דרוש מתכון מה אתן מכינות במוצ''ש?

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כלום
נותנים לגוף לנוח, מקסימום שותים מים או קפה
אני.
בעלי-שאריות משבת בקטנה, טיפה חלה, טחינה ודג, מרק עוף עם אטריות וחתיכה קטנטנה של עוף
זהו
 

מיסיט

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
פיתות מתכון קצר וקל מאוד וטעים ביותר:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח (שלא יתערבב עם השמרים לערבב בתוך הקמח)
חצי כוס שמן
ליטר פלוס מים חמימים
לערבב הכל בכף או מטרפה או מקל מקציף לעיסה דלילה מאוד
לתת התפחה של חצי שעה או בתנור בחום של 40 מעלות ולכבות התפחה קצרה יותר. כמובן מכוסה
עם מצקת פזר פיתות בתבנית כ4-5 בכל תבנית ולאפות
לשדרוג- בצל מטוגן בתוך העיסה
או למעלה לפני האפיה- זעטר ושמן זית פפריקה ושמן זית ושומשום
או כמו פיצה אבל במהלך האפיה
טוסט שום מהחלה שנשארה -פרוסת חלה ועליה שמן זית ,חמאה שום כטוש גבנ"צ ובצל מעל עם תיבלון של אורגנו או פיצה או שום גבישי במקום השום.
להכניס לטוסטר בלי נייר אפיה לתת לזה להיות קשה ולא לפתוח באמצא אחרת הכל מתפרק ורק אחרי שנדבק לחלק העליון אפשר עם קצה הסכין בעדינות לשחרר בין החלה לטוסטר. אמור להשתחרר מיד.
עם שמנת ,גבינה וכו' או עם רוטב פיצה (אם יש ביקוש אתן מתכון מצוין) מעדן!
בתאבון והעיקר שיהיה שבוע טוב!
 

יעלי1

משתמש מקצוען
הנה אפשרות קלה וטעימה לשאריות של החלה
בתמונה זה לחמניות שפתאום ראיתי שכבר קצת יבשות
אבל במוצ"ש אני עושה עם חלה וזה מעולה
חותכים את החלה לפרוסות
מפזרים מלמעלה שמן זית ואח"כ זעתר
שמים בתנור עד שזה הופך לקרנץ
טעיםםםםם!!

20210110_083647.jpg
 

גמ"ח רק בס"ד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
רעיון קליל

שאני אופה חלות לשבת, אני לוקחת חתיכת בצק ומשטחת אותו בתבנית, עוטפת ומכניסה למקפיא.

במוצש"ק, מוציאה להפשרה קלה (ואם יש לי חשק אז טיפה התפחה)
מכינה בנתיים רוטב לפיצה+ כל מה שאוהבים+ גבינות.

פיצה מושלמת
במינימום זמן
וזוכים בסעודה רביעית מהודרת!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
האמת אף פעם לא הבנתי למה חנויות פיצה פתוחות במוצ"ש
איך אפשר לאכול פיצה אחרי 3 סעודות דשנות.
אבל כנראה לא כולם כמוני ובמוצ"ש לא מרגישים כמו כדור פיזיו...

@גמ"ח רק בס"ד אהבתי ממש את הרעיון.
אצלינו אוכלים אוכל משבת.
לילדים אני לפעמים מכינה טוסטים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
רעיון קליל

שאני אופה חלות לשבת, אני לוקחת חתיכת בצק ומשטחת אותו בתבנית, עוטפת ומכניסה למקפיא.

במוצש"ק, מוציאה להפשרה קלה (ואם יש לי חשק אז טיפה התפחה)
מכינה בנתיים רוטב לפיצה+ כל מה שאוהבים+ גבינות.

פיצה מושלמת
במינימום זמן
וזוכים בסעודה רביעית מהודרת!
פעם אמר לי רב לגבי הרעיון הנ"ל
שחייבים לאפות את הבצק, לפחות 2\1 אפיה כי זה בעיה אם מדובר בבצק שעשוי מעל 2 ק"ג
 

ששל

משתמש מקצוען
קציצות טונה (אם עדיין רלוונטי...)
קופסא טונה חתיכות
2 בייצים
פירורי לחם
קצת מלח
קצת אבקת שום
פלפל שחור לפי הטעם
לערבב הכל לעיסה
לטגן במחבת קציצות דקות עד להשחמה
ממליצה להכפיל כמות:)
טעים לשים במקום פרורי לחם חלה סחוטה שנשארה משבת
 

גמ"ח רק בס"ד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
גם אני בדקתי את העניין הלכתית.

שימי לב שציינתי שאני אופה חלות אני לוקחת חתיכה...

ההלכה אומרת שכל עוד הכמות שמחויבת בהפרשת חלה נאפת,
אם נותרה יתרת בצק שלא נאפת אין בעיה.

ז"א, אם מכינים 2 ק"ג בצק
1.7 ק"ג נאפה, לא חייבים לאפות את ה- 0.3...

ובכל זאת כל אחת תעשה כפי רבותיה.
 

tbh

משתמש מקצוען
אני עושה משהו דומה, אבל הבצק נשאר במקרר!
בקערה עטוף בניילון נצמד, נשאר יופי עד מוצאי שבת (אני מכינה את הבצק ביום שישי כמובן)
ואז מכינה מזה בייגלס במוצ"ש- יוצרת עיגולים, מבשלת ואז אופה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה