מה המקור שאסור מבחינה חוקית מ-19:00?ברור וגם רשמתי זאת לעיל.
לא ידעתי שמשבע בערב זו תקנה מבחינה חוקית, לא רק הלכתית.
לא ממש מקור, אבל תסתכל בקישור שיש לעיל.מה המקור שאסור מבחינה חוקית מ-19:00?
יש שני קישורים:לא ממש מקור, אבל תסתכל בקישור שיש לעיל.
אני התכוונתי לקישור הזה:יש שני קישורים:
א. אתר כל זכות - שם כתוב עד 23:00 למעט דפיקה על שטיחים ומזרונים - עד 19:00.
ב. מקור הלכתי - ואני רוצה מקור חוקי.
לא מצאתי בשום מקום שאסור להרעיש מ-19:00.
אצטט את אתר כל זכות:
- אסור להפעיל מכשירי קול (שירת אדם, צעקות, כלי נגינה, רדיו, טלוויזיה, פטיפון, רמקול, מגביר קול וכד'), בין השעות 14:00 ל-16:00 ובין השעות 23:00 ל-07:00למחרת, בכל אחד מהמקומות הבאים באזור מגורים:
- תחת כיפת השמיים.
- במקום שאינו תחת כיפת השמיים ואינו סגור מכל צדדיו כלפי חוץ.
- בניין מגורים.
זה מלפני חמש וחצי שנים. ובכל מקרה החוק אומר עד 23:00.אני התכוונתי לקישור הזה:
אבל יכול להיות שמותר. אין לי מושג.מוזיקה בקול רם
שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול כיצד לנהוג בשכן שמדליק מוזיקה בקול רם בזמן השכבת הילדים (סביבות השעה 7) ומסרב לכבות בטענה שזו אינה שעת לילה. יישר כח ותודה רבהwww.tarbut-hadiur.gov.il
איזה תגובה *נהדרת*שכן שמבקש שקט כי מפריע לו ועושה לו כאב ראש וכו' - לשים פס.
חבל שלא ציטטת את ההמשך:איזה תגובה *נהדרת*
כבוד יהודי אמיתי אבות האומה גאים בך..
כואב לשכן הראש מהמוזיקה שלי ? שימו פס !
בכל מקרה תודה על הרצון הטוב!שכן שמבקש שקט כי מפריע לו ועושה לו כאב ראש וכו' - לשים פס. (אלא אם כן הוא לא סתם אומר את זה... וכמובן שלא הוגן לשים מוזיקה בווליום של חתונה, וכל אחד יעשה מה שרוצה.)
האמת, שזה נתון לפרשנות, למה יש כאלו שאומרים:איזה תגובה *נהדרת*
כשגרתי בשכונה מתחרדת ושכנים חילונים הפעילו נגינה שממש לא ראויה בקולי קולות, סגרתי חלונות והעמדתי בחוץ רמקול עם דרשה של הרב ניסים יגן והדיבור החוצב שלו כ"כ הפריע לסוג השירים שמיד השירים כבו ודווקא שמרנו עם השכנים האלו על יחסים טובים.שכן שמבקש שקט כי מפריע לו ועושה לו כאב ראש וכו' - לשים פס. (אלא אם כן הוא לא סתם אומר את זה... וכמובן שלא הוגן לשים מוזיקה בווליום של חתונה, וכל אחד יעשה מה שרוצה.)
נראה לי לדון כל דבר לגופו, נתאר לעצמנו מניקה עם תינוק שזה עתה נולד ומעיר אותה כל שעתיים וחצי להנקה (ברור ששאוב זה דיעבד גדול ללא התעלמות מרצונותיו של תינוק) ואין לה מנוחה כמעט וגם בזמן הנותר לה למנוחה ואוכל וכו'- הוא מתעורר לה מהרעש. מסכנה. ואז זוהי ממש התעללות.
כמו כן, יתכנו מצבים שלא נעים לכל אחד לספר על עצמו וגם זה דורש מחשבה.
כמו כן, יתכן שיש כאלו שאומנם לא מתלוננים וסובלים בשקט.
סוף דבר, לכתחילה כדאי לקחת הכל בחשבון ובדיעבד רק את החוק ואז, אם הרעש והקפיצות הוא הדבר הדרוש עבורנו- נעשה את זה, יש סבירות שזה מפריע- נסגור חלונות ונדליק מזגנים, אם גם זה מפריע- ננמיך ואם מתלוננים- זה אומר ששומעים בכל זאת וזה גם מפריע, אז נשמע את הנגינות בצורה שונה לחלוטין מבלי להפריע.
אנחנו הרי לא מצויים כאן במלחמת קיום עם שיקולים רוחניים..
בהצלחה!!!!
נו באמת..חבל שלא ציטטת את ההמשך:
בכל מקרה תודה על הרצון הטוב!
ואם גוי מבקש?יהודי מבקש שקט מפריע לי, תשתיק וזהו
ואם הוא מסודן?ואם גוי מבקש?
פלשת בטעות למלחמה באוקראינה..
איזה תגובה *נהדרת*
מכיוון שראיתי שמה שכתבתי יצר מהומה אפרש את דעתי: (אדם בר דעת אמור היה להבין לבד... אבל לא חשוב)ומה קשור מוזיקה של חתונה בבניין עם שכנים?
אתה צודק, הבעיה שכאשר זה נכתב בפומבי- אז "אדם קרוב אצל עצמו" ובכן כל אחד יכול להתחיל לחשוב שבפועל זה לא מפריע וסתם מתלוננים, כנראה שלכן @תילתן העיר את תשומת לבך מול כל שאר השיקולים וסליחה אם נפגעת, בשם כולם.מכיוון שראיתי שמה שכתבתי יצר מהומה אפרש את דעתי: (אדם בר דעת אמור היה להבין לבד... אבל לא חשוב)
אף אחד לא אמור להפסיק ל נ ש ו ם כשמישהו אומר שזה מפריע לו.
יש ווליום שלא מפריע אלא שיש אנשים שכל דבר קטן מפריע להם - לא כי זה באמת מפריע, אלא כי יש לו צד שמא זה אמור להפריע לו וכו'.
לכן כתבתי לאחר המשפט, אלא אם כן הוא לא סתם אומר את זה - כלומר, אם זה באמת מפריע לו, צריך לקחת לשיקול דעת.
וכשכתבתי ווליום של חתונה, לא התכוונתי כפשוטו, אלא דרך הגזמה - אדם ששם מוזיקה בווליום גבוה. כזה שבאמת עושה כאב ראש.
וכתבתי גם: שכל הנ"ל הוא לגבי דמיון של הפרעה בריכוז וכדו'. ולא לגבי הפרעה לשינה.
ובכל אופן סליחה מכל מי שלא הבין אותי נכון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: