קורונה מה אומרים הרבנים על פתיחת המעונות??

קצרה

משתמש מקצוען
לבן שלי במעון יש קבוצה של 17 ילדים, מחולקים ל-2. המטפלת אמרה לי שאם לא אשלח ביומיים-שלוש הראשונים לא אוכל לשלוח כל החודש. זה החוק?
מבקשים תשובה היום...

כן
אבל את לא חייבת לשלוח באמת מספיק שתתחילי לשלם....

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אין לי ילד במעון, אבל מעניין אותי. אם אין במשפחה מישהו בקבוצת סיכון, מה הבעיה לשלוח ילד מתחת לגיל 10 שכמעט 0% נדבקים? למה הפחד והחשש הגדול?
יש גישה של מומחים שטוענים שכדאי לנצל את הקיץ ל'חיסון עדר', כי למצוא חיסון, במקרה הטוב יקח שנה וחצי. וכל עוד אין חיסון זה ילווה אותנו. ויתפרץ שוב בחורף יחד עם השפעת וכל המחלות הנשימתיות האחרות. (ד"ר דני אמן)
הפחד מכך שהומרוס הוא בלתי מודע, הכל ספקולציות, והוא משתולל פתאום בלי הודעה מראש.

עובדת לפרנסתי

משתמש פעיל
מישהי שמעה עדכון על גנים פרטיים בבני ברק??
לגבי גנים עירוניים שמעתי מלפני כמה דקות שבסוף לא פותחים בבני ברק עד להודעה חדשה.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לגבי גנים עירוניים שמעתי מלפני כמה דקות שבסוף לא פותחים בבני ברק עד להודעה חדשה.
שמעתי מחברה שהבת שלה בגן פרטי בפרדס כץ שהם הודיעו היום שלא פותחים

קצרה

משתמש מקצוען

אין לגנים הפרטיים מנהל או איגוד.
אז אין החלטות גורפות בענין הגנים הפרטיים.
פשוט תשאלי את הגננת שלך . הגיוני שכל גננת תנהג אחרת...

בדרך כלל הן צמודות לגנים ולבתי הספר.
אבל כעת יתכן שתלוי כמה הנזק הכספי של הגננת...
ומה המצב בבית שלה הפרטי..
גם אם הן הולכות לשאול רב - יתכן שהשאלה שלהם תהיה קצת שונה מהשאלה הכוללנית של מנהלי הגנים - ולכן יתכן שהן תקבלנה תשובה שונה ....

עובדת לפרנסתי

משתמש פעיל
אין לגנים הפרטיים מנהל או איגוד.
אז אין החלטות גורפות בענין הגנים הפרטיים.
פשוט תשאלי את הגננת שלך . הגיוני שכל גננת תנהג אחרת...

בדרך כלל הן צמודות לגנים ולבתי הספר.
אבל כעת יתכן שתלוי כמה הנזק הכספי של הגננת...
לבינתיים אני משלמת חצי אז כנראה שזה מספק אותה;)אחרת היא היתה מזמן פותחת..

קצרה

משתמש מקצוען
לבינתיים אני משלמת חצי אז כנראה שזה מספק אותה;)אחרת היא היתה מזמן פותחת..

לא יודעת מה קורה..
אך אין כל צפי לחזרה אפילו לא לשגרת קורונה במגזר החרדי....
כל החנויות - נפתחות.
ברחובות מותר לטיים ולנסוע באופניים.
אנשים ונשים שיש להם עבודה הולכים אליה...

ומשום מה רק מוסדות החינוך גוררים רגליים ואפילו לא מציבים איזשהו יעד -
נניח שהיו אומרים "אם יעבור שבוע / שבועיים והמצב ימשיך לדשדש כמו עכשיו - נפתח".
אבל - כלום.

כל מוסד חינוכי שהוחלט בממשלה לפותחו - המנהל שלו הולך לרב ושואל שאלה (מה הוא שאל בדיוק - לא ידוע) - וחוזר עם תשובה לא פותחים בלי שום צפי.

משום מה נראה לי שאם המדינה תכריז (את הדבר שברור לכולנו) שהלמידה מרחוק בשיטת הטלפונים אינה אפקטיבית ולא מקדמת את התלמידות באמת לשום מקום - ועל כן המורות החרדיות יפסיקו אותה וישלימו את הימים בחופש או יצאו לחלת - היתה נשאלת שאלה בניסוח אחר , לכל הפחות אחת כזו עם צפי ברור - אז מתי כן...

מעניינת

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אולי רוח הקודש?
רב העיר דכרמיאל הגאון הגדול רבי אברהם צבי מרגליתשליט"א אמר כבר לפני שבועיים, אני אומר לכם החינוך העצמאי יעשה ההיפך מכל החינוך, כשהם סגרו, הם הודיעו שהגדולים אמרו להם לא לסגור!!
וכשכולם יחזרו, הם לא ירצו לחזור, וימתינו עוד ועוד!

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש להניח שרבות מהמובטלות לא תוכלנה לשוב לעבודה ותוכלנה להיות מטפלות פרטיות רבות לכל נפלטי המעונות.
קצת יותר יקר, אבל אפשר להסתדר עם זה.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי רוח הקודש?
רב העיר דכרמיאל הגאון הגדול רבי אברהם צבי מרגליתשליט"א אמר כבר לפני שבועיים, אני אומר לכם החינוך העצמאי יעשה ההיפך מכל החינוך, כשהם סגרו, הם הודיעו שהגדולים אמרו להם לא לסגור!!
וכשכולם יחזרו, הם לא ירצו לחזור, וימתינו עוד ועוד!
הכל טוב.
אבל איך אפשר לחשוד בחינוך העצמאי שהם סגרו באיחור... זה משהו שלעולם לא יקרה (אם כי הפעם בצדק) הם לא אחרו אפילו בדקה ממשרד החינוך.
החיידרים המשיכו מאוחר יותר.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה