השבתות מתחילות להתקצר.
הפסקתי להכין חלבי לסעודה שלישית.
החל משבוע זה.
ובכל זאת, פטור בלי כלום, אי אפשר.
וכבר היית עמוק בתוך בצק עלים בשביל אלו
אז החלטתי לגנוב חלק מבצק העלים לטובת מאפה טונה.
איך יצא?
תגידו אתם.
לי זה נראה טוב
1/3 חבילה בצק עלים
2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות מהשמן
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מעט מלח
פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אבקת שום
2 כפות מיונז
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן
מפוררים היטב את הטונה ומערבבים בקערה עם יתר הרכיבים לתערובת אחידה שלא מתפוררת.
מניחים את המלית כתלולית במרכז מלבן בצק העלים. תלולית ברוחב של כ-3 ס"מ וגובה זהה בערך. משאירים שוליים בצדדים הצרים
סוגרים את הצדדים הצרים על המלית ולאחר מכן את צדדי הרוחב
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה כשקו החיבור לאורך כלפי מטה
בסכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים בגליל.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה
הפסקתי להכין חלבי לסעודה שלישית.
החל משבוע זה.
ובכל זאת, פטור בלי כלום, אי אפשר.
וכבר היית עמוק בתוך בצק עלים בשביל אלו
אז החלטתי לגנוב חלק מבצק העלים לטובת מאפה טונה.
איך יצא?
תגידו אתם.
לי זה נראה טוב
1/3 חבילה בצק עלים
2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות מהשמן
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מעט מלח
פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אבקת שום
2 כפות מיונז
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן
מפוררים היטב את הטונה ומערבבים בקערה עם יתר הרכיבים לתערובת אחידה שלא מתפוררת.
מניחים את המלית כתלולית במרכז מלבן בצק העלים. תלולית ברוחב של כ-3 ס"מ וגובה זהה בערך. משאירים שוליים בצדדים הצרים
סוגרים את הצדדים הצרים על המלית ולאחר מכן את צדדי הרוחב
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה כשקו החיבור לאורך כלפי מטה
בסכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים בגליל.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להשחמה נאה