דרוש מידע לרפא את הלב...

משה שאחא

משתמש פעיל
איך שהבנתי במקרה הנ"ל מדובר יותר בייסורי מצפון של האמא מאשר שהילד נפגע ולכן הגבתי כפי שהגבתי
א"כ זה משהו אחר אבל עדיין אם כך מרגישה האמא צריך לבדוק גם מה עם הילד (ושוב פעם תלוי בגיל של הילד) כי אמא מרגישה מה שעובר על הילד ולפעמים הילד לא אומר כלום אבל בלב כפי הכותרת צריך לרפא את הלב כמובן לא צריך להכנס לחרדות מכך רק להיות עירניים גם לילד

ZX

משתמש פעיל
ועם כל הכבוד למנחי הורים לא כל החכמה נתונה להם וגם הורים מן השורה יש להם טיפה חכמת חיים
מתנצל!
לא התכוונתי לפגוע!
(ולא צריך לזלזל;))
אבל להחליט שצריך לשבת עם הילד..... ושוב כמו שנאמר לעיל לא מדו' בגיל ההתבגרות אלא בילד קטן.
אז במקרה של ילד קטן כתבתי את דעתי מתוך נסיוני האישי.

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מתנצל!
לא התכוונתי לפגוע!
(ולא צריך לזלזל;))
אבל להחליט שצריך לשבת עם הילד..... ושוב כמו שנאמר לעיל לא מדו' בגיל ההתבגרות אלא בילד קטן.
כתבו בן כמה הילד?

משה שאחא

משתמש פעיל
מתנצל!
לא התכוונתי לפגוע!
(ולא צריך לזלזל;))
דבר ראשון לא תכוונתי חלילה לזלזל הייתה הרגשה מההדגשה שאתם מנחי הורים שזה הסיבה שמה שנאמר נמחק לכן נכתב מה שנכתב אבל חלילה לא מזלזול בעבודת קודש
דבר שני לא החלטתי אפשר לראות בניסוח העלתי את זה כאופציה שתלויה בגיל הילד ובההבנה
ונקודת המוצא של מה שכתבתי שהייתה לי הרגשה מכל ההתכתובות לעיל כאילו החינוך הוא רק בין ההורים ליועצים/מנחים וכדו' והמחשבה שלי שגם הילד צריך להיות בסיפור במידת מה הוא לא עציץ בסופו של דבר הוא עובר וחווה את תוצאות החינוך של ההורים ואני לא חושב שאם הילד יוודע להתנהלות לא נכונה של ההורים שלו בתהליך החינוך שלהם אליו זה יפגע במערכת האמון אולי להפך זה רק יחזק זה יראה את האיכפתיות של ההורים אליו כמובן זה לא אומר שההורים צריכים לשתף בתהליך שהם עושים אבל שיתוף עם הילד אני חושב שזה בהחלט חיובי

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
מהשאלה נראה שהילד קבל חינוך שפגע בו או היה לו קשה וזה שלא באשמתו כי מצד מה שהוא עשה היה מגיע לו התנהגות אחרת או שהתנהגות ההורים היתה לקויה ולכן ההורים חושבים שכעת הם צריכים להתנהג לילד בצורה של פיצוי מתוך ייסורי מצפון וזה יתן לו תמורה על מה שהם עשו
יש לציין שודאי שאסור לפגוע בילד ואכן צריך גם לפייס אותו במידה שהוא פגוע אבל כאשר הילד לא פגוע אלא היתה התנהלות שגויה כלפיו צריך לתקן את הדרך ואת ההתנהלות ולהתנהג בצורה תקינה אבל אסור להתנהג אליו בכפפות של משי בגלל העבר אלא כעת למחוק את העבר ולהתחיל מציאות חדשה כי התנהגות לילד בצורה תקינה שהיא החינוך הטוב ביותר בשבילו היא מה שמגיע לו והתנהגות חורגת מהמציאות הנכונה בגלל שיקולים שגויים גם אם הם מגיעים מרצון להטיב לילד ולפצות אותו תגרום לחינוך לקוי ולכן עדיף מכאן ולהבא להתנהג אליו רגיל
כאשר לילד יש עמדה שממנה יש לו כח על ההורים אז ההורים כלל לא יכולים לחנך אותו ואז זה העונש הכי גדול כלפיו

ZX

משתמש פעיל
כתבו בן כמה הילד?
כתוב בפתיחת השרשור ילד קטן.
דבר ראשון לא תכוונתי חלילה לזלזל הייתה הרגשה מההדגשה שאתם מנחי הורים שזה הסיבה שמה שנאמר נמחק לכן נכתב מה שנכתב אבל חלילה לא מזלזול בעבודת קודש
דבר שני לא החלטתי אפשר לראות בניסוח העלתי את זה כאופציה שתלויה בגיל הילד ובההבנה
ונקודת המוצא של מה שכתבתי שהייתה לי הרגשה מכל ההתכתובות לעיל כאילו החינוך הוא רק בין ההורים ליועצים/מנחים וכדו' והמחשבה שלי שגם הילד צריך להיות בסיפור במידת מה הוא לא עציץ בסופו של דבר הוא עובר וחווה את תוצאות החינוך של ההורים ואני לא חושב שאם הילד יוודע להתנהלות לא נכונה של ההורים שלו בתהליך החינוך שלהם אליו זה יפגע במערכת האמון אולי להפך זה רק יחזק זה יראה את האיכפתיות של ההורים אליו כמובן זה לא אומר שההורים צריכים לשתף בתהליך שהם עושים אבל שיתוף עם הילד אני חושב שזה בהחלט חיובי
הבנתי מקבל! אני לא מוחק אף דעה!
{אני חושב שאדם שהוא איש מקצוע, מתוך נסיון, הוא רואה בצורה קצת יותר רחבה את הסיטואציות ולכן כתבתי בתור איש מקצוע ולא בתור שליטה על דעות של אחרים או משהו כזה}

מעגלת פינות

משתמש פעיל
איך אני מגיעה לשיעורים שלו?
מדובר בקורס בתשלום

הדסההה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

יוסף וייס

משתמש חדש
מה שהיה היה העיקר להתחיל מהתחלה
להתייעץ ולשמוע שיטות של רבנים יכול מאוד מאוד לעזור ויש מכל הסוגים בקול הלשון
ולגבי סליחה זה תלוי עם זה התנהגות ספציפית של ההורים כגון צעקה או סטירה שאתם חושבים שטהייתם
לא יקרא שום נזק מלהגיד טעייתי

מלי רקפת

משתמש מקצוען
איך מפיסיים ילד קטן-על חינוך שגוי שניתן לו?
אני אכולה ומיוסרת,
אין לי ניסיון בחינוך ילדים בכלל -והתחלתי לקרוא וללמוד קצת -
אני ממש מתחרטת על כל מיני תקריות מהעבר,
האם יש דרך למחוק ולתקן?

וכן אשמח לשמוע המלצות על ספרים טובים בנושא.
תודה רבה!
אחרי סיפור כזה, שאמנם לא שמענו הרבה פרטים
אבל בשום אופן לא ללכת על שיטת שרמן ודומותיה
הם שיטות שעובדות בצורה מאד קשוחה, ויכולות להיות טראומטיות לילדים
מומלץ מאד להקשיב לרב יעקובזון שהוא מאד מאוזן ואמן בנפש הילד

זחלוואי

משתמש צעיר
ספרים מצוינים על חינוך ילדים:
"המדריך המלא לחינוך ילדים" הרב זמיר כהן
"אל תחטאו בילד" הרב יחיאל יעקבסון - קצת קשה יותר, צריך בו יותר עיון, אבל מאוד מומלץ
כמו כן יש שיעורים טובים בנושא באינטרנט של הרבנית ורד סיאני בקישור הבא - מאתר קול הלשון:

צריך ללחוץ שם על "חינוך ילדים", יופיעו לך 13 שיעורים.
בהצלחה רבה :)

חיים ואושר

משתמש רשום
תודה לכולם על העידוד והעצות!!!
משתדלת ליישם...
בנתיים נהנית מאד מהקו של הרב זמיר כהן,וכן הרב יעקובזון,
שבעזרתם ד' לא תצא תקלה תחת ידינו

נ.ב לטובת הדיונים ,כמו שכתבתי-מדובר בילד ממש קטן,(3)

אשמח אם משהוא יוכל להסביר מדוע מדגישים כאן שוב שוב לא שרמן?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה