קינוחים מאחד יוצא ארבעה?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כן!

אבל זה לא היה כל כך חלק ופשוט.
ולמה?

כי היתה לי תכנית להכין פאי שוקולד-פיסטוק.
תכנית נחמדה בהחלט.
ונשארתי עם המון עודפים מהחלק של הפיסטוק. טעות פטאלית בחישוב הכמות.

תוסיפו לזה שהיתה לי שעה אחת עד שהייתי צריכה לצאת מהבית. ועד אז הכל היה צריך להיגמר איכשהו באלתורים נוספים.

חבילת טארטלטים קנויים שישבה לי במדף מאיזו הזמנה שמישהו רצתה בקנויים, קרצה אלי.
אז יופי. נכין טארטלט שוקולד פיסטוק.
נשמע טוב, לא?
גם אני חשבתי כך.
אבל כשממהרים...
היד קצת רעדה והשוקולד שמעל למלית פיסטוק לא יצא מושלם.
לא נורא. בני הבית יאכלו ממנו בסוכות.
מחלקת התלונות סגורה עד אחרי סוכות.
IMG_7042_800x600.jpg


אחרי שהטארטלטים היו מוכנים. וגם הפאי, הייתי חייבת להעביר את הפאי להקפאה שהעסק יתגבש.
הרמתי.
תנועה פזיזה שלי והפאי צנח לריצפה.
אבל שלא כמו בחוק מרפי, ב"ה הנפילה היתה על הצד של התבנית. קצת התפוררו השוליים ונהיה קצת בלאגן. אבל זה מה יש.
שוב, מחלקת התלונות סגורה עכשיו.
IMG_7037_800x600.jpg


השעה מתאחרת. השעון מתקתק ואני עם כמות נוספת של מלית.
טחנתי ביסקויטים. הוספתי למלית ומשכתי תבנית סיליקון מהמדף.
וכך נוצרו אלו:
IMG_7035_800x600.jpg


נכון, השכבות לא מדוייקות. אבל האוטובוס שלי עוד 20 דקות....אז זה מה יש.
אלו ישלחו לחברה יולדת. היא תגיד תודה והיה טעים. וזהו.

הצצתי בשעון. הוא היה במלחמה איתי. ממש נגדי.
ואני עם עוד מהמלית + ביסקויטים
מה עושים, אני חייבת להזדרז באמת.

כדררתי והעפתי את הכדורים למקרר.
התארגנתי ויצאתי.

כשחזרתי ציפיתי את הכדורים בשוקולד מריר.
IMG_7041_800x600.jpg

עד כאן תלאותיי עם המלית פיסטוק שהכנתי.
טעות רצינית בכמויות.

מסקנות:
1. לעולם אל תתחילו פרוייקט כשיש לכם אוטובוס לנסיעה מחוץ לעיר עוד שעה.
2. אל תפילו פאי לריצפה. זה כואב לו.
3. אל תכינו כמות מלית לא הגיונית לפאי אחד.
4. תהיו יצירתיים
5. אל תתלוננו. מחלקת תלונות סגורה.
6. שמרו במדף תבנית טארטלטים מוכנים תמיד, מה שנקרא "על כל צרה שלא תבוא"
7. סדרו את המקפיא מחדש. תמיד יש עוד קצת מקום....
8. טעות, טעות אבל בסוף יש לנו ארבעה קינוחים ולא 1. וחברה יולדת תהנה מאחד מהם, מה רע?
9.
10.

[אלו הריקים הם בשביל שאתם תוסיפו מסקנות שלכם]




אה,
האם הספקתי את האוטובוס?
אז זהו שהגעתי לתחנה בזמן, עם הנשמה בידיים, אבל האוטובוס לא יצא.
וגם זה שאחריו לא יצא.
איכשהו בסוף הגעתי אל היעד.
אבל זה כבר לסיפור נוסף. כי באוטובוס עלה לי רעיון לעוד משהו נחמד.
בהמשך בעז"ה.


מתכונים?
מחר בעז"ה. זה בעצם מתכון בסיס אחד.
ולמה כתבתי את כל זה עכשיו ולא מחר? כדי שאהיה חייבת לכתוב את המתכון.

עריכה: המתכונים כאן
 

היוש

משתמש מקצוען
כן!

אבל זה לא היה כל כך חלק ופשוט.
ולמה?

כי היתה לי תכנית להכין פאי שוקולד-פיסטוק.
תכנית נחמדה בהחלט.
ונשארתי עם המון עודפים מהחלק של הפיסטוק. טעות פטאלית בחישוב הכמות.

תוסיפו לזה שהיתה לי שעה אחת עד שהייתי צריכה לצאת מהבית. ועז אז הכל היה צריך להיגמר איכשהו באלתורים נוספים.

חבילת טארטלטים קנויים שישבה לי במדף מאיזו הזמנה שמישהו רצתה בקנויים, קרצה אלי.
אז יופי. נכין טארטלט שוקולד פיסטוק.
נשמע טוב, לא?
גם אני חשבתי כך.
אבל כשממהרים...
היד קצת רעדה והשוקולד שמעל למלית פיסטוק לא יצא מושלם.
לא נורא. בני הבית יאכלו ממנו בסוכות.
מחלקת התלונות סגורה עד אחרי סוכות.
צפה בקובץ המצורף 965922

אחרי שהטארטלטים היו מוכנים. וגם הפאי, הייתי חייבת להעביר את הפאי להקפאה שהעסק יתגבש.
הרמתי.
תנועה פזיזה שלי והפאי צנח לריצפה.
אבל שלא כמו בחוק מרפי, ב"ה הנפילה היתה על הצד של התבנית. קצת התפוררו השוליים ונהיה קצת בלאגן. אבל זה מה יש.
שוב, מחלקת התלונות סגורה עכשיו.
צפה בקובץ המצורף 965923

השעה מתאחרת. השעון מתקתק ואני עם כמות נוספת של מלית.
טחנתי ביסקויטים. הוספתי למלית ומשכתי תבנית סיליקון מהמדף.
וכך נוצרו אלו:
צפה בקובץ המצורף 965924

נכון, השכבות לא מדוייקות. אבל האוטובוס שלי עוד 20 דקות....אז זה מה יש.
אלו ישלחו לחברה יולדת. היא תגיד תודה והיה טעים. וזהו.

הצצתי בשעון. הוא היה במלחמה איתי. ממש נגדי.
ואני עם עוד מהמלית + ביסקויטים
מה עושים, אני חייבת להזדרז באמת.

כדררתי והעפתי את הכדורים למקרר.
התארגנתי ויצאתי.

כשחזרתי ציפיתי את הכדורים בשוקולד מריר.
צפה בקובץ המצורף 965926
עד כאן תלאותיי עם המלית פיסטוק שהכנתי.
טעות רצינית בכמויות.

מסקנות:
1. לעולם אל תתחילו פרוייקט כשיש לכן אוטובוס לנסיעה מחוץ לעיר עוד שעה.
2. אל תפילו פאי לריצפה. זה כואב להם.
3. אל תכינו כמות מלית לא הגיונית לפאי אחד.
4. תהיו יצירתיים
5. אל תתלוננו. מחלקת תלונות סגורה.
6. שמרו במדף תבנית טארטלטים מוכנים תמיד, מה שנקרא "על כל צרה שלא תבוא"
7. סדרו את המקפיא מחדש. תמיד יש עוד קצת מקום....
8. טעות, טעות אבל בסוף יש לנו ארבעה קינוחים ולא 1. וחברה יולדת תהנה מאחד מהם, מה רע?
9.
10.

[אלו הריקים הם בשביל שאתם תוסיפו מסקנות שלכם]




אה,
האם הספקתי את האוטובוס?
אז זהו שהגעתי לתחנה בזמן, עם הנשמה בידיים, אבל האוטובוס לא יצא.
וגם זה שאחריו לא יצא.
איכשהו בסוף הגעתי את היעד.
אבל זה כבר לסיפור נוסף. כי באוטובוס עלה לי רעיון לעוד משהו נחמד.
בהמשך בעז"ה.


מתכונים?
מחר בעז"ה. זה בעצם מתכון בסיס אחד.
ולמה כתבתי את כל זה עכשיו ולא מחר? כדי שאהיה חייבת לכתוב את המתכון.
מצ'וגעת :eek:
 

מירי צלמת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עוקבת וממש מחקה
מגרה ברמות!!!
אבל!
1.זה חייב להיות מחומרים זמינים בלבד! לא יקרים. מוכרים....לא איזה שמות מפוצצים.
2.ללא מרגרינה וכל מני מרעין בישים...
3.קליל וזריז להכנה, ללא כלים רבים..
אז נתי גם גרסה כזו!!
;):p:D
מחכה בקוצר רוח!
תודה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עוקבת וממש מחקה
מגרה ברמות!!!
אבל!
1.זה חייב להיות מחומרים זמינים בלבד! לא יקרים. מוכרים....לא איזה שמות מפוצצים.
2.ללא מרגרינה וכל מני מרעין בישים...
3.קליל וזריז להכנה, ללא כלים רבים..
אז נתי גם גרסה כזו!!
;):p:D
מחכה בקוצר רוח!
תודה
רשימת חומרים:
שוקולד מריר
שוקולד לבן [פרווה או חלבי]
ריצ'
פיסטוקים
תמצית בטעם פיסטוק
צבע מאכל ירוק. אפשר בלי אבל לא יהיה ירוק

זה בערך.
וכמובן הרכיבים לקלתית הפאי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הבטחתי, קבלו:


נתחיל בתכנית המקורית שלי- פאי שוקולד-פיסטוק:

לקלתית לפאי יש כמה אפשרויות.

אפשרות ראשונה: קלתית מבצק פריך:
2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן [הבצק יהיה יותר שברירי]
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים

מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק

דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.

מקררים את הקלתית.

אפשרות שניה: קלתית מפירורי ביסקויט [כמו בתמונה]
3 כוסות גראהם קרקר טחונים [קרקר מתוק אמריקאי, להשיג בסופרים], אפשר להמיר בביסקויטים רגילים
2/3 כוס סוכר
1 כוס שמן קוקוס או 3/4 מרגרינה/1.5 חמאה
1 כף קינמון [לא חובה]

מערבבים קרקרים טחונים עם מרגרינה/שמן/חמאה מומסים
מוסיפים את יתרת הרכיבים
דוחסים חזק לתבנית עגולה מרופדת בניר אפיה. לוחצים חזק גם לצדדים שוליים בעובי של כחצי ס"מ.
אופים ב 180 מעלות לבערך 8-10 דקות.
מקררים לפחות שעה לפי השימוש

אפשרות שלישית: קלתית פאי שקונים מוכנה.


למלית הפאי:
קרם פיסטוק:

150 גרם שוקולד לבן
100 גרם ריצ' גולמי
150 גרם פיסטוק טחון
1/2 כפית תמצית בטעם פיסטוק
מעט [ממש מעט..] צבע מאכל ירוק, לא חובה. בלי צבע מאכל תתקבל מלית לבנה]

מוס שוקולד:
3/4 כוס ריצ' [לא של מכירות. של מכירות שימו אחת שלימה]
150 גרם שוקולד מריר

כדורי פיסטוק:
שארית המלית + ביסקויטים טחונים [בערך 3/4 כוס, משתנה בהתאם לרמת הטחינה של הפיסטוק, הוראות הוספה בהמשך]

ציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2.5 כפות שמן

הכנה:
מכינים קרם פיסטוק:
ממיסים בסיר קטן ריצ' ושוקולד לבן עד שמתקבל קרם חלק.
מסירים מהאש ומוסיפים את יתר רכיבי קרם הפיסטוק. מערבבים היטב.
יוצקים שכבה דקה של הקרם [בערך חצי ס"מ] מעל לקלתית. משטחים.
מניחים בצד את יתרת קרם הפיסטוק.

מכינים מוס שוקולד:
מקציפים ריצ' לקצפת יציבה.
ממיסים שוקולד ומוסיפים לריצ'.
מורחים מעל לשכבת קרם הפיסטוק עד לגובה של לא יותר מ 3/4 גובה הקלתית.


מכינים כדורי פיסטוק:
מוסיפים ביסקויטים טחונים לקרם הפיסטוק. אם הקרם התקשה בינתיים, מחממים מעט להמסה.
מתחילים בהוספת מעט פירורי ביסקוויט ומערבבים. מוסיפים עוד בשלבים עד שמתקבלת תערובת נוחה לכדרור. אם הוספתם יותר מדי- אפשר להוסיף מעט [ממש מעט שלא יהפוך לנוזלי מדי ושוב תצטרכו להוסיף ביסקויטים טחונים, חלב סויה או ריצ' גולמי או מים.

יוצרים כדורים קטנים בגודל של דובדבנים. נועצים בתוך המוס עד לגובה חצי בערך של הכדורים.

מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם שמן ויוצקים מעל למוס. באופן שיכסה את כל השטח סביב הכדורים והכדורים יציצו מעל פני הציפוי.

כאן הפלתי את הפאי לרצפה.....
אז אם אתם רוצים להכין בדיוק כמוני, צריך כאן להפיל את הפאי לריצפה ולדאוג שיפול על צד התבנית.
לא חייבים להפיל.
אם בכל זאת בחרתם להפיל- אפשר לקשט בזילופי שוקולד כדי לטשטש את הטרגדיה :rolleyes: .


מעבירים להקפאה ומוציאים כמה דקות לפני ההגשה.
IMG_7037_800x600.jpg


עד כאן מה שהיה בתכנית שלי.

אני הכנתי יותר מפי 2 מהמלית. ואל תשאלו למה, גם אני לא יודעת.
וכך נוצרו ארבעה קינוחים במקום אחד.

אם תרצו להכין את אחד קינוחים האחרים במקום פאי, הנה הוראות:
מכינים מלית פיסטוק בכמות שרשומה למעלה [קרם הבסיס, ללא ביסקויטים].

לכדורים:
מוסיפים ביסקויטים טחונים- כמו בכדורים של הפאי, רק בכמות שתביא את התערובת למצב שיהיה אפשר לכדרר.
מכדררים, מקפיאים.
מכינים ציפוי כמו ציפוי הפאי. טובלים את הכדורים בציפוי. מנערים מעודפי שוקולד ומניחים על מגש. מעבירים לקירור להתקשות הציפוי.
אפשר לקשט בפנינה או בזילופי שוקולד אחרי שהציפו התקשה. את הפנינה מדביקים במעט שוקולד מומס.
IMG_7041_800x600.jpg


לטארטלטים:
ממלאים מקרם הפיסטוק בטארטלטים [קנויים או כאלו שתכינו לבד] עד לגובה 1/2. משטחים בעזרת כפית קטנה. או אצבע [שטופה קודם במים וסבון]
מכינים ציפוי כמו בציפוי הפאי וממלאים מעל לשכבת הפיסטוק. נועצים פנינה- לא חובה
מעבירים לקירור להתקשות.
IMG_7042_800x600.jpg


לפטיפור שוקולד-פיסטוק:
מוסיפים ביסקויטים טחונים- כמו בכדורים של הפאי, רק בכמות שתביא את התערובת למצב שהוא לא נוזלי [דומה למצב שאפשר לכדרר.
דוחסים מהתערבות לשקעים בתבנית שקעי לפטיפורים. דוחסים היטב, רק עד גובה 3/4 מגובה השקעים.
מכינים ציפוי כמו בציפוי הפאי וממלאים מעל לתערובת הפיסטוק עד לשפת השקעים.
מקפיאים ומחלצים.
אפשר לקשט בזילופי שוקולד. אצלי השקע היה עם שקע בחלקו העליון אז זילפתי בו שוקולד ונעצתי פנינה
שומרים בהקפאה.
IMG_7035_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מה אומר לך העני?
לפחות אני נהנית להסתכל
אפילו לא מנסה לעשות
תדעי שאת מוכשרת ברמות!
למה לא תנסי?
זה כל כך קל.
לכי על הכדורים שהם הכי קלים.
העני, אני קוראת אותך כחומר קריאה משובח.
צוחקת ונהנית מהתיאורים.
לא חולמת להכין בעצמי כאלה דברים.
כנ"ל
 

ישועת השם

משתמש פעיל
איזה סיפור מתח,הני,העיקר סוף טוב הכל טוב.
יש לך חוש יצירתי נדיר.והכל יצא מדהים.
שנה טובה ומתוקה.
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הכדורים השחורים צדו את עיני...

הם אפשריים לביצוע?

העני,
את מפתיעה בכל פעם...
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה