מאז מונה ליו"ר האופוזיציה, סירב ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו להגיע לפגישות החודשיות עם ראש הממשלה דאז, נפתלי בנט, לקבלת עדכונים ביטחוניים. היום (ראשון), ברקע מבצע 'עלות השחר' נגד הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, הוא הגיע לפגישה ראשונה עם ראש ממשלת המעבר יאיר לפיד.
בתום הפגישה, הוציאו גם בלשכת ראש הממשלה וגם בלשכת ראש האופוזיציה הודעות עם עדכון קצר. תוכן ההודעות היה דומה, עם שינוי אחד קל.
בהודעת לשכת לפיד נכתב: "ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש לפני זמן קצר לפגישת עדכון בנושאים הביטחוניים עם יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו בלשכת ראש הממשלה. בפגישה השתתף המזכיר הצבאי לראש הממשלה אלוף אבי גיל".
בהודעת לשכת נתניהו נכתב: "ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש לפני זמן קצר עם ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו בלשכת ראש הממשלה בקרייה, לפגישת עדכון בנושאים הביטחוניים. בפגישה השתתף המזכיר הצבאי לראש הממשלה האלוף אבי גיל".
אחרי הפגישה אמר נתניהו לכלי התקשורת: "אנחנו בעיצומם של קרבות. אני כמובן נותן גיבוי מלא לממשלה, לצה"ל, לכוחות הביטחון. אני גם מחזק את תושבי הדרום על עמידתם האיתנה ומבקש מהם להמשיך לשמור על הנחיות פיקוד העורף שמצילות חיי".
"קיבלתי עדכון מפורט, שמעתי את הדברים בקשב רב ונתתי מניסיוני כמה עצות לא רק לגבי ההמשך אלא גם לגבי תחומים שונים ואני חושב שהעצות האלה יכולות להועיל מאוד לביטחון ישראל".
מלבד ההבדלים בהודעות הלשכות, הבדלים גם בתמונות שבחרו להפיץ. לשכת נתניהו עם תמונה מחוייכת, לשכת לפיד עם תמונה שלהם חמורי סבר.