דרוש מידע לתועלת הציבור: שידור חי מאומן

מצב
הנושא נעול.

Achinoam

משתמש פעיל

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לא מתייחסים לאזעקות,
שאלת תם:
אזעקה לא מלמדת על טילים שבדרך?
ההסבר פשוט, המכ"ם האוקראיני לא מספיק מפותח כמו בארץ בשביל לזהות את המיקום של פגיעת הטיל ולכן האזעקה מופעלת ברדיוס מאוד נרחב.
אחרי שבמשך תקופה למרות כל האזעקות לא היו נפילות באזור אומן, זה הביא למסקנה שהטילים לא מכוונים לאזור וממילא אין ממה לחשוש.

נתן ברגר

משתמש צעיר
אוטומציה עסקית
׳כאן 11׳: נס באומן: כוחות רוסיים שיגרו 10 מל״טים רוסיים מתוצרת איראן לאומן, כדי לפגוע בישראלים ששוהים בראש השנה במקום. כל המל״טים הופלו.
שטויות.
המלטים שוגרו לכיוון אודסה.
התקשורת מנסה לנפח כל דבר שקשור לאומן הרבה מעבר לכל פרופרציה.

זושא כץ

משתמש מקצוען
׳כאן 11׳: נס באומן: כוחות רוסיים שיגרו 10 מל״טים רוסיים מתוצרת איראן לאומן, כדי לפגוע בישראלים ששוהים בראש השנה במקום. כל המל״טים הופלו.
קיבלתי מסוכן נסיעות וטיולים באירופה:

מגיב:

מה עם המלטים שהרוסים והאירנים שלחו להתפוצץ מעל אומן?

תשובתי:

תשאל את מי שהיה שם כאשר הם התפוצצו. בטח שלחו לארץ ארונות עם גופות, תשאל את מי שהיה בלוויות. אגב, אם אלה מל"טים שמתפוצצים - למה שלחו אותם להתפוצץ מעל אומן ולא בתוך אומן?

מגיב:

כמובן שאני לוקח את השמועות בעירבון מוגבל אבל מפורסם בכל כלי התקשורת שהאוקראינים הפילו מלטים שהיו בדרך להתפוצץ מעל אומן או בתוך אומן זה לא משנה כל כך

והאירנים מחפשים איך להרע אין ספק כנראה שבזכות התפילות שומר ישראל לא ינום ולא ישן.

תשובתי:

בכל כלי התקשורת? אני ראיתי את זה באיזה פרסום ולא טרחתי לקרוא מעבר לכותרת. אתה יכול להגיד לי באיזה כלי תקשורת ראית את הידיעה ומאיזה מקור היא נשאבה?
מעל אומן או בתוך אומן זה משנה מאד, למי שמבין ולו רק טיפה במל"טים. מילה זו לבד דיה כדי לערער את אמינות הפרסום הזה.
הצעתי לך, תתעסק בדברים שאתה מבין. למשל "שבזכות התפילות שומר ישראל לא ינום ולא ישן". די בשכל של ילד יהודי ממוצע כדי להבין את זה. והבנה זו חשובה יותר מכל הפרטים הטכניים על מל"טים.
אבל אם החלטת כן לדבר על מל"טים - לפחות תלמד את המינימום ההכרחי, כדי לא לפלוט סתם שטויות :) אלמנטרי, ד"ר ווטסון...

התכתבות ב'

מגיב:

ר' שמואל הי"ו

קודם גמר חתימה טובה, אם התייחסת לרוסיה אוקראינה, אני חושב שמהראוי היה שתתייחס לידיעה שפורסמה היום שרוסיה שלחה 10 מזלטי"ם לכיוון אומן כדי לפגוע ביהודים שם, האם זה נראה לך אמיתי או שגם כאן יש שקרים סתם?

תשובתי:

ביקשתי לדעת את מקור הידיעה.

מגיב:

אתר החדשות האוקראיני "בבל" מדווח כי כוחות רוסיים שיגרו בימים האחרונים לפחות עשרה מל"טים מסוג "שאהד-136" לכיוון אומן, בניסיון לפגוע בחסידים היהודיים שמתקבצים שם בראש השנה.
לפי הדיווח ב"בבל" מדובר במידע שהתקבל מגורמים בשירותים המיוחדים באוקראינה. על פי הדיווח הצליחו כוחות אוקראינים הנמצאים באזור אומן להפיל לפחות 10 מל"טים מתאבדים מתוצרת איראן לפני שאלו התרסקו באזורים בהם מתקבצים אלפי חסידים יהודיים.
חלק מהמל"טים שוגרו מחצי האי קרים. בדיווח מצוטט גורם בשירותי המודיעין האוקראינים שטוען כי מדובר בשיתוף פעולה עליו הוסכם בין רוסיה ואיראן, במסגרתו תספק איראן לרוסיה מל"טים וכלי נשק מתקדמים אחרים, בתמורה לניסיונות לפגוע בחסידים היהודיים העולים לרגל לאוקראינה.
"פעולות טרור מתוכננות נגד אזרחים ישראלים הם אחד התנאים להעברת מל"טים של איראן לרוסיה. כידוע, זו לא הדוגמה הראשונה לשיתוף פעולה בין שתי מדינות טרור. לפני זמן לא רב הופל מטוס אזרחי אוקראיני. באיראן, כנראה בטעות, אבל אפשר לראות את האינטרסים של הקרמלין מאחורי המקרה הזה", אמר הגורם האוקראיני.
בתגובה להפלת המל"טים האיראניים, דחו השלטונות האוקראינים את הגשת כתב האמנה של שגריר איראן החדש והורו על צמצום הסגל הדיפלומטי האיראני בקייב. הרשויות באוקראינה המליצו לחסידים היהודיים שלא לעלות לרגל השנה לאומן מחשש לניסיונות פגיעה של צבא רוסיה. למרות זאת, הגיעו בימים האחרונים אלפי חסידים לקברו של רבי נחמן.

תשובתי:
ביקשתי ממך להציג את המקור ממנו העתקת את הידיעה. במקום זה שלחת את הידיעה כלשונה, בלי לציין היכן קראת אותה. מדוע? הקלקה אחת בגוגל הביאה אותי לאתר החדשות של N12 (דומני שזה ערוץ 12) ושם כתוב:
"בכירים בכוחות המיוחדים בצבא אוקראינה מדווחים שנעשה ניסיון לפגוע בחסידים באמצעות מל"טים תוקפים מאיראן • על פי הדיווח, מעשה טרור נגד אזרחים ישראלים באומן היה תנאי להשלמת עסקת המל"טים מאיראן לרוסיה • למרות זאת, מומחים מעריכים: ספק אם לרוסיה יש אינטרס לפגוע בישראלים באופן מכוון".
בידיעה שאתה מעתיק, חסר הענין הקריטי בדבר חוסר אינטרס של רוסיה לפגוע בישראלים שמתפללים באומן.
הדבר הראשון שמחפשים כדי למצוא את הפושע הוא: המניע.
ההשמטה היא שלך או של האתר? אם כן, נשנית ביתר שאת השאלה: מאיזה אתר העתקת את זה?
לעצם העניין, לפוטין אין שום אינטרס לפגוע באנשים שמתפללים לאלוקים, בוודאי ובוודאי לא ביהודים. הוא הצהיר כמה פעם שהוא מאמין באלוקים והתנגדותו למערב מבוססת על הכפירה של תרבות המערב באלוקים ועל נסיונם לפגוע בערכי המשפחה, התרבות והדת של הרוסים.
פוטין אמר לא פחות ולא יותר, שההלכה היהודית שמרה על עם ישראל והצהיר קבל עם ועדה שהוא רוצה שברוסיה ירגישו היהודים כמו בבית ויש להם שם חופש דת מוחלט.
מדוע שיעשה הסכם עם איראן שהמל"טים שהוא קונה מהם ישמשו להרוג מתפללים יהודים באומן?
אגב, ליהודים מותר להחזיק בתי כנסת באיראן ולהתפלל בהם. מדוע לא יפוצצו האיראנים את בתי הכנסת האלה, במקום לחתום עם הרוסים על הסכם שהללו יפוצצו מתפללים באומן עם מל"טים רוסים?
אלה שאלות של כיתה א' או אפילו גן ילדים. הצעתי לך: תחשוב קצת לפני שאתה שואל קלוץ קאשס, הקב"ה נתן לנו שכל כדי להפעיל אותו.
מגיב:
מודה לך מאוד, החכמת אותי. לקחתי את הידיעה מאתר חרדי ששולח עדכוני חדשות שנקרא המוקד, לא יודע של מי הוא, גם ראיתי שידיעה זו פורסמה בעמוד ראשון בעיתון המודיע, עיתון המבשר התעלם מזה, כנראה שעשה את החשבון שלך.

* * *
עד כאן חילופי הדברים שלי עם מכותבים. דומני שאפשר ללמוד לקח מאלף מן הנ"ל, כיצד לקרוא ידיעה בעיתון. בעיקר כאשר מקורה הוא באתר חדשות אוקראיני ידוע לשמצה בדיווחיו המסולפים, המסתמך על מקור אנונימי, שזה יכול להיות גם החתול של השכן או רוח הקודש של הכותב.
בהזדמנות זו, הרשו לי להיות השייגעץ שלכם, להעתיק את המידע על הנשק האמור:

שאהד 136 הוא כטב"ם איראני מסוג חימוש משוטט (כטב"ם מתאבד) - מכאן מובן שיש משמעות האם מדובר בהתפוצצות מעל או בתוך - שפותח על ידי החברה התעשייתית האיראנית לייצור מטוסים (HESA). תפקידו העיקרי הוא לנטרל מטרות קרקעיות מרחוק. הכטב"ם נורה בכפולות ממתקן שיגור מוכן (בקבוצות של חמישה ומעלה) ונועד להתחמק מהגנות אוויריות ולהפציץ מטרות קרקעיות. הכלי נחשף בדצמבר 2021 באמצעות תמונות שפורסמו. ההערכות הן כי המערכת נפרסה לראשונה באופן פעיל באזורים שבשליטת החות'ים בתימן, בהמשך נעשה שימוש בכלי על ידי הצבא הרוסי בספטמבר 2022 במהלך הפלישה לאוקראינה.

הוספה ממידע שלי: כלי הנשק הללו מופעלים עתה בהצלחה רבה ע"י הרוסים באוקראינה והם עושים שמות בצבא האוקראיני. מן המידע לעיל על חוסר האפשרות, בינתיים, לזהותם - מובן שידיעה על הפלת כל עשרת הכתב"מים הללו היא תעמולת כזב אוקראינית.

לכתב"ם זה טווח של 2,000 ק"מ(!) וכל אחד כזה נושא חומר נפץ במשקל 30 ק"ג. לצורך השוואה, התותחים הכבדים שסיפרתי לכם שהייתי מסופח אליהם ברמת הגולן, ירו פגזים במשקל 20 ק"ג.

עשרה פגזים במשקל 30 ק"ג כ"א, 300 ק"ג - שנופלים בתוך בית כנסת מלא מתפללים - מסוגלים לקטול מאות, רח"ל, ולפצוע כמעט את כל השאר. אם היה נעשה ע"י רוסיה שימוש כזה באוקראינה עם התוצאות הנ"ל - היה זה עשוי להיות סוף המבצע הרוסי באוקראינה. הם לא היו יכולים לעמוד נגד דעת הקהל.

רק מסיבה זו, יכול וצריך כל אחד להבין - את ההבל שבידיעה זו. לא צריך אותי כדי להסביר זאת. בשביל זה נתן לנו הקב"ה שכל - כדי לזהות מציאות. למה לא להשתמש בשכל הזה ולהישאר מטומטמים? הרב'ה הראשון שלי, הרב יואל קלופט זצ"ל, אמר: "איך האב ליב קלוגערס" (האידיש שלי לא איי...איי...איי...אבל התרגום הוא: "אני אוהב פקחים").

כל טוב

שמואל קאופמן

נשלח מהכתובת <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
שולח: שמואל קאופמן
כתובת השולח: אסיף 11 חיפה

רב מסר מערכת דיוור ודפי נחיתה​
igLst_cPiEl7oEdHaIjKp1Qe_Z72mN_CfjTWzwHqAbxaEqPYTWAWwnVpyChUHiEO8lfzZax_kJxhe16s3R24xX1oRDQo_dOlIoLwOBYR2E4JStlHLtow7aOwsz0Q36mUWJ0p=s0-d-e1-ft

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
ככה היה אמור להיות בל"ג בעומר במירון השנה...
חחח
ההבדל בין המסלול נחש באומן לזה של מירון הוא כל כך גדול עד שצריך לחפש את ההשוואות...
בכל זאת קצת:
  1. באומן זה מנוהל על ידי חסידים מתוך הקהילה עם רגישות לתפילה ולמתפללים.
  2. בציון הפנימי אפשר לגשת עד לציון ללא שום נחש או משהו דומה (מי שמצליח להגיע מגיע)
  3. בציון ה"חצר" שם הנחש, עד הנחש (ללא שום ס"מ ריק) אפשר לגשת ללא שום הגבלות.
  4. כל הציון מלא במתפללים.
  5. באומן המסלול הכי קצר שאפשרי.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
חחח
ההבדל בין המסלול נחש באומן לזה של מירון הוא כל כך גדול עד שצריך לחפש את ההשוואות...
בכל זאת קצת:
  1. באומן זה מנוהל על ידי חסידים מתוך הקהילה עם רגישות לתפילה ולמתפללים.
  2. בציון הפנימי אפשר לגשת עד לציון ללא שום נחש או משהו דומה (מי שמצליח להגיע מגיע)
  3. בציון ה"חצר" שם הנחש, עד הנחש (ללא שום ס"מ ריק) אפשר לגשת ללא שום הגבלות.
  4. כל הציון מלא במתפללים.
  5. באומן המסלול הכי קצר שאפשרי.
6. באומן הנחש הוא חלק מהאווירה הראויה של המקום, במירון הנחש בנוי בצורה שהורס את כל הלב של האירוע.

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לי יש רק שאלה אחת
למה החיילים האוקראינים היו רגועים לאורך כל היום.
אם אני הייתי מפקד באיזור והייתי מקבל עדכון שיש חשש שישלחו כטב"מ הייתי מפנה את כל ההתכנסויות ההמוניות כי אם אכן היה אסון האוקראינים היו ניצבים בפני שאלה קשה איך אפשרו התכנסויות של אלפי אנשים בחדר אחד, וגם אם היה להם איזה אינטרס שיפגעו כמה שיותר אנשים ממתקפה רוסית כדי לעשות כותרות בעולם נגד רוסיה, לפחות החיילים היו אמורים להיות דרוכים ולא לדפדף באדישות בסמארטפון.

נערך לאחרונה ב:

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
ההסבר פשוט, המכ"ם האוקראיני לא מספיק מפותח כמו בארץ בשביל לזהות את המיקום של פגיעת הטיל ולכן האזעקה מופעלת ברדיוס מאוד נרחב.
אחרי שבמשך תקופה למרות כל האזעקות לא היו נפילות באזור אומן, זה הביא למסקנה שהטילים לא מכוונים לאזור וממילא אין ממה לחשוש.
לא מדוייק
בארץ מתמודדים עם פחית שמהרגע שהיא משוגרת אפשר לחשב בדיוק לאיפה תיפול
שם מדובר בטילי שיוט וכטבמי"ם שאי אפשר לדעת איפה ינחתו אלא רק כיוון כללי
לכן אם טיל יוצא מחצי האי קרים לכיוון צפון צריך להפעיל אזעקה בטווח של מאות קילומטרים משם ואם מפציץ רוסי עולה לאוויר יש אזעקות גם בלבוב.
אם ח"ו יכנס מטוס של אוייב למרחב האוירי של ישראל יהיו אזעקות ממטולה ועד אילת.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לא מדוייק
בארץ מתמודדים עם פחית שמהרגע שהיא משוגרת אפשר לחשב בדיוק לאיפה תיפול
שם מדובר בטילי שיוט וכטבמי"ם שאי אפשר לדעת איפה ינחתו אלא רק כיוון כללי
לכן אם טיל יוצא מחצי האי קרים לכיוון צפון צריך להפעיל אזעקה בטווח של מאות קילומטרים משם ואם מפציץ רוסי עולה לאוויר יש אזעקות גם בלבוב.
אם ח"ו יכנס מטוס של אוייב למרחב האוירי של ישראל יהיו אזעקות ממטולה ועד אילת.
אוקיי, אז העניין הוא לא הדיוק, אלא סיבה אחרת למה מופעלת אזעקה ברדיוס כ"כ רחב, בכל מקרה לגופו של עניין זה לא אומר שהטילים מכוונים כלפי אומן.

נתן ברגר

משתמש צעיר
אוטומציה עסקית

תוכן ותמיכה

משתמש צעיר
D I G I T A L
_שתפו בכל הקבוצות של אנ"ש_

*באי ציון רבינו הקדוש באומן מתחננים לעזרתך, אל תעמוד מנגד!*

מאירים את ציון רבי נחמן מברסלב:

כבר שבוע ימים שאין אספקת חשמל סדירה בציון רבי נחמן מברסלב, שבוע ימים בהם הציון מחובר למערכת החשמל רק מספר שעות בודדות ולעיתים רק 2-3 שעות ביממה.

על מנת להתמודד עם הפסקות החשמל, ועם חוסר היכולת להפעיל את החימום דווקא עם תחילת החורף האוקראיני הקפוא, הנהלת הציון רבנו זיע"א פתחו בפרויקט חירום לרכישת גנרטור איכותי בעל יכולת יצור חשמל גבוהה, שתספק את כל צרכי החשמל במתחם ציון רבינו הקדוש באומן.

במטרה לחסוך בעלויות ההפעלה לטווח הארוך ולייעל את החימום, מתכוננים בהנהלת הציון לרכוש גם מערכות חימום מיוחדות הפועלות על עץ, שעלות הפעלתן זולה משמעותית מעלות הפעלת גנרטור, שכן הגנרטורים מופעלים על דלקים, שעלותם באוקראינה זינקה בפראות מאז תחילת המלחמה ולעתים אף קשה מאוד להשיגם.

*אל תשאירו את באי ציון רבינו זיע"א - אנשי הצדיק לקפוא בכפור האוקראיני העז, בידינו הדבר!*

קהילות - קשר:

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה