לראותה בלבד - לא מרשה להכין זה מידי קשה לכן!!!:))))

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון כאן
***********************

מיכיוון שאתן תמיד מתלוננות עלי שאני מביאה עוגות קשות להכנה...
וכל השכנועים שלי, שמדובר בשכבות אבל קלות להכנה כל אחת, לשווא.
אז אל תכינו - רק תסתכלו
ותאמרו לי מה דעתכן......

לא עושה חשק לנסות????
וחוצמזה שזה ממש קל קל (היי אמרתי שלא משכנעת יותר...)

אז מה יש לנו כאן?
בסיס קלתית שמכינים בקערה בלי מרגרינה
קרם פסטוקים שמכינים בקערה אחת בכף בלי מקסר
מוס תותים שמכינים בקערה ! (רק מקציפים את הריץ )
וגלסז' - מכינים בקערה ולמקרוגל... ואפשר לוותר עליו - אבל הוא כ"כ מוסיף
וגם- מכינים כמות כפולה ושומרים במקפיא (אצלי-במקפיא יש שאריות גלסז' בכל הצבעים..ואני שולפת .)

חוצמזה אין פה טיפת צבע מאכל- אז לא תכינו??

טוב לא שכנעתי.

אם תרצו להכין אשמח להעתיק את המתכון לכאן.

שבת שלום
IMG_5359.JPG
IMG_5353.JPG
IMG_5367.JPG
 

רוקי

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מיוחד ונראה שווה.
גם לפי התערובות נשמע טעים.
 

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עוגה יפיפיה!! נראה משהו שווה באמת!
אגב את הולכת ומשתדרגת עם הצילומים.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מיכיוון שאתן תמיד מתלוננות עלי שאני מביאה עוגות קשות להכנה...
וכל השכנועים שלי, שמדובר בשכבות אבל קלות להכנה כל אחת, לשווא.
אז אל תכינו - רק תסתכלו
ותאמרו לי מה דעתכן......
די... אני לא מתלוננת יותר! :mad:
השלמתי עם ה"רמה" וזהו
זה נראה מדהים , הצבעים חולמיים ומאד אימאיהים !
והפרח מאז מוסיף -רק חבל שהוא לא אכיל - אם הוא היה אכיל הייתי שמה אותו על העוגה בצד
 

חולי

משתמש סופר מקצוען
אוי נראה ממש מגרה.
האם זה חומרים רגילים או שצריך דברים מיוחדים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@רותי12 זה מהמם!
ושילוב הטעמים מנצח!
אני אישית אשמח לטיפים בעניין הכנת גלסאז', השגת ברק מקסימלי ואופן ההקפאה וההפשרה.
אם אפשר :)
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ת
די... אני לא מתלוננת יותר! :mad:
השלמתי עם ה"רמה" וזהו
זה נראה מדהים , הצבעים חולמיים ומאד אימאיהים !
והפרח מאז מוסיף -רק חבל שהוא לא אכיל - אם הוא היה אכיל הייתי שמה אותו על העוגה בצד
תודה..תודה!
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
@רותי12 זה מהמם!
ושילוב הטעמים מנצח!
אני אישית אשמח לטיפים בעניין הכנת גלסאז', השגת ברק מקסימלי ואופן ההקפאה וההפשרה.
אם אפשר :)
כל הטיפים מפורטים באתר !
בחתימה
ותודה על הפרגונים
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הנה המתכון מעדיפה שמי שיש לה גישה לאתר שלי שתכנס לשם ותגיב ותשאל שם את השאלות.
(למה שלא תהיה גישה עדיין לא מובן לי)
לבצק פריך:
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
1 ביצה
כחצי קילו קמח.

לקרם פיסטוקים:
80 גרם שמן
100 גרם אבקת סוכר
60 גרם שקדים טחונים
60 גרם פיסטוקים טחונים
10 גרם קורנפלור
1 ביצה
2 כפיות מחית פיסטוק

למוס תותים:
5 גרם ג'לטין
25 מ"ל מים
2 ביצים
3 חלמונים
50 גרם סוכר
290 גרם מחית תותים
100 גרם שמן
250 מ"ל שמנת ריצ
מעט צבע מאכל ורוד (לא חובה)

לגלסאז' ורוד:

9 גרם ג'לטין
45 מ"ל מים
50 מ"ל מים
100 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה .
70 מ"ל חלב (אפשר לגרסה פרווה להכין מחלב סויה או אורז)
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק(שוב אפשר פרווה)
מעט צבע מאכל אדום/ ורוד
בצק פריך:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד שמן סוכר ביצה ומערבלים עד לתערובת קרמית.
  2. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מחכים שהגוש יתאחד והקערה "תתנקה" לגמרי.לא לעבד יותר מידי. כמה שפחות.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים ומשטחים לדיסקית.
  4. עוטפים בנילון נצמד ומצננים את הבצק במשך כ-1 שעה במקרר.
קרם פיסטוקים:

  1. במעבד מזון מניחים יחד שמן, אבקת סוכר, שקדים טחונים ופיסטוקים וטוחנים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים קורנפלור, ביצה ומחית פיסטוק וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. שומרים בטמפרטורת החדר עד האפייה.
  3. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר התבנית ומרפדים את הדפנות בפסי בצק ישרים ליצירת שוליים יפים.
  4. דוקרים את הקלתית במזלג.
  5. מצננים אותה במשך כ-1/2 שעה במקפיא.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. ממלאים את הקלתית בקרם פיסטוקים עד לכ-3/4 מגובה הדופן.
  8. אופים במשך כ-רבע שעה, או עד שהבצק מזהיב והקרם תופח.
  9. מצננים .
מוס תותים:
  1. מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד ביצים, חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
  3. בינתיים מביאים לרתיחה מחית תותים.
  4. יוצקים כ-1/3 מכמות מחית התותים הרותחת לתוך תערובת הביצים, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את תערובת הביצים בחזרה לסיר עם שאר המחית החמה וממשיכים לערבב ולבשל על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה ל-82-84 מעלות.
  6. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לקרם התותים. מוסיפים שמן ומערבבים היטב .
  7. מסננים את הקרם שנוצר ומצננים במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  8. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם התותים בעדינות.
  9. יוצקים את מוס התותים לתבנית או רינג עגול בקוטר הקלתית או מעט קטן ממנה. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה.
  10. מקפיאים את המוס במשך כ-3 שעות .
גלסאז' ורוד:

  1. מערבבים ג'לטין ומים בקערית קטנה ומניחים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופג את כל הנוזלים.
  2. מניחים מים, סוכר וגלוקוזה בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן. טורפים היטב .
  4. מוסיפים חלב ומערבבים היטב.
  5. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת תוך כדי טריפה נמרצת. מוסיפים צבע מאכל.(שומרים מעט מהגלסז' הלבן ללא צבע)
  6. מסננים את הגלסאז' ומניחים לו להתקרר לטמפרטורה של כ-30-35 מעלות.
  7. מחלצים את עיגול המוס הקפוא ומניחים על גבי רשת.
  8. מצפים את המוס בגלסז' הורוד "וזורקים" מעל גלסז' לבן
  9. מניחים לציפוי להתייצב כ-5 דקות במקרר.
 

קלרינט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
WOW
מרשים כל כך!
איזה טקסטורה יפה של שיש נוצרה לך... מדהים!
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מוכשרתת!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק לא

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּךָ יְהוָה חָסִיתִי אַל אֵבוֹשָׁה לְעוֹלָם בְּצִדְקָתְךָ פַלְּטֵנִי:ג הַטֵּה אֵלַי אָזְנְךָ מְהֵרָה הַצִּילֵנִי הֱיֵה לִי לְצוּר מָעוֹז לְבֵית מְצוּדוֹת לְהוֹשִׁיעֵנִי:ד כִּי סַלְעִי וּמְצוּדָתִי אָתָּה וּלְמַעַן שִׁמְךָ תַּנְחֵנִי וּתְנַהֲלֵנִי:ה תּוֹצִיאֵנִי מֵרֶשֶׁת זוּ טָמְנוּ לִי כִּי אַתָּה מָעוּזִּי:ו בְּיָדְךָ אַפְקִיד רוּחִי פָּדִיתָה אוֹתִי יְהוָה אֵל אֱמֶת:ז שָׂנֵאתִי הַשֹּׁמְרִים הַבְלֵי שָׁוְא וַאֲנִי אֶל יְהוָה בָּטָחְתִּי:ח אָגִילָה וְאֶשְׂמְחָה בְּחַסְדֶּךָ אֲשֶׁר רָאִיתָ אֶת עָנְיִי יָדַעְתָּ בְּצָרוֹת נַפְשִׁי:ט וְלֹא הִסְגַּרְתַּנִי בְּיַד אוֹיֵב הֶעֱמַדְתָּ בַמֶּרְחָב רַגְלָי:י חָנֵּנִי יְהוָה כִּי צַר לִי עָשְׁשָׁה בְכַעַס עֵינִי נַפְשִׁי וּבִטְנִי:יא כִּי כָלוּ בְיָגוֹן חַיַּי וּשְׁנוֹתַי בַּאֲנָחָה כָּשַׁל בַּעֲוֹנִי כֹחִי וַעֲצָמַי עָשֵׁשׁוּ:יב מִכָּל צֹרְרַי הָיִיתִי חֶרְפָּה וְלִשֲׁכֵנַי מְאֹד וּפַחַד לִמְיֻדָּעָי רֹאַי בַּחוּץ נָדְדוּ מִמֶּנִּי:יג נִשְׁכַּחְתִּי כְּמֵת מִלֵּב הָיִיתִי כִּכְלִי אֹבֵד:יד כִּי שָׁמַעְתִּי דִּבַּת רַבִּים מָגוֹר מִסָּבִיב בְּהִוָּסְדָם יַחַד עָלַי לָקַחַת נַפְשִׁי זָמָמוּ:טו וַאֲנִי עָלֶיךָ בָטַחְתִּי יְהוָה אָמַרְתִּי אֱלֹהַי אָתָּה:טז בְּיָדְךָ עִתֹּתָי הַצִּילֵנִי מִיַּד אוֹיְבַי וּמֵרֹדְפָי:יז הָאִירָה פָנֶיךָ עַל עַבְדֶּךָ הוֹשִׁיעֵנִי בְחַסְדֶּךָ:יח יְהוָה אַל אֵבוֹשָׁה כִּי קְרָאתִיךָ יֵבֹשׁוּ רְשָׁעִים יִדְּמוּ לִשְׁאוֹל:יט תֵּאָלַמְנָה שִׂפְתֵי שָׁקֶר הַדֹּבְרוֹת עַל צַדִּיק עָתָק בְּגַאֲוָה וָבוּז:כ מָה רַב טוּבְךָ אֲשֶׁר צָפַנְתָּ לִּירֵאֶיךָ פָּעַלְתָּ לַחֹסִים בָּךְ נֶגֶד בְּנֵי אָדָם:כא תַּסְתִּירֵם בְּסֵתֶר פָּנֶיךָ מֵרֻכְסֵי אִישׁ תִּצְפְּנֵם בְּסֻכָּה מֵרִיב לְשֹׁנוֹת:כב בָּרוּךְ יְהוָה כִּי הִפְלִיא חַסְדּוֹ לִי בְּעִיר מָצוֹר:כג וַאֲנִי אָמַרְתִּי בְחָפְזִי נִגְרַזְתִּי מִנֶּגֶד עֵינֶיךָ אָכֵן שָׁמַעְתָּ קוֹל תַּחֲנוּנַי בְּשַׁוְּעִי אֵלֶיךָ:כד אֶהֱבוּ אֶת יְהוָה כָּל חֲסִידָיו אֱמוּנִים נֹצֵר יְהוָה וּמְשַׁלֵּם עַל יֶתֶר עֹשֵׂה גַאֲוָה:כה חִזְקוּ וְיַאֲמֵץ לְבַבְכֶם כָּל הַמְיַחֲלִים לַיהוָה:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הבעות פנים • אתגר 57

לוח מודעות

למעלה