קצת לאיזון המנות הבריאות שהעליתי היום.
פשוט שלא ניפול חלילה יותר מדי לצד הבריא
"מה קרה לזאת עם מאפינס בשבועיים האחרונים? קודם מאפינס קוואקר ועכשיו עוד..."
שאלה טובה!
מה באמת?
זה מתחיל מזה שהבנות יוצאות מהבית בבוקר לשעות ארוכות.
אמא שלהן קמה טרוטת עיניים בשעה 7. מעירה אותן ופונה למטבח.
עושה מה שעושה והמשהו הזה מביא לכך ש:
כל יום ממתינה להם שקית אוכל עם לחמניה מאפה בית, כל אחת לפי דרישתה [עם זיתים, חלילה זיתים, המון שומשום, רק פרג בבקשה, בייגל, לא אני רוצה לחמנית שום וכו']
אבל הן הרבה שעות מחוץ לבית וזה לא מספיק.
אז לי ליד השקית עם הלחמניה מאפה בית, כל אחת לפי דרישתה [עם זיתים, חלילה זיתים, המון שומשום, רק פרג בבקשה, בייגל, לא אני רוצה לחמנית שום וכו'] ממתינה להן עוד שקית. אחת לכל אחת.
ובה יש-
עוגיות מאפה בית,
או עוגה,
או רוגעלאך
או-
???
נכון!
יופי של ניחוש-
מאפינס.
והאמת-
למדתי שזה הכי נח
אחד בשקית. משביע מספיק.
וטעים.
"אבל מה, כל יום אותו דבר?"
לא.
מה פתאום.
וכך התחילו לצוץ כאן כל מיני מאפינס.
כמו זה למשל:
והיום הצטרפו לחגיגה עוד 2 סוגים.
1. מאפינס קפוצ'ינו
ותודה לאמא שלי, שאין עליה באמת, על המתכון
[כששלחתי לה מייל וביקשתי את המתכון זה מה שהיא כתבה לי:
What????????????????????youre taking a recipe from me????????????
[...Hello mashiach
מתכון ל 18 יחידות בגדול בינוני:
3 ביצים
1 ו 1/4 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת קפה נמס מומסות ב-2 כפית מים חמים
2 כוסות קמח
1 כפית א.אפיה
2/3 כוס שמן
2/3 כוס מים קרירים
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים במיקסר בוו של הבחושות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים וממלאים כל שקע בבלילה עד לגובה 2/3.
180 מעלות ג-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקפיציים למגע.
הצעת שדרוג, תוספת שלי למתכון:
זיגוג:
1 שקית אבקת סוכר [100 גרם]
1 כפית אבקת קפה נמס מומס ב- 1 כפית מים חמים.
מערבבים בקערה עד שמתקלת קרם אחיד ולא סמיך כזה שניתן למרוח בקלות ממש, יחסית נוזלי.
מורחים בכפית על כל מאפינס.
2. מאפינס שוקולד
רכים, עסיסיים וכל כך טעימים....
מתכון ל- 22 מאפינס בינוניים
4 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס ריצ' גולמי
1/2 כוס מים
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס [או אגוזים קצוצים- לא חובה]
מערבבים את כל הרכיבים במיקסר בוו של הבחושות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים וממלאים כל שקע בבלילה עד לגובה 2/3.
180 מעלות ג-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקפיציים למגע.
עוד מאפינס בעז"ה בשבוע הבא.
ולמי שדואג לאמא טרוטת העיניים, וידוי קטן. 7:10 האמא הזו מכריזה "אתן מעכשיו באחריות עצמכן, שימו לב לשעון" וכבר חוזרת לישון.
פשוט שלא ניפול חלילה יותר מדי לצד הבריא
"מה קרה לזאת עם מאפינס בשבועיים האחרונים? קודם מאפינס קוואקר ועכשיו עוד..."
שאלה טובה!
מה באמת?
זה מתחיל מזה שהבנות יוצאות מהבית בבוקר לשעות ארוכות.
אמא שלהן קמה טרוטת עיניים בשעה 7. מעירה אותן ופונה למטבח.
עושה מה שעושה והמשהו הזה מביא לכך ש:
כל יום ממתינה להם שקית אוכל עם לחמניה מאפה בית, כל אחת לפי דרישתה [עם זיתים, חלילה זיתים, המון שומשום, רק פרג בבקשה, בייגל, לא אני רוצה לחמנית שום וכו']
אבל הן הרבה שעות מחוץ לבית וזה לא מספיק.
אז לי ליד השקית עם הלחמניה מאפה בית, כל אחת לפי דרישתה [עם זיתים, חלילה זיתים, המון שומשום, רק פרג בבקשה, בייגל, לא אני רוצה לחמנית שום וכו'] ממתינה להן עוד שקית. אחת לכל אחת.
ובה יש-
עוגיות מאפה בית,
או עוגה,
או רוגעלאך
או-
???
נכון!
יופי של ניחוש-
מאפינס.
והאמת-
למדתי שזה הכי נח
אחד בשקית. משביע מספיק.
וטעים.
"אבל מה, כל יום אותו דבר?"
לא.
מה פתאום.
וכך התחילו לצוץ כאן כל מיני מאפינס.
כמו זה למשל:
עוגות/עוגיות - מאפינס קוואקר---
אולי לא 100% בריאות אבל- הכל יחסית. ל-15 מאפינס גדולים, מדידה בכוסות חד פעמיות פשוטות 4 ביצים 1.5 כוסות סוכר חום דחוס 1 כוס שמן קוקוס או שמן קנולה 2 כוסות קמח מלא או כוסמין 2 כוסות קוואקר מהיר הכנה 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס שוקולד צ'יפס [אפשר לוותר] 1 כוס פקאן טבעי או סיני גרוס מערבבים את כל...
www.prog.co.il
והיום הצטרפו לחגיגה עוד 2 סוגים.
1. מאפינס קפוצ'ינו
ותודה לאמא שלי, שאין עליה באמת, על המתכון
[כששלחתי לה מייל וביקשתי את המתכון זה מה שהיא כתבה לי:
What????????????????????youre taking a recipe from me????????????
[...Hello mashiach
מתכון ל 18 יחידות בגדול בינוני:
3 ביצים
1 ו 1/4 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת קפה נמס מומסות ב-2 כפית מים חמים
2 כוסות קמח
1 כפית א.אפיה
2/3 כוס שמן
2/3 כוס מים קרירים
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים במיקסר בוו של הבחושות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים וממלאים כל שקע בבלילה עד לגובה 2/3.
180 מעלות ג-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקפיציים למגע.
הצעת שדרוג, תוספת שלי למתכון:
זיגוג:
1 שקית אבקת סוכר [100 גרם]
1 כפית אבקת קפה נמס מומס ב- 1 כפית מים חמים.
מערבבים בקערה עד שמתקלת קרם אחיד ולא סמיך כזה שניתן למרוח בקלות ממש, יחסית נוזלי.
מורחים בכפית על כל מאפינס.
2. מאפינס שוקולד
רכים, עסיסיים וכל כך טעימים....
מתכון ל- 22 מאפינס בינוניים
4 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס ריצ' גולמי
1/2 כוס מים
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס [או אגוזים קצוצים- לא חובה]
מערבבים את כל הרכיבים במיקסר בוו של הבחושות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים וממלאים כל שקע בבלילה עד לגובה 2/3.
180 מעלות ג-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקפיציים למגע.
עוד מאפינס בעז"ה בשבוע הבא.
ולמי שדואג לאמא טרוטת העיניים, וידוי קטן. 7:10 האמא הזו מכריזה "אתן מעכשיו באחריות עצמכן, שימו לב לשעון" וכבר חוזרת לישון.