דרוש מידע מה דעתכם על מוזיקה ונגינה בבית בשעות 10-9 בערב? זה בסדר? מפריע לשכנים?

שירה 34

משתמש מקצוען
סליחה.. בלי קשר לחוק, לא מבינה את האנשים שנותנים לילדים לנגן בחדר עם חלון פתוח ובווליום גבוה
זה סיוט לשכנים!!
והרבה פעמים זה אותם אלו ששומעים דיסקים בקולי קולות וגם נוסעים בבימבות וקופצים חופשי בבית..

ממני השכנה מלמטה

פרוגרמר

משתמש צעיר
לשאלת פותחת האשכול אין בעיה להדליק מוזיקה גם ב9/10 בלילה.
צריך רק להקפיד שהשכנים לא ישמעו את המוזיקה.
גם אם הם לא רוצים לישון זכותם לבחור את המוזיקה שהם שומעים, ווליום נורמלי זה בכל מקרה.

ותירוצים כמו בין הזמנים ויש רעש ברחוב אינם תירוץ.
אנשים שגרים ברחובות שקטים קנו שם כי רצו את השקט לא מעניין אותם שברבי עקיבא עכשיו אמצע היום.
רק מי שיש לו ילדים קטנים יכול להבין כמה הרעש מפריע.
ואפילו אם ההורים הולכים לישון מאוחר אולי הם רוצים בשעת הערב אחרי מרדימים את הילדים לנקות לפסח?
לא אצל כולם בין הזמנים יש כאלו שעובדים כל היום והערב זה הזמן היחיד הפנוי שלהם.
זה ערב חג שיש הרבה מה לעשות.
הדבר האחרון שחסר זה ילדים קטנים שמסתובבים כי יש רעש אז לא הצליחו להירדם.
וגם בימים רגילים, ילדים קטנים הולכים לישון ב7 בערב ואפילו אם מותר חוקית- מוסרית זה ממש לא יפה!
אז בבקשה שכנים התחשבו בשכנים שלכם.
בעיקר בני נוער, תדמיינו את עצמכם בעוד כמה שנים עם ילדים שבוכים ולא מצליחים להירדם ותחשבו מה הייתם מצפים מהשכנים שלכם.

נאור שהם

משתמש רשום
נראה לי לדון כל דבר לגופו, נתאר לעצמנו מניקה עם תינוק שזה עתה נולד ומעיר אותה כל שעתיים וחצי להנקה (ברור ששאוב זה דיעבד גדול ללא התעלמות מרצונותיו של תינוק) ואין לה מנוחה כמעט וגם בזמן הנותר לה למנוחה ואוכל וכו'- הוא מתעורר לה מהרעש. מסכנה. ואז זוהי ממש התעללות.
כמו כן, יתכנו מצבים שלא נעים לכל אחד לספר על עצמו וגם זה דורש מחשבה.
כמו כן, יתכן שיש כאלו שאומנם לא מתלוננים וסובלים בשקט.
סוף דבר, לכתחילה כדאי לקחת הכל בחשבון ובדיעבד רק את החוק ואז, אם הרעש והקפיצות הוא הדבר הדרוש עבורנו- נעשה את זה, יש סבירות שזה מפריע- נסגור חלונות ונדליק מזגנים, אם גם זה מפריע- ננמיך ואם מתלוננים- זה אומר ששומעים בכל זאת וזה גם מפריע, אז נשמע את הנגינות בצורה שונה לחלוטין מבלי להפריע.
אנחנו הרי לא מצויים כאן במלחמת קיום עם שיקולים רוחניים..
בהצלחה!!!!

נערך לאחרונה ב:

הקלידן המאסטרו

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא ממש מקור, אבל תסתכל בקישור שיש לעיל.
יש שני קישורים:
א. אתר כל זכות - שם כתוב עד 23:00 למעט דפיקה על שטיחים ומזרונים - עד 19:00.
ב. מקור הלכתי - ואני רוצה מקור חוקי.
לא מצאתי בשום מקום שאסור להרעיש מ-19:00.
אצטט את אתר כל זכות:
  • אסור להפעיל מכשירי קול (שירת אדם, צעקות, כלי נגינה, רדיו, טלוויזיה, פטיפון, רמקול, מגביר קול וכד'), בין השעות 14:00 ל-16:00 ובין השעות 23:00 ל-07:00למחרת, בכל אחד מהמקומות הבאים באזור מגורים:
    • תחת כיפת השמיים.
    • במקום שאינו תחת כיפת השמיים ואינו סגור מכל צדדיו כלפי חוץ.
    • בניין מגורים.

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
יש שני קישורים:
א. אתר כל זכות - שם כתוב עד 23:00 למעט דפיקה על שטיחים ומזרונים - עד 19:00.
ב. מקור הלכתי - ואני רוצה מקור חוקי.
לא מצאתי בשום מקום שאסור להרעיש מ-19:00.
אצטט את אתר כל זכות:
  • אסור להפעיל מכשירי קול (שירת אדם, צעקות, כלי נגינה, רדיו, טלוויזיה, פטיפון, רמקול, מגביר קול וכד'), בין השעות 14:00 ל-16:00 ובין השעות 23:00 ל-07:00למחרת, בכל אחד מהמקומות הבאים באזור מגורים:
    • תחת כיפת השמיים.
    • במקום שאינו תחת כיפת השמיים ואינו סגור מכל צדדיו כלפי חוץ.
    • בניין מגורים.
אני התכוונתי לקישור הזה:
אבל יכול להיות שמותר. אין לי מושג.

הקלידן המאסטרו

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני התכוונתי לקישור הזה:
אבל יכול להיות שמותר. אין לי מושג.
זה מלפני חמש וחצי שנים. ובכל מקרה החוק אומר עד 23:00.

הקלידן המאסטרו

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
איזה תגובה *נהדרת*
כבוד יהודי אמיתי אבות האומה גאים בך..
כואב לשכן הראש מהמוזיקה שלי ? שימו פס !
חבל שלא ציטטת את ההמשך:
שכן שמבקש שקט כי מפריע לו ועושה לו כאב ראש וכו' - לשים פס. (אלא אם כן הוא לא סתם אומר את זה... וכמובן שלא הוגן לשים מוזיקה בווליום של חתונה, וכל אחד יעשה מה שרוצה.)
בכל מקרה תודה על הרצון הטוב!

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איזה תגובה *נהדרת*
האמת, שזה נתון לפרשנות, למה יש כאלו שאומרים:
אני לא שם עליו פס
במשמעות של לא מתייחס, א"כ, שם עליו פס זה כן מתייחס...

נאור שהם

משתמש רשום
שכן שמבקש שקט כי מפריע לו ועושה לו כאב ראש וכו' - לשים פס. (אלא אם כן הוא לא סתם אומר את זה... וכמובן שלא הוגן לשים מוזיקה בווליום של חתונה, וכל אחד יעשה מה שרוצה.)
כשגרתי בשכונה מתחרדת ושכנים חילונים הפעילו נגינה שממש לא ראויה בקולי קולות, סגרתי חלונות והעמדתי בחוץ רמקול עם דרשה של הרב ניסים יגן והדיבור החוצב שלו כ"כ הפריע לסוג השירים שמיד השירים כבו ודווקא שמרנו עם השכנים האלו על יחסים טובים.
אך כשהכל היה פתוח בבית- היה מצב שהגיעה שכנה להתלונן, כזו שרק אתמול צעקה על שכן נוסף שהוא מחרד לה את השכונה...
מאידך...
נראה לי לדון כל דבר לגופו, נתאר לעצמנו מניקה עם תינוק שזה עתה נולד ומעיר אותה כל שעתיים וחצי להנקה (ברור ששאוב זה דיעבד גדול ללא התעלמות מרצונותיו של תינוק) ואין לה מנוחה כמעט וגם בזמן הנותר לה למנוחה ואוכל וכו'- הוא מתעורר לה מהרעש. מסכנה. ואז זוהי ממש התעללות.
כמו כן, יתכנו מצבים שלא נעים לכל אחד לספר על עצמו וגם זה דורש מחשבה.
כמו כן, יתכן שיש כאלו שאומנם לא מתלוננים וסובלים בשקט.
סוף דבר, לכתחילה כדאי לקחת הכל בחשבון ובדיעבד רק את החוק ואז, אם הרעש והקפיצות הוא הדבר הדרוש עבורנו- נעשה את זה, יש סבירות שזה מפריע- נסגור חלונות ונדליק מזגנים, אם גם זה מפריע- ננמיך ואם מתלוננים- זה אומר ששומעים בכל זאת וזה גם מפריע, אז נשמע את הנגינות בצורה שונה לחלוטין מבלי להפריע.
אנחנו הרי לא מצויים כאן במלחמת קיום עם שיקולים רוחניים..
בהצלחה!!!!

תילתן

משתמש סופר מקצוען
חבל שלא ציטטת את ההמשך:

בכל מקרה תודה על הרצון הטוב!
נו באמת..
אני יודע בדיוק מזה *לשים פס*
אני חי בחברה שכזאת..
ומה קשור מוזיקה של חתונה בבניין עם שכנים?
*לא סתם אומר את זה* ?
רוצה שיביא לך תיק רפואי לבדיקה אם מפריע או לא?

יהודי מבקש שקט מפריע לי, תשתיק וזהו

הקלידן המאסטרו

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
איזה תגובה *נהדרת*
ומה קשור מוזיקה של חתונה בבניין עם שכנים?
מכיוון שראיתי שמה שכתבתי יצר מהומה אפרש את דעתי: (אדם בר דעת אמור היה להבין לבד... אבל לא חשוב)
אף אחד לא אמור להפסיק ל נ ש ו ם כשמישהו אומר שזה מפריע לו.
יש ווליום שלא מפריע אלא שיש אנשים שכל דבר קטן מפריע להם - לא כי זה באמת מפריע, אלא כי יש לו צד שמא זה אמור להפריע לו וכו'.
לכן כתבתי לאחר המשפט, אלא אם כן הוא לא סתם אומר את זה - כלומר, אם זה באמת מפריע לו, צריך לקחת לשיקול דעת.
וכשכתבתי ווליום של חתונה, לא התכוונתי כפשוטו, אלא דרך הגזמה - אדם ששם מוזיקה בווליום גבוה. כזה שבאמת עושה כאב ראש.
וכתבתי גם: שכל הנ"ל הוא לגבי דמיון של הפרעה בריכוז וכדו'. ולא לגבי הפרעה לשינה.

ובכל אופן סליחה מכל מי שלא הבין אותי נכון.

נאור שהם

משתמש רשום
מכיוון שראיתי שמה שכתבתי יצר מהומה אפרש את דעתי: (אדם בר דעת אמור היה להבין לבד... אבל לא חשוב)
אף אחד לא אמור להפסיק ל נ ש ו ם כשמישהו אומר שזה מפריע לו.
יש ווליום שלא מפריע אלא שיש אנשים שכל דבר קטן מפריע להם - לא כי זה באמת מפריע, אלא כי יש לו צד שמא זה אמור להפריע לו וכו'.
לכן כתבתי לאחר המשפט, אלא אם כן הוא לא סתם אומר את זה - כלומר, אם זה באמת מפריע לו, צריך לקחת לשיקול דעת.
וכשכתבתי ווליום של חתונה, לא התכוונתי כפשוטו, אלא דרך הגזמה - אדם ששם מוזיקה בווליום גבוה. כזה שבאמת עושה כאב ראש.
וכתבתי גם: שכל הנ"ל הוא לגבי דמיון של הפרעה בריכוז וכדו'. ולא לגבי הפרעה לשינה.

ובכל אופן סליחה מכל מי שלא הבין אותי נכון.
אתה צודק, הבעיה שכאשר זה נכתב בפומבי- אז "אדם קרוב אצל עצמו" ובכן כל אחד יכול להתחיל לחשוב שבפועל זה לא מפריע וסתם מתלוננים, כנראה שלכן @תילתן העיר את תשומת לבך מול כל שאר השיקולים וסליחה אם נפגעת, בשם כולם.

נערך לאחרונה ב:

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
בלי קשר לשעת ההשמעה של המוזיקה , אני חושבת שלא נכון להשמיע בווליום גבוה.
לפעמים אנשים מדליקים שירים שמה זה לא בא לי לשמוע, אין לי דרך איך להתגונן וחבל .....
אני יודעת שיש אטמי אזניים בבית מרקחת - יש גם אוזניות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה