בתקופה שעשיתי תזונה קטוגנית לא הייתי רעבה בכלל, וזה מדבר על מינימום פחמימות (10-20 גרם פחמימות). זה לא שאני ממליצה על התזונה הזאת, אלא מנסה לומר שהרעב תלוי במה מפעיל את הגוף.אני אמנם לא ממש שומרת מפחמימות אבל ממש משתדלת (מחשש סכרת) וראיתי שהדבר שהכי משביע אותי, זה כמות גדולה של חלבונים בצורת דג או בשר (גם ביצים וגבינה, אבל פחות). בתוספת ירקות, זו הארוחה המושלמת, כמובן צריך לשים לב שלא יהיה ברוטב שמצורף להם סוכר.
וזה באמת האתגר הגדול למי ששומר מפחמימות - רעב אינסופי...
בכל מקרה, גם אם אוכלים פחמימות כדאי לצרף להם שומן (לחם עם טחינה, תפוח עם אגוזים) שמאט את עלית הסוכר המהירה.
יכולה לפרט -בתקופה שעשיתי תזונה קטוגנית לא הייתי רעבה בכלל, וזה מדבר על מינימום פחמימות (10-20 גרם פחמימות). זה לא שאני ממליצה על התזונה הזאת, אלא מנסה לומר שהרעב תלוי במה מפעיל את הגוף.
אם אוכלים מעט מדי פחמימות אז הגוף משתמש בשומן כדלק העיקרי שלו (צריך לעבור תהליך לא קל עד שהגוף מגיע לקיטוזיס, שזה אומר שהגוף פועל על שומן), אם אוכל מעט פחמימות, אבל מספיק בשביל שהגוף ימשיך לעבוד על פחמימות, אז אכן רעבים.
בהצלחה!
סלט ירקות מכיל ויטמינים אבל לא מזין ולא משביע. ירקות לא מכילים חלבונים.אשמח לשמוע הצעות לארוחות מגוונות מזינות ובריאות ללא/דלי פחמימות חוץ מסלט ירקות ואנטיפסטי..
והכי חשוב, משביע!
תודה מראש
פיזית זאת תחושה רעה. חולשה, חוסר ריכוז וכדומה (מתבטא באופן שונה אצל אנשים שונים)יכולה לפרט -
מה כלול ב"תהליך לא קל" ואיך יודעים שהגיעו לשלב שהגוף פועל על שומן - מבדיקות דם?
ומה ההבדל בין ירידה כללית במשקל (שמבטאת שריפת שומן) לבין מצב קטגוני?
פיזית זאת תחושה רעה. חולשה, חוסר ריכוז וכדומה (מתבטא באופן שונה אצל אנשים שונים)
אפשר לדעת שהגוף הגיע למצב של קיטוזיס באמצעות בדיקות דם, אבל אפשר גם להרגיש: צלילות דעת, שובע, חוויה נפשית טובה.
לא הבנתי מה הכוונה במילים "ירידה כללית במשקל", הכוונה לדיאטה "רגילה"?
זאת דיאטה לא פשוטה בכלל וחייבת ליווי רפואי. יש עליה הרבה מאוד מידע ברשת.
יש פה בלבול בין קלוריות לפחמימות.הגזר, סלק ובצל אכן מכילים פחמימה אבל גם בעלי סיבים תזונתיים,
האנרגיה שהגוף שורף כדי לעכל את הירקות הנ"ל שווים יותר מהערך הקלורי של הירקות.
ולכן קיים הבדל משמעותי בין אכילת גזר וסלק חי לעומת שתיית המיצים שלהם שזה שווה ערך לכ300 קלוריות לכוס מיץ.
הלעיסה של הירק הקשה ומערכת העיכול שורפים מיידית את הקלוריות.
כןהאם עדשים זה פחמימה?
אם היא לא ירדה מזה, כנראה שהיא לא עשתה את זה נכוןאחותי עשתה תקופה קיטו
לא יודעת וסליחה על הביטוי לדעתי מזעזעע
הכמיות של החמאה והשמנת מתוקה שהיו לה במקרר-אמלללה
וכמובן שהיא בקושי ירדה מזה אחרי כמעט שנה היא הפסיקה
אבל לדעתי שיטה הזוייייה
מי שבאמת רוצה שתסגור תפה שלה וזהו [ולא אומרת שזה קל ]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: