בטחוני מבצע עלות השחר ברצועת עזה

מצב
הנושא נעול.

גינדי

משתמש מקצוען
תיעודים ברשת הראו כביכול פגיעה ישירה בעיר אשקלון. העירייה הבהירה כי מדובר בשגרה ובלי קשר לירי ולמבצע הצבאי.

חמאס מאיים לראשונה להצטרף לסבב הלחימה מול ישראל. דובר חמאס פאוזי ברהום אומר היום כי "ההתנגדות מאוחדת במערכה זו, על כל פלגיה, ולא נוכל להסכים עם המשך המצב בעזה כמות שהוא".

הצ'ייסר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
מאז מונה ליו"ר האופוזיציה, סירב ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו להגיע לפגישות החודשיות עם ראש הממשלה דאז, נפתלי בנט, לקבלת עדכונים ביטחוניים. היום (ראשון), ברקע מבצע 'עלות השחר' נגד הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, הוא הגיע לפגישה ראשונה עם ראש ממשלת המעבר יאיר לפיד.

בתום הפגישה, הוציאו גם בלשכת ראש הממשלה וגם בלשכת ראש האופוזיציה הודעות עם עדכון קצר. תוכן ההודעות היה דומה, עם שינוי אחד קל.

בהודעת לשכת לפיד נכתב: "ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש לפני זמן קצר לפגישת עדכון בנושאים הביטחוניים עם יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו בלשכת ראש הממשלה. בפגישה השתתף המזכיר הצבאי לראש הממשלה אלוף אבי גיל".

בהודעת לשכת נתניהו נכתב: "ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש לפני זמן קצר עם ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו בלשכת ראש הממשלה בקרייה, לפגישת עדכון בנושאים הביטחוניים. בפגישה השתתף המזכיר הצבאי לראש הממשלה האלוף אבי גיל".

אחרי הפגישה אמר נתניהו לכלי התקשורת: "אנחנו בעיצומם של קרבות. אני כמובן נותן גיבוי מלא לממשלה, לצה"ל, לכוחות הביטחון. אני גם מחזק את תושבי הדרום על עמידתם האיתנה ומבקש מהם להמשיך לשמור על הנחיות פיקוד העורף שמצילות חיי".

"קיבלתי עדכון מפורט, שמעתי את הדברים בקשב רב ונתתי מניסיוני כמה עצות לא רק לגבי ההמשך אלא גם לגבי תחומים שונים ואני חושב שהעצות האלה יכולות להועיל מאוד לביטחון ישראל".

מלבד ההבדלים בהודעות הלשכות, הבדלים גם בתמונות שבחרו להפיץ. לשכת נתניהו עם תמונה מחוייכת, לשכת לפיד עם תמונה שלהם חמורי סבר.

טאבו

משתמש סופר מקצוען
מצרים הגיעה להצעת נוסחה להפסקת אש: מחר בשש בבוקר או בלילה בין שני לשלישי בשעה 02:00 בלילה. הפסקת לחימה ואז ייצוב הפסקת אש ;
גיהאד בינתיים מסרבים, ישראל מסכימה. הכול תלוי במצב בשטח:אם יהיו הרוגים אזרחיים או המצב בהר הבית או בשטחים ייצא משליטה מאמצי הפסקת האש יקרסו

ל.ק.י

משתמש מקצוען
נתניהו אחרי הפגישה עם לפיד: ״אני נותן גיבוי מלא לממשלה וכוחות הביטחון ומחזק את תושבי הדרום על עמידתם האיתנה, קיבלתי כעת עדכון מפורט, נתתי מניסיוני כמה עצות ואני חושב שהם יכולות לסייע״.

ל.ק.י

משתמש מקצוען
יחה שפרסם היום (ראשון) שירות הביטחון הכללי, נשמע רכז השב"כ משוחח אתמול עם פלסטיני מרצועת עזה, במטרה למנוע פגיעה בחפים מפשע. רכז השב"כ מבקש מהאזרח אשר נמצא באיזור הפגיעה לפנות את האיזור, על מנת שלא לפגוע בבלתי מעורבים.

יעד התקיפה היה מחסן אמצעי לחימה הממוקם בבית במרכז העיר עזה. בשב"כ ציינו כי השיחה הזו הינה אחת מתוך מעשרות שיחות שבוצעו ע"י רכזי שב"כ לתושבים ברצועת עזה, על מנת לוודא שאין בלתי מעורבים בסמוך יעדי טרור של הגא"פ שהותקפו וממוקמים בלב אוכלוסיה אזרחית.

כך זה נשמע:

- רכז: "אתם יודעים איך אנחנו מתנהלים, אני לא רוצה שייפגע פה אף אחד ואני רואה שאנשים חוזרים לבתים. האם בניין "חליפה" פנוי?

- תושב: "עכשיו אין שם איש"

- רכז: "האם אתה בטוח שפנוי, ראית בעיניים שלך?"

- תושב: "אני רואה שאין אף אחד ברחוב"

- רכז: "בסדר, גם הבתים שמאחורי הבית, איפה שהחנויות ריקים?"

- תושב: "הכל ריק"

- רכז: "ראיתי ארבעה אנשים שיוצאים לפני כמה דקות"

- תושב: "אלה אנשים שאמרנו להם שיצאו כי תיכף יורים, הם פחדו והתרחקו"

- רכז: "עכשיו תקשיב מה יקרה, בעוד 4 דקות אנחנו תיכף נטיל פצצת אזהרה. אני לא רוצה שיעמדו שם בצומת"

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
במחילה ותודה על הרצון אבל הידיעות הללו כבר הובאו פה לפחות פעם אחת ולאחרונה, אז אם אפשר לעבור במהירות לפני שמשתפים משהו מאתר חדשות ולא ידיעה בלעדית.

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
דובר צה"ל:
צה"ל תוקף עמדות שיגור רקטות ברצועת עזה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה