דרוש מידע מדבקות קיר ברוח יהודית לחדרי ילדים.

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אכן צורה מכובדת ואני גם מכבדת את ההארה במקומה, אני מנסה להבין
נראה לי שאשאל רב האם זה אכן דבר ששם מכשלה בפני אחרים וצריך לידע

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יש פוסקים שאומרים שזה נכלל ב"כיור" שאסרו זכר לחורבן.
אז קודם תודה על ההארה!
ואכן שאלתי את הרב שלנו וכמובן שכל אחד ישאל את רבו:
לכאורה האיסור שנאמר שם הוא על ציור על הקיר ממש, וגם בציור על הקיר פשוט צריך להשאיר אמה על אמה ולא דוקא על הקיר המצויר, ובמדבקות בכלל אין בעיה למכור ולא לידע על איסור כזה כי זה קשור לאדם עצמו בביתו צריך שידאג שיהיה אמה על אמה ובכל מקום יכול להדביק מדבקה מצוירת,
אציין שהרב שלנו חסיד

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אז קודם תודה על ההארה!
ואכן שאלתי את הרב שלנו וכמובן שכל אחד ישאל את רבו:
לכאורה האיסור שנאמר שם הוא על ציור על הקיר ממש, וגם בציור על הקיר פשוט צריך להשאיר אמה על אמה ולא דוקא על הקיר המצויר, ובמדבקות בכלל אין בעיה למכור ולא לידע על איסור כזה כי זה קשור לאדם עצמו בביתו צריך שידאג שיהיה אמה על אמה ובכל מקום יכול להדביק מדבקה מצוירת,
אציין שהרב שלנו חסיד
תודה, טוב לדעת.

סערצע

משתמש מקצוען
יש דעות שגם אם משיירים אמה על אמה - אסור לצייר על הקיר (כ"כ בדעת הרמב"ם הל' תענית פ"ה הי"ב).
אך מנהג העולם והכרעת רוב הפוסקים לא כן (כנסמן בכה"ח סי' תקס סק"ג).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה