מידע שימושי מה אתם שותים בפורים?

מצב
הנושא נעול.

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
למה כזה פשוט שצריך להשתכר בפורים???
הנה למשל כמה מקורות בענין.
"ויש אומרים דאין צריך להשתכר כל כך, אלא שישתה יותר מלימודו (כל בו) ויישן, ומתוך שיישן אינו יודע בין ארור המן לברוך מרדכי (מהרי"ל). ואחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים." (רמ"א סי' תרצ"ה סעיף ב')

"וכתב הר"ן בשם רבינו אפרים דמההוא עובדא דקם רבה בסעודת פורים ושחטיה לר' זירא כדאיתא בגמרא אידחי ליה מימרא דרבא ולא ש"ד למעבד הכי כתוב בא"ח חייב איניש לבסומי בפוריא לא שישתכר שהשכרות איסור גמור ואין לך עבירה גדולה מזו שהוא גורם לג"ע וש"ד וכמה עבירות זולתן אך שישת' יותר מלימודו מעט:" (ב"י סי' תרצ"ה ס"ק א')

"ומי שהוא חלש בטבעו (או שמשתטה עד שאפשר שיבא עי"ז לידי מעשה או דברים שלא כהוגן)אין לו לשתות יותר מדאי" (שערי תשובה סי' תרצ"ה ס"ק ב')
וזה מה שהביאור הלכה מתרץ על שאלתך:
(*) חייב איניש וכו': וא"ת האיך יחייבו חז"ל מה שנזכר בתורה ובנביאים בכמה מקומות השיכרות למכשול גדול וי"ל מפני שכל הניסים שנעשו לישראל בימי אחשורוש היו ע"י משתה כי בתחלה נטרדה ושתי ע"י משתה ובאה אסתר וכן ענין המן ומפלתו היה ע"י משתה ולכן חייבו חכמים להשתכר עד כדי שיהא נזכר הנס הגדול בשתיית היין. ומ"מ כ"ז למצוה ולא לעכב [א"ר]:.

א חסידישער איד

משתמש פעיל
לא רק להקאה
סחרחורת כאבי ראש וכו'
נכון
אגב גם ביין יבש לא כדאי לאכול מדי הרבה דברים מתוקים כששותים
(היו שנים שהיה לי סחרחורת מיד בהתחלת הסעודה עד שאבא שלי יעץ לי לאכול רק כזית אחת של חלה ואח"כ את כל הסעודה כי הרבה חלה זה מעלה את הסוכר וזה גורם לסחרחורת)

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
גם בחגים צריך לשתות יין.... ומשום מה אף אחד לא טורח לקנות בקבוק ב100 ש"ח , ובטח שלא לשתות שלוש בקבוקים...
פורים צריך יותר מלימודו
אגב ביו"ט באמת אני לא קונה ב100 שח
לפחות 200
לפעמים אם זה מסתדר
400

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
יין, חוץ ממה שהוא משכר, הוא גם מענג.
מי שרוצה להשתכר מהר אכן יכול לשתות מהר בקבוק וודקה או ויסקי,
אבל תוך כדי הסעוה, בין המנות, ובפרט ליד המנות הכבדות, הרי היין הוא משלים את העונג מהארוחה, מה שלשום וודקה או ויסקי אין אפשרות לעשות. [כמובן כשמבדובר ביין הנכון]
לקינוח, ליד עוגת שוקולד, אכן כוס ויסקי מריר יתאים מאוד, אבל מי צריך לקנח בעוגת שוקולד כשהוא יכול לשתות כוס יין פורט מענג?
אישית אני לא משוגע על שניהם.
אבל יש סוגי ויסקי מאוד יקרים ומאוד טעימים שמשלימים את הארוחה טוב מאוד ופעמים רבות יותר מכל יין ששתית.
פעם ניסיתי בישיבה 12 בקבוקי בירה...
(הייניקן חצי ליטר)
הרגשה נפלאה
מספק כמות של רבע כדי להשתכר!
צריך לדעת לשתות את זה בצורה נכונה.
הספיגה העיקרית של האלכוהול לזרם הדם נעשית באמעות הרקמות הריריות בגוף. בפה יש אחוז גבוה של רקמות ריריות ובמיוחד מתחת ללשון ולכן אם רוצים להשתכר ממש מבירה כדאי לקחת בקבוק בירה ובערך בכל דקה לשתות שלוק סביר ולהשהות בפה כמה שניות לפני שבולעים. תוך 3-4 בקבוקים לך תחפש את עצמך.
כששותים כל משקה אלכוהולי חצי ואולי רוב האלכוהול לא מגיע לדם בכלל.

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
סתם ככה בשבת ניסיתי את הסדרה החדשה של מירון (מירוני)
היה ממש מוצלח

שמש יפה

משתמש צעיר
מעניין מה שאומרים כאן על השתכרות מבירה
יש כאן עוד מישהו שיכול לומר על שיכרות מבירה מנסיון אישי?
כמה צריך לשתות - בשביל להגיע לרמה גבוהה של שכרות?
תודה

אלי @@@

משתמש מקצוען
אישית אני לא משוגע על שניהם.
אבל יש סוגי ויסקי מאוד יקרים ומאוד טעימים שמשלימים את הארוחה טוב מאוד ופעמים רבות יותר מכל יין ששתית.

מספק כמות של רבע כדי להשתכר!
צריך לדעת לשתות את זה בצורה נכונה.
הספיגה העיקרית של האלכוהול לזרם הדם נעשית באמעות הרקמות הריריות בגוף. בפה יש אחוז גבוה של רקמות ריריות ובמיוחד מתחת ללשון ולכן אם רוצים להשתכר ממש מבירה כדאי לקחת בקבוק בירה ובערך בכל דקה לשתות שלוק סביר ולהשהות בפה כמה שניות לפני שבולעים. תוך 3-4 בקבוקים לך תחפש את עצמך.
כששותים כל משקה אלכוהולי חצי ואולי רוב האלכוהול לא מגיע לדם בכלל.
כמובן שלא שתיתי אחד אחרי השני זה היה כל יום פורים תוך כדי הסיירת של הראש ת”ת מהבוקר ועד סוף הסעודה בערב לאט לאט זה היה כיף מתמשך

אלי @@@

משתמש מקצוען
מעניין מה שאומרים כאן על השתכרות מבירה
יש כאן עוד מישהו שיכול לומר על שיכרות מבירה מנסיון אישי?
כמה צריך לשתות - בשביל להגיע לרמה גבוהה של שכרות?
תודה
בנוסף אליי היה לי עוד חברים ששתו בירה אחד נגיד שתה שישית גולסטאר 10 אחוז מאוד טעימה הוא ניסה את זה במסיבת פורים בלילה וגם הוא מאוד נהנה

וויינער יואל

משתמש מקצוען
מה שנראה לי שמכל התגובות באשכול זה חוזר לתשובה הראשונה:
אני חושב שמאוד משתנה מאדם לאדם, ואין לזה כללים.
יש אחד שיין הופך אותו לגמרי ויש אחד שויספי יהפך אותו לגמרי.
אני אישית שותה ווקה אפסלוט מערבב עם אקסל ושותה, ומאוד נהנה.
העיקר זה לא לערבב בין סוגי אלכוהול.
בהצלחה!
אני פעם הייתי שותה יין, ובשנים האחרונות שהתרגלתי ליין, זה כמעט לא משפיע עלי ורק גורם לי לבחילות כאבי ראש וכו', ולכן עברתי לוודקה, ומאז זה פורים אחר, :love:שמח וטוב לב:love:
כמובן שזה צריך להיות בחוכמה ותבונה ובגבולות הסיבולת וכו'.
והביאו בשם האר"י שיש עניין לשתות יין דווקא על פי הקבלה.[דרוש מקור]
גם פה כתוב "דרוש מקור"
"ייו ישמח לבב אנוש"......
יין משמח ,השאר סתם מפסתך אותנו.....
מעניין לציין שעל פורים כתוב חייב איניש ל"בסומי", בשונה משאר המקומות שכתוב שמחה, וזה הנידון, שיש בפוסקים ואנחנו לא יכולים לקבוע ע"י ציטוטים של פסוקים וכו', כי גם הפוסקים ידעו את זה
גם בחגים צריך לשתות יין.... ומשום מה אף אחד לא טורח לקנות בקבוק ב100 ש"ח , ובטח שלא לשתות שלוש בקבוקים...
מעניין כמה אנשים אתה מכיר, שאתה יודע לכתוב "אף אחד", דווקא אני כן שותה יין בכל שבת, ובחגים קונה יינות טובים ומשובחים, ולמדתי את זה מבני משפחתי שלהם זה יותר אפשרי, וקונים לעצמם יינות יותר יקרים שאני בכלל לא חולם עליהם, ומדי פעם מברכים גם ברוך הטוב והמטיב, שמביאים יינות יותר ויותר משובחים
ומהאשכול הזה אני מנסה ללמוד באיזה יין אוכל לקיים את הד' כוסות בהידור;)

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
מתוך jdn
חייב איניש לבסומי בפוריא עד דלא ידע, אבל כאשר אנחנו יודעים, בואו ננסה לעשות סדר ולקבל החלטה מושכלת: האם עדיף להשתכר על כוסות יין, וודקה, וויסקי – או דווקא עראק או בירה? העיקר שלא ליקר בננה.

מדד הבריאות:​

בואו נתחיל מהסוף: משקואות אלכוהוליים אינם בריאים. גרם אחד של אלכוהול מכיל 7 קלוריות (לצורך השוואה – גרם של שומן מכיל 9 קלוריות). ככל שריכוז האלכוהול במשקה גבוה יותר, כמות הקלוריות גדולה יותר.

אך אם נבדוק בכל זאת מהו המשקה האלכוהולי עם כמות הקלוריות הנמוך ביותר, נפגוש דווקא את הבירה. כוס סטנדרטית של שליש ליטר מכילה רק 140 קלוריות. בנוסף, לבירה שמקורה בלתת שעורה או חיטה יתרונות בריאותיים. היא מכילה ויטמינים מקבוצה B, אשלגן, מגנזיום, אבץ ונוגדי-חמצון.

beer-g2865eb7e4_1920-1024x681.jpg
צילום: pixabay
אבל בואו נדבר על זה רגע ברצינות. אנחנו מעדיפים בפורים לשתות משהו טוב יותר מבירה, שלא לדבר על כרס הבירה שפחות מוצא חן בעינינו. ולכן, אנחנו מתקדמים למקום השני, שם נמצא את היין.

בכוס יין קטנה אחת יש כ-150 קלוריות. בנוסף, נוגדי חמצון שנמצאים ביין מסייעים בהפחתת הכולסטרול ומהווים גורם מגן מפני מחלות לב וכלי דם. כבר כמעט השתכנענו. אבל כדי להשתכר מיין, יש צורך בשתיית כמות גדולה יחסית – מה שמעלה סימן שאלה על הכדאיות. לכן, נעבור אל המשקאות הבעייתיים יותר מבחינת כמות הקלוריות. במשקאות כמו ויסקי, וודקה ועראק אחוז האלכוהול יכול להגיע ל 40-50%. לכן כוסית קטנה אחת מכילה כמות גבוהה יחסית של קלוריות.

whiskey-g32130182e_1280-1024x678.jpg
הערק, אחד מן המשקאות הפופולריים במזרח התיכון וכמובן שגם פה אצלנו בישראל, מיוצר מהתססת ענבים, ולאחר מכן מזיקוק החומר המותסס והוספה של זרעי אניס מיובשים אליו – הנותנים לו את הטעם שמאוד מאפיין אותו. לצריכת ערק מתונה יכולים להיות יתרונות רבים כמו חיזוק בריאות הלב, האצת זרימת הדם וסיוע לטיפול בהפרעות שינה ואפילו לטיפוח העור.

לברנדי, יש תכונות אנטי בקטריאליות המסייעות להיפטר מצינון, כאבי גרון ושפעת ואף עוזרות לחזק את המערכת החיסונית. בנוסף, הברנדי נקי מפחמימות ודל בכולסטרול, מה שמסייע לכם לשלוט טוב יותר במשקלכם אם אתם צורכים אותו מדי פעם. בנוסף הברנדי עוזר בהורדת לחץ דם והוא עשיר בנוגדי חמצון שתורמים למאבק בהזדקנות.

מדד מצב הרוח:​

חוקרים מקרן הבריאות הבריטית הציבורית והקינגס קולג' בלונדון ערכו לפני מספר שנים, מחקר מקיף במסגרתו ניתחו את תשובותיהם של 29,836 המשתתפים, בגילאי 18 עד 34, מ-21 מדינות.

המחקר מעלה כי יין, בירה ומשקאות אלכוהוליים נוספים, משפיעים באופן שונה על מצב הרוח שלכם. המשיבים נשאלו בין היתר כיצד הם חשים כאשר הם שותים סוגים שונים של משקה אלכוהולי, ובהם בירה, יין אדום, יין לבן ומשקאות חריפים, במסגרות שונות ובהן בית, עבודה או מפגשים חברתיים.

יין ובירה דווחו כמשקאות המרגיעים ביותר, כאשר 52.8% מהמשיבים אמרו שהראשון הגביר את תחושת ההרפיה, בעוד ש-50% ציינו כי הבירה עזרה להם לחוש רגיעה. רק כחמישית מהנשאלים דיווחו כי משקאות חריפים (וודקה, ג'ין, ויסקי, רום ודומיהם בעלי אחוז האלכוהול הגבוה) סייעו להם להקל על המתח.

wine-g60952db15_1920-1024x683.jpg
כמעט 30% מהמשיבים בסקר ששתו משקאות חריפים אמרו כי הם חשים תוקפניים יותר כאשר הם בוחרים בסוג זה של אלכוהול. לעומת זאת, רק 2.5% משותי יין אדום דיווחו על תחושת תוקפנות לאחר שתייתו.

טיפים לפני השתייה כדת:​

תמיד כדאי להעדיף בירה או יין אדום/לבן, על פני משקאות אלכוהוליים אחרים. הם מכילים פחות קלוריות ויש בהם רכיבים תזונתיים בריאים יותר מכל שאר המשקאות. מי שרוצה לשתות כמות גדולה יותר של משקה, כדאי שיעדיף בירה המכילה רק 5% אלכוהול.

לא לשתות אלכוהול על קיבה ריקה. אוכל מאט את ספיגת האלכוהול ומגן על הקיבה מפני נזקים. לכן רצוי לאכול ארוחה בריאה ומזינה לפני וגם במהלך השתייה. תחושת השובע גם תימנע נשנוש מיותר של חטיפים, זיתים, בוטנים ושאר מאכלים שמוגשים ליד השתייה ומכילים כמויות גדולות של מלח, שומן וסוכר.

אלכוהול גורם לתחושת צמא, ולעיתים אף להתייבשות. מומלץ לשלב שתיית מים או משקאות דיאט בין כוסות השתייה החריפה, ובכך לצמצם את צריכת המשקאות המכילים אלכוהול.

יאנקאלע

משתמש מקצוען
כל שקל במחיר היין מתבטא באיכות
יש שצוחקים ששמים את אותו יין בכמה בקבוקים ובכמה סוגי מחירים
וזה ממש לא נכון
לא דומה יין ב40 שקל ליין ב60
ולא דומה ב85 ל 100 ומעלה

ועוד דבר אל תתפתו ליקבי בוטיק שמתיימרים להיות הכי טובים ולוקחים מחירים אסטרונומים בלי לטעום
או לשאול מישהוא שמבין וכבר טעם מזה
מצאתי לפעמים יינות גרועים ב 150+ ולא היו שוים לדעתי וטעמי יותר מ 50 שקל
כי המייבין התורן חושב שהצליח להוציא משהוא יחודי
ייתכן גם שהיין היה טוב רק אין להם את כל הטכניקות לשמור אותו בבקבוק שלא יחמיץ או יקבל טעם לוואי

זהו שמי!

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי

זהו שמי!

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
את שני אלו יש לי בבית,
האם זה שווה לשתיה?
(חייב משהו מחליק בגרון).
תודה.

קבצים מצורפים

• IMG_20230305_194331_213.jpg
    IMG_20230305_194331_213.jpg
    1.8 MB · צפיות: 27
  • IMG_20230305_194324_426.jpg
    IMG_20230305_194324_426.jpg
    1.9 MB · צפיות: 37

sap13

משתמש מקצוען
בלת"ק
וודקה מאוד חריף וקשה לבליעה. אבל המעלה בו שהוא ניתן בקלות לערבבו עם מיץ. מיץ ענבים חזק כמו קריסטל, או מנגו חזק כמו של קריסטל. ועוד המעלה שיש בו 40 אחוז אלכוהול.
וביין יש פחות בהרבה (בסביבות ה-15 אחוז) וגם הוא מר למי שלא אוהב.
כך יוצא שאפשר בכל כוס של 180 מיל לערבב רבע וודקה ושלושת רבעי מיץ. וכמעט בכל וס כזו מעורבבת עם מיץ טעים, אתה מקבל פחות או יותר כוס יין שלימה שקשה לבליעה.

יאנקאלע

משתמש מקצוען
את שני אלו יש לי בבית,
האם זה שווה לשתיה?
(חייב משהו מחליק בגרון).
תודה.
מחוזק זה קצת מתוק (מוסיפים לו אלכהול באמצע התסיסה ואז נעצר התסיסה ונשאר סוכר טבעי מהענב) מאוד טעים וכבד
אבל לא מומלץ מידי הרבה בפורים
השני נראה יבש וטוב לפורים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה