דרוש מידע מה דעתכם על מוזיקה ונגינה בבית בשעות 10-9 בערב? זה בסדר? מפריע לשכנים?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
בקשר לניקיון החלון:
מדוע אתם לא מסכמים עם השכנים שמעליכם (ומתחתיכם) מתי כל אחד מנקה???
אין לנו שום כיוון מאיפה נחטוף פעם הבאה, לא חלמנו שהם ישפכו עלינו מים,
אולי שנה הבאה נעשה תזכורת לתאם שטיפת חלונות עם כל השכנים שמעל החלונות שלנו.
אבל אז יהיה בעיות אחרות.
נצטרך להכין אלפי הסכמים לכל בעיה שאולי תקרה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מצאנו פתרון זמני לאכילה בלובי הקומה שלנו......
פתאום באורח נס כל המנורות בקומה נשרפו..... הם יחזרו לעבוד בערב פסח.....
כבר כמה ימים זה עובד יופי
לא הסברתם האם מדובר בלובי ששייך לכם באופן פרטי, ואם זה שייך לכולם, אז אולי אסור לכם להזיק לציבור ולכבות את החשמל בלובי שלהם.

bnoya

משתמש מקצוען
לא הסברתם האם מדובר בלובי ששייך לכם באופן פרטי, ואם זה שייך לכולם, אז אולי אסור לכם להזיק לציבור ולכבות את החשמל בלובי שלהם.
שייך לנו ולעוד זוג. זה הפך להיות ביתם השני. ועם כל הכבוד נמאס לי לקבל בעיטות בדלת, שאריות של אוכל וריחות מריחות שונים. יודעת את התפריט לבוקר, צהריים, ערב, ארוחת ביניים וארוחת לילה. את הלכלוך כמובן משאירים ואף אחד לא טורח לנקות... העיקר שהבית נקי לפסח!!!!

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
בקשר לניקיון החלון:
מדוע אתם לא מסכמים עם השכנים שמעליכם (ומתחתיכם) מתי כל אחד מנקה???
כבר כולם סיימו בשבוע שעבר. חיכינו לסוף השבוע ממש יום שישי עד חצות...
אבל החבר'ה שם למעלה צריכים לעבור על הכל שוב, (לרענן...) מי שהכי סובל זה השכנים למטה...ונאלצים לשתוק.
ובכל אופן אנחנו אומרים כל לילה : הריני מוחל וסולח...

צ.ל.פ

משתמש חדש
סורי לא הבנתי את השאלה ברור שאם זה מעיר ילדים של השכנים זה גזל שינה וזה לא בסדר
אבל אם זה בווליום רגיל שכנים לא אמורים לשמוע
לשים בווליום שפוי

נאור שהם

משתמש רשום
השכנים לא פנו אליכם שתשתיקו את הקטנצ'יק?
דווקא הבכיות העדינות שלו אם הם נשמעות- הם אלו שגורמים לי להירדם, רק הקטנצ'יק יוצא המסכן בסוף, הוא לא מורגל בטבע העולם, הוא רגיל לשקט או ללמוד בנועם עם המלאכים, הוא דמיין שעדיין הוא שם.. פתאום הפעלתי את השואב בלי כוונה והיה נדמה לי באותו רגע שהוא כמו שמע משהו מבהיל חדש שהעיר אותו בבהלה והנה נכנסתי כעת למלחמת קיום רוחנית.
כעת גם נהיה מובן לי שזה לא היה יפה מצדי שהוא בכה בגללי ואני עוד באתי לשכנים בטענות שהבכי שהוא בכה בגללי מעיר לי את ילדי הישנים בחדר הצמוד לדירת שכני.
ואולי בעצם היה צריך אחר כך ניגון בחליל כדי להרדים אותו שוב..
חליל זה כן בסדר?
ואז יתכן שהייתי אכן בתיאום עם דברי המחבר שבשולחן ערוך?
גם לשיטת המחבר יהיה תלוי בסוג של רעש

עובדת מהבית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
בואו נחליט יחד-
עד כמה צריך להתחשב בשכנים?
ובאילו תחומים בעיקר?

ומה נדרוש מעצמינו כשכנים???!!!:unsure::unsure:

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
בואו נחליט יחד-
עד כמה צריך להתחשב בשכנים?
ובאילו תחומים בעיקר?

ומה נדרוש מעצמינו כשכנים???!!!:unsure::unsure:
מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך זה כל התורה על רגל אחת!

bnoya

משתמש מקצוען
מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך זה כל התורה על רגל אחת!
נכון!!! אני היום בעוונותיי הרבים נאלצתי להפריע לשכניי היקרים- האבא ובניו- שישבו בחדר המדרגות וחיכו שאימם היקרה תסיים לנקות לפסח וניצלו הזדמנות מיוחדת זו כדי לערוך חזרות לשולחן הסדר כולל כל השירים שהנעימו לי ולכל השכנים את המעבר בחדר המדרגות, ומכיוון שאינני חפצה להפסיק את עריכת ליל הסדר עקב הפרעות של שכניי, אני אשתדל לא לעשות להם את אותו דבר ולא לעבור בחדר המדרגות!!! ;)

chaia

משתמש מקצוען
השבת אחרי הצהריים חשבתי על האשכול הזה.
אנחנו ב"ה משפחה ברוכת שובבים,
מעלינו ומתחתינו זקנים. (לא זקנים ממש, אבל מעל שישים)
אין לנו מושג איך אנחנו נשמעים, כי השכנים מלמעלה כמעט לא עושים כלום.
והשכנים מלמטה כבר "חטפנו" מהם כמה פעמים עוד לפני שהגענו לגור (במהלך השיפוץ).
ולכן אנחנו משתדלים להמנע מלפגוש אותם במדרגות. (ב"ה הם לא כאלו שיעלו לדפוק או להתקשר לצעוק, רק במקרים נדירים ממש).
אנחנו יודעים שהם חושבים שאנחנו מאוד מרעישים להם, ואנחנו חושבים שאנחנו עושים כל המאמצים להשתיק.
היום כמו גננת הייתי צריך להשתיק את הילדים שלא לשחק לא בכדור ולא בימבה ולא לקפוץ כל הצהריים.

מה מנהג המדינה בעניין?
אני לא יכולה למנוע מהילדים שלי לנסוע בבימבה או לשחק בכדור בבית.
לכן בדקתי עם השכנים מתחת איפה החדר שינה שלהם ומעליו אני לא נותנת לילדים בשום אופן לשחק או לנסוע.

ישראלי בנשמה

משתמש פעיל
זה ממש חומר למחשבה האשכול הזה,
אני מדי ערב מתאמנת על נגינה בחצוצרה ולתומי חשבתי שכל השכנים יושבים ומתמוגגים מהנגינה שלי,
ושאני מזכה את הרבים,
אז מסתבר שלא?:unsure:
חליל זה כן בסדר?

את אולי גרה באזור
גבעת רוקח
:unsure::unsure:
כי לנו יש שכן ש.....

נערך לאחרונה ב:

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
אני לא יכולה למנוע מהילדים שלי לנסוע בבימבה או לשחק בכדור בבית.
לכן בדקתי עם השכנים מתחת איפה החדר שינה שלהם ומעליו אני לא נותנת לילדים בשום אופן לשחק או לנסוע.
את לא בסדר הרעש מבימבה מתפשט בכל הבית גם אם נוסעים רק בסלון , זה כמו טרקטור על המוח שלך. היית רוצה להרגיש את זה ?ולאו דוקא בזמן מנוחה . רעש מבימבה זה מציק במיוחד. כדור וגם 5 אבנים זה דופק את הראש כמו פטישים. בבקשה אל תגידי שהשכנים הסכימו בשמחה, הם צדיקים ומקבלים את ההצקה שלכם בסוג של סלחנות אבל אי אפשר לדעת אם באמת סולחים או שלא בא להם להיות נושא מדובר? וסובלים בשתיקה... בלית ברירה

chaia

משתמש מקצוען
את לא בסדר הרעש מבימבה מתפשט בכל הבית גם אם נוסעים רק בסלון , זה כמו טרקטור על המוח שלך. היית רוצה להרגיש את זה ?ולאו דוקא בזמן מנוחה . רעש מבימבה זה מציק במיוחד. כדור וגם 5 אבנים זה דופק את הראש כמו פטישים. בבקשה אל תגידי שהשכנים הסכימו בשמחה, הם צדיקים ומקבלים את ההצקה שלכם בסוג של סלחנות אבל אי אפשר לדעת אם באמת סולחים או שלא בא להם להיות נושא מדובר? וסובלים בשתיקה... בלית ברירה
השכנים שלי הם אנשים שעל כל דבר שלא נח להם מביעים את דעתם.
יש ילדים שלא יכולים לשבת כל יום מ4 עד 7 ולשחק במשחקי קופסא או פליימוביל בשקט, הם חייבים לפרוק את המרץ ולא כל יום אפשר לרדת לגינה.
ושימי לב מה כתבתי עד כמה מתחשבים בשכנים ולא משחקים בדברים מאד מרעישים, אבל אי אפשר כ"כ הרבה שעות לכלוא ילדים ליד השולחן.

נערך לאחרונה ב:

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
השכנים שלי הם אנשים שעל כל דבר שלא נח להם מביעים את דעתם.
זה מראה שהם פתוחים איתכם וזה טוב מאד
יש ילדים שלא יכולים לשבת כל יום מ4 עד 7 ולשחק במשחקי קופסא או פליימוביל בשקט, הם חייבים לפרוק את המרץ ולא כל יום אפשר לרדת לגינה.
אז תקחי בייביסיטר ותשלחי לגינה אם את או בעלך לא יכולים לרדת לגינה. הם הילדים שלך , את קבלת אותם כפיקדון, ואת אחראית עליהם. (הרבה זוגות היו מוכנים לשמור על הילדים בשמחה, אבל הם לא זכו בכך...)
(נכון שנזק של ילדים הוא לא בדיוק על ההורים... )
אם היו אלו שכנים חילוניים ואפילו דתיים לא היית נותנת להם להרעיש ככה, חד משמעית! נכון?! אז אל תעשו את זה לשכנים חרדים ויראי שמים שלא יבואו כל הזמן להעיר לכם, כי זה לא נעים להעיר לאחרים...
ושימי לב מה כתבתי עד כמה מתחשבים בשכנים ולא משחקים בדברים מאד מרעישים, אבל אי אפשר כ"כ הרבה שעות לכלוא ילדים ליד השולחן.
עם קצת רצון ויצירתיות, אתם כהורים חייבים להעסיק את ילדיכם שלא יהיה נזק כלשהו לשכנים מתחת. זה לא בית כלא.
שנזכה לפסח כשר ושמח לכ-ו-ל-ם למעלה ולמטה...

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
שנים היינו עושים אווירון לשכנים מתחתינו עם במבה הפלא...
עד שהשכנים מעלינו התחילו לנסוע עלינו וקיבלנו את זה בפנים,
או אז באנו והתנצלנו אצל השכנים מתחת שאפילו אישרו :) את הדברים חחח
נו, אז חזרתם בתשובה כל הכבוד!

סופר חיובי

משתמש מקצוען
זה מראה שהם פתוחים איתכם וזה טוב מאד

אז תקחי בייביסיטר ותשלחי לגינה אם את או בעלך לא יכולים לרדת לגינה. הם הילדים שלך , את קבלת אותם כפיקדון, ואת אחראית עליהם. (הרבה זוגות היו מוכנים לשמור על הילדים בשמחה, אבל הם לא זכו בכך...)
(נכון שנזק של ילדים הוא לא בדיוק על ההורים... )
אם היו אלו שכנים חילוניים ואפילו דתיים לא היית נותנת להם להרעיש ככה, חד משמעית! נכון?! אז אל תעשו את זה לשכנים חרדים ויראי שמים שלא יבואו כל הזמן להעיר לכם, כי זה לא נעים להעיר לאחרים...

עם קצת רצון ויצירתיות, אתם כהורים חייבים להעסיק את ילדיכם שלא יהיה נזק כלשהו לשכנים מתחת. זה לא בית כלא.
שנזכה לפסח כשר ושמח לכ-ו-ל-ם למעלה ולמטה...
יצירתיות וביבי סיטר זה לא פתרון, זה נכון לחד פעמי א"א כל יום כל יום לחשוב מחוץ לקופסה,
והטענה שאם הם היו חילונים גם לא כ"כ נכונה כי צל חילונים הסטנדרט הוא אחר אין שם מלא ילדים כמו אצל החרדים,
אני בהחלט לוקח את זה בחשבון שאני גר בין חרדים אפשר להיות סלחן ולא לעשות עסק לפעמים, מניסיו אח"כ לא שמים לב לזה וזה לא מפריע בכלל.

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
יצירתיות וביבי סיטר זה לא פתרון, זה נכון לחד פעמי א"א כל יום כל יום לחשוב מחוץ לקופסה,
שלמתי טבין ותקילין על בייביסיטר כדי לא להפריע לשכנים מכל כיוון,
תתחשבו בזולת ולא בעצמכם
ואל תגידו לאחרים לא לעשות "עסק" ממה שאתם מזיקים להם
כולם בסוף יום אומרים הריני מוחל...
זה מקומם לראות מודעת אבל בצירוף בקשה שהנפטר מבקש שימחלו לו על עוולות שעשה
מוטב לחיות נכון ולא לבקש שהשני יסלח לך, תהיו הוגנים והגונים
ושלום על ישראל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה