התייעצות מדוע רק לחרדים יש סגר?????

מצב
הנושא נעול.

חיה קפ.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
הנתונים אומרים שרק 20 אחוז מהחולים הם מהציבור החרדי ,אז מדוע רק להם עושים סגר?
יולי אידלשטיין צר לנו שגם אתה נפלת בפח ההסתה הכל בשביל קצת גימיק בערוץ 12 שאתה כאילו מטפל....
איפה הית עד היום למה לא הורית על מתן דוחות?
כנראה ששמעת מה שאמרו גורמים בכירים במערכת הבריאות שאם ליצמן היה עדין שר הבריאות הגל הזה לא היה קורה!
יולי נכשלת !תתפטר! ואל תשתמש בנו כדי להעלות את המוראל שלך בעיני החילונים?
ואני יושבת ותמהה איפה החכי"ם החרדים מדוע הם לא תופסים את נתניהו באוזנים?

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
במקום לתקוף , בואו ננסה שניה להיות ענייניים.
אצל החרדים ההדבקה הרבה יותר מהירה בגלל אופי הקהילתיות והמשפחתיות, ולכן סגר הוא הרבה יותר קריטי ואפקטיבי!

והראיה לכך שאני צודק, היא שלמרות שבאחוזים החרדים מקפידים הרבה יותר על מסכות, עדיין מספיק חולה אחד שהיה בבית כנסת או ישיבה לגרום לשרשרת שלימה של הדבקה, הרבה יותר מאשר אצל החילוניים.

מה גם שכיון שאצל החרדים, ההדבקות נמצאות בשכונות מסויימות ומוגדרות הרבה יותר מאשר אצל החילוניים, קל בהרבה לבצע סגר באיזור מוגדר ולמנוע את הפצת הנגיף.

ועוד משהו, אצל החרדים יש הרבה יותר יצורים שיפרו את ההוראות לצאת, בשביל לקיים מצוות... וכפי שכבר ראינו, ולכן יש עניין להחמיר איתם הרבה יותר.

עם כל הכאב והקושי שזה גורם לכולנו, יתכן שזה מה שנדרש בעת הזאת.

המטרה היא מניעת הפצת הנגיף. תבדקו את הכל לפי הפרמטר היחיד הזה, בלי רגשות אחרים, ופתאם תגלו שיתכן וגם אתם הייתם נוהגים כך

אני למשל לא מאמין שאריה דרעי היה עובר בשקט על החלטה להשית סגר על אלעד עיר טיפוחיו ומצביעיו, לולא היה חושב שזה אכן צורך השעה.

אז אין מה לעשות, אנחנו גם נסבול יותר מהמסכות המגדרות, גם (ח"ו) נדבק הרבה יותר, וגם נענש יותר בסגרים ובהסתה...

אכל, לקה ושילם.

נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא יודעת למה כרגע אני פחות שקועה ב"איך אנחנו נראים בעיניהם"
יותר עסוקה בלשמור כמה שיותר ולמנוע ולהמנע, פחות להיות ברחובות, בקניות וכו', ולצמצם שהיה במקומות סגורים.

אני מבינה את התחושה, אבל לא בפעם הקודמת ולא עכשיו, לא חשתי באיזושהי תחושה ש"מואסים" בי עקב היותי אישה חרדית.

אולי כי אני מפזרת תחושת ביטחון, ולא מפחדת, וכשצריך, אעיר, כן, גם לרופא-לחבוש מסיכה, ולא משנה לי כמה תעודות יש לו ואם פרופסור נקרא.

ועכשיו עולה לי תובנה מפתיעה-הרי כשאדם חובש מסיכה, הוא מגן על הסובבים אותו מפני הידבקות ממנו, אם הוא חולה, והרי הציבור החילוני לא מקפיד על חבישת המסיכה, מה שבעצם קורה, זה שהציבור החילוני מוגן מהידבקות-בזכותנו, ואנחנו לא מוגנים, בגללם...

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
הנתונים אומרים שרק 20 אחוז מהחולים הם מהציבור החרדי ,אז מדוע רק להם עושים סגר?
א. אני חושב שזה כבר לא נכון. תעברו על רשימת החולים בימים האחרונים.
ב. זה עובד לפי שכונות, לא לפי אחוז חולים בארץ ישראל. אם בשכונה מסויימת יש הרבה חולים, נדרש לטפל בזה, גם אם בסך הכללי הם אחוז אחד מתוך כל החולים בארץ. זה ברור. לא?

ישראל ברקוביץ

משתמש רשום
פשוט מאוד יולי אידלשטיין ועוד כאלו רוצים להגיד אחרי תקופת הקורונה שהם עשו את מה שהם רק יכלו לעשות והנה הוכחה הם סגרו ערים לא של החילונים כדי שלא יהיה עליהם טענות אז הם סוגרים את החרדים ואח"כ הם טוענים עשינו את הכול כדי לבלום התפשטות והחכי"ם שלנו אין להם את מילה מול החילונים

מרגישה פלוס

משתמש צעיר
אצל החרדים ההדבקה הרבה יותר מהירה בגלל אופי הקהילתיות והמשפחתיות, ולכן סגר הוא הרבה יותר קריטי ואפקטיבי!

והראיה לכך שאני צודק, היא שלמרות שבאחוזים החרדים מקפידים הרבה יותר על מסכות, עדיין מספיק חולה אחד שהיה בבית כנסת או ישיבה לגרום לשרשרת שלימה של הדבקה, הרבה יותר מאשר אצל החילוניים.

מה גם שכיון שאצל החרדים, ההדבקות נמצאות בשכונות מסויימות ומוגדרות הרבה יותר מאשר אצל החילוניים, מה שמקל בהרבה לבצע סגר על איזור מסויים.
ועוד משהו, אצל החרדים יש הרבה יותר יצורים שיפרו את ההוראות לצאת, בשביל לקיים מצוות... וכפי שכבר ראינו, ולכן יש עניין להחמיר איתם הרבה יותר.

אני למשל לא מאמין שאריה דרעי היה עובר בשקט על החלטה להשית סגר על אלעד עיר טיפוחיו ומצביעיו, לולא היה חושב שזה אכן צורך השעה.

אז אין מה לעשות, אנחנו גם נסבול יותר מהמסכות המגדרות, גם (ח"ו) נדבק הרבה יותר, וגם נענש יותר בסגרים ובהסתה...

אכל, לקה ושילם.
מסכימה חלקית עם הדברים!
כי גם אם זו המציאות, עדין ישנה הסתה חמורה! וכולנו מושפעים מתקשורת ומדעת קהל. והציבור שמחובר אובססיבית לתקשורת שמעצימה את הנתונים ושמה זרקורים על ב"ב ודומיה, מושפע מאד. וגם מקבלי ההחלטות ניזון מהתקשורת...
ושיהיה ברור- הם לא מחליטים זאת מרב פחד שהחרדים יפיצו את הקורונה. הם מחליטים זאת בשביל הקרדיט של עצמם!! זה ברור. שאם לא כן- מזמן היו סוגרים את כולנו הרמטית...

מרגישה פלוס

משתמש צעיר
ועכשיו עולה לי תובנה מפתיעה-הרי כשאדם חובש מסיכה, הוא מגן על הסובבים אותו מפני הידבקות ממנו, אם הוא חולה, והרי הציבור החילוני לא מקפיד על חבישת המסיכה, מה שבעצם קורה, זה שהציבור החילוני מוגן מהידבקות-בזכותנו, ואנחנו לא מוגנים, בגללם...
תובנה מענינת...
השאלה כמה אנחנו במגע איתם...

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
כי רק החרדים עושים בדיקות
נגדיר את זה יותר טוב. רק אצל החרדים כשמישהו מתגלה כחולה, יש צורך שכל המשפחה המורחבת שלו (10 אחים, 30 אחיינים) מכל צד, וכל החברים של כל הילדים במוסדות (500 כפול 7 מוסדות) וכל המתפללים שהתפלל איתם בשבוע האחרון (12 שטיבלאך כפול 50 במניין) יבדקו.
וזה אכן גורם לגילוי של חולים רבים יותר, מה שמתחיל את מעגל הבדיקות שהוזכר מחדש... וחוזר חלילה...

נערך לאחרונה ב:

פוטושופר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
ורק אני לא מצליחה להבין למה אין אכיפה כמעט? בשטח!
בתכלס מה שהכי יגן על כולם זה שמירה על ההנחיות, ולא סגר שייגרום להתפרצות פנים קהילתית

אם בגל הקודם לא היה מידע רב כיצד להתמודד עם ההידבקות, הרי שעכשיו כולם יודעים, ששמירה על הכללים הפשוטים היא זו שתגן עלינו בס"ד...

רפ

משתמש סופר מקצוען

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תובנה מענינת...
השאלה כמה אנחנו במגע איתם...

יותר ממה שאנחנו שמים לב,
אם זה ברשתות כמו "יש" "אושר-עד" (שברגע שעוברים את השומר, הנגיף, כנראה נעלם?) אוטובוסים (כמה פעמים הנהג צריך להעיר להחזיר את המסיכה?) בקופ"ח, שמשום מה, ההנחיות, הן רק המלצות...

ברחוב, בתחנת אוטובוס, לא חסר איפה.

ayys

משתמש מקצוען
langhe-375px-Black_Lives_Matter_logo.svg.png

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
כל התיאוריות על הגינות המערכת קרסו ברגע שבת-ים לא קיבלה אתמול סגר.
אין שום סיבה מקצועית, מלבד זה שבת ים זה מקום חילוני (מעוז ליכוד).
זו מפת החשיפה לחולי קורונה
תראה את ההבדל. אלעד עם הרבה יותר חולים ועם הרבה יותר מקומות
בת ים.PNG
אלעד.PNG

קצרה

משתמש מקצוען

מה גם שכיון שאצל החרדים, ההדבקות נמצאות בשכונות מסויימות ומוגדרות הרבה יותר מאשר אצל החילוניים, קל בהרבה לבצע סגר באיזור מוגדר ולמנוע את הפצת הנגיף.

המטרה היא מניעת הפצת הנגיף. תבדקו את הכל לפי הפרמטר היחיד הזה, בלי רגשות אחרים, ופתאם תגלו שיתכן וגם אתם הייתם נוהגים כך

אכל, לקה ושילם.

תסמונת האישה המוכה.
מתעלמים מנתונים . מכריזים שזה אצל החרדים.
מתעללים בהם בצורה של תיאמן ולא היתה מתקבלת בשום מגזר.

ותמיד ימצאו החרדים המוכים שיצדיקו כל מכה ללא סיבה שהם קיבלו ויגידו "אנחנו אשמים" ו"זה בגלל המצוות".
ממש כמו אישה מוכה המאשימה את עצמה.

מרגישה פלוס

משתמש צעיר
תסמונת האישה המוכה.
מתעלמים מנתונים . מכריזים שזה אצל החרדים.
מתעללים בהם בצורה של תיאמן ולא היתה מתקבלת בשום מגזר.

ותמיד ימצאו החרדים המוכים שיצדיקו כל מכה ללא סיבה שהם קיבלו ויגידו "אנחנו אשמים" ו"זה בגלל המצוות".
ממש כמו אישה מוכה המאשימה את עצמה.
וואוו, מעט חריף לטעמי..

קצרה

משתמש מקצוען
זו מפת החשיפה לחולי קורונה
תראה את ההבדל. אלעד עם הרבה יותר חולים ועם הרבה יותר מקומות צפה בקובץ המצורף 674997צפה בקובץ המצורף 674998

מקומות החשיפה זה אומר שדיווחו על מקומות חשיפה ותו לא.

בנתונים היבשים בת ים לוקחת את אלעד בהליכה ממש ובקלות.
אחוז הגידול בבת ים גדול מזה של אלעד. מספר החולים החדשים בבת ים גדול מזה של אלעד. האחוז מתוך הנבדקים בבת ים מבהיל ביחס לזה של אלעד.
חיפוש תמונות צבעוניות במפה איפה אנשים דיווחו שהיו - אינו נתון יבש.

אבל קראי את הטקסט השנון של רפ באשכול הסמוך.
אפשר לוותר על הכל "יחי הסגר על אלעד" - היא לא מובילה באחוז החולים מכלל הבדיקות? לא מובילה באחוז הגידול? לא מובילה במספר החולים החדשים??
מצאנו במה כן!! יש בה יותר מקומות חשיפה בציור במפה זה נראה "טוב". יופי!! סגר!! מצאנו את החרדי השעיר לעזאזאל..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה