דרוש מידע מה אתם הייתם עושים בכזה מצב (כיבוד אב)

יאר שר

משתמש רשום
אני וחושב שפותח האשכול לא מעוניין בלסדר את שלום המשפחה אלא לדעת מה הוא אמור לשעות במצב הזה אף אחד לא יכול לשתוק ולהמשיך כך את סדר יומו הרגיל מתי שהוא יודע על אדם שנמצא בכזה מצב לא משנה מי הוא ומה הוא עושה לילדים שלו הוא בן אדם כחד האדם ואמורים לדאוג לו מבחינה רפואית וכל שאר הבחינות כמו שדואגים לכל אדם

משה שולמן

משתמש מקצוען
אני וחושב שפותח האשכול לא מעוניין בלסדר את שלום המשפחה אלא לדעת מה הוא אמור לשעות במצב הזה אף אחד לא יכול לשתוק ולהמשיך כך את סדר יומו הרגיל מתי שהוא יודע על אדם שנמצא בכזה מצב לא משנה מי הוא ומה הוא עושה לילדים שלו הוא בן אדם כחד האדם ואמורים לדאוג לו מבחינה רפואית וכל שאר הבחינות כמו שדואגים לכל אדם
סוף סוף יש מישהו שמבין על מה מדברים כאן

%;

משתמש פעיל
לסדר עבורו שלום בית במשפחה זו יכולה להיות משימת חיים או פרוייקט מייאש, במצבים כאלו נכון להקשיב לכאב של האדם, לתת לו לספר או לשתוק, לעודד ולתמוך

משה שולמן

משתמש מקצוען
אני וחושב שפותח האשכול לא מעוניין בלסדר את שלום המשפחה אלא לדעת מה הוא אמור לשעות במצב הזה אף אחד לא יכול לשתוק ולהמשיך כך את סדר יומו הרגיל

לסדר עבורו שלום בית במשפחה זו יכולה להיות משימת חיים או פרוייקט מייאש, במצבים כאלו נכון להקשיב לכאב של האדם, לתת לו לספר או לשתוק, לעודד ולתמוך
אתם יכולם להסביר למה התכונתם אף אחד לא אמר שהוא רוצה לסדר שם את השלום בית מדברים רק על המצב העכשבי

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אתם יכולם להסביר למה התכונתם אף אחד לא אמר שהוא רוצה לסדר שם את השלום בית מדברים רק על המצב העכשבי
לפעמים הפיתרון הוא רק להקשיב לבנאדם ולתת לו תחושה שמבינים את הכאב שלו ונמצאים איתו והוא ימצא פתרון בעצמו מה לעשות.
אדם לא תמיד רוצה פיתרון הוא יותר צריך הקשבה ומישהו שיעזור לו לעשות סדר בראש.

תהילה לדוד

משתמש מקצוען
דווקא אני חושבת שלהכניס בחורים שינגנו לו כמו שכתב זה אחלה רעיון
ואולי ליצור קשר עם ארגונים שמטפלים בדברים כאלה
כאדם פרטי- מומלץ להזהר מליצור איתו קשר קרוב.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
במצב הנוכחי אתה אמור רק להקשיב לו
להאמין לו-לא בטוח ביכלל
כל עוד שאת הלא שומע צד שיני
יכול להיות שההבן אדם שהמצב נפשי קשה אי אפשר לדעת

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פשוט עדיף שתתייעץ עם רב, עדיף מאשר להתייעץ פה בפרוג עם מאה דעות שונות, וחוסר הבנה...כי זה באמת לא כזה מובן, אנחנו לא יודעים מה באמת היה שם, ואתה זה שדיברת איתו ולא אנחנו...

משה שולמן

משתמש מקצוען
פשוט עדיף שתתייעץ עם רב, עדיף מאשר להתייעץ פה בפרוג עם מאה דעות שונות, וחוסר הבנה...כי זה באמת לא כזה מובן, אנחנו לא יודעים מה באמת היה שם, ואתה זה שדיברת איתו ולא אנחנו...
צודק ב 100% כל הנוטל היצעה מן החכמים ...

הדר 310

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אוקי.

קוראים לזה ניכור הורי.
נושא כאוב כאוב כואב.

ולא מספיק מוכר ומדובר.
יש מעל 10 גברים בשנה שמתאבדים בגלל ניכור הורי,
זה כאב בלתי נתפס להורה המנוכר, והחידוש הוא שגם לילדים המנכרים.
הילדים, לא משנה באיזה גיל, מונעים מתוך שטיפת מוח כבדה וכמעט ללא מניעים אישיים או רצונות / מחשבות / דעות אישיות בנושא.
הם פשוט כלי נשק בידי ההורה המנכר.
זר לא יבין.

זה יתומים לאב חי, ואב שקול לילדים חיים.

הדר 310

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ילדים בוגרים לא מנתקים קשר סתם כך עם אבא שלהם
לא נכון!!!
הסיפור שאת מכירה הוא עצוב מאוד,
אבל יש סיפורים עוד יותר עצובים,
על אבות מדהימים שרוצים להיות בקשר עם הילדים,
וילדים שמשתוקקים להיות בקשר עם האבא,
(כן, גם בוגרים, גם בני 20 ו 30 וגם יותר)
ואין להם מספיק אומץ לקום ולעשות את זה.

וזה דורש המון המון המון אומץ.
כשרואים ילד שלא בקשר עם אחד ההורים,
צריך לעזור, לתמוך, לשמוע,
לא לשפוט! לא לכעוס!
לעזור לחזור להיות בקשר עם המון תמיכה, כח, עידוד, העצמה.

יש בעולם סיפורים לא פשוטים, אנשים.\אולי אני אכתוב על זה קצת יום אחד פה.

סמרטוטית

משתמש פעיל
עצוב דמעות
אבל החיים לימדו אותי שאתה לא באמת יכול לדעת מה קרה שם
מה הוא לפני 20 עשה שם בבית
לכל בחירה יש מחיר
אבל שווה לצאת מהפוליטקה הפנימית מי אשם וכ'ו
לבדוק שהבן אדם עם יראת שמים לבקש מבחורים מהישיבה הכי קרובה שיבוא לשבת כמה דקות ביום

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@הדר 310
ראיתי הרבה דברים בחיים שלי וא'א לדעת אם זה ניכור הורי או הורה מתנכר בעצמו לילדים שלו הכל יכול להיות בעולם
ותלוי גם איזה תעצומות נפש יש לכל אחד ותלוי בהרבה פרמטרים כל מקרה
(יכול להיות שני אחים שראו אותו דבר וכל אחד יחליט אם להשאר בקשר או לא תלוי בבעל או האישה של בן הזוג בסגנון המשפחה בקיצער....)
תתפללו תמיד לה' שתשארו שפויים ובקשר משפחתי טוב
כי היום הנפש כ''כ חלשה של האנשים ששומעם הרבה סיפורים לא פשוטים

שמחה של מצווה

משתמש חדש
יכול להיות שהבנ"א עשה לילדים שלו את המוות
ילדים בוגרים לא מנתקים קשר סתם כך עם אבא שלהם
זה שהוא בודד זה כואב ועצוב, אבל יכול מאד להיות שהוא בישל לעצמו את הדייסה הזו במהלך החיים.
אני מכירה מישהו כזה שבתור אדם צעיר היה עריץ במשפחה שלו הילך אימים על אשתו והילדים
ועכשיו הילדים כולם לא בקשר איתו למען בריאותם הנפשית, באישור רב ובהכוונת מטפלים. והוא בטוח שזה בגלל אשתו..
בכיף אני מדמיינת אותו מתייפח לאדם זר בבית חולים, למה לא? בד"כ אנשים כאלה הם מניפולטיביים מאד מאד!!
אני גם מכיר סיפורים כאלה אבל יש גם סיפורים הפוכים שאחד ההורים שהוא\היא מניפולטיבי מצליח שהילדים שלה ינתקו קשר עם האבא העדין רק בגלל שיש לה הפרעה נפשית להיות שלטנית, בקיצור אי אפשר לדעת כלום בלי לשמוע שתי הצדדים אבל בהחלט יש כאלה סיפורים ל"ע
איפה הקהילה שלו? השכנים שלו? הרב שלו? למה הם לא עוזרים לו?
אני גם זוכה ללכת ב"ה מדי שבוע לבקר אנשים בבתי חולים ואני מצטער להגיד שראיתי סיפורים דומים גם כשהמשפחה בשלום אבל כמעט שלא מגיעים לבקר\מתקשרים וכידוע מי שלא מבקרים אותו האחיות לא מטפלים יותר מהמינימום, והם שוכבים במיטה 24/7 (אם יש מלווה אחראי הם יכולים לשבת על כיסא גלגלים) ללא שמישהו מהקהילה\שכנים ידעו בכלל ואחרי שבועיים שלוש פתאום מתפרסם ע"י אנשים שמבקרים חולים אחרים ובהשגחה פרטית נתקלים בהם ואחרי קצת בירורים רואים את המצב ולפעמים הם אלה שמודיעים למשפחה שאבא שלהם כבר שבוע בבית חולים,
כן! זה נשמע מוגזם אני גם לא הייתי מאמין לזה אם לא הייתי מבקר מדי שבוע בבתי חולים.

אתי פרידלנדר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לצערי מכירה מקרוב סיפור שהאבא עם בעיה נפשית ולא מודע
הילדים ב"ה נשואים הרבנים אמרו להם במפורש אין פה בכלל כיבוד הורים
( כשבאים הוא יכול להתפרץ עליהם, להתעלם או לפגוע שאישתו מולם- זה פוגע מאוד בנפש הילד!)

האישה לא בורחת- למרות שהיא עוברת סוג של התעללות
היא במצב של אישה מוכה - שקשה לעזוב , חייה ומרחמת עליו
צדיקה אמיתית !
הילדים מתוסכלים ומקבלים ליווי והדרכה כיצד לנהוג מעזר מציון

א"א בלי לשמוע שתי צדדים !
בר"כ כל צד יתיפיף ויצדיק את עצמו,
ויאשים את הצד השני

הרב קבאס אומר" אין זוג לא מוצלח ,
יש זוג לא מודרך"
זה כשהכולם בריאים בנפשם,
וגם כשלא יש מי שילווה וכו'

משה שולמן

משתמש מקצוען
עצוב דמעות
אבל החיים לימדו אותי שאתה לא באמת יכול לדעת מה קרה שם
מה הוא לפני 20 עשה שם בבית
לכל בחירה יש מחיר
אבל שווה לצאת מהפוליטקה הפנימית מי אשם וכ'ו
לבדוק שהבן אדם עם יראת שמים לבקש מבחורים מהישיבה הכי קרובה שיבוא לשבת כמה דקות ביום
זה מה שעושים באמת

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה