דרוש מידע מה אתם הייתם עושים אם מתקשרים אליכם מהמעון של התמ’’ת ואומרים לכם שלא מצאנו מטפלת לצהרים אז תקחו את הילד שלכם חזרה!!!

מצב
הנושא נעול.

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
ואפרופו שכר נמוך: לאחרונה התמ״ת העביר למנהלי המעונות מענק חד פעמי בסך 1500₪ למטפלת.
ידוע לי על מעונות שהכניסו את הסכום לכיסם!! שקל אחד לא הגיע למטפלות! שוד לאור יום!!!

ידוע לכם מתי לאחרונה?
כי המעונות עברו לפיקוח משרד החינוך, המענק הזה היה לפני? הוא כולל את המשפחתונים?

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אני בהלם מהשאלה.
זה הילד שלך!!! אני במקומך הייתי נטרפת מדאגה ונשארת בבית!!!
לכי תדעי מה יכול עוד לקרות.
וכן, יש מה לפחד!

Panda

משתמש מקצוען
זה התעללות לשלוח את הילד/ה החסרי עונים למקום כזה.
לכו תדעו מה עושים שם לילדים כשאתם לא שם. ואיזה סכנה יש שם.
כשהאבא או האמא ישארו בבית עם הילדה עד שתמצא פתרון אחר וזה חשוב יותר מהעבודה או הלימוד בכולל.
ולהתלונן עם ההורים האחרים בכל מקום אפשרי, בתמ"ת ,חברי כנסת, משרד החינוך, תקשורת, סמוטריץ', עירייה.

טיים ליין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
איפה מתלוננים על מעון?
המעון של הבת שלי מעון מהמם וצוות חם ומדהים
אבל יש קטע אחד שמאד מאד מאד מפריע לי
זה שהם לא (סליחה על המילים הבאות) שמים לה משחה בטיטול
אני מתחננת אליהם מתחילת שנה ושלחתי להם כבר איזה 3 משחות אבל הם לא שמים!!!
וזה מפלץ אותי כל פעם מחדש!

כבר אמרתי לגננות
התקשרתי למנהלת
שלחתי פתקים
הדפסתי מדבקות שכתבתי על זה "בבקשה לשים לי משחה בכל החתלה" וכל יום אני שמה לה מדבקה כזו בבוקר
אבל כלום!!!
הם שוכחות...

וכשאני שואלת אותם הם אומרות בטח, בטח שאנחנו שמות
אבל איך זה יתכן שלא נגמר להם המשחות?
והיא חוזרת לי כל יום יותר שרופה ממה שהיא הולכת.

פשוט בא לי לבכות

אני מתוסכלת לגמרי מהמצב
מה אפשר לעשות????

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
:cautious::cautious::cautious:

כן ! ככה בדיוק!
זה מקרה שקרה באחת מהקבוצות במעון של הבת שלי
ומה שקרה שאותו אמא לא הייתה זמינה
אז שהם באו לקחת את הילד בסוף יום אמרו להם היום הילד שלכם היה ללא השגחה לא היה מטפלת ולא עניתם!
o_Oo_Oo_O
זוווועה!
אני מפחדת שעוד מעט זה יקרה בקבוצה של הבת שלי .

זה מעון שעובר עכשיו תחלופה של מנהלות
כל היום מתחלפות גננות
יש ימים שאני שואלת מה היא אכלה?
ואף אחת מהצוות לא יודעת להגיד לי מה.
יש ימים שהיא חוזרת עם טיטול מלא והכל אדום!
קרה לי שהיא חזרה עם אותו טיטול מהבוקר (עשיתי סימן כדי לבדוק)
לפעמים יש גננת אחת בלבד ללא סיעת בקבוצה של התינוקים!
זה רק מקצת מההזנחה שהולכת שם
ואני לא האמא היחידה כמוני יש עוד הרבה אמהות שחשות כך לצערי.

אני פונה אליכם אולי גם לכם קרה כזה מקרה?
אולי אתם תתנו לי עצה מה עושים?
אני לא מסוג האנשים שמבקרים ונותנים ביקורת איפה שרק אפשר
אציין שבתחילת שנה היה מהממם!
המנהלת היתה קשובה ידעה להגיד לי בדיוק מה קורה עם הילדה שלי
אבל פתאום עכשיו הכל זוועה!

אני גם לא יודעת על איפה לשים את הנקודה שמשם מתחיל הקשיים
אני כן יודעת שהגננות ממורמרות (מקבלות מינמום )
ורואים את זה על הפנים שלהם.
המנהלת מסכנה נכנסה באמצע שנה לנעלים ענקיות עם הורים טעונים .
והמנהל הראשי לא מענין אותו כלום. מבחינתו תעזבי את המעון(כך הבנתי מהורים אחרים לא דיברתי איתו אישית )
לגננת אני פוחדת לבא ולדבר מידי כי בסוף זה יפגע בבת שלי

בסופו של דבר זה יוצא שהילד שלנו רב היום שם
זה כמו הבית הראשון שלו ומגיע לו להרגיש בבית.

אז מה עושים?
אשמח לעצתכם הנבונה.
:unsure::unsure::unsure:
הייתי מוציאה את הילד בכל מחיר, גם אם הייתי צריכה לסוע כל בוקר כדי להשים במקום אחר.
מעון שאין שם צוות ניהולי קבוע=סדום בד''כ, ואם את כבר רואה את זה בעיניים עד כדי חוסר טיפול בסיסי למה את מחכה?
אולי אף אחד שם בשטח לא באמת אשם, אבל הילד שלך הוא זה שמשלם את המחיר.
המנהל הראשי אמור לסדר שם צוות קבוע או לכל הפחות למנות משהו שיעשה את זה ואם הוא עסוק בדברים אחרים זו אשמתו הבלעדית גן ללא צוות זה לא גן.

לגבי המקרה של הגננת בצהרים-אין לי מושג לגבי חוקיות ההודעה מה שכן-
אז שהם באו לקחת את הילד בסוף יום אמרו להם היום הילד שלכם היה ללא השגחה לא היה מטפלת ולא עניתם!
זה ממש לא חוקי. ונדמה לי שאפילו פלילי.
אם ח''ו היה קורה לילד משהו אף אחד לא שואל אותם אם ההורים ענו או לא.
הם היו אשמים חד משמעית.

במבי.

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
אם תוצאי - תדפקי רק את עצמך- כי בטח יש להם רשימת המתנה של 10000 הורים בתור,
רק אם תתארגנו קבוצה גדולה - זה יכול לרגש משהו,
תפסיקי לשלוח את הילד לבנתים (פיקוח נפש) ותעצרי את התשלומים בבנק, נראה מתי הם יצרו קשר,
או לשוחח עם המטפלת - לא בכעס אלא לגלות אמפטיה למצבה, לתת משלוח מנות מושקע - שיהיה לה רצון לפנק אותך חזרה

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אולי להתחיל לשלוח למעון פרטי [עם מצלמות]
כל מעון שהוא תחת פיקוח התמ''ת מחיוב במצלמות.
אם אין זה לכשעצמו בעיה.
מעון פרטי לא מחויב כמעט בשום דבר מלבד כללי בטיחות בסיסיים וזה לא כולל מצלמות.
למה לא לשלוח תלונה לתמ"ת?
אם המעון מתנהל באופן לא חוקי- שיתמודד מול הבוס שלו.
הם מקבלים כסף מהמדינה ומחויבים לפעול ע"פ החוק.
או שהם יריבו שנה שלמה או שהמעון יסגר.
התמ''ת זה איום טוב להנהלה שיתחילו לזוז ולהזיז עניינים, פרקטית מי שניגש לשם בתורה הורה לוקח בחשבון שלא בטוח שהתוצאה תעזור לו. לכן ניגשים בפועל לתמ''ת רק כשאין מה להפסיד מצד ההנהלה.

מרחבית

משתמש מקצוען
אם המצב הוא אכן כפי שתואר (בפתיחת האשכול) דבר ראשון - עזרה ראשונה - לא לשלוח את הילד!!
אחר כך אפשר לחשוב ולשאול ולהתייעץ מה לעשות הלאה.
ומכאן קריאה לכל האימהות המסורות: אין דבר שחשוב יותר מהילד שלכן. אם אתן מגלות שהוא במקום מזניח, חסר אחריות, לא מקבל טיפול כראוי, לא ייתכן להשאיר אותו שם! אפילו לא רגע אחד נוסף!
מי יודע כמה הוא צורח? כמה הוא רעב? כמה שורף לו? והאם הוא לא בסיכון? קחו חופש מעבודה; השאירו בת גדולה בבית; שהבעל יפסיד כולל; תשלמו יותר; לא משנה מה. קודם כל להפסיק לשלוח אותו! עד שתמצאו מקום טוב לילד.

אם היה מקרה חד פעמי שנתקעו ללא מטפלת לצהריים ומתקשרים להורים לקחת את הילד, זה יכול לקרות.
אבל להשאיר ילד ללא השגחה כי ההורים לא ענו, זה דבר שאסור שיקרה אפילו רבע פעם! יש דברים שאפשר לקבל, ויש דברים שבשום אופן לא!
וכל התאור - אם הוא נכון ומדויק - נשמע שלפחות כרגע זה לא מקום שמותר לשלוח אליו ילדים!

נערך לאחרונה ב:

Panda

משתמש מקצוען
לכבוד
האמא ששלחה את השאלה
אני רוצה לענות לך תשובה מפנים.
קוראים לי ברכי, אני גננת בוגרים במעון. אחראית כיתה.
גם במעון שלנו חסרות עובדות.
תגידי לי, מי רוצה לעבוד במעון? זו עבודה שמשברת את הגוף.
אישה שעובדת בעבודה משרדית, מול מחשב, שתנסה לדמיין את עצמה מחליפה טיטולים לעשרה ילדים אחד אחרי השני
אישה שעובדת כמורה בבית ספר, שתנסה לדמיין את עצמה מנגבת אפים, מאכילה, והילדים עושים לה אפצ'י וכל הקוסקוס והנזלת מושפרצים לה על הפרצוף.... וואי, זו עבודה עם כל הלב והנשמה. זו עבודה שאת מוחקת את עצמך בשביל להיות פה, לאהוב את הילדים המתוקים (למרות שהם לא שלך) ולאהוב אפילו את הליכלוך והבלאגן שהם עושים.
אני אספר לך קצת על עצמי.
אני אוהבת ילדים מאאאאאאאוד.
אני מאמינה שאני אחת הגננות היחידות בעולם שרצה בבוקר לילדים בגן שלי במעון כי אני מתגעגעת אליהם מאתמול....
בתחילת שנה היו לי עוד שתי סייעות בכיתה.
זה החזיק מעמד רק חודשיים,
ואחת עזבה, ואח"כ השניה,
ואז זה נהפך לסיוט, כי לא מצאו להם מחליפות קבועות.
כל יום אני עובדת עם שתי בחורות, שלא יודעות מה זה מעון. לא מנוסות בהחלפת טיטולים וכו'.
אני רואה את התיסכול של ההורים משתי הקבוצות האלו. כל הורה מתחנן אלי, תעבירי את הילד שלי לקבוצה שלך.
אבל אין מצב. אני לא יכולה ששלושים ילדי גן יהיו רק עלי.
מה, אני אחתל את כולם? אאכיל את כולם? אין מצב, אני לא מלאך,
אז אני משנסת מותניים, ובאמת עושה ראש גדול, והאחריות שלי כעת כפולה ומכופלת, לדאוג לכככככל הגן, כולל להדריך כל יום מחדש שתי בחורות, מה עליהן לעשות.....
תנסי לדמיין את עצמך במקום הזה....
אני חוזרת הביתה מפורקת.
ולמה?
כי יש לי לב טוב, יש לי מצפון, אני מחוברת לילדים. הרי גם אני יכולה לקום ולומר למנהלת, את לא משיגה לי עובדות קבועות אז בי בי!!! אבל אני לא עושה את זה.
וגם קורה שאני עובדת רק עם עוד עובדת אחת... וזה קורה הרבה...
עכשיו, אחרי ששיתפתי אותך מה קורה מבפנים, תארי לך שאני קוראת את השאלה שהעלית כאן לפורום.
ומזדהה עם כל מילה שלך!!!!!!!!!!!!!!!
זה באמת נורא ואיום. וילד באמתתתתתת סובל כשאין לו גננת קבועה לקבוצה שלו.
ואני רואה את זה בעיניים. והלב שלי נשרף כי לפעמים אין לאל ידי להושיע. שוב, כי אני רק בנ"א.....
תחשבי שבסוף יום אחרי ארוחת צהרים אני גם שוטפת את הגן והכלים, כי לא נעים להפיל את זה על בחורה שרק היום הכירה את המעון.....
והמסקנה הסופית שלי-
אני עובדת במעונות כבר שמונה שנים. מאז היותי בחורה.
עבודה עם ילדים זו עבודת קודש שאין כדוגמתה. אני חוזרת שמחה מהגן, למרות שהיה קשה, כי אני יודעת שאין שיעור לשכר שאני אקבל, על כל חיוך וחיבוק ונשיקה שנתתי לילד, למרות שהוא לא בקבוצה שלי..... כדי שיסבול פחות מההיעדר הגננות. על כל החינוך והידע שאני מעבירה להם בריכוז.
כעת, אני נשואה חמש שנים
מחכה לילדים משלי.
מאמינה שאזכה בקרוב, להעניק את האהבה שלי לא רק לילדי המעון....
ואני עונה לך עכשיו את התשובה שלי:
אני לעוללללללללללללם לא אשלח את הילדים שלי למעון!!!!!!!!!!!!! אבל לעולםםםםםםםםםםם.
אני ראיתי שמונה שנים מה הולך במעונות, גם במעונות הכי טובים בעולם,
ואת הילד שלי אני לא אשלח, (אלא א"כ אני אהיה הגננת שלו, ואשגיח עליו בעשר עיניים).
נפש הילד. זה דבר רגיש. זה דבר מסוכן. אסור לשחק עם זה.
אני רואה לצערי מטפלות במעון שמועכות את נפש הילד! לא במודע! מדברות אליו ומתנהגות אליו מזעזע!!!
ואם כבר שלחת-
אז אל תעצמי עיניים.
כן. תהי אמא קרצייה, תבואי להציץ, תשאלי הרבה, מה עבר עליו.
ואם לא תהיה לך תשובה מספקת- תעשי הכל בשביל להוציא אותו.
תודה ששיתפת וריגשת. כולי תקווה ותפילה שתחבקו את שלכם בקרוב. הילדים שלכם בוודאי יהיו מאושרים עם כזאת אמא.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לכבוד
האמא ששלחה את השאלה
אישה שעובדת בעבודה משרדית, מול מחשב, שתנסה לדמיין את עצמה מחליפה טיטולים לעשרה ילדים אחד אחרי השני
אישה שעובדת כמורה בבית ספר, שתנסה לדמיין את עצמה מנגבת אפים, מאכילה, והילדים עושים לה אפצ'י וכל הקוסקוס והנזלת מושפרצים לה על הפרצוף.... וואי, זו עבודה עם כל הלב והנשמה. זו עבודה שאת מוחקת את עצמך בשביל להיות פה, לאהוב את הילדים המתוקים (למרות שהם לא שלך) ולאהוב אפילו את הליכלוך והבלאגן שהם עושים.
אני אספר לך קצת על עצמי.
אני מאמינה שאני אחת הגננות היחידות בעולם שרצה בבוקר לילדים בגן שלי במעון כי אני מתגעגעת אליהם מאתמול....
ואחת עזבה, ואח"כ השניה,
כל יום אני עובדת עם שתי בחורות, שלא יודעות מה זה מעון. לא מנוסות בהחלפת טיטולים וכו'.
אני רואה את התיסכול של ההורים משתי הקבוצות האלו. כל הורה מתחנן אלי, תעבירי את הילד שלי לקבוצה שלך.
אז אני משנסת מותניים, ובאמת עושה ראש גדול, והאחריות שלי כעת כפולה ומכופלת, לדאוג לכככככל הגן, כולל להדריך כל יום מחדש שתי בחורות, מה עליהן לעשות.....
אני חוזרת הביתה מפורקת.
ולמה?
כי יש לי לב טוב, יש לי מצפון, אני מחוברת לילדים. הרי גם אני יכולה לקום ולומר למנהלת, את לא משיגה לי עובדות קבועות אז בי בי!!! אבל אני לא עושה את זה.
עכשיו, אחרי ששיתפתי אותך מה קורה מבפנים, תארי לך שאני קוראת את השאלה שהעלית כאן לפורום.
ואני רואה את זה בעיניים. והלב שלי נשרף כי לפעמים אין לאל ידי להושיע. שוב, כי אני רק בנ"א.....
תחשבי שבסוף יום אחרי ארוחת צהרים אני גם שוטפת את הגן והכלים, כי לא נעים להפיל את זה על בחורה שרק היום הכירה את המעון.....
והמסקנה הסופית שלי-
עבודה עם ילדים זו עבודת קודש שאין כדוגמתה. אני חוזרת שמחה מהגן, למרות שהיה קשה, כי אני יודעת שאין שיעור לשכר שאני אקבל, על כל חיוך וחיבוק ונשיקה שנתתי לילד, למרות שהוא לא בקבוצה שלי..... כדי שיסבול פחות מההיעדר הגננות. על כל החינוך והידע שאני מעבירה להם בריכוז.
כעת, אני נשואה חמש שנים
מחכה לילדים משלי.
אני לעוללללללללללללם לא אשלח את הילדים שלי למעון!!!!!!!!!!!!! אבל לעולםםםםםםםםםםם.
ואת הילד שלי אני לא אשלח, (אלא א"כ אני אהיה הגננת שלו, ואשגיח עליו בעשר עיניים).
אני רואה לצערי מטפלות במעון שמועכות את נפש הילד! לא במודע! מדברות אליו ומתנהגות אליו מזעזע!!!
ואם כבר שלחת-
אז אל תעצמי עיניים.
ברכי מדהימה,
אני עם דמעות בעיניים.
תפתחי אשכול חדש לפוסט המיוחד הזה, לא מגיע לו להאבד כאן.
רק אלוקים יכול להשיב לך, מתפללת בשבילך!

ואגב, לגבי הסיפור על ההורים שדווחו להם שהילד נשאר ללא השגחה כי הם לא ענו: הייתי פונה למשטרה!! לא פחות!!
באיזה עולם זה הגיוני דבר כזה?
נכון מאד, ולא רק לטובתי האישית אלא גם לטובת הילד הבא שעלול לקבל יחס כזה,
כמובן לא לפני שנקבל היתר מרב, ומן הסתם הרב יאמר בפירוש לפנות ע"כ למשטרה.
כל הטענות צודקות על כך שלהפעיל מעון זה קשה ולא תמיד יש מספיק עובדות וכו', אבל יש דברים שבכל מחיר לא עושים. ולהשאיר ילד ללא השגחה זה חוסר אחריות מסוג כזה שצריך לדווח עליו

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
לכבוד
האמא ששלחה את השאלה
אני אספר לך קצת על עצמי.
ואחת עזבה, ואח"כ השניה,
אני חוזרת הביתה מפורקת.
ולמה?
והמסקנה הסופית שלי-
כעת, אני נשואה חמש שנים
מחכה לילדים משלי.
ואם כבר שלחת-
אז אל תעצמי עיניים.
מהממת ואלופה שאת! בכיתי
שתזכו בקרוב לכל הטוב שבעולם
ותודה שחיזקת אותי בעיקרון שלי לשלוח רק למטפלות פרטיות שאני מכירה אישית (הספיקה לי בעבר תקופה קצרה של עבודה בצהרונים בשביל להבין שמה שילד עובר שם זה זוועה!! והכל במסגרת החוק..)
לא יודעת איך אפשר לבלוע את כל סיפורי המעונות..

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
לכבוד
האמא ששלחה את השאלה
אני אספר לך קצת על עצמי.
ואחת עזבה, ואח"כ השניה,
אני חוזרת הביתה מפורקת.
ולמה?
והמסקנה הסופית שלי-
כעת, אני נשואה חמש שנים
מחכה לילדים משלי.
ואם כבר שלחת-
אז אל תעצמי עיניים.
מרגש
מלב אל לב
אני גם גננת במעון מבינה ומזדהה איתך

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
@גדולה מהחיים:) נתקלתי באשכול הזה שלך, את אמא כזו מסורה!
אולי יש קשר?

shirelo141

משתמש פעיל
קראתי והזדעזעתי, דחוףף להוציא את הילד, להשאיר ילד ללא השגחה זאת התעללות לשמה וסכנת נפשות.
אני רוצה להגיד גם משהו על המעונות, אני עבדתי במעון במשך שנתיים וחצי אחרי הסמינר, אין ספק שזו עבודה קשה, הייתי חוזרת כל יום מפורקת אבל בהחלט שמחה, הייתי נהנית מכל רגע עם הילדים, הייתי חוזרת הביתה ומכינה להם משחקים, יצירות ומה לא, אבל זה באמת שוחק עד שעזבתי כי כבר לא החזקתי מעמד (ואני ממש לא מפונקת), עבדתי במעון מדהים עם מנהלת מלאך! גם הצוות, איך לכל אחת היה אכפת מהילדים, איך הם דאגו להם... לכן אל תוציאו לעז על כל המעונות בעולם, יש מעונות טובים, יש צוות טוב, המנהלת שלי לא הייתה מקבלת כל אחת וגם כשבאמת לא הייתה לה ברירה היא הייתה מגיעה מלא לבדוק ולהשגיח שלא יהיו טעויות ושהכל יהיה בסדר, בקיצור צריך לבדוק, צריך להיות חשדניים אני הייתי שמחה שהורים היו באים לבדוק אותי - אלה הורים טובים, אבל לא לחשוב שהכל רע ואין מעונות טובים כי יש צריך רק לחפש טוב ולהתפלל על זה הרבה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה