אין לנו שום כיוון מאיפה נחטוף פעם הבאה, לא חלמנו שהם ישפכו עלינו מים,בקשר לניקיון החלון:
מדוע אתם לא מסכמים עם השכנים שמעליכם (ומתחתיכם) מתי כל אחד מנקה???
לא הסברתם האם מדובר בלובי ששייך לכם באופן פרטי, ואם זה שייך לכולם, אז אולי אסור לכם להזיק לציבור ולכבות את החשמל בלובי שלהם.מצאנו פתרון זמני לאכילה בלובי הקומה שלנו......
פתאום באורח נס כל המנורות בקומה נשרפו..... הם יחזרו לעבוד בערב פסח.....
כבר כמה ימים זה עובד יופי
שייך לנו ולעוד זוג. זה הפך להיות ביתם השני. ועם כל הכבוד נמאס לי לקבל בעיטות בדלת, שאריות של אוכל וריחות מריחות שונים. יודעת את התפריט לבוקר, צהריים, ערב, ארוחת ביניים וארוחת לילה. את הלכלוך כמובן משאירים ואף אחד לא טורח לנקות... העיקר שהבית נקי לפסח!!!!לא הסברתם האם מדובר בלובי ששייך לכם באופן פרטי, ואם זה שייך לכולם, אז אולי אסור לכם להזיק לציבור ולכבות את החשמל בלובי שלהם.
כבר כולם סיימו בשבוע שעבר. חיכינו לסוף השבוע ממש יום שישי עד חצות...בקשר לניקיון החלון:
מדוע אתם לא מסכמים עם השכנים שמעליכם (ומתחתיכם) מתי כל אחד מנקה???
דווקא הבכיות העדינות שלו אם הם נשמעות- הם אלו שגורמים לי להירדם, רק הקטנצ'יק יוצא המסכן בסוף, הוא לא מורגל בטבע העולם, הוא רגיל לשקט או ללמוד בנועם עם המלאכים, הוא דמיין שעדיין הוא שם.. פתאום הפעלתי את השואב בלי כוונה והיה נדמה לי באותו רגע שהוא כמו שמע משהו מבהיל חדש שהעיר אותו בבהלה והנה נכנסתי כעת למלחמת קיום רוחנית.השכנים לא פנו אליכם שתשתיקו את הקטנצ'יק?
ואז יתכן שהייתי אכן בתיאום עם דברי המחבר שבשולחן ערוך?חליל זה כן בסדר?
גם לשיטת המחבר יהיה תלוי בסוג של רעש
מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך זה כל התורה על רגל אחת!בואו נחליט יחד-
עד כמה צריך להתחשב בשכנים?
ובאילו תחומים בעיקר?
ומה נדרוש מעצמינו כשכנים???!!!
נכון!!! אני היום בעוונותיי הרבים נאלצתי להפריע לשכניי היקרים- האבא ובניו- שישבו בחדר המדרגות וחיכו שאימם היקרה תסיים לנקות לפסח וניצלו הזדמנות מיוחדת זו כדי לערוך חזרות לשולחן הסדר כולל כל השירים שהנעימו לי ולכל השכנים את המעבר בחדר המדרגות, ומכיוון שאינני חפצה להפסיק את עריכת ליל הסדר עקב הפרעות של שכניי, אני אשתדל לא לעשות להם את אותו דבר ולא לעבור בחדר המדרגות!!!מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך זה כל התורה על רגל אחת!
אני לא יכולה למנוע מהילדים שלי לנסוע בבימבה או לשחק בכדור בבית.השבת אחרי הצהריים חשבתי על האשכול הזה.
אנחנו ב"ה משפחה ברוכת שובבים,
מעלינו ומתחתינו זקנים. (לא זקנים ממש, אבל מעל שישים)
אין לנו מושג איך אנחנו נשמעים, כי השכנים מלמעלה כמעט לא עושים כלום.
והשכנים מלמטה כבר "חטפנו" מהם כמה פעמים עוד לפני שהגענו לגור (במהלך השיפוץ).
ולכן אנחנו משתדלים להמנע מלפגוש אותם במדרגות. (ב"ה הם לא כאלו שיעלו לדפוק או להתקשר לצעוק, רק במקרים נדירים ממש).
אנחנו יודעים שהם חושבים שאנחנו מאוד מרעישים להם, ואנחנו חושבים שאנחנו עושים כל המאמצים להשתיק.
היום כמו גננת הייתי צריך להשתיק את הילדים שלא לשחק לא בכדור ולא בימבה ולא לקפוץ כל הצהריים.
מה מנהג המדינה בעניין?
זה ממש חומר למחשבה האשכול הזה,
אני מדי ערב מתאמנת על נגינה בחצוצרה ולתומי חשבתי שכל השכנים יושבים ומתמוגגים מהנגינה שלי,
ושאני מזכה את הרבים,
אז מסתבר שלא?
חליל זה כן בסדר?
את לא בסדר הרעש מבימבה מתפשט בכל הבית גם אם נוסעים רק בסלון , זה כמו טרקטור על המוח שלך. היית רוצה להרגיש את זה ?ולאו דוקא בזמן מנוחה . רעש מבימבה זה מציק במיוחד. כדור וגם 5 אבנים זה דופק את הראש כמו פטישים. בבקשה אל תגידי שהשכנים הסכימו בשמחה, הם צדיקים ומקבלים את ההצקה שלכם בסוג של סלחנות אבל אי אפשר לדעת אם באמת סולחים או שלא בא להם להיות נושא מדובר? וסובלים בשתיקה... בלית ברירהאני לא יכולה למנוע מהילדים שלי לנסוע בבימבה או לשחק בכדור בבית.
לכן בדקתי עם השכנים מתחת איפה החדר שינה שלהם ומעליו אני לא נותנת לילדים בשום אופן לשחק או לנסוע.
השכנים שלי הם אנשים שעל כל דבר שלא נח להם מביעים את דעתם.את לא בסדר הרעש מבימבה מתפשט בכל הבית גם אם נוסעים רק בסלון , זה כמו טרקטור על המוח שלך. היית רוצה להרגיש את זה ?ולאו דוקא בזמן מנוחה . רעש מבימבה זה מציק במיוחד. כדור וגם 5 אבנים זה דופק את הראש כמו פטישים. בבקשה אל תגידי שהשכנים הסכימו בשמחה, הם צדיקים ומקבלים את ההצקה שלכם בסוג של סלחנות אבל אי אפשר לדעת אם באמת סולחים או שלא בא להם להיות נושא מדובר? וסובלים בשתיקה... בלית ברירה
זה מראה שהם פתוחים איתכם וזה טוב מאדהשכנים שלי הם אנשים שעל כל דבר שלא נח להם מביעים את דעתם.
אז תקחי בייביסיטר ותשלחי לגינה אם את או בעלך לא יכולים לרדת לגינה. הם הילדים שלך , את קבלת אותם כפיקדון, ואת אחראית עליהם. (הרבה זוגות היו מוכנים לשמור על הילדים בשמחה, אבל הם לא זכו בכך...)יש ילדים שלא יכולים לשבת כל יום מ4 עד 7 ולשחק במשחקי קופסא או פליימוביל בשקט, הם חייבים לפרוק את המרץ ולא כל יום אפשר לרדת לגינה.
עם קצת רצון ויצירתיות, אתם כהורים חייבים להעסיק את ילדיכם שלא יהיה נזק כלשהו לשכנים מתחת. זה לא בית כלא.ושימי לב מה כתבתי עד כמה מתחשבים בשכנים ולא משחקים בדברים מאד מרעישים, אבל אי אפשר כ"כ הרבה שעות לכלוא ילדים ליד השולחן.
נו, אז חזרתם בתשובה כל הכבוד!שנים היינו עושים אווירון לשכנים מתחתינו עם במבה הפלא...
עד שהשכנים מעלינו התחילו לנסוע עלינו וקיבלנו את זה בפנים,
או אז באנו והתנצלנו אצל השכנים מתחת שאפילו אישרו את הדברים חחח
יצירתיות וביבי סיטר זה לא פתרון, זה נכון לחד פעמי א"א כל יום כל יום לחשוב מחוץ לקופסה,זה מראה שהם פתוחים איתכם וזה טוב מאד
אז תקחי בייביסיטר ותשלחי לגינה אם את או בעלך לא יכולים לרדת לגינה. הם הילדים שלך , את קבלת אותם כפיקדון, ואת אחראית עליהם. (הרבה זוגות היו מוכנים לשמור על הילדים בשמחה, אבל הם לא זכו בכך...)
(נכון שנזק של ילדים הוא לא בדיוק על ההורים... )
אם היו אלו שכנים חילוניים ואפילו דתיים לא היית נותנת להם להרעיש ככה, חד משמעית! נכון?! אז אל תעשו את זה לשכנים חרדים ויראי שמים שלא יבואו כל הזמן להעיר לכם, כי זה לא נעים להעיר לאחרים...
עם קצת רצון ויצירתיות, אתם כהורים חייבים להעסיק את ילדיכם שלא יהיה נזק כלשהו לשכנים מתחת. זה לא בית כלא.
שנזכה לפסח כשר ושמח לכ-ו-ל-ם למעלה ולמטה...
שלמתי טבין ותקילין על בייביסיטר כדי לא להפריע לשכנים מכל כיוון,יצירתיות וביבי סיטר זה לא פתרון, זה נכון לחד פעמי א"א כל יום כל יום לחשוב מחוץ לקופסה,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
18.11
י"ז חשוון
וובינר ייחודי
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: