בשרי מגש של חזה עוף פרוס לשניצל

saralulu

משתמש מקצוען
אשמח למתכונים טעימים במיוחד שמתאימים גם לילדים.

חייבת גיוונים!

תודה!
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לערבב קטשופ חרדל ומיונז, לצפות את החזות מכל הכיוונים, להניח בתבנית, לשפוך מעל פירורי לחם ולאפות כ20 דקות ב200.
 

גבעתית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
חזה עוף ברוטב פטריות
דואט שום בצל-שום פלפל מלח פפריקה כמון מ.עוף שמן זית
פירורים ודבש-2 כפות דבש כף חרדל 6 שיני שום 4 כפות שמן כוס פירורי לחם כף א.פלאפל קצת פפריקה קצת כמון.
(הבישול הקל...)
 

saralulu

משתמש מקצוען
יש מצב למלא מתכונים טובים?

תודה מראש!

ואם אפשר מתכונים מדויקים...
 

תשיעית

משתמש מקצוען
תבשיל קוביות חזה עם אורז
נתחי חזה בקדרה עם תפוחי אדמה
שניצלונים
 

BKS

משתמש מקצוען
עוף בטמפורה + רוטב,
הולך מקסים לכל הגילאים!
עוף בטמפורה
5 ביצים שלמות
4 כפות מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס בירה לבנה (לא חובה)
לערבב הכל בהדרגה ולהוסיף:
1/2 1 כוסות קמח
להכניס שניצלונים ארוכים וצרים ולטגן בשמן עמוק (אין צורך לטבול את החזה בשום ציפוי מלבד התערובת הנ"ל)
למטבל:
6 כפות קטשופ
2 כפות סילאן (דבש)
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (אם אין אפשר להשתמש בצ'ילי מתוק + גרגירי צ'ילי טחונים)
1/2 כפית פלפל שחור
לבשל את המטבל פחות מחמש דקות,
 

BKS

משתמש מקצוען
יוצא מעדן וטעים!!!!!
שניצל מגולגל
רצועות חזה עוף
- לדפוק שיהיה דק
פרורי לחם
רוטב: (לערבב בקערה)
½ כוס מים
½ כוס שמן
2 כפות רוטב צילי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
- לטבול חזה עוף בפרורי לחם, ושוב ברוטב
- לגלגל סביב עצמו ולאפות בתנור כחצי שעה סגור, ו 10 דק' פתוח.
 

תשיעית

משתמש מקצוען
יש מצב למתכונים מדויקים?
קוביות חזה עם אורז:
מטגנים 2 בצלים קצוצים בשמן ומעט מלח על אש נמוכה עד להזהבה.
מוסיפים לבצל קוביות חזה עוף קטנות ומטגנים עד שהן מלבינות.
מוסיפים 2 כוסות אורז לבן, 4-5 כוסות מים
ומתבלים לפי הטעם במלח, א.מרק, פפריקה.
מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות או עד שמבושל ורך.
חזה עם תפו"א - דומה לתבשיל האורז:
מטגנים בצל, מוסיפים נתחונים של חזה עוף (לא קוביות קטנות) וקוביות של תפו"א
מוסיפים מים - מעט פחות מכיסוי הקוביות (כדי שהרוטב יהיה סמיך).
מתבלים במלח, בא. מרק ובתבלין גריל עוף ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
אחרי בישול חלקי אפשר להוסיף קוביות בטטה.
מתכון לשניצלונים לקחתי מ"הבית שלנו" של המודיע. אם מעניין אותך - בל"נ אעתיק לך בהמשך.
 

saralulu

משתמש מקצוען
קוביות חזה עם אורז:
מטגנים 2 בצלים קצוצים בשמן ומעט מלח על אש נמוכה עד להזהבה.
מוסיפים לבצל קוביות חזה עוף קטנות ומטגנים עד שהן מלבינות.
מוסיפים 2 כוסות אורז לבן, 4-5 כוסות מים
ומתבלים לפי הטעם במלח, א.מרק, פפריקה.
מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות או עד שמבושל ורך.
חזה עם תפו"א - דומה לתבשיל האורז:
מטגנים בצל, מוסיפים נתחונים של חזה עוף (לא קוביות קטנות) וקוביות של תפו"א
מוסיפים מים - מעט פחות מכיסוי הקוביות (כדי שהרוטב יהיה סמיך).
מתבלים במלח, בא. מרק ובתבלין גריל עוף ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
אחרי בישול חלקי אפשר להוסיף קוביות בטטה.
מתכון לשניצלונים לקחתי מ"הבית שלנו" של המודיע. אם מעניין אותך - בל"נ אעתיק לך בהמשך.
תודה על המתכונים המפורטים! מעניין אותי מאד המתכון של השניצלונים.
 

saralulu

משתמש מקצוען
יוצא מעדן וטעים!!!!!
שניצל מגולגל
רצועות חזה עוף
- לדפוק שיהיה דק
פרורי לחם
רוטב: (לערבב בקערה)
½ כוס מים
½ כוס שמן
2 כפות רוטב צילי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
- לטבול חזה עוף בפרורי לחם, ושוב ברוטב
- לגלגל סביב עצמו ולאפות בתנור כחצי שעה סגור, ו 10 דק' פתוח.
לא כ"כ הבנתי את שלבי ההכנה, אשמח להסבר, האם לטבול קודם בפירורים ואח"כ ברוטב? או להיפך?
 

saralulu

משתמש מקצוען
עוף בטמפורה + רוטב,
הולך מקסים לכל הגילאים!
עוף בטמפורה
5 ביצים שלמות
4 כפות מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס בירה לבנה (לא חובה)
לערבב הכל בהדרגה ולהוסיף:
1/2 1 כוסות קמח
להכניס שניצלונים ארוכים וצרים ולטגן בשמן עמוק (אין צורך לטבול את החזה בשום ציפוי מלבד התערובת הנ"ל)
למטבל:
6 כפות קטשופ
2 כפות סילאן (דבש)
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (אם אין אפשר להשתמש בצ'ילי מתוק + גרגירי צ'ילי טחונים)
1/2 כפית פלפל שחור
לבשל את המטבל פחות מחמש דקות,
תודה! נשמע מושלם!
 

BKS

משתמש מקצוען
לא כ"כ הבנתי את שלבי ההכנה, אשמח להסבר, האם לטבול קודם בפירורים ואח"כ ברוטב? או להיפך?
לטבול ברוטב ואח"כ בפרורי לחם ושוב ברוטב,
אני במקום לטבול פעם נוספת ברוטב, אני שופכת את כל הרוטב שנשאר מעל כל השניצלים וזה יוצא רטוב ועסיסי
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אשמח למתכונים טעימים במיוחד שמתאימים גם לילדים.

חייבת גיוונים!

תודה!
בלת''ק

לטבול את החזה עוף הפרוס- ברוטב טרייאקי ולצפות בפירורי לחם
יוצא שניצלים ממש טעימים!
 

תשיעית

משתמש מקצוען
מעניין אותי מאד המתכון של השניצלונים.
שניצלונים (הבית שלנו, המודיע)
למשרה: רבע כוס יין לבן יבש
רבע כוס רוטב סויה
כפית שום כתוש
להשרות חתיכות קטנות של חזה עוף למשך שעה לפחות.
לבלילה: 2 כוסות קמח
3 כפיות א. אפיה
2 כפיות שום כתוש
קורט פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
לערבב בקערה ולהוסף מים עד שהתערובת בסמיכות של בלילה עבה. להעביר את פיסות העוף מהמשרה לבלילה ולערבב עד כיסוי מושלם שלהן.
לציפוי: חצי ק"ג קורנפלקס מעוך או פרורי לחם
חצי כוס שומשום
כף מלח
להעביר כל פעם כמה חתיכות מהבלילה אל הפירורים, לצפות ולטגן בשמן עמוק.
יתרונות המתכון הזה, שאין צורך לדפוק את השניצלים, שהם יוצאים פריכים בזכות א. האפייה, ושהשמן כמעט לא נספג.
 

בדוח

משתמש מקצוען
יוצא מעדן וטעים!!!!!
שניצל מגולגל
רצועות חזה עוף
- לדפוק שיהיה דק
פרורי לחם
רוטב: (לערבב בקערה)
½ כוס מים
½ כוס שמן
2 כפות רוטב צילי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
- לטבול חזה עוף בפרורי לחם, ושוב ברוטב
- לגלגל סביב עצמו ולאפות בתנור כחצי שעה סגור, ו 10 דק' פתוח.
ניסית להקפיא פעם?
 

מפציעה

משתמש פעיל
לא מזמן הכנתי את של חן במטבח:
יצא ממש ממש טעים :)

תבשיל קוביות חזה עוף ותפוחי אדמה​

½ קילו תפוחי-אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (כ-3-4 תפוחי-אדמה בינוניים\גדולים)
½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (1 פרפר גדול)*
2 בצלים קצוצים
1 כף סילאן
1 כפית תבלין שווארמה
1 כפית כורכום
כ-1 כפית מלח
כ-¼ כפית פלפל שחור
כ-4-6 כפות שמן
כ-½ כוס מים
מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חייב)
*עדיף שחזה העוף יהיה קצת קפוא לפני החיתוך, ככה הרבה יותר קל לחתוך אותו לקוביות קטנות

אופן ההכנה​

  • לשים את קוביות תפוחי-האדמה בסיר עם הרבה מים וחצי כף מלח, להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות מרגע שרותח.
  • במחבת גדולה או סיר גדול ושטוח, לשים כ-2-3 כפות מהשמן ולחמם על אש גבוהה.
  • להוסיף את קוביות תפוחי-האדמה המבושלות, לפזר בשכבה אחידה ולטגן עד שמשחים. לערבב ולהמשיך לטגן עוד כ-3 דקות (הקוביות לא חייבות להיות ממש שחומות מכל הצדדים).
  • להוציא את קוביות תפוחי-האדמה לקערה ולהניח בצד.
  • אם יש שכבה שחומה שדבוקה לתחתית, יש להוסיף מעט מים ולגרד את השכבה.
  • להוסיף את הבצל הקצוץ, מעט מלח ו-2-3 כפות שמן ולטגן על אש גבוהה-בינונית עד שהבצל הופך לשקוף, כ-5 דקות.
  • להגביר לאש גבוהה, להוסיף את קוביות חזה העוף, לפזר בשכבה אחידה ולטגן (תוך כדי פירוק לקוביות) עד שמשחים מעט בצד אחד, לערבב ולהמשיך לטגן עד שכל חזה העוף הופך ללבן.
  • להוסיף את הסילאן, תבלין שווארמה, כורכום, מלח, פלפל וקוביות תפוחי-האדמה, לערבב ולהוסיף את המים, להנמיך לאש בינונית ולבשל כ-10 דקות או עד שתפוחי-האדמה רכים (אם הם עדיין קשים, תכסו את הסיר במכסה ותבשלו עוד כמה דקות)
  • לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
  • הערות-
    • אפשר להחליף את חזה העוף בפרגיות.
    • אם אוהבים את התבשיל עם יותר רוטב, תוסיפו עוד מים לבישול.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה