לא רק להקאהלרוב היינות המתוקים גורמים יותר מהר להקאה מאשר היבשים
סחרחורת כאבי ראש וכו'
לא רק להקאהלרוב היינות המתוקים גורמים יותר מהר להקאה מאשר היבשים
וזה מה שהביאור הלכה מתרץ על שאלתך:למה כזה פשוט שצריך להשתכר בפורים???
הנה למשל כמה מקורות בענין.
"ויש אומרים דאין צריך להשתכר כל כך, אלא שישתה יותר מלימודו (כל בו) ויישן, ומתוך שיישן אינו יודע בין ארור המן לברוך מרדכי (מהרי"ל). ואחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים." (רמ"א סי' תרצ"ה סעיף ב')
"וכתב הר"ן בשם רבינו אפרים דמההוא עובדא דקם רבה בסעודת פורים ושחטיה לר' זירא כדאיתא בגמרא אידחי ליה מימרא דרבא ולא ש"ד למעבד הכי כתוב בא"ח חייב איניש לבסומי בפוריא לא שישתכר שהשכרות איסור גמור ואין לך עבירה גדולה מזו שהוא גורם לג"ע וש"ד וכמה עבירות זולתן אך שישת' יותר מלימודו מעט:" (ב"י סי' תרצ"ה ס"ק א')
"ומי שהוא חלש בטבעו (או שמשתטה עד שאפשר שיבא עי"ז לידי מעשה או דברים שלא כהוגן)אין לו לשתות יותר מדאי" (שערי תשובה סי' תרצ"ה ס"ק ב')
נכוןלא רק להקאה
סחרחורת כאבי ראש וכו'
פורים צריך יותר מלימודוגם בחגים צריך לשתות יין.... ומשום מה אף אחד לא טורח לקנות בקבוק ב100 ש"ח , ובטח שלא לשתות שלוש בקבוקים...
אישית אני לא משוגע על שניהם.יין, חוץ ממה שהוא משכר, הוא גם מענג.
מי שרוצה להשתכר מהר אכן יכול לשתות מהר בקבוק וודקה או ויסקי,
אבל תוך כדי הסעוה, בין המנות, ובפרט ליד המנות הכבדות, הרי היין הוא משלים את העונג מהארוחה, מה שלשום וודקה או ויסקי אין אפשרות לעשות. [כמובן כשמבדובר ביין הנכון]
לקינוח, ליד עוגת שוקולד, אכן כוס ויסקי מריר יתאים מאוד, אבל מי צריך לקנח בעוגת שוקולד כשהוא יכול לשתות כוס יין פורט מענג?
מספק כמות של רבע כדי להשתכר!פעם ניסיתי בישיבה 12 בקבוקי בירה...
(הייניקן חצי ליטר)
הרגשה נפלאה
הניסיון האישי שלי מאשר את זהבערך וויסקי בוויקיפדיה, כתוב:
זה נכון? יש פה מישהו יכול להעיד על זה מניסיונו?
כמובן שלא שתיתי אחד אחרי השני זה היה כל יום פורים תוך כדי הסיירת של הראש ת”ת מהבוקר ועד סוף הסעודה בערב לאט לאט זה היה כיף מתמשךאישית אני לא משוגע על שניהם.
אבל יש סוגי ויסקי מאוד יקרים ומאוד טעימים שמשלימים את הארוחה טוב מאוד ופעמים רבות יותר מכל יין ששתית.
מספק כמות של רבע כדי להשתכר!
צריך לדעת לשתות את זה בצורה נכונה.
הספיגה העיקרית של האלכוהול לזרם הדם נעשית באמעות הרקמות הריריות בגוף. בפה יש אחוז גבוה של רקמות ריריות ובמיוחד מתחת ללשון ולכן אם רוצים להשתכר ממש מבירה כדאי לקחת בקבוק בירה ובערך בכל דקה לשתות שלוק סביר ולהשהות בפה כמה שניות לפני שבולעים. תוך 3-4 בקבוקים לך תחפש את עצמך.
כששותים כל משקה אלכוהולי חצי ואולי רוב האלכוהול לא מגיע לדם בכלל.
בנוסף אליי היה לי עוד חברים ששתו בירה אחד נגיד שתה שישית גולסטאר 10 אחוז מאוד טעימה הוא ניסה את זה במסיבת פורים בלילה וגם הוא מאוד נהנהמעניין מה שאומרים כאן על השתכרות מבירה
יש כאן עוד מישהו שיכול לומר על שיכרות מבירה מנסיון אישי?
כמה צריך לשתות - בשביל להגיע לרמה גבוהה של שכרות?
תודה
אני פעם הייתי שותה יין, ובשנים האחרונות שהתרגלתי ליין, זה כמעט לא משפיע עלי ורק גורם לי לבחילות כאבי ראש וכו', ולכן עברתי לוודקה, ומאז זה פורים אחר, שמח וטוב לבאני חושב שמאוד משתנה מאדם לאדם, ואין לזה כללים.
יש אחד שיין הופך אותו לגמרי ויש אחד שויספי יהפך אותו לגמרי.
אני אישית שותה ווקה אפסלוט מערבב עם אקסל ושותה, ומאוד נהנה.
העיקר זה לא לערבב בין סוגי אלכוהול.
בהצלחה!
גם פה כתוב "דרוש מקור"
מעניין לציין שעל פורים כתוב חייב איניש ל"בסומי", בשונה משאר המקומות שכתוב שמחה, וזה הנידון, שיש בפוסקים ואנחנו לא יכולים לקבוע ע"י ציטוטים של פסוקים וכו', כי גם הפוסקים ידעו את זה"ייו ישמח לבב אנוש"......
יין משמח ,השאר סתם מפסתך אותנו.....
מעניין כמה אנשים אתה מכיר, שאתה יודע לכתוב "אף אחד", דווקא אני כן שותה יין בכל שבת, ובחגים קונה יינות טובים ומשובחים, ולמדתי את זה מבני משפחתי שלהם זה יותר אפשרי, וקונים לעצמם יינות יותר יקרים שאני בכלל לא חולם עליהם, ומדי פעם מברכים גם ברוך הטוב והמטיב, שמביאים יינות יותר ויותר משובחיםגם בחגים צריך לשתות יין.... ומשום מה אף אחד לא טורח לקנות בקבוק ב100 ש"ח , ובטח שלא לשתות שלוש בקבוקים...
מחוזק זה קצת מתוק (מוסיפים לו אלכהול באמצע התסיסה ואז נעצר התסיסה ונשאר סוכר טבעי מהענב) מאוד טעים וכבדאת שני אלו יש לי בבית,
האם זה שווה לשתיה?
(חייב משהו מחליק בגרון).
תודה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: