מבחן מיון הדסים

מצב
הנושא נעול.

סמילי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בעלי אומר שהוא שמע בשם ר' משה הלל הירש על המשרה הזאת ספציפית שזה בסדר גמור
כמובן שכל אחת תיוועץ ברבותיה
ההגיון שלי אומר שחברה חילונית גרועה יותר מצבא שם יש היררכיה ומשמעת ואף אחד לא יכול להגיד או לעשות מה שבא לו

C

משתמש מקצוען
ההגיון שלי אומר שחברה חילונית גרועה יותר מצבא שם יש היררכיה ומשמעת ואף אחד לא יכול להגיד או לעשות מה שבא לו
עבדת פעם בחברה חילונית סטנדרטית ובצבא שאת יודעת להגיד שזה שונה?
לידיעתך, הצבא הוא מקום נמוך במיוחד מבחינת צניעות.

סמילי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עבדת פעם בחברה חילונית סטנדרטית ובצבא שאת יודעת להגיד שזה שונה?
לידיעתך, הצבא הוא מקום נמוך במיוחד מבחינת צניעות.
מה שיש בצבא זה המצב שאם מישהו עושה או אומר לך משהו שלא מתאים לך הוא יכול ללכת על זה למחבוש לשבוע- בניגוד למקום עבודה
איך שהם בינם לבין עצמם לא מעניין אותי, מה שחשוב לי זה אם הם ינסו להתקרב אלי ולדעתי בזה הסכנה פחותה בצבא מהסיבה הזאת
כמובן שאולי אני טועה (ואלי אני גם משוחדת...) וב"ה לא מכירה את שתיהם

C

משתמש מקצוען
מה שיש בצבא זה המצב שאם מישהו עושה או אומר לך משהו שלא מתאים לך הוא יכול ללכת על זה למחבוש לשבוע- בניגוד למקום עבודה
איך שהם בינם לבין עצמם לא מעניין אותי, מה שחשוב לי זה אם הם ינסו להתקרב אלי ולדעתי בזה הסכנה פחותה בצבא מהסיבה הזאת
אני בכלל לא הולכת לכיוון של "ינסו להתקרב אלי" אבל את יכולה להבין שהם צעירים חילוניים עם עולם מושגים שונה לחלוטין משלך. מה שנראה לך מזעזע, ו"לא מתאים" להם זה הנורמלי.
את באמת חושבת שאם חייל יגיד לך מילה שבעיניך היא "לא מתאימה לך", ובעיניו סבירה לחלוטין, המפקד שלו ישלח אותו לשבוע מחבוש?
כמובן שאולי אני טועה (ואלי אני גם משוחדת...) וב"ה לא מכירה את שתיהם
זה אכן נראה כך.
ממליצה לך לשאול רב בצורה אישית ולא להסתמך על שמועות שמישהו אמר בשם הרב, במיוחד אחרי המכתב שהתפרסם היום.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ההבדל ה'קטן' שחסר בהיגיון האישי הוא שרוב המרכיב האנושי בצבא צעיר עד צעיר מאוד על כל המשתמע מבחינת השתוללות מרכיבים מסויימים בגוף.
לעומת חברות הייטק למיניהם שאנשים כבר מתייצבים במידה מסויימת.

אין היגיון כשאין את כל הפרטים, ולכן יש רבנים שבודקים וע"פ פועלים.

כמה מנשות ישראל - שאינם עובדות הוראה או גננות - עובדות במקום שלא ניתן להגדירו "שאין זה מן הצניעות הראויה לבנות ישראל " ?
לא ע"כ דבר כתבו 'ומאבדים בכך את השמירה הראויה'..

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ההבדל ה'קטן' שחסר בהיגיון האישי הוא שרוב המרכיב האנושי בצבא צעיר עד צעיר מאוד על כל המשתמע מבחינת השתוללות מרכיבים מסויימים בגוף.
אגב זה גם גיל שיש הרבה פחות סטיגמות ו'כאבים' נגד החרדים מאשר מאוחר יותר שהחיים מתחילים להרגיש מוגבלים בגללינו.. ומתחברים יותר לתקשורת וחדשות על חשבון סרטים ויציאות.

והיעדר הדיסטנס וה'שנאה' הזאת זו סכנה גדולה מאוד.

227

משתמש מקצוען
אני דווקא שמעתי מאסתי בעצמה שכן (היא אמרה לי במבחן- בעבודה זה לא יהיה כמו פה שם כמעט כולם סביבכם יהיו עם מדים)
אכן העבודה תהיה במסגרת צהלי"ת לכל דבר
וכדי שכולם יבינו במה מדובר אצטט פה דברים ממסמך שחיברה הגברת הנ"ל בעניין פרויקט שילוב אקדמי תחת הכותרת "שלהבת לאקדמיה" שבו היא עומדת על חשיבות העבודה של הבנות החרדיות בצה"ל, ואלו דבריה:
"המעבר לעבודה במסגרת צה"ל משמעותה מבחינתן בראש ובראשונה יציאה יומיומית לעבודה מחוץ למגזר החרדי על כל המשתמע מכך, קרי: סביבה חילונית, ללא הפרדה מגדרית. שנית, מדובר במעבר ממסגרת אזרחית למסגרת צבאית ללא מערכת חינוך תומכת עם המשמעויות השונות הנילוות לכך בעבור האדם החרדי המסגרת הצבאית היא מסגרת שנויה במחלוקת ואף אסורה בחלק ניכר מן החוגים החרדיים.... מתוך תקווה שניסיון זה יאפשר לנו להבין טוב יותר את הדרך לגשר בין שני העולמות הללו ולהתמודד עם האתגר של שילוב נשים חרדיות בצה"ל... עד כאן הציטוט.

להשלמת העניין אציין שהגברת הזו קיבלה אות הוקרה ממפקדי צה"ל על הפרויקט שהיא מובילה, ותמונה של המעמד מוצגת לעין כל במשרד שבו היא קיבלה למיון את הבנות.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני יוסיף עוד משהו קטן להשלמת התמונה..
אמנם יש כביכול עוד נשים יחד איתכם.
אבל, אין גישה בתכלס לאף אחד לשם, המקום מאובטח ואין גישה לאזרחים.
ההרגשה ברגע שנכנסים לשם כל בוקר הוא כניסה ליקום מקביל ונפרד ואפשר לעשות הכל ללא שום הפתעות..

וזה שיש עוד נשים זה רק כביכול, כי בתכלס, פעם בלחץ העבודה נשארים מאוחר יותר, פעם זאתי לא מרגישה טוב וכ"ו.
המקום פשוט מבודד ומסוגר, פיזית ותודעתית.

זה את, היצר, הבורא וההתמודדות.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה

אין היגיון כשאין את כל הפרטים, ולכן יש רבנים שבודקים וע"פ פועלים.
אגב זה גם גיל שיש הרבה פחות סטיגמות ו'כאבים' נגד החרדים מאשר מאוחר יותר שהחיים מתחילים להרגיש מוגבלים בגללינו.. ומתחברים יותר לתקשורת וחדשות על חשבון סרטים ויציאות.

והיעדר הדיסטנס וה'שנאה' הזאת זו סכנה גדולה מאוד.
אכן העבודה תהיה במסגרת צהלי"ת לכל דבר
וכדי שכולם יבינו במה מדובר אצטט פה דברים ממסמך שחיברה הגברת הנ"ל בעניין פרויקט שילוב אקדמי תחת הכותרת "שלהבת לאקדמיה" שבו היא עומדת על חשיבות העבודה של הבנות החרדיות בצה"ל, ואלו דבריה:
"המעבר לעבודה במסגרת צה"ל משמעותה מבחינתן בראש ובראשונה יציאה יומיומית לעבודה מחוץ למגזר החרדי על כל המשתמע מכך, קרי: סביבה חילונית, ללא הפרדה מגדרית. שנית, מדובר במעבר ממסגרת אזרחית למסגרת צבאית ללא מערכת חינוך תומכת עם המשמעויות השונות הנילוות לכך בעבור האדם החרדי המסגרת הצבאית היא מסגרת שנויה במחלוקת ואף אסורה בחלק ניכר מן החוגים החרדיים.... מתוך תקווה שניסיון זה יאפשר לנו להבין טוב יותר את הדרך לגשר בין שני העולמות הללו ולהתמודד עם האתגר של שילוב נשים חרדיות בצה"ל... עד כאן הציטוט.

להשלמת העניין אציין שהגברת הזו קיבלה אות הוקרה ממפקדי צה"ל על הפרויקט שהיא מובילה, ותמונה של המעמד מוצגת לעין כל במשרד שבו היא קיבלה למיון את הבנות.
אני יוסיף עוד משהו קטן להשלמת התמונה..
אמנם יש כביכול עוד נשים יחד איתכם.
אבל, אין גישה בתכלס לאף אחד לשם, המקום מאובטח ואין גישה לאזרחים.
ההרגשה ברגע שנכנסים לשם כל בוקר הוא כניסה ליקום מקביל ונפרד ואפשר לעשות הכל ללא שום הפתעות..

וזה שיש עוד נשים זה רק כביכול, כי בתכלס, פעם בלחץ העבודה נשארים מאוחר יותר, פעם זאתי לא מרגישה טוב וכ"ו.
המקום פשוט מבודד ומסוגר, פיזית ותודעתית.

זה את, היצר, הבורא וההתמודדות.
אכן,
צריך הרבה פילפול וציטוטים "מחרידים",
כדי להסביר את ההבדל בין היטקיסטית באינטל או מנהלת חשבונות ביניב ושות' בע"מ, לבין התוכנית הנ"ל.

kaduri

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בעלי אומר שהוא שמע בשם ר' משה הלל הירש על המשרה הזאת ספציפית שזה בסדר גמור
כמובן שכל אחת תיוועץ ברבותיה
זה לא נכון ואל תקררו את הנשים.

מה שאכתוב פה הוא מניסיון, לא מדמיונות. ושוב לא הייתי שם כחרדי, אלא כבעל תשובה (וכבר כתבתי על האווירה והתתמודדויות - ראו פה את הקישורים להודעות שהבאתי:
)

בחיל המודיעין אין שום התעסקות בענייני משמעת. זאת אומרת אף אחד לא יישלח למחבוש על שום דבר שאמר.
בהתחלה מגיעים ב"קבוצה סגורה" כביכול עד שמתערבבים בשק"ם, בחדר אוכל וכדו'.
האווירה היא של קלות ראש, כפירה, ליצנות ועוד.
ראיתי מול עיניי חרדים שהגיעו במסלולים חרדיים ואיך לאט לאט הורידו כיפות, ישבו לאכול צהריים עם בחורות ועוד דברים שלא ארחיב.
ואצלנו ביחידה עוד היה בית כנסת ממש פעיל עם כמה מניינים ביום וכמה שיעורים ואנשים יראי שמים היו אחראים על החדר אוכל.

בצוות שלי היה גבר חרד"לי נשוי + כמה ואישה דתיה נשואה + כמה והניסיונות שהיו להם שם אחד עם השני... וד"ל.

kaduri

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אגב, אני חייב להגיד כי יש בפרוג מספר ניקים שבעקביות אני רואה את ההודעות שלהם בכל נושא הקשור לקדושה שדואגים לקרר ולהקפיא לאנשים את היראת שמים.
אני הייתי בודק שזה לא אנשים שתולים מטעם ארגונים כאלה ואחרים שמנסים לקרר ולקלקל.
ואני מדבר גם פה מניסיון.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
@kaduri אתה מכיר את המסלול הנוכחי ?
ראיתי מול עיניי חרדים שהגיעו במסלולים חרדיים ואיך לאט לאט הורידו כיפות, ישבו לאכול צהריים עם בחורות ועוד דברים שלא ארחיב.
הגברים החרדים שהגיעו למסלולים החרדיים, הם ברמה רוחנית שונה לגמרי מבנות הסמינר שמגיעות למסלול הנוכחי.

נערך לאחרונה ב:

kaduri

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@kaduri אתה מכיר את המסלול הנוכחי ?

הגברים החרדים שהגיעו למסלולים החרדיים, הם חרדים מסוג אחר לגמרי מבנות הסמינר שמגיעות למסלול הנוכחי.
לא מכיר את המסלול הנוכחי.
מכיר את את השיטה. בהתחלה יש מסגרת סגורה ולאט לאט היא מתמסמסת.
ראה ערך הבנות הדתיות לאומיות שהתייגסו לצבא ולאחר מכן גילו שהאחראיות על המסלול שדאג לשווק להן את זה יכולות לעזור להן רק לפני הגיוס ולא לאחר הגיוס עם כל הבעיות של הצניעות שעולות.

השיטה אותה השיטה, המטרה אותה המטרה. אותה הגברת בשינוי אדרת.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לא מכיר את המסלול הנוכחי.
תודה
מכיר את את השיטה. בהתחלה יש מסגרת סגורה ולאט לאט היא מתמסמסת.
ראה ערך הבנות הדתיות לאומיות שהתייגסו לצבא ולאחר מכן גילו שהאחראיות על המסלול שדאג לשווק להן את זה יכולות לעזור להן רק לפני הגיוס ולא לאחר הגיוס עם כל הבעיות של הצניעות שעולות.

השיטה אותה השיטה, המטרה אותה המטרה. אותה הגברת בשינוי אדרת.
עד כמה שאני מבין לא מדובר בגיוס, אלא בעבודה למען משרד הביטחון (חוקי העבודה במשק קבילים - לא מדובר בחיילים בצבא, ניתן להתפטר וכדו').

כך שאין הנידון דומה לראיה.

kaduri

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תודה

עד כמה שאני מבין לא מדובר בגיוס, אלא בעבודה למען משרד הביטחון (חוקי העבודה במשק קבילים - לא מדובר בחיילים בצבא, ניתן להתפטר וכדו').

כך שאין הנידון דומה לראיה.
הנשואה לעיל הייתה אזרחית עובדת צה"ל שגם היא הגיע בתוכנית דומה לנשים דתיות כך שזה לא משנה שאפשר להתפטר, מה שנעשה כבר נעשה...
שוב, מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת. תקרא לזה גיוס, תקרא לזה חיול, תקרא לזה עבודה.
המקום לא מתאים לאישה חרדיה.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אכן,
צריך הרבה פילפול וציטוטים "מחרידים",
כדי להסביר את ההבדל בין היטקיסטית באינטל או מנהלת חשבונות ביניב ושות' בע"מ, לבין התוכנית הנ"ל.
ממש טענה מנצחת.

זה בהגדרה של ליצנות אחת דוחה מאה תוכחות.
אין צורך להתמודד עם עצם הטענה, תוקעים משפט חלול וזה מספיק.

אתה מכיר את המסלול הנוכחי ?
ואתה מכיר?
לא.
אז:

והטענה הזאת:
עיין באשכול סמוך על מטריקס, שם עלה הנושא של עבודה בחברות חילוניות באמצעות קמא-טק, גם שם יש סיפורים כמו טענתך שאין הנידון דומה לראיה, ומעניין שמשום מה קשה לעזוב גם בסיטואציה שאפשר כביכול להתפטר בקלות.

אז הטענה להתפטרות אינה פותרת את הבעיה, גם לדעתך היא שווה בין הבעיות בהייטק קלאסי לצבא.

אבל על הסגנון השונה, הגיל המשפיע, והמטרות השונות של ה'עובדים' האחרים (הם לא שם בשביל פרנסה בשונה מכל חברת הייטק, הם שם עבור מטרות אחרות, גם לא בהכרח כדי לעבוד בתחום, לשם שיבצו אותם וזהו, ולכן הרצון להצליח להתקדם ולהיות ענייני בלבד לא קיים אצל כולם), על זה לא צריך להתייחס,
כי אפשר באבחת יד לקטול את הרבנים, אז אין צורך.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אגב, אני חייב להגיד כי יש בפרוג מספר ניקים שבעקביות אני רואה את ההודעות שלהם בכל נושא הקשור לקדושה שדואגים לקרר ולהקפיא לאנשים את היראת שמים.
כל מילה!
לא הייתי אומר שתולים, אולי מתוסכלים.

גזעי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כל מילה!
לא הייתי אומר שתולים, אולי מתוסכלים.
נראה לי שזה מגיע מתמימות, אנשים לא יודעים מה הולך שם, אז למה לחשוב שזה שונה מכל מקום עבודה?
הבעיה שביחס לכל מקום עבודה, הבעיה הרוחנית במקום הזה ברורה מאוד (אני מתפלא שצריך בכלל "להתפלפל" על זה ולתת הסברים)

ואת זה אני אומר לפני מה שנכתב למעלה שהמטרה שלהם היא להביא בנות לסביבה שאינה נפרדת.
" קרי: סביבה חילונית, ללא הפרדה מגדרית "
אז זה כבר לא משנה בכלל מה זו המסגרת, איזה רב מתיר לאשה ללכת לכתחילה לעבוד ללא הפרדה של דת גזע ומין?

kaduri

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נראה לי שזה מגיע מתמימות, אנשים לא יודעים מה הולך שם, אז למה לחשוב שזה שונה מכל מקום עבודה?
הבעיה שביחס לכל מקום עבודה, הבעיה הרוחנית במקום הזה ברורה מאוד (אני מתפלא שצריך בכלל "להתפלפל" על זה ולתת הסברים)

ואת זה אני אומר לפני מה שנכתב למעלה שהמטרה שלהם היא להביא בנות לסביבה שאינה נפרדת.
" קרי: סביבה חילונית, ללא הפרדה מגדרית "
אז זה כבר לא משנה בכלל מה זו המסגרת, איזה רב מתיר לאשה ללכת לכתחילה לעבוד ללא הפרדה של דת גזע ומין?
אני חושב שאני ו @למדן וידען תמימי דעים שזה לא לגבי הנושא הזה ספציפית, אלא לגבי המון נושאים בכל מיני תחומים שהדעות וההודעות הן באותו קו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה