דרוש מתכון מה אפשר לעשות עם: כסמת, עדשים כתומות, עדשים ירוקות, אפונה יבשה, שיבולת שועל?

**Moko**

משתמש מקצוען
אני מבינה שאין צורך להשרות קודם, כמו חומוס ושעועית...
ישר מהשקית למרק?
אכן
מהשקית - לצלחת הברירה- למרק :)
זה המצרך הכי פשוט שאי אפשר להרוס אותו ומתקבל טעם עדין ומיוחד מאוד-גם במרק נפרד.
לעדשים ירוקות יש לי המלצה למתכון מוצלח למג'דרה כאן , רק לעקוב אחרי השלבים ויוצא מוש :)
אפונה הוספתי כמה פעמים לתבשיל עוף ויצא פשוט מיוחד! אבל הוספתי משימורים. מאמינה שאחרי השריה תוכלי להשתמש בזה באותו אופן.
ושיבולת שועל כמו שאמרו יש אינספור מתכוני עוגיות,דייסה חלבית או גרנולה קריספית. כיד הדמיון
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
עדשים כתומות - יש מרקים ממש טעימים! אולי לסוכות יתאים לכם...
של ניקי ב ממש מוצלחים, הכנתי כמה

תבשיל טעים של עדשים כתומות הוא לבשל אותן בתוך רוטב אדום מרסק עגבניות כמו שאתם אוהבים, עשרים דקות בישול על אש נמוכה, בלי להשרות קודם. מגישים מעל קוסקוס או בורגול.

עדשים ירוקות - לא חייבים להשרות, תלוי במתכון.
אצלי אוהבים מג'דרה, אני מכינה דומה לזה:
אלו קציצות ממש טעימות:

שיבולת שועל - תחפשי מתכון לעוגיות שיבולת שועל / עוגיות קוואקר. יש המון מתכונים, וכולם לדעתי טעימים... אני חושבת שבפעם האחרונה לקחתי מתכון מכאן מפורום הפסקת אוכל, אבל אני לא זוכרת כדי למצוא.

קטניות הן מזינות מאוד, לפני צום אני תמיד מכינה קטניות. אם אני צריכה להניק בצום, אני אוכלת עוגיות שיבולת שועל ביומיים לפני הצום, זה מועיל מאוד.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מהשיבולת שועל- תכיני עוגיות- מתכון בסיס של עוגיות- עם קמח או בלי, ביצים, סוכר, חמוציות/ שוקו ציפס ותתני לילדים לעשות עוגיות. אם את צפונית זה אחלה תעסוקה כמעט לא מלכלכת לכל המשפחה.
 

A160161162

משתמש צעיר
מצורף קובץ מתכונים (גודל A5) המכיל: תבשילים, מרקים, קציצות, סלטים, ממרחים, קינוחים ועוד.

למי שיש מתכונים בריאים וטעימים, ורוצה לזכות את הרבים, שישלח ונוסיף לקובץ.
 

קבצים מצורפים

  • קובץ מתכונים.pdf
    4.8 MB · צפיות: 5

איטי פטיטי

משתמש פעיל
רק רוצה לציין שאם אף פעם לא טעמתם כוסמת אל תצפי מאף אחד שיאכל את זה,
זה אחד הדברים ששיכים לדעתי לטעם נרכש (יש לה טעם וריח משלה. וזה דבר שצריך להתרגל אליו).

מציעה לך להכין טורטיות כמו שמישהי הציעה או להעביר הלאה כי לדעתי לא יאהבו את זה.

בשאר הדברים שקיבלת אני לא רואה כ״כ בעיה איך להשתמש...
 

הודיה בושארי- ציירת

איור דיוקנאות ברמה גבוהה מאד
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כ

ככה עם מלח וזהו.?
מה זה כמו קוסקוס?
תטגני את הכוסמת בשמן
כשחם תוסיפי שום כתוש ופפריקה
לערבב היטב כמה שניות ולהוסיף מים רותחים בכמות 2 כוסות מים על כוס כוסמת
מלח לפי הטעם ולבשל 10 דק' לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה כבוי ומכוסה במגבת
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
רק רוצה לציין שאם אף פעם לא טעמתם כוסמת אל תצפי מאף אחד שיאכל את זה,
זה אחד הדברים ששיכים לדעתי לטעם נרכש (יש לה טעם וריח משלה. וזה דבר שצריך להתרגל אליו).

מציעה לך להכין טורטיות כמו שמישהי הציעה או להעביר הלאה כי לדעתי לא יאהבו את זה.

בשאר הדברים שקיבלת אני לא רואה כ״כ בעיה איך להשתמש...
לא כל כך מהר להתייאש הכוסמת בריאה מאוד מאוד וחבל לוותר עליה
ברשת תמצאי המון מתכונים, החל מטורטיות וקרקרים ועד לתבשילים. תכניסי את זה לאט לאט
לתפריט ובריאותם של בני הבית תודה לך מאוד.
לכל המוצרים האלה אני מאמינה שתוכלי למצוא מתכונים מעולים באתר של שירה אזולאי מסע הבריאות
המתכונים שלה בריאים, מזינים, טעימים בטירוף ולא מסובכים.
 

ניהול דירות

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כוסמת שאצלינו מאוד אוהבים:
מטגנים בצל
שוטפים היטב את הכוסמת במסננת
מוסיפים לסיר ומטבלים במלח, פלפל שחור מעט, ואבקת שום כמות יפה- נותן לזה טעם מעדן,
שמים מים באותו היחס כמו אורז (כפול) ומבשלים 20 דקות עם מכסה סגור.

מכירה משפחה שאצליהם אוכלים קבוע בארוחת צהרים כוסמת עם קטשופ.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ז'

מט זְכֹר דָּבָר לְעַבְדֶּךָ עַל אֲשֶׁר יִחַלְתָּנִי:נ זֹאת נֶחָמָתִי בְעָנְיִי כִּי אִמְרָתְךָ חִיָּתְנִי:נא זֵדִים הֱלִיצֻנִי עַד מְאֹד מִתּוֹרָתְךָ לֹא נָטִיתִי:נב זָכַרְתִּי מִשְׁפָּטֶיךָ מֵעוֹלָם יי וָאֶתְנֶחָם:נג זַלְעָפָה אֲחָזַתְנִי מֵרְשָׁעִים עֹזְבֵי תּוֹרָתֶךָ:נד זְמִרוֹת הָיוּ לִי חֻקֶּיךָ בְּבֵית מְגוּרָי:נה זָכַרְתִּי בַלַּיְלָה שִׁמְךָ יי וָאֶשְׁמְרָה תּוֹרָתֶךָ:נו זֹאת הָיְתָה לִּי כִּי פִקֻּדֶיךָ נָצָרְתִּי:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה