שיתוף - לביקורת מדריך לעולי הרגל ברגל

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עירנו הינה מוקד לעלייה לרגל.
כן, יש שנהגו אף לכתוב פעיה"ק ב"ב.
בני ברק היא עיר הקודש החמישית, אחרי ירושלים, חברון, צפת וטבריה, באה גם בני ברק.
כל ההקדמה הזאת לא באה אלא כדי להזכיר שאומרים- עליה לרגל, ולא עלייה לרכב.
ולהלן מספר עניינים הנגזרים ממטבע לשון זאת.
*ראשית- אם חפצים אתם לצאת מהרחוב אליו נכנסתם- את הרכב תשאירו בחוץ. אחרת תתקעו שם לעולמי עולמים מבלי יכולת לצאת ימינה/ שמאלה/ אחורה/ קדימה.

*אם חשבתם שלשם כך העמיד משרד התחבורה קווי אוטובוס עירוניים המיועדים לנשיאת אנשים ממקום למקום- הרי טעות בידכם.
שכן לשם כך לא העמיד המשרד אוטובוסים, כי אם "עגלות צב" מימי התנ"ך, בשילוב של קופסאות סרדינים מהסופר הקרוב, אבל גדולות יותר.

*מכיוון שהמדרכה מיועדת לעומדים- שכן בכל עיר אחרת, הרוצה לעמוד- עומד בה- והכביש מיועד להולכים בדרך זאת או אחרת- מנהג המקום הוא שרכבים עומדים ואנשים הולכים. אי לכך ובהתאם לזאת, הכביש לאנשים, והמדרכות לרכבים, וכל הבאים בתלונות על עמידת הרכבים ועל ירידת האנשים מגיל 5 לכביש- עדיין לא הגיע לקצה קציה של הבנת מהלכי העיר.

*עוד נגזר מכך שמכיוון שבנוהג שבעולם דרך רכבים שלא להתרגש מכל בור קטן בדרכם, וכן אינם פוחדים ממיני חולדות ובני דודיהם והמסתעף- הללו מוצאים את מקומות הטבעי והמיועד להם מששת ימי בראשית על המדרכות בעירנו הקדושה.

*ולאחר כל זאת- העיר שלנו היא, מקומינו היא, ולעולם לא נחליף באחרת.

נערך לאחרונה ב:

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עירנו הינה מוקד לעלייה לרגל.
כן, יש שנהגו אף לכתוב פעיה"ק ב"ב.
בני ברק היא עיר הקודש החמישית, אחרי ירושלים, חברון, צפת וטבריה, באה גם בני ברק.
כל ההקדמה הזאת לא באה אלא כדי להזכיר שאומרים- עליה לרגל, ולא עלייה לרכב.
ולהלן מספר עניינים הנגזרים ממטבע לשון זאת.
*ראשית- אם חפצים אתם לצאת מהרחוב אליו נכנסתם- את הרכב תשאירו בחוץ. אחרת תתקעו שם לעולמי עולמים מבלי יכולת לצאת ימינה/ שמאלה/ אחורה/ קדימה.

*אם חשבתם שלשם כך העמיד משרד התחבורה קווי אוטובוס עירוניים המיועדים לנשיאת אנשים ממקום למקום- הרי טעות בידכם.
שכן לשם כך לא העמיד המשרד אוטובוסים, כי אם "עגלות צב" מימי התנ"ך, בשילוב של קופסאות סרדינים מהסופר הקרוב, אבל גדולות יותר.

*מכיוון שהמדרכה מיועדת לעומדים- שכן בכל עיר אחרת, הרוצה לעמוד- עומד בה- והכביש מיועד להולכים בדרך זאת או אחרת- מנהג המקום הוא שרכבים עומדים ואנשים הולכים. אי לכך ובהתאם לזאת, הכביש לאנשים, והמדרכות לרכבים, וכל הבאים בתלונות על עמידת הרכבים ועל ירידת האנשים מגיל 5 לכביש- עדיין לא הגיע לקצה קציה של הבנת מהלכי העיר.

*עוד נגזר מכך שמכיוון שבנוהג שבעולם דרך רכבים שלא להתרגש מכל בור קטן בדרכם, וכן אינם פוחדים ממיני חולדות ובני דודיהם והמסתעף- הללו מוצאים את מקומות הטבעי והמיועד להם מששת ימי בראשית על המדרכות בעירנו הקדושה.
NICE! נראלי שאפשר למצוא עוד הרבה אנקודטות....
*ואלחר כל זאת- העיר שלנו היא, מקומינו היא, ולעולם לא נחליף באחרת.
טוב, זו לא עיר הולדתי, וממש לא העיר שלי. מותר לי להגיד שהייתי שמחה להחליף אותה באחרת?

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
NICE! נראלי שאפשר למצוא עוד הרבה אנקודטות....

טוב, זו לא עיר הולדתי, וממש לא העיר שלי. מותר לי להגיד שהייתי שמחה להחליף אותה באחרת?
זה למה היית שמחה.
תשאלי את רוב הבני ברקים- ואחרי כל זה למה למען ה' אתם שם? והתשובה תהיה כי בני ברק זה בני ברק.

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
זה למה היית שמחה.
תשאלי את רוב הבני ברקים- ואחרי כל זה למה למען ה' אתם שם? והתשובה תהיה כי בני ברק זה בני ברק.
אהמממ, לא. לא ממש. ואני ממש לא מסכימה להיקרא בני ברקית. אני פה על זמן נתון, בע"ה עוברת מחר.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
נו, ולא נולדת שם אמרת.
נכון. גם לא גדלתי בה. מה באה להגיד בזה?
יש צדדים נוספים למטבע. וגם אם החיים לקחו אותי למקום הזה, אין סיבה שאמשיך לגור בו רק "כי זו בני ברק"
ואת השאר, אם תרצי, אפשר להמשיך באישי :)

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נכון. גם לא גדלתי בה. מה באה להגיד בזה?
יש צדדים נוספים למטבע. וגם אם החיים לקחו אותי למקום הזה, אין סיבה שאמשיך לגור בו רק "כי זו בני ברק"
כל המשפט הזה נוגע רק למי שנולד בה ונשם אותה מרגע צאתו לעולם ב- איך לא? מעיני, התחנך בה, התחתן בה, וגם מצא יחידת דיור בחניה הכפולה של הבניין ברחוב המקביל.

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
כל המשפט הזה נוגע רק למי שנולד בה ונשם אותה מרגע צאתו לעולם ב- איך לא? מעיני, התחנך בה, התחתן בה, וגם מצא יחידת דיור בחניה הכפולה של הבניין ברחוב המקביל.
חברה שגדלה בבני ברק אמרה לי פעם: אם לא המשפחה שלי - מזמן הייתי עוברת למקום אחר.
לדעתי המשפחה היא הרבה יותר חזקה מהעיר. וזה מה שתופס את רוב אלו שגדלו בה. (כמובן יש כאלו שבאופיים מאד אוהבים את הסגנון, לא עליהם אני מדברת)
אלו שלא גדלו בה - באים בגלל הסביבה התורנית/המרכז/העבודה...

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חברה שגדלה בבני ברק אמרה לי פעם: אם לא המשפחה שלי - מזמן הייתי עוברת למקום אחר.
לדעתי המשפחה היא הרבה יותר חזקה מהעיר. וזה מה שתופס את רוב אלו שגדלו בה. (כמובן יש כאלו שבאופיים מאד אוהבים את הסגנון, לא עליהם אני מדברת)
אלו שלא גדלו בה - באים בגלל הסביבה התורנית/המרכז/העבודה...
ותכלס גם את וגם היא שם.
עזבי, נו, זה סתם היה משפט לסיום, שהעובדה היא שלא הרבה עוברים מהעיר הזאת ביחס לכמות התלונות....

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה