אני דווקא שמעתי מאסתי בעצמה שכן (היא אמרה לי במבחן- בעבודה זה לא יהיה כמו פה שם כמעט כולם סביבכם יהיו עם מדים)אני הבנתי שלא עובדים בבסיסים עצמם....
עבדת פעם בחברה חילונית סטנדרטית ובצבא שאת יודעת להגיד שזה שונה?ההגיון שלי אומר שחברה חילונית גרועה יותר מצבא שם יש היררכיה ומשמעת ואף אחד לא יכול להגיד או לעשות מה שבא לו
מה שיש בצבא זה המצב שאם מישהו עושה או אומר לך משהו שלא מתאים לך הוא יכול ללכת על זה למחבוש לשבוע- בניגוד למקום עבודהעבדת פעם בחברה חילונית סטנדרטית ובצבא שאת יודעת להגיד שזה שונה?
לידיעתך, הצבא הוא מקום נמוך במיוחד מבחינת צניעות.
אני בכלל לא הולכת לכיוון של "ינסו להתקרב אלי" אבל את יכולה להבין שהם צעירים חילוניים עם עולם מושגים שונה לחלוטין משלך. מה שנראה לך מזעזע, ו"לא מתאים" להם זה הנורמלי.מה שיש בצבא זה המצב שאם מישהו עושה או אומר לך משהו שלא מתאים לך הוא יכול ללכת על זה למחבוש לשבוע- בניגוד למקום עבודה
איך שהם בינם לבין עצמם לא מעניין אותי, מה שחשוב לי זה אם הם ינסו להתקרב אלי ולדעתי בזה הסכנה פחותה בצבא מהסיבה הזאת
זה אכן נראה כך.כמובן שאולי אני טועה (ואלי אני גם משוחדת...) וב"ה לא מכירה את שתיהם
ההבדל ה'קטן' שחסר בהיגיון האישי הוא שרוב המרכיב האנושי בצבא צעיר עד צעיר מאוד על כל המשתמע מבחינת השתוללות מרכיבים מסויימים בגוף.ההגיון שלי אומר שחברה חילונית גרועה יותר מצבא שם יש היררכיה ומשמעת ואף אחד לא יכול להגיד או לעשות מה שבא לו
לא ע"כ דבר כתבו 'ומאבדים בכך את השמירה הראויה'..כמה מנשות ישראל - שאינם עובדות הוראה או גננות - עובדות במקום שלא ניתן להגדירו "שאין זה מן הצניעות הראויה לבנות ישראל " ?
אגב זה גם גיל שיש הרבה פחות סטיגמות ו'כאבים' נגד החרדים מאשר מאוחר יותר שהחיים מתחילים להרגיש מוגבלים בגללינו.. ומתחברים יותר לתקשורת וחדשות על חשבון סרטים ויציאות.ההבדל ה'קטן' שחסר בהיגיון האישי הוא שרוב המרכיב האנושי בצבא צעיר עד צעיר מאוד על כל המשתמע מבחינת השתוללות מרכיבים מסויימים בגוף.
לעומת חברות הייטק למיניהם שאנשים כבר מתייצבים במידה מסויימת.
אכן העבודה תהיה במסגרת צהלי"ת לכל דבראני דווקא שמעתי מאסתי בעצמה שכן (היא אמרה לי במבחן- בעבודה זה לא יהיה כמו פה שם כמעט כולם סביבכם יהיו עם מדים)
ההבדל ה'קטן' שחסר בהיגיון האישי הוא שרוב המרכיב האנושי בצבא צעיר עד צעיר מאוד על כל המשתמע מבחינת השתוללות מרכיבים מסויימים בגוף.
לעומת חברות הייטק למיניהם שאנשים כבר מתייצבים במידה מסויימת.
אין היגיון כשאין את כל הפרטים, ולכן יש רבנים שבודקים וע"פ פועלים.
אגב זה גם גיל שיש הרבה פחות סטיגמות ו'כאבים' נגד החרדים מאשר מאוחר יותר שהחיים מתחילים להרגיש מוגבלים בגללינו.. ומתחברים יותר לתקשורת וחדשות על חשבון סרטים ויציאות.
והיעדר הדיסטנס וה'שנאה' הזאת זו סכנה גדולה מאוד.
אכן העבודה תהיה במסגרת צהלי"ת לכל דבר
וכדי שכולם יבינו במה מדובר אצטט פה דברים ממסמך שחיברה הגברת הנ"ל בעניין פרויקט שילוב אקדמי תחת הכותרת "שלהבת לאקדמיה" שבו היא עומדת על חשיבות העבודה של הבנות החרדיות בצה"ל, ואלו דבריה:
"המעבר לעבודה במסגרת צה"ל משמעותה מבחינתן בראש ובראשונה יציאה יומיומית לעבודה מחוץ למגזר החרדי על כל המשתמע מכך, קרי: סביבה חילונית, ללא הפרדה מגדרית. שנית, מדובר במעבר ממסגרת אזרחית למסגרת צבאית ללא מערכת חינוך תומכת עם המשמעויות השונות הנילוות לכך בעבור האדם החרדי המסגרת הצבאית היא מסגרת שנויה במחלוקת ואף אסורה בחלק ניכר מן החוגים החרדיים.... מתוך תקווה שניסיון זה יאפשר לנו להבין טוב יותר את הדרך לגשר בין שני העולמות הללו ולהתמודד עם האתגר של שילוב נשים חרדיות בצה"ל... עד כאן הציטוט.
להשלמת העניין אציין שהגברת הזו קיבלה אות הוקרה ממפקדי צה"ל על הפרויקט שהיא מובילה, ותמונה של המעמד מוצגת לעין כל במשרד שבו היא קיבלה למיון את הבנות.
אכן,אני יוסיף עוד משהו קטן להשלמת התמונה..
אמנם יש כביכול עוד נשים יחד איתכם.
אבל, אין גישה בתכלס לאף אחד לשם, המקום מאובטח ואין גישה לאזרחים.
ההרגשה ברגע שנכנסים לשם כל בוקר הוא כניסה ליקום מקביל ונפרד ואפשר לעשות הכל ללא שום הפתעות..
וזה שיש עוד נשים זה רק כביכול, כי בתכלס, פעם בלחץ העבודה נשארים מאוחר יותר, פעם זאתי לא מרגישה טוב וכ"ו.
המקום פשוט מבודד ומסוגר, פיזית ותודעתית.
זה את, היצר, הבורא וההתמודדות.
זה לא נכון ואל תקררו את הנשים.בעלי אומר שהוא שמע בשם ר' משה הלל הירש על המשרה הזאת ספציפית שזה בסדר גמור
כמובן שכל אחת תיוועץ ברבותיה
ההגיון שלי אומר שחברה חילונית גרועה יותר מצבא שם יש היררכיה ומשמעת ואף אחד לא יכול להגיד או לעשות מה שבא לו
הגברים החרדים שהגיעו למסלולים החרדיים, הם ברמה רוחנית שונה לגמרי מבנות הסמינר שמגיעות למסלול הנוכחי.ראיתי מול עיניי חרדים שהגיעו במסלולים חרדיים ואיך לאט לאט הורידו כיפות, ישבו לאכול צהריים עם בחורות ועוד דברים שלא ארחיב.
לא מכיר את המסלול הנוכחי.@kaduri אתה מכיר את המסלול הנוכחי ?
הגברים החרדים שהגיעו למסלולים החרדיים, הם חרדים מסוג אחר לגמרי מבנות הסמינר שמגיעות למסלול הנוכחי.
תודהלא מכיר את המסלול הנוכחי.
עד כמה שאני מבין לא מדובר בגיוס, אלא בעבודה למען משרד הביטחון (חוקי העבודה במשק קבילים - לא מדובר בחיילים בצבא, ניתן להתפטר וכדו').מכיר את את השיטה. בהתחלה יש מסגרת סגורה ולאט לאט היא מתמסמסת.
ראה ערך הבנות הדתיות לאומיות שהתייגסו לצבא ולאחר מכן גילו שהאחראיות על המסלול שדאג לשווק להן את זה יכולות לעזור להן רק לפני הגיוס ולא לאחר הגיוס עם כל הבעיות של הצניעות שעולות.
השיטה אותה השיטה, המטרה אותה המטרה. אותה הגברת בשינוי אדרת.
הנשואה לעיל הייתה אזרחית עובדת צה"ל שגם היא הגיע בתוכנית דומה לנשים דתיות כך שזה לא משנה שאפשר להתפטר, מה שנעשה כבר נעשה...תודה
עד כמה שאני מבין לא מדובר בגיוס, אלא בעבודה למען משרד הביטחון (חוקי העבודה במשק קבילים - לא מדובר בחיילים בצבא, ניתן להתפטר וכדו').
כך שאין הנידון דומה לראיה.
ממש טענה מנצחת.אכן,
צריך הרבה פילפול וציטוטים "מחרידים",
כדי להסביר את ההבדל בין היטקיסטית באינטל או מנהלת חשבונות ביניב ושות' בע"מ, לבין התוכנית הנ"ל.
ואתה מכיר?אתה מכיר את המסלול הנוכחי ?
תודה
עיין באשכול סמוך על מטריקס, שם עלה הנושא של עבודה בחברות חילוניות באמצעות קמא-טק, גם שם יש סיפורים כמו טענתך שאין הנידון דומה לראיה, ומעניין שמשום מה קשה לעזוב גם בסיטואציה שאפשר כביכול להתפטר בקלות.עד כמה שאני מבין לא מדובר בגיוס, אלא בעבודה למען משרד הביטחון (חוקי העבודה במשק קבילים - לא מדובר בחיילים בצבא, ניתן להתפטר וכדו').
כל מילה!אגב, אני חייב להגיד כי יש בפרוג מספר ניקים שבעקביות אני רואה את ההודעות שלהם בכל נושא הקשור לקדושה שדואגים לקרר ולהקפיא לאנשים את היראת שמים.
נראה לי שזה מגיע מתמימות, אנשים לא יודעים מה הולך שם, אז למה לחשוב שזה שונה מכל מקום עבודה?כל מילה!
לא הייתי אומר שתולים, אולי מתוסכלים.
אני חושב שאני ו @למדן וידען תמימי דעים שזה לא לגבי הנושא הזה ספציפית, אלא לגבי המון נושאים בכל מיני תחומים שהדעות וההודעות הן באותו קו.נראה לי שזה מגיע מתמימות, אנשים לא יודעים מה הולך שם, אז למה לחשוב שזה שונה מכל מקום עבודה?
הבעיה שביחס לכל מקום עבודה, הבעיה הרוחנית במקום הזה ברורה מאוד (אני מתפלא שצריך בכלל "להתפלפל" על זה ולתת הסברים)
ואת זה אני אומר לפני מה שנכתב למעלה שהמטרה שלהם היא להביא בנות לסביבה שאינה נפרדת.
" קרי: סביבה חילונית, ללא הפרדה מגדרית "
אז זה כבר לא משנה בכלל מה זו המסגרת, איזה רב מתיר לאשה ללכת לכתחילה לעבוד ללא הפרדה של דת גזע ומין?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: