכלל יש לך פוטנציאל גדול- כדאי לך להשקיע גם בלימוד וגם בהאזנה למקהלות,יפים מבעלי מקצוע וכד'. המון הצלחה!!

2OR

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מותר לשמוע בשלושת השבועות? ועוד בצום?
טוב, כנראה זה רק לצרכים מקצועיים...

בכל אופן, הרעיון המרכזי במקהלה הוא שכל הקולות שרים יחדיו, וכדאי לעבוד על זה...
המוזיקה? סגנון שלך, אני הייתי אוהב סגנונות פחות ממוחשבים וטראנסים...
סאונד? הצלילים של הילדים ממש לא משהו, אבל כתבת, שהאיכות לא משהו...
הלחן? נשמע נחמד, אבל קשה להבין את המילים, היות והסאונד של הילדים לא משהו.

בכ"א יפה מאוד! להמשיך להתמקצע ולהעלות עבודות יפות! בהצלחה!

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
בואו נגלה סוד קטן שאף אחד לא ישמע:
מעלים מקהלה לבמה, ההתרגשות גואה, הילדים מתרגשים והטונים בורחים. כל מה שלימדנו ואימנו כל כך הרבה זמן מקבל מימד צורמני בהקלטה, ואנחנו שואלים את עצמנו למה זה קורה לנו. אז יש פתרון. אני לא המצאתי את הגלגל.
מקליטים באולפן קודם את התלמידים הטובים של המקהלה, אלו שאכן שרים נכון ומדוייק, יחד עם הפלייבק.
מפעילים את הדיסק באירוע וממשיכים לנצח על המקהלה. עכשיו אתם תחליטו אם לפתוח להם את המיקרופונים או לא. אפשר בעוצמות נמוכות, אפשר בכלל לא. (לא אמרתי כלום, כן..)
המקהלה שרה כמובן, והם לא אמורים לדעת ששומעים את מה שהם לא שרים כלל. הם פנויים יותר לאקרובטיקה ולתנועות, למעגלי הריקוד ומחיאות הכפיים, והכל בא על מקומו בשלום.
מי שמבין קצת את הטכניקה, ומסתכל אחרי הגילוי הנאות הזה בסרטי ההופעות של פרחי מיאמי, מגלה פתאום מאיפה זה בא להם כל כך טוב. (הם מקליטים את המקהלה עם מטרונום וחלק מהתזמורת)
שיהיה בהצלחה.

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
זה מה שקורה היום, שמקהלה איננה מקהלה אלא "שואו" תזזיתי. בילדותי (לפני הרבה-הרבה שנים - הרבה לפני שיגאל צליק עלה והעלה על הבמה) היה לי מורה לזמרה שהעמיד מקהלה לתפארת ולא הרשה לזוז, כי זה מקלקל את הצליל הנקי של השירה. אז לא היה צריך לא פלייבק (שרו רק "א-קאפלה") ולא מקרופונים ובלופים. היום הכל שטחי וחיצוני יותר, לפחות בשטח הזה.

אושר

משתמש מקצוען
במסלול מוזיקה עדיין אפשר למצוא דברים "מיושנים" שכאלה. פשוט כי כך לומדים לשיר!

2OR

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכתב ע"י אברימי;279364:
בואו נגלה סוד קטן שאף אחד לא ישמע:
מעלים מקהלה לבמה, ההתרגשות גואה, הילדים מתרגשים והטונים בורחים. כל מה שלימדנו ואימנו כל כך הרבה זמן מקבל מימד צורמני בהקלטה, ואנחנו שואלים את עצמנו למה זה קורה לנו. אז יש פתרון. אני לא המצאתי את הגלגל.
מקליטים באולפן קודם את התלמידים הטובים של המקהלה, אלו שאכן שרים נכון ומדוייק, יחד עם הפלייבק.
מפעילים את הדיסק באירוע וממשיכים לנצח על המקהלה. עכשיו אתם תחליטו אם לפתוח להם את המיקרופונים או לא. אפשר בעוצמות נמוכות, אפשר בכלל לא. (לא אמרתי כלום, כן..)
המקהלה שרה כמובן, והם לא אמורים לדעת ששומעים את מה שהם לא שרים כלל. הם פנויים יותר לאקרובטיקה ולתנועות, למעגלי הריקוד ומחיאות הכפיים, והכל בא על מקומו בשלום.
מי שמבין קצת את הטכניקה, ומסתכל אחרי הגילוי הנאות הזה בסרטי ההופעות של פרחי מיאמי, מגלה פתאום מאיפה זה בא להם כל כך טוב. (הם מקליטים את המקהלה עם מטרונום וחלק מהתזמורת)
שיהיה בהצלחה.

אתה מספר לי?
רק שכשאני הייתי ילד, ומנהל המקהלה שם לנו את הפלייבק, לפתע נתקעה לו הקלטת....
מיד הוא נאלץ להתחיל לנגן, ואני הוכרחתי לבצע את קטע ה'סולו' שלי מול הצופים ההמומים (אם הקול שלי זה ברור למה....)

(אולי אעלה בהזדמנות את ההקלטה, השמורה אצלי עד היום לאחר שהמרתיה מהקלטת...)

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י אפכא מסתברא;279412:
זה מה שקורה היום, שמקהלה איננה מקהלה אלא "שואו" תזזיתי. בילדותי (לפני הרבה-הרבה שנים - הרבה לפני שיגאל צליק עלה והעלה על הבמה) היה לי מורה לזמרה שהעמיד מקהלה לתפארת ולא הרשה לזוז, כי זה מקלקל את הצליל הנקי של השירה. אז לא היה צריך לא פלייבק (שרו רק "א-קאפלה") ולא מקרופונים ובלופים. היום הכל שטחי וחיצוני יותר, לפחות בשטח הזה.

ותגיד שהוא לא היה יקי...

basayona

משתמש רשום
נכתב ע"י פופקו;278513:
אם את באמת רוצה לדעת לעשות משהו טוב, פשוט תלכי ותלמדי...
אני משתדל לא לבקר :)

דווקה מאוד אשמח לביקורת כי איך ניתן ללמוד ללא ביקורת??
לגבי ללמוד.. אני ב"ה מתפרנס כמורה [ ולא למוסיקה ..] ועסוק עד מעל הראש המוסיקה היא תחביב וללמוד סאונד מקצועי אין לי זמן [ אולי בפנסיה אחרי שאשלים לימודי דינות..]

אז מה שנחץ לי זה טיפים

בכל מקרה הקלטטי אותם דרך המקסר בהופעה -היו שם 6 מדונות וכך יצא הסאונד..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה