ב״ה העליתי בחזרה את אוצר הגרפים - לרווחת המעמדים היקרים:
Yiddishe Kop
indesign.yiddishe-kop.com
ייש"כ גדול!!ב״ה העליתי בחזרה את אוצר הגרפים - לרווחת המעמדים היקרים:
Yiddishe Kop
תודה רבה.ב״ה העליתי בחזרה את אוצר הגרפים - לרווחת המעמדים היקרים:
Yiddishe Kop
או לפחות לשדרג את "רב טקסט" כמו החלום הישן..אני מבין שיש פה סוג של שעת רצון, אז אני אשאל:
רב' יהודה, האם יש סיכוי כלשהו שתחזור לפתח לנו סקריפטים כ"כ מדהימים, או שהוא שואף לסיכוי שעיתון הארץ יכתוב מאמר תמיכה ברפורמה?
אני כבר לא מעמד בעבודה היומיומית שלי, אז אני לא נתקל בעצמי ברעיונות לסקריפטים חדשים.רב' יהודה, האם יש סיכוי כלשהו שתחזור לפתח לנו סקריפטים כ"כ מדהימים, או שהוא שואף לסיכוי שעיתון הארץ יכתוב מאמר תמיכה ברפורמה?
לדעתי, לפני שאתה מתחיל בפיתוח סקריפטים חדשים, עדיף לתקן\לשדרג את הקריפטים הקיימים.אני כבר לא מעמד בעבודה היומיומית שלי, אז אני לא נתקל בעצמי ברעיונות לסקריפטים חדשים.
אבל אתם מוזמנים להציע רעיונות לסקריפטים שימושיים, ואם יש מספיק ביקוש נפתח אותם בעז״ה.
אדרבה, תכתוב לי איזה שדרוגים/תיקונים אתה רוצהלדעתי, לפני שאתה מתחיל בפיתוח סקריפטים חדשים, עדיף לתקן\לשדרג את הקריפטים הקיימים.
ממליץ על https://indesign.tips/product/grep_course/יש למישהו מילון שפת גרפ למתחילים?
מחפש מילון ממש שיעזור לי להרכיב לבד, ולא מחרוזות מוכנות!
תודה.
א) הוסף\חסר שורה:אדרבה, תכתוב לי איזה שדרוגים/תיקונים אתה רוצה
לא, הם שתי כלים נפרדים לא קשורים.אם כבר, יש לי שאלה: סקריפט רב טקסט כולל גם סקריפט חלון למשל?
אוקיי, לא ידעתי.@שיקול דעת וואו איזה סקירה מורחבת...
ב) חלון פרו:
1. הסקריפט מנסה ליצור סגנון תו מתאים למילה הראשונה, אבל עושה זאת רק כנקודת התחלה, אתה יכול לערוך את הסגנון תו ולהתאים אותו בדיוק לעיצוב שלך.
2. בדיוק לזה יש את האופציה ״אל תעדכן את הסגנון״ - זה אומר לסקריפט לא לגעת בסגנון תו שעיצבת, אלא להשתמש בו כמות שהוא.
גם הרווח הרגיל לא עוזר, כי הרווח יוצא ביחד עם הדיבור המתחיל שזה בעצם בגודל גופן קטן מאד, וזה לא מתרחב באחידות כמו שאר הרווחים שיש להם רווח רגיל בגודל רגיל של הפסקה.הצעות לשדרוג:
4. אפשר לבחור רווח רגיל - זה יהיה גמיש כמו שאר הרווחים בשורה. אם בחרת רווח קבוע - אז זה יהיה קבוע ולא גמיש.
השתמשתי עם זה הרבה זמן ולצערי זה לא כך. יש שדה שמשם צריכים לבחור לאיזה עמוד מאסטר אני רוצה לקפוץ, וזה מייגע. הוא לא מזהה לבד כשאני עומד בדף שמוחל עליו מאסטר מסוים שיקפוץ לאותו מאסטר.ג) ניווט מהיר:
1. זה בדיוק מה שהסקריפט עושה - בכל עמוד קופץ למאסטר של אותו עמוד. תבדוק שוב...
לא משנה לאיזה, שיהיה לעמוד ראשון שמוחל עליו אותו מאסטר, העיקר שיקפוץ לדף.2. במצב כזה - לאיזה עמוד אתה רוצה שהוא יקח אותך?
הרעיון פשוט מאד, במקום שיחפש האותיות בתחילת הפסקה, שיחפשו בסוף הפסקה (כלומר לפני הסימון פסקה). בסוף הפסקה פשוט מאד להכניס אותיות בוורד גם בפסקה הראשונה.ד) מחיל סגנונות מהיר:
1. סקריפט זה פותח לפי הדרישה של מעמד מסויים שזה היה סדר העבודה שלו - היה מבקש ממי שמכין את הטקסט להכין ככה את הקודים. אם יש לך רעיון אחר - אולי אפשר לעדכן את הסקריפט שיעבוד גם בצורה ההוא.
יש לי גירסה ווידאוס 10 רגילה.4. לא קורה אצלי (אולי זה בעיה בווינדוס בגירסה מסויימת?)
כמובן. לזה היתה כוונתי מתחילה, לעשות רשימה נגללת.5. אם יהיו לך 100 סגנונות זה לא יכנס גם במסך 100 אינטש... (הפתרון האמיתי זה לעשות רשימה נגללת, אך זה קצת מסובך לעשות בסקריפטים של אדובי)
אבל מכיון שמטבע הסקריפט זה אמור להתמודד עם הרבה תמונות, צריך להכניס מנגנון שיבדוק קודם כל אם יש סגנונות תו מתוקנים במסמך במספר רץ עולה, כמו שיש לך בסקריפט רב טקסט. אחרת, מספיק שקישור אחד לא הוחל עליו סגנון תו - משום מה, ואז צריכים לחפש בעשרות או מאות קישורים איזה מהם אין עליו סגנון תו!! א"א אפשר לעבוד באופן כזה.ו) place images:
2. לא נתקלתי בזה שהוא מפספס קישורים. יש לשים לב שהקישורים הם בסגנון תו שבחרת בסקריפט תחת ״Link character style״.
3. עשיתי עכשיו ניסוי כדי לבדוק את זה, וראיתי שגם אם הקישור זז לעמוד אחר מפני הכנסת תמונה לפניו, הסקריפט ממקם את התמונה בעמוד המעודכן אחרי הזזת הקישור. אולי יש אצלך מצב אחר שלא נתקלתי בו.
אוקיי, זה הנסיון המר שלי מלפני יותר משנה וחצי, אז אני לא יכול להתמודד מולך... אצטרך לבדוק שוב.4. גם בזה לא נתקלתי, אם בחרתי "outside margin" הוא תמיד ימקם בצד החיצון של העמוד (בין אם העמוד בצד ימין או שמאל). גם כאן אולי יש איזה מצב שלא נתקלתי בו?
נראה לך שתגיע לזה מתי שהוא??בעז״ה כשיהיה זמן אשב על זה ליישם את ההצעות הרלוונטיות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: