מה את יודעת על דופק מהיר לנשים במצב מיוחד?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מחכה לתור שלי לקרדיולוג מאותה סיבה, הלב דופק בעוצמה חזקה מאוד, לפעמים בקצב מאוד מהיר.
כבר בדקו בלוטת התריס שיצא תקין [עם כדורים], גם הולטר כבר עשו
אחרי כמה וכמה התקפות שכאלו, הגיע משהו מוזר שכאילו הלב מפסיק לעבוד וחולשה עצומה עד כדי שלא הצלחתי לקום מהמיטה! [פתחתי כאן אשכול על זה] - כמובן שעד שהגעתי לרופא הכל עבר
רוב הרופאים טוענים שזה נורמלי בהריון, אבל הם לא לוקחים סיכונים ושלחו לקרדיולוג לבדוק מה קורה עם הלב.
עדיף ללכת על סתם, מאשר לגלות מאוחר מידי שיש בעיות רציניות

DESIGNIK

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
זה פשוט דבר מתסכל,
את מרגישה שיש בעיה, דופק מהיר וחולשה זה ממש מלחיץ,
אם את לא הולכת כשזה קורה הכל תקין,
לפעמים גם כשהדופק מהיר אבל לא ממש בערך 100 האחות אומרת לך שזה נורמלי למצב הזה,
אבל כשזה במשך כמה שעות זה ממש מלחיץ, סוג של בעיה שהרופאים לא מכירים בה,
לפעמים אני מרגישה כמו משועממת שהולכת לחפש לעצמה מחלות ומחכה שזה יקרה כדי להוכיח לרופאה שזה קיים,
אבל אם תשתדלי ללכת כשזה קורה הרופאים יותר יתייחסו.
אגב לא מצאתי שום סיבה לזה וזה לא קורה אחרי קופאין, סתם כך בלי סיבה,

יום אביב

משתמש מקצוען
נכון שהכי טוב ללכת בזמן שהתופעה עצמה מתרחשת, אבל זה לרוב לא ריאלי, ויש בעיות לבביות שאפשר לראות באק"ג, גם אם הוא לא נעשה בשעת ה'התקף'.

cyp

משתמש מקצוען
נכתב ע"י e12;2295697:
היו תופעות נלוות מלבד מה שהזכרת?
כמו כן האם העלייה הייתה פתאומית (מפעימות שגרתיות פתאום לפעימות מטורפות) וכן הירידה פתאומית כנ"ל?
לא

אנכי הקטנה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לי היה ג"כ לפני הלידה דופק ממש מהיר,
(לא יכלתי לעמוד על מקום אחד ברצף יותר מכמה דק', כי זה עשה לי סחרחורת, ואחרי עליה במדרגות הייתי צריכה לנוח איזה 20 דק' לפחות והרגשתי שהלב שלי כמעט עף מרוב דופק...)
הלכתי לקרדיולוג, וב"ה היה הכל בסדר,(הוא אמר לי שזה תופעה שיכולה להיות בהריון, אבל תמיד כדאי לשלול בעיות לבביות)
מה שכן כדאי להוריד קפאין כמה שיותר (קפה, קולה וכו') שזה מגביר את הדופק
הוא נתן לי תרופה בשם נרמלול (משהו כזה...:) שאמור להאט מעט את הדופק, לי אישית לא כ"כ עזר.
בכל אופן אחרי הלידה, עבר כלא היה!

cyp

משתמש מקצוען
נכתב ע"י e12;2295719:
כלומר? עלייה הדרגתית בקצב הלב שלא בזמן מאמץ?

לא זו הייתה הרגשה קצת של לחץ דם שיורד ןדופק מהיא קבוע אבל אחרי בערך שעה הוא נהיה יותר איטי ובהתחלה ממדידה ידנית הוא היה למעלה מ130 אבל חשוב לי לציין שיש לי דופק גבוה קצת תמיד כך שהבסיס שלי הוא 80,

cyp

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אנכי הקטנה;2295718:
לי היה ג"כ לפני הלידה דופק ממש מהיר,
(לא יכלתי לעמוד על מקום אחד ברצף יותר מכמה דק', כי זה עשה לי סחרחורת, ואחרי עליה במדרגות הייתי צריכה לנוח איזה 20 דק' לפחות והרגשתי שהלב שלי כמעט עף מרוב דופק...)
הלכתי לקרדיולוג, וב"ה היה הכל בסדר,(הוא אמר לי שזה תופעה שיכולה להיות בהריון, אבל תמיד כדאי לשלול בעיות לבביות)
מה שכן כדאי להוריד קפאין כמה שיותר (קפה, קולה וכו') שזה מגביר את הדופק
הוא נתן לי תרופה בשם נרמלול (משהו כזה...:) שאמור להאט מעט את הדופק, לי אישית לא כ"כ עזר.
בכל אופן אחרי הלידה, עבר כלא היה!

תודה את מעודדת וזה באמת התחיל רק בהריון

cyp

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נני5;2295705:
אני מחכה לתור שלי לקרדיולוג מאותה סיבה, הלב דופק בעוצמה חזקה מאוד, לפעמים בקצב מאוד מהיר.
כבר בדקו בלוטת התריס שיצא תקין [עם כדורים], גם הולטר כבר עשו
אחרי כמה וכמה התקפות שכאלו, הגיע משהו מוזר שכאילו הלב מפסיק לעבוד וחולשה עצומה עד כדי שלא הצלחתי לקום מהמיטה! [פתחתי כאן אשכול על זה] - כמובן שעד שהגעתי לרופא הכל עבר
רוב הרופאים טוענים שזה נורמלי בהריון, אבל הם לא לוקחים סיכונים ושלחו לקרדיולוג לבדוק מה קורה עם הלב.
עדיף ללכת על סתם, מאשר לגלות מאוחר מידי שיש בעיות רציניות

להולטר צריך ממש מזל שזה יקרה באותו זמן מה שכמעט בטוח לא יקרה,

שולמית אור

משתמש מקצוען
גם לי זה קרה בהריון, תופעה מלחיצה למדי, זה קרה דווקא ביום שישי בצהריים כך שלא היה לי עם מי להתייעץ.
דופק מהיר וחזק עד כדי חוסר תפקוד למשך מספר שעות, ללא שום סיבה מקדימה.

אני תולה את זה בלחץ דם נמוך, וגם בדקתי לחץ דם במכשיר ידני בשעת מעשה והוא היה נמוך כרגיל (רציתי לשלול לחץ דם גבוה היכול להצביע על רעלת).

הרופאה לא מאד התרגשה והציעה שאולי כדאי לגשת לבדיקת קרדיולוג, דבר שלא עשיתי...
אני חושבת שלא היתה לה תשובה ברורה לתופעה.

ו-כמובן שהכל עבר כלא היה לאחר הלידה.

cyp

משתמש מקצוען
תודה לכולן על התגובות, הרגעתן ( והפחדתן...:)) אני אתייעץ עם רופא,
שתהיה לכולנו רק בריאות

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תנסי לראות אם זה קורה אחרי שאת אוכלת ארוחה-אז יכול להיות שזה כתוצאה מעומס על הבטן ולגוף קשה להתמודד עם האוכל ואז הכל משתבש,נסי לא לעלות לישון מייד אחרי אוכל ,וכן ללעוס את האוכל לאט וטוב
זו ההמלצה שקיבלתי מנטורופתית אחרי כזה מקרה

אורית5

משתמש פעיל
גם לי היה את התסמינים האלו והלכתי פעם אחת בזמן אמת לרופאה ובאמת היא הושיבה אותי למעקב, גם לחץ הדם היה מעט גבוה. היא שלחה להולטר דופק שיצא תקין, אח"כ הגעתי גם לרופא סיכון גבוה והוא מיד עלה על זה שמדובר בסכרת הריון
(זה היה בשלב יחסית מוקדם משהו כמו שבוע 16) וטופלתי באינסולין וגם שמרתי דיאטה כמובן וזה ממש עזר! ב"ה אחרי הלידה זה עבר, כולל הסכרת.

יום אביב

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה, אבל יש לי שאלה שקשורה לנושא: אישה שסבלה מהתקפי דופק מהיר בהריון, כמתואר פה. (אחרי הלידה עבר לגמרי). לפי האקג שעשתה, נאמר לה שיש איזו שהיא הפרעת קצב, וכדאי לה לעבור (כמובן אחרי הלידה) פעולה שנקראת צריבה/ אבלציה לבבית, על מנת להיפטר מהפרעת הקצב. מישהו מכיר או שמע על זה? (היא מטופלת אצל מומחים, אבל תשמח לשמוע ממישהו שמכיר את התופעה/טיפול)

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לי היה דופק מהיר מאדדדדד כל הריון והכל היה תקין .הרופא אמר שזה נורמלי. לקחתי מעצמי מגנזיום וזה הרגיע לי

טליהבא

משתמש מקצוען
גם אני כל הריון ככה ושמתי לב שגם בגלל שאני מתרגשת שמודדים לי אז הדופק עולה לי יותר
ומה זה נקרא אצלכם דופק מהיר?

יום אביב

משתמש מקצוען
מדובר בדופק מהיר במיוחד, שעולה בפתאומיות בזמני מנוחה וצונח אחר כך בפתאומיות. סוג של התקף.
(נקרא SVT)

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
נכתב ע"י e12;2494313:
סליחה על ההקפצה, אבל יש לי שאלה שקשורה לנושא: אישה שסבלה מהתקפי דופק מהיר בהריון, כמתואר פה. (אחרי הלידה עבר לגמרי). לפי האקג שעשתה, נאמר לה שיש איזו שהיא הפרעת קצב, וכדאי לה לעבור (כמובן אחרי הלידה) פעולה שנקראת צריבה/ אבלציה לבבית, על מנת להיפטר מהפרעת הקצב. מישהו מכיר או שמע על זה? (היא מטופלת אצל מומחים, אבל תשמח לשמוע ממישהו שמכיר את התופעה/טיפול)

מכירה את התופעה, פני באישי.

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
כאשר מקפיצים אשכול, לא רואים את השאלה הרלוונטית חבל,
אם עדיין לא קבלת מענה, תפתחי אשכול נפרד לשאלה הספציפית.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה