מידע שימושי מדריך פראג למטייל החרדי

האלמוני

משתמש מקצוען
המדריך מאד יפה
אבל לפי מה שנראה מהחוברת הרובע היהודי מספק תעסוקה לשעתיים בלבד
מוזכרים רק הבית כנסת אלטנוי והבית קברות
האם אכן אין עוד אתרים יהודיים או בתי כנסת מענינים בעיר?

יש שם עוד בתי כנסת, ומוזיאון, אפשר לבלות שם יום שלם

האלמוני

משתמש מקצוען
הכל באותו איזור, אפשר לקנות כרטיס משולב לכל המקומות ביחד,
יש כמה בתי כנסת, עצם המבנה מעניין לראות בין מבפנים ובין מבחוץ, וכמו"כ הם משמשים היום כמוזיאונים כל אחד בסגנון שונה, עם נושאים אחרים, כמו"כ יש גם את בית החברה קדישא, שגם משמש כמוזיאון לעניני לוויות, ניחום אבלים וכדו'

שימו לב בעת קניית הכרטיס המשולב, כניסה לאלט נוי שול, מעלה את מחיר הכרטיס משמעותי, ובעת תפילת מנחה (בשעה 7) הכניסה לחרדים בחינם, יש מאבטח בכניסה, הוא דורש דרכון, ושואל כמה שאלות לוודא שאתם חרדים לדוגמא: מתי התפללתם לאחרונה? איזה חג היה / יהיה, שאלות שרק חרדים יודעים לענות.

ליבי קליין

משתמש סופר מקצוען
יש את בית העירייה היהודית עם השעון באותיות עבריות, ושם גם את בית הכנסת הגבוה. הכניסה ממול האלטנוי בדיוק.
יש את בית הכנסת מייזלובה, ואת בית הכנסת פנקס שבו לוחות הנצחה עם שמות הנרצחים בשואה. בזמנו היתה בקומה העליונה תערוכת ציורים של ילדי טרזין. לא יודעת אם עדיין קיימת.

איילת מטילת

משתמש מקצוען
בית הכנסת פנקס שבו לוחות הנצחה עם שמות הנרצחים בשואה. בזמנו היתה בקומה העליונה תערוכת ציורים של ילדי טרזין. לא יודעת אם עדיין קיימת.[/QUOTE]
כלול בכרטיס של הבית קברות.

מיכל Design

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
חיפשתי ולא מצאתי....
חיפשתי לפחות תגובה אחת שתעורר את השלילה שבנסיעה לטיול בחו"ל, שלמרות שאין שום היתר הלכתי לכך, נהפך לדאבונינו לדבר פרוץ..
חיפשתי ולא מצאתי תגובה כזו...
אז כתבתי אותה אני.

אין שום היתר ליסוע לבלות בחו"ל. אשמח מאוד למצא את הרב שיתיר לנו את זה..
לא נראה לי שמי מהפורום מתיימר/ת לשים לראש/ה עטרת של "תשוש נפש" שההבראה בחו"ל היא לרפואה...
הרב וואזנר ור' אשר ווייס

cyp

משתמש מקצוען
קופצת על האשכול -
מעונינת לדעת מאנשים שנסעו לאחרונה כמה יצא להם עלות הטיול לזוג ואיפה התאכסנתם
תודה מראש
אני נסעתי בחשוון, עלה לי לארבעה מבוגרים,
כרטיס 106 דולר (נוסע מתמיד אל על כרטיסי בןנןס)
מזוודה הלוך חזור 90 דולר (לא חובה מזוודה לכל נוסע)
דירה במלון דירות במיקום מרכזי מאוד דירה ברמה גבוהה מאוד הייתי נותנת 5 כוכבים, לא היה חסר שם כלום, עלה לנו 180 ש"ח לאדם לארבעה לילות (45 ש"ח ללילה)
וחוץ מזה נסיעות הוצאות ונסיעה לדרזדן כמובן..... אוכל הבאנו כמעט הכל מהארץ, פעם אחת היינו במסעדה
לא זוכרת כמה עלה ההוצאות אבל לא משמעותי,

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
למישהוא יש מושג מה המצב בגבול בין גרמניה לצכיה האם יש כניסה חופשים ללא ביקורת גבולות?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה