יש לי משהו לעשות או לאמר למדא אחרי כזה סיפור?
אומנם קצת מיצינו את הסיפור..
אבל חברה שנמצאת כאן בפרוג ומעדיפה לא להזדהות , העבירה לי את התגובה שלה-
כאחת שעבדה במוקד חירום של איחוד הצלה והתנדבה ככוננית וכיום כוננית ומתנדבת במד"א, אני מכירה את שני הארגונים מבפנים, ואת ההתנהלות.
אני מניחה שאם המוקד החליט לשלוח לך אמבולנס רגיל, וצוות האמבולנס כדברייך התנהל "בחובבנות" וכן בבית החולים התנהלו הדברים בצורה פחות דחופה משחשבת שתטופלו, ככל הנראה הייתה סיבה לכך.
נשמע לי מעט אבסורדי ששלושה צוותי טיפול רפואיים יטעו באופן הטיפול.
צוותי הרפואה בישראל עוברים הכשרות רבות בשביל להיות יותר ויותר מקצועיים בשביל לתת מענה נכון ומדויק.
בכל מקום יכולות להיות טעויות, ובכל מקום אפשר ללמוד מאותם טעויות.
אני מאמינה שבמקרה שלך לא נפלה טעות והיה שיקולים נכונים שהמוקד קלט ולאחר מכן צוות האמבולנס בדק, וכן כך גם בבית החולים .
אני מצטערת שעברת סיטואציה שהצריכה הזמנה של אמבולנס, ומאמינה שרצית לקבל טיפול שתהיי מרוצה ממנו ב100%.
אבל יכולה לספר לך שאני רואה בשטח הרבה מטופלים ובני משפחה עם אי שביעות רצון מהטיפול, וזה מובן, ואני לא שופטת. ואני תמיד במקום של להסביר ולתמוך ולהקשיב למטופל ולבני המשפחה.
אבל מבטיחה שאנחנו עושים את המקסימוםםם בשביל שתיהיו מרוצים עם מערכת הבריאות בישראל.
מי שנמצא במערכת הזאת ברובו, אוהב את תפקידו ורוצה לעזור לאנשים!
ויש באמת את העניין של החוסר של הצוות לא רק באמבולנסים, אלא גם בבתי החולים וכו'.
ולכן מקיימים כל הזמן קורסים ולימודים שיהיו כמה שיותר אנשים במערכת הבריאות.
אנחנו עושים את המקסימום ולכן נשמח שגם תנסו לראות את הצד שלנו.
אני בתור מתנדבת שנותנת 8 שעות כל משמרת, ואף יותר, לגמרי בחינם ובאהבה למקצוע ולאנשים.
שעות שבמקום להיות בבית או להרוויח כסף או לבלות וכו' אני מקדישה להצלת חיים בטוח שבשעות האלה אני לא באה במטרה לזלזל אלא לתת את מה שאני יכולה בשביל לעזור ותמיד להתמקצע
ותמיד (שלא נצטרך) תוכלי להתקשר גם 1221 לאיחוד הצלה וגם 101 מד"א ששניהם יקבלו את הקריאה. כי 101 לא תמיד שולח כוננים של מד"א או של איחוד הצלה. זה שיקול של המוקדן האם צריך כוננים או לא. ובאיחוד הצלה תמיד מנסים לשלוח כוננים גם אם זה לדברים שמד"א לא ישלחו עליהם כוננים אלא רק אמבולנס.
למרות שאי אפשר להבטיח שכוננים יגיעו תמיד, זה תלוי במקום בארץ, ותלוי אם יש כונן פנוי באותו רגע, כי בסופו של דבר הם מתנדבים.
במד"א תמיד יגיע אמבולנס. באיחוד הצלה יעשו את כל המאמץ לשלוח כוננים אחרי חיפוש במערכת.
שלא נזדקק ושתהיה שנה טובה מלאה בבשורות טובות ובריאות איתנה!