דרוש מידע מאיזה גיל מותר להשאיר ילד לבד באמבטיה?

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תחושה של אימא!!!
מכירה אחת - שכל פעם שהיא רוצה לשטוף את הבית, היא מכניסה את כל הילדים באמבטיה, כולל תינוק בן חצי שנה! o_O
היא מספרת לי - ואני בתגובה אוטומטית אמרת לה - אמאלה את לא מפחדת -
מה פתאום! היא עונה - הגדולה שלי מאוד אחראית! (בת 7)

זה חוסך טביעה... המון...
מזה זאת ההמצאה המוזרה- אמבטיה, למה נועד הדבר המסוכן הזה?
אני מאוד זהירה בד"כ...
ובכל זאת קרה לי -
שמתי בתוך האמבטיה גיגית עם בגדים להשרות,
לא שמתי לב שמישהו פתח את הדלת של האמבטיה - אני מאוד מקפידה על זה!!
הבן שלי בן השנתיים הכניס את היד שלו לתוך האמבטיה - בתקווה להגיע ולשחק עם המים....
פתאום אני שומעת צרחות אימים!! אני רצה לבדוק מה קרה - כבר חצי גוף מעל המים - והראש שלו כמעט נופל לתוך הגיגית עם המים!!!!
אז לא רק אמבטיה זה דבר מסוכן :) מבינה?

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בערך מגיל חמש אני מלמדת אותם להתקלח לבד.
(כמובן שקודם לכן לא משאירה לבד)
אם הם ממלאים מים(קורה לעיתים רחוקות.)
עד גיל שבע אני כל הזמן משגיחה. (זה אומר בדיקה לפחות פעם בחמש דקות)
מגיל 7- 11 אני גם משגיחה בתדירות נמוכה יותר. נגיד כל רבע שעה.
כמובן שכל הזמן מטמיעה את חובת הזהירות.

האם זה מה שצריך לעשות. לא יודעת זה מה שאני מרגישה שצריך לעשות.

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מאוד תלוי כמה מים ממלאים

טביעה היא הסיבה השנייה בשכיחותה לתמותה. טביעה מתרחשת במהירות ובדממה. ילד טובע אינו צועק ואינו יכול להתריע שהוא בסכנה מכיוון שהפה והאף שלו מכוסים מים. בתוך 2 דקות מרגע הטביעה הוא מאבד הכרה וכעבור 4-6 דקות חל נזק מוחי בלתי הפיך ועד מוות. התנהגות בטוחה בסביבת מים יכולה להציל חיים.

גיל שנה עד 4

ילדים נמשכים למים. מרכז הכובד שלהם נמצא בחלק העליון של הגוף, ולכן הם נוטים ליפול למים כשהראש נופל קדימה. כאשר הפה והאף מכוסים במים, הם אינם יכולים להתרומם עצמאית – ולמעשה נמצאים במצב של טביעה. ילדים עלולים לטבוע גם במים רדודים בעומק סנטימטרים בודדים.

מומלץ לעבור עם הילד תהליך הסתגלות למים בשנים הראשונות לחייו, כהכנה למיומנויות שחייה בהמשך. באמבטיה מומלץ לאפשר לו לשכב כאשר כל גופו נמצא בתוך המים – גם על הגב וגם על הבטן, ולטבול את הראש במים עד האוזניים. בבריכה מומלץ לעודד את הילד לקפוץ במים, לטבול את הראש ולבצע תנועות גריפה.

באמבטיה

• לא משאירים פעוטות לבד באמבטיה, אפילו לא לרגע!
  • דואגים מראש להביא את כל החפצים הדרושים לרחצה – מגבת, כלי רחצה וכו’
  • אם חסר משהו – מבקשים עזרה או מוציאים את התינוק מהמים

ילד טובע גם בעומק של 10 סנטימטרים

ילדים קטנים נמשכים למשחקים במים, אבל המודעות שלהם לסכנות נמוכה. אולם לא רק הילדים אינם מודעים לסכנות: הורים רבים אינם יודעים באיזו מהירות יכול ילד לטבוע. רוב מקרי הטביעה מתרחשים כאשר המבוגר כלל אינו יודע שהילד שבהשגחתו טובע.

ילדים בני 0 עד 4 שנים עלולים לטבוע גם במים שעומקם 10 סנטימטרים בלבד ואף במים רדודים יותר. כדי לטבוע מספיק שהמים יכסו את פיו ואת נחיריו של הילד. כעבור שתי דקות הוא עלול לאבד את הכרתו, ונדרשות רק עוד ארבע עד שש דקות כדי לגרום לו נזק מוחי בלתי הפיך.

הראש של ילדים בני 0 עד 5 שנים כבד ביחס לשאר חלקי הגוף, ולכן הילדים עלולים להתהפך בקלות לתוך דלי מים, אמבטיה, גיגית ואפילו לשירותים - בלי שיש להם יכולת לחלץ את עצמם בשל מגבלות התפתחותיות.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
ילדים עלולים לטבוע גם במים רדודים בעומק סנטימטרים בודדים.
דבר ברור הוא שגם בסנטימטרים בודדים אפשר לטבוע וזה מסוכן להשאיר לבד
במיוחד ילדים קטנים ותינוקות
אבל אם ממלאים הרבה הסכנה גדולה פי כמה!

מרחבית

משתמש מקצוען

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה