מידע שימושי מגיע פורים איזה יינות מומלץ לקנות ?

חלב מוקצף

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
פורים מגיע עוד יומיים למי שיש רעיון איזה יינות לקנות לפורים בשביל לשתות
אני צריכה לקנות יינות עד 150 ש"ח אני קונה זאת לבעלי בהפתעה אז רציתי להתייעץ אתכם מה לקנות
וכן איפה טוב לקנות בירושלים
תודה רבה

תילתן

משתמש סופר מקצוען
פורים מגיע עוד יומיים למי שיש רעיון איזה יינות לקנות לפורים בשביל לשתות
אני צריכה לקנות יינות עד 150 ש"ח אני קונה זאת לבעלי בהפתעה אז רציתי להתייעץ אתכם מה לקנות
וכן איפה טוב לקנות בירושלים
תודה רבה
אם תקני לו יין שאני אוהב הוא עלול להתאכזב...
יין קונים לפי מה שהמקבל אוהב

האברך ממיר

משתמש מקצוען
יקב בוטיק בשם חמרא.
חנות בשכונת בית ישראל (סמטה בשם רצאבי, קרוב למאפיית נחמה).
מתחיל ב-85 ש"ח.
שווה בדיקה!!

קליבר נטרלי

משתמש צעיר
כמעט כל יין ב150 ש"ח הוא טוב
תמיד לקנות מרלו ה לא הימור, כי מי שאוהב יין אוהב מרלו, ומרלו יקר טעים במיוחד
בירושלים השוק יינות הכי גדול וזול נמצא בפיופ בר אילן ורמת אשכול

השארפער

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מסכים עם הטענה לקנות בפיופ.
במחיר הזה אפשר למצוא המוון יינות מצויינים.

השאלה מה סגנון הטעם שהוא אוהב, אם הוא אוהב יינות כבדים וקשוחים, לכו על סגנון זני ענבים כמו:
מרלו, קברנה סוביניון ואולי שיראז/סירה (שם יש גם סוג של חמיצות)
אם הוא אוהב יותר יינות פירותיים ומחליקים, לכו על כיוון של קברנה פרנק, סנג'ובזה, פטי ורדו, ועוד (שאלו את המוכר בחנות היין על דברים בסגנון הזה)
אני אישית יכול להמליץ מאוד על יין של יקב יתיר - פטי ורדו, עולה בסביבות ה120 יכול לנוע עם כמה עשרות לכל כיוון, יין פצצה ממש, מחליק, ידידותי ועשיר מאוד מאוד בטעם, אחד היינות שהכי אהבתי, צריכים לדעת לפתוח אותו נכון, כמה זמן לפני השתייה לפתוח וכו', שוב, על זה תשאלו את המוכר בחנות היין.

סתם להשכלה הכללית כיוון שראיתי פה מישהו מקודם שהמליץ על יין מסויים משנת 2017
אמנם א"א לומר זאת בהכללה מכרעת, אבל באופן כללי יש לדעת ש2017 הייתה שנה די גרועה בכרמים, בניגוד למשל ל2018 שהייתה הרב יותר טובה, כך שבד"כ (שוב, לא בכל אופן, אבל לרוב) עדיף לקחת יין מ2018 ולא מ2017.
אחד השנים הכי טובות שהיו היא 2014, אבל להשיג יין מאז....לא ב150....

צבע טרי

משתמש רשום
זה בערך כמו לשאול כמה סוכר לשים לבעלי בקפה....
כל אחד והטעם שלו
האם הוא מבין ביין או לא?
אם הוא היה מבין סביר להניח שהיית כבר יודעת מה הוא אוהב....
ואם הבנתי נכון את השאלה שלך אז חשוב יין שיראה יקר ולא מעבר.... כי מי שלא מבין ביין לא באמת יבדיל בין יין של 100 לבין של 150
מה שכן לפעמים אנשים שלא מבינים ביין רוצים לקנות יין לאנשים שכן מבינים ולא יודעים מה לקנות מבחינת מה ירשים את המקבל גם אם זה לא הועם המדוייק שלו

נערך לאחרונה ב:

rivka25

משתמש צעיר
הנדסת תוכנה
לאוהבי יין קל לדעתי ברטנורה הכי טעים

tiptopgraf

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מי שאוהב יינות יוקרתיים ממליצה על וינו בירושלים
חנות בוטיק עם משלוחים לכל הארץ

קליבר נטרלי

משתמש צעיר
מאיפה הבאת את זה? ממש לא נכון.
לא תמיד מה שאנשים קרובים אליך אוהבים, זה אומר שזה לא הימור וכל העולם אוהב את זה...;)
קצת מאוחר להגיב,
הרב השרפער כנראה מבין ביין וקצת פחות ביינות,
מרלו זה הג'וקר של היין מתאים לכל ארוחה וכלם אוהבים אותו, נכון שיש יינות ספציפיים שיש אנשים שאוהבים רק כשלא יודעים כדאי לקנות מרלו שמקובל על כולם

forty thousand feet

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
באמת יש אנשים שמרגישים טעם ביין?

מה לא עשיתי להרגיש אותו, חדררתי בחדר חצי שעה לפני השתיה. כדררתי בכוס עגולה על רגל בעיניים עצומות, רחרחתי קלות להרגיש את ארומת השזיף, גלגלתי בלשון להרגיש את הסיומת העגלגלה ו- כלום! נאדה! גארנישט! נאסינג! لا شئ!

ואתם מכירים את זה שהיינן תוקע שם תמיד משהו שלא קשור, כגון: שזיף, חמוציות, ריח עץ, ו-גומי. ואתה שואל את עצמך, ההשתבשה עליו דעתו. ושוב אתה עונה לעצמך, לא, הרי היינן לא משתכר הוא רק טועם. אז יכול להיות שאני משובש? לא, אני גם רק טועם. והשאלה מנסרת בחללו של עולם ובחללו של פרוג, ואין לה מנחם.

מדוד ושקול

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
@ברקת W
טוב מאוחר מאפעם, במתוקים הר סיני של אור הגנוז, ביבש 'אלימה' גם של אור הגנוז בסביבות 90 ש"ח מומלץ גם לארבע כוסות - יין יחודי ללא תוספות בכלל כולל ללא בילסופיט גם לא לאחר התסיסה.
ברקת זה גם יקב לא רע ;)

קליבר נטרלי

משתמש צעיר
הרב השרפער כנראה מבין ביין וקצת פחות ביינות,
הברה וגילוי נאות:
מנהגי להתייחס בכל ויכוח לגופם של דברים ולא חלילה לגופם של אנשים.
הרשתי לעצמי לחרוג קצת ממנהגי מכיון שהשערפער הוא בני היקר והחמוד, ואת כל תורת היין הוא למד ממני, רק שכחתי ללמד אותו שזה תורה מעולה למתענינים וחובבי היין, אבל כשלא יודעים אם המקבל הוא מחובבי הז'אנר או לא פשוט קונים מרלו ולא לוקחים סיכונים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה