לקראת תשע''ו

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י טובהלה;1580665:
מתכון מנצח מלבית לפני כמה שנים...

תמיד תמיד נחטף
להזכיר לאורחים שזה לא "מזונות"
עוגת שכבות מועשרת
בסיס
10 חלמונים
כוס סוכר
4 ס. וניל
1/2 1 כוסות שמן
1 א. אפיה
3 כוסות קמח
שוקולד
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
קצף
10 חלבונים
1 כוס סוכר
מיץ מ 1/2 לימון
1 כוס אגוזים קצוצים
1 כף גדושה קקאו

הוראות הכנה
בסיס
שימי חלמונים בקערת הקצפה והקציפי עם הסוכר. הוסיפי ס. וניל. שמן.א. אפיה.וקמח תפו“א והקציפי לקבלת עיסה נוזלית רפדי תבנית גדולה וצקי לתוכה את העיסה בעזרת מרית רטובה החליקי לשכבה אחידה לאפות 180°C
20 דק‘ הוציאי וקררי
הכיני את שכבת השוקולד בשלי בסיר קקאו סוכר ומים הרתיחי על להבה בינונית הסירי מהאש וצנני צקי את הסיר מעל הבסיס האפוי
הכיני את שכבת הקצף הקציפי 10 חלבונים תוך כדי הוספת הסוכר עד לקבלת קצב יציב הוסיפי לקצף מיץ לימון אגוזים וקקאו וערבלי קלות מרחי את הקצף בעזרת מרית על שכבת הקקאו והמשיכי לאפות 180°C
25 דק‘ בדקי בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה.
באמת נראית עוגה משובחת!
תודה! תודה!
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גולדס;1580653:
בכיף:)
אנחנו תמיד אוהבים אורחים!

ועוד הרבה מצוות וחסדים. אנשים לא יודעים איזה לב זהב מסתובב כאן!
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1580607:
מה שהיה אצלנו:
עוגת קינמון מדהימה במתכון שאחותי המציאה, ועוגת דבש.
חני

אשמח לאלו!
 

השראה

משתמש רשום
סירופ תפוז לימון

לסחוט 2 תפוזים ולימון אחד
להרתיח בסיר עם 2 כוסות סוכר

למהול במים לפי הטעם.

המיץ קצר מחמאות מכולם.

עוגת קפה
10 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 או 1/3 כוס קפה נמס
כוס שמן

מפרידים את הביצים.
מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר
מקציפים את החלמונים עם החצי השני של כמות הסוכר.
מוסיפים לחלמונים את השמן, הקפה והקמח. מערבבים היטב.
מאחדים בתנועות עטיה את שתי התערובות.

מוצלח במיוחד!

עוף בבצל ויין

מטגנים 3 בצלים עד שמשחים
מטגנים את הכרעיים כמה דקות
מוסיפים מלח, 3/4 כוס יין ו2 כפות דבש.

מבשלים על אש נמוכה עד שהעוף רך.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לצ'ו קישואים
אגרול סיני
קרם נוגט
גולש בקר ותפו"א
קצפיות מאוד מוצלחות (אפשר בצבעוני מסלק)
קציצות בשר

אשמח לתת מתכונים
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שושיה;1580977:
לצ'ו קישואים
אגרול סיני
קרם נוגט
גולש בקר ותפו"א
קצפיות מאוד מוצלחות (אפשר בצבעוני מסלק)
קציצות בשר

אשמח לתת מתכונים
אשמח מאד לקבל!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לצ'ו קישואים:

2 בצלים קצוצים
4 קישואים גדולים
2 עגבניות בשלות (לאלו שלא משתמשים ברסק עגבניות מוכן- עוד 4 עגבניות טחונות היטב)
1 גמבה חתוכה לקוביות
2\1 כוס רסק עגבניות
סוכר
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומערבבים מוסיפים את הגמבה ומערבבים, מוסיפים את הקישואים וממליחים, מנמיכים את האש מאדים את הירקות עד שיוצאים הרבה נוזלים, מוסיפים את רסק העגבניות\העגבניות המרוסקות ומתבלים, מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד חצי שעה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אגרול סיני:

חומרים:

20 חביתיות (אצלנו מכינים רק מביצה כי לא אוכלים ק.תפו"א)

בצל חתוך לחצאי פרוסות
קישוא גדול חתוך לז'וליאנים
2 גזר חתוכים לז'וליאנים
פטריות פרוסות
1 גמבה פרוסה לפרוסות דקות
4\1 ראש כרוב פרוס לפרוסות דקות
2 כפות סילאן
2 שיני שום
קורט זינגביל
מלח

רוטב חמוץ מתוק:

1 כוס בורשט (חמיצת סלק)
2\1 כוס מיץ לימון
2\1 כוס סוכר
ק.תפו"א להסמכה

הכנה:

מקפיצים את הבצל בשמן 3 דק' מוסיפים את הירקות לפי הסדר כש-3 דק' בין ירק לירק ומקפיצים, מוסיפים את הסילאן, השום, המלח והזינגביל ומכבים את האש, מסננים במסננת את הירקות מהנוזלים.
מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק, ממלאים כל חביתית בירקות בצורת מעטפת ומכניסים לשמן הרותח כשקו התפר כלפי מטה, מטגנים עד להשחמה קלה.

הכנת הרוטב:

מרתיחים בסיר את כל החומרים חוץ מהקמח, אחרי ההרתחה מערבבים את הקמח במעט מים ושופכים לסיר, מערבבים עד להסמכה קלה ומצננים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קרם נוגט:

2\1 ק"ג אגוזי לוז (בונדק) קלופים ומולבנים (ללא הקליפה הדקיקה)
שמן
אבקת סוכר

הכנה:

קולים את האגוזים היטב עד להשחמה, (בצבע עץ)
טוחנים במטחנת תבלינים טחינה דקה ככל האפשר.
במעבד מזון מעבירים שוב טחינה ותוך כדי מוזגים באיטיות את השמן ומוסיפים כמות רצויה של סוכר לפי הטעם, עד הסמיכות הרצויה (קרמית או יותר בצקית)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
גולש בקר:

4 בצלים גדולים קצוצים
1 ק"ג תפו"א קלופים, חתוכים לקוביות
2\1 ק"ג בקר
4 עגבניות מרוסקות
2 גמבה מרוסקות
מלח

הכנה:

מטגנים את הבצל ומוסיפים את הגמבה והעגבניות המרוסקות, מוסיפים את תפו"הא ואת הבקר חתוך לקוביות, מוסיפים מים עד לכיסוי, ממליחים ומבשלים לפחות שעתיים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קצפיות-טוב למי שאוהב להתפצ'קר במטבח...

חומרים:

4 חלבונים
2\1 2 כוסות סוכר

הכנה:

מקציפים ומוסיפים סוכר באיטיות
בעזרת צנטר כוכב מעצבים קצפיות קטנות מאוד ואופים בחום של 90-100 מע' עד שהקצפיות כבר לא מבריקות, מכבים את התנור ומשהים בתוכו עוד 2\1 שעה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קציצות בשר :

2\1 ק"ג הודו נקבה טחון
2\1 ק"ג חזה עוף טחון
4 בצלים גדולים מטוגנים עד להזהבה וטחונים
2 כפיות מחוקות מלח
4 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
1 תפו"א קטן מרוסק

הכנה:
מערבבים את החומרים יוצרים קציצות ומטגנים
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שושיה;1581032:
אגרול סיני:

חומרים:

20 חביתיות (אצלנו מכינים רק מביצה כי לא אוכלים ק.תפו"א)

בצל חתוך לחצאי פרוסות
קישוא גדול חתוך לז'וליאנים
2 גזר חתוכים לז'וליאנים
פטריות פרוסות
1 גמבה פרוסה לפרוסות דקות
4\1 ראש כרוב פרוס לפרוסות דקות
2 כפות סילאן
2 שיני שום
קורט זינגביל
מלח

רוטב חמוץ מתוק:

1 כוס בורשט (חמיצת סלק)
2\1 כוס מיץ לימון
2\1 כוס סוכר
ק.תפו"א להסמכה

הכנה:

מקפיצים את הבצל בשמן 3 דק' מוסיפים את הירקות לפי הסדר כש-3 דק' בין ירק לירק ומקפיצים, מוסיפים את הסילאן, השום, המלח והזינגביל ומכבים את האש, מסננים במסננת את הירקות מהנוזלים.
מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק, ממלאים כל חביתית בירקות בצורת מעטפת ומכניסים לשמן הרותח כשקו התפר כלפי מטה, מטגנים עד להשחמה קלה.

הכנת הרוטב:

מרתיחים בסיר את כל החומרים חוץ מהקמח, אחרי ההרתחה מערבבים את הקמח במעט מים ושופכים לסיר, מערבבים עד להסמכה קלה ומצננים.
מענין מאד1
האם הרוטב מתקבל בסוף מעין ג'לי שקוף סגול?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה!
ממש העשרת אותי במתכונים מקוריים!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא יוצא ג'לי שקוף, אבל כמין רביכה עדינה מאוד יותר קרמי.
 

הצלחה

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיקריות
ריבת בצל מקסימה לכל מיני תבשילים
קלופס אפוי ב-2 צבעים
סלט חזה עוף מוקפץ עם אבוקדו
צלי בקר ובטטות
פשטידות
3 שכבות-תפו''א, בשר, בטטה



אשמח למתכונים!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1580607:
מה שהיה אצלנו:
(בעיקרון אוכל די פשוט וסטנדרטי אבל עם טעם מיוחד של פסח)
מנות ראשונות: חביתיות במלוי פירה ופטריות, כבד (כבד קצוץ - בשבת)
מרקים: מרק עוף עם אטריות מחבתיות, מרק ירקות
עיקריות: בקר בירקות רך וטוב, עוף צלי, עוף בגזר וסלרי, עוף מרוקאי - הכל בסיר, אין לי תנור לפסח!
שניצלים מקמח תפו"א וביצה.
תוספות: תפוחי אדמה בכל גוון וצורה - פירה, צ'יפס, קיגל תפו"א (כנ"ל, בסיר), קוביות בתוך העוף.
וכן - ירקות מאודים, פירה בטטות
קינוחים: גלידת קפה, סורבה (מתכון ממינדי רפלוביץ' - ממש מוצלח!), רסק תפו"ע.
עוגות: מה שהלך הכי טוב השנה - בראוניס של אביגיל מייזליק (כן, בסיר פלא), עוגת קינמון מדהימה במתכון שאחותי המציאה, ועוגת דבש.


אחרי פסח הכנו את המאכלים שהם שרויה שעושים אצל הורי וקשה לי וותר - בלינצעס ממצות, מצהבריי, עוגיות שוקוצ'יפס מקמח מצה.

מתכונים?
מה שעוד לא כתבתי באשכולות אחרים (וגם מה שכן), רק תבקשו...

חני

אפשר בבקשה לקבל את מתכון עוגת הקנמון?
תודותי!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י הצלחה;1581055:
עיקריות
ריבת בצל מקסימה לכל מיני תבשילים
קלופס אפוי ב-2 צבעים
סלט חזה עוף מוקפץ עם אבוקדו
צלי בקר ובטטות
פשטידות
3 שכבות-תפו''א, בשר, בטטה



אשמח למתכונים!
ריבת בצל-גב' לאה מייזל-עתון לבית-לא זוכרת באיזו שנה
1 ק''ג בצל
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס יין יבש
1/4 כוס שמן
קצצי בצל לקוביות קטנות וטגני בשמן לשקיפות
הוסיפי את היתר ובשלי להסמכה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם


עוף בריבת בצל
מרחי את העוף בריבת בצל מכל הצדדים ואפי כחצי שעה
לצד התוספות הגישי כף ריבת בצל ממש סמוך לעוף,
זה הופך את המנה למנת גורמה ממש!

פונדו קבב
1/2 ק''ג בשר בקר טחון
1/2 ק''געוף טחון
2 ביצים
פ.שחור,זנגוויל,קנמון-לבחירה
בצל קטן מרוסק
ההכנה
*ערבבי את כל החמרים
*צרי כדורים אובליים והשחילי על שיפודים כדור או שניים, אפשר בין לבין להשחיל כמה רצועות פלפל בכל מיני צבעים לשיפור המראה והטעם
*חממי תנור ל190 וצלי את השיפודים תוך כדי הפיכה מפעם לפעם לצבע שזוף ומעט חרוך
*שימי בקערית פיירקס כוס ריבת בצל, הוסיפי 1/4 כוס יין מתוק ושמינית כוס מיץ לימון
ערבבי חזק לקבלת רוטב סמיך, שימי לכמה דק' בתנור
*את קערית הפיירקס עם רוטב הבצל הניחי במרכז השולחן, וכל סועד נוטל שיפוד קבב וטובל בריבה


מוקפצים מכסיקניים עם ריבת בצל
החמרים
4 חזות עוף חתוכים לקוביות
4 כבדי עוף '' ''
1 גזר-חתוך לרצועות
1 פלפל אדום- ''
1 גבעול סלרי-קצצי לקוביות
1/2 כוס יין אדום יבש
פפריקה חריפה למשתמשים
ההכנה
*חממי שמן במחבת והקפיצי את הירקות לכמה דק',הוציאי
*הקפיצי את קוביות העוף עד לשינוי הצבע,
הוסיפי כבדים, תבלינים, יין וירקות מוקפצים+2 כפות ריבת בצל
בשלי כמה דק' לספיגת הטעם
*הגישי לצד עלי חסה וכמובן תפו''א
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י yudb;1580680:
ועוד הרבה מצוות וחסדים. אנשים לא יודעים איזה לב זהב מסתובב כאן!

הסמקתי לגמרי...:eek:
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה