לקראת תשע''ו

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי כדאי עכשיו לשתף במתכונים מוצלחים של פסח:
מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, פשטידות, קינוחים וממתקים?
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
מנת פתיחה שהייתה מוצלחת ביותר ב"ה: 3 כדורים של סלטים - סלט ביצים, סלט אבוקדו וסלט ביצים בטעם כבד.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
רעיון מוצלח!
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
חביתיות במילוי כבד-
חצי כוס קמח תפו"א
ביצה שלימה
רבע כוס שמן
קורט מלח
3-4 אגוזים
טוחנים הכל יחד כולל האגוזים
מילוי כבד-
מטגנים כבד עם בצל ביחס שווה
מוסיפים ביצים קשות וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק
רוטב
מערבבים היטב בצל מטוגן עם מעט קמח תפו"א
מוסיפים מים רותחים וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם סמיך ללא גושים.
 

דסיש

משתמש רשום
עוגת שוקולד ואגוזים (שרויה) שקצרה מחמאות

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
6 כפות סוכר
6 ביצים
6 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
6 כפות שמן
50 גרם קוקוס
150 גרם אגוזים קצוצים דק
150 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ’יפס קטנים (השתמשתי ב100 גרם שוקולד)
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים דק (לא השתמשתי)
אבקת סוכר לקישוט

+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
+ מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקצף בהיר, אוורירי ותפוח.
+ מערבבים קמח מצה עם שמן, קוקוס, אגוזים, שוקולד ומשמשים בקערה. מקפלים פנימה את הקצף בשלוש ארבע פעמים ויוצקים לתבנית.
+ אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה עשויה וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מאבקים באבקת סוכר.




המתכון נלקח מהאתר על השולחן :
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=544&ArticleID=11548
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י דסיש;1578152:
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
6 כפות סוכר
6 ביצים
6 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
6 כפות שמן
50 גרם קוקוס
150 גרם אגוזים קצוצים דק
150 גרם שוקולד קצוץ או שוקולד צ’יפס קטנים (השתמשתי ב100 גרם שוקולד)
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים דק (לא השתמשתי)
אבקת סוכר לקישוט

+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
+ מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקצף בהיר, אוורירי ותפוח.
+ מערבבים קמח מצה עם שמן, קוקוס, אגוזים, שוקולד ומשמשים בקערה. מקפלים פנימה את הקצף בשלוש ארבע פעמים ויוצקים לתבנית.
+ אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה עשויה וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מאבקים באבקת סוכר.




המתכון נלקח מהאתר על השולחן :
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=544&ArticleID=11548
האם השוקולד הכרחי?
 

ניקול

משתמש מקצוען
קינוח פשוט אבל היה טעים מאד
רסק תפוחים!
ורסק תפוחים שהוספתי לו קיוי מרוסק (ועוד קצת סוכר)

היה מאד יפה באותו כלי!

אם משיגים תותים של בודק, אפשר לעשות רסק שלישי של תפוחים עם תותים!!


כנ"ל גלידה-
עשיתי גלידת קיוי לפי המרשם של אביגיל מייזליק (בספרה הפסחי)
אבל במקום תותים, שמתי קיוי מרוסק.
לשנה הבאה, בעזרת השם- אקנה תותים של חב' בודק!


לגבי עוגות,
בספר של אביגיל מייזליק יש עוגת קוקוס תפוז מעולה שתמיד מצליחה לי. ממליצה.
וגם העוגת שיש שוקו קוקוס היתה מוצלחת
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י דסיש;1578214:
כי במתכון יש רק 6 כפות סוכר

אולי אנסה עם תוספת סוכר
כי גם את קמח המצה תכננתי להחליף לקמח תפו''א
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מנה ראשונה
טיגנתי חביתיות קטנות
הכנסתי כל אחת לשקע של תבנית קאפ קייק
זילפתי פירה תפו''א בצנתר
ואפיתי רק להזהבה
הגשתי עם רוטב
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי כמה וכמה מומלצים, אשתדל לתת מתכונים בהתאם לדרישות:

מנה ראשונה:
כובעים או סלסלאות מחביתיות במילוי כבדים או ירקות מוקפצים וחזה עוף
שכבות בטטה ותפו"א בביתיות עם רוטב כבדים/ בקר/ פטריות

דגים:
סלמון באגוזים
סלמון במעטפת פלפל ושקדים
מושט בירקות

מרקים:
מרק ירקות,
מרק דלעת
מרק קישואים

מנות עיקריות:
שניצל שקדים,
חזה עוף במיץ תפוזים ויין - מעולה
עוף במלח גס
חזה עוף ממולא בירקות

תוספות:
פריטטה תפו"א וקישואים
שיפודי ירקות
רולדת תפוא במלית פטריות ושקדים

מנות אחרונות:
מוס שוקולד
ליפתן תותים
אגס ביין

מתוקים:
קוקוסיות
עוגיות קקאו ענקיות - ללא קמח תפו"א
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גולדס;1578295:
יש לי כמה וכמה מומלצים, אשתדל לתת מתכונים בהתאם לדרישות:

מנה ראשונה:
כובעים או סלסלאות מחביתיות במילוי כבדים או ירקות מוקפצים וחזה עוף
שכבות בטטה ותפו"א בביתיות עם רוטב כבדים/ בקר/ פטריות

דגים:
סלמון באגוזים
סלמון במעטפת פלפל ושקדים
מושט בירקות

מרקים:
מרק ירקות,
מרק דלעת
מרק קישואים

מנות עיקריות:
שניצל שקדים,
חזה עוף במיץ תפוזים ויין - מעולה
עוף במלח גס
חזה עוף ממולא בירקות

תוספות:
פריטטה תפו"א וקישואים
שיפודי ירקות
רולדת תפוא במלית פטריות ושקדים

מנות אחרונות:
מוס שוקולד
ליפתן תותים
אגס ביין

מתוקים:
קוקוסיות
עוגיות קקאו ענקיות - ללא קמח תפו"א
אם רק לא יקשה עלייך אשמח כמובן להכל!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
סלטים
סלט קולורבי
סלט גפרורי סלק, גזר בצל סגול וחסה
סלט צנון, תפוח,
מתבל חזרת לבן ליד הדגים
מרקים
מרק בצל בשרי
מרק שרשים לבן פרווה
מנות פתיחה
רולדת תפו''א במילוי שאריות עוף/בשכבות
חביתיות כנ''ל
רולדת תפו''א במילוי אגוזים ובצל
רולדת גזר במילוי תפו''א
רוטב שורש סלרי
תוספות:
בצל וקולורבי מאודה+אטריות פסחיות
עיקריות
ריבת בצל מקסימה לכל מיני תבשילים
קלופס אפוי ב-2 צבעים
סלט חזה עוף מוקפץ עם אבוקדו
צלי בקר ובטטות
פשטידות
3 שכבות-תפו''א, בשר, בטטה
פשטידה לטשולנט
קינוחים ארשום בל''נ יותר מאוחר
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חדוי כנרת;1578302:
אם רק לא יקשה עלייך אשמח כמובן להכל!

אשתדל, אבל תצייני מה הכי מעניין אותך
חלק מהמתכונים כתובים, אבדוק אם הם לא נגנזו כבר...
מנות ראשונות:
כובעי חביתיות ממולאים בכבדים או ירקות מוקפצים וחזה עוף-
מטגנים חבתיות במעט שמן (מתכון מצוין: 6 ביצים, 1/2 1 כוסות קמח תפו"א, 2/3 2 כוסות מים, 1 כפית מלח) מקררים את החביתיות, מרפדים אותן בתבנית ח"פ אישית ואופים 10-15 דקות עד להתקשות קלה והזהבה.
מלית כבדים:
מטגנים הרבה בצל עד להשחמה, מוסיפים קוביות כבדים וממשיכים לאדות, מוסיפים יין מתוק, מלח ופלפל שחור, ממתינים עד להספגות היין בכבדים. ממלאים את הסלסלאות ומגישים
מלית ירקות (אני לא יודעת במה אתם נוהגים להשתמש)
מקפיצים:
פרוסות דקיקות של סלרי,
רצועות גזר וקישואים (קילפתי במקלף ואח"כ חתכתי לרצועות דקות)
רצועות פלפל
רצועות כרוב
רבעי פטריות
קוביות חזה עוף.
מתבלים במלח ופלפל ומרק עוף
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שכבות תפוא ובטטות:
מטגנים חביתיות, מצננים.
במקביל - מבשלים תפו"א ובטטות בסירים נפרדים, מועכים לפירה (הוספתי תפו"א אחד לבטטות כדי לתת יציבות) מוסיפים בצל מטוגן, מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים בשכבות:
חביתית, פירה תפו"א, חביתית, פירה בטטה, חביתית, פירה תפו"א ומסיימים בחביתית.
חותכים למשולשים - כמו פיצה ומגישים עם רוטב כבדים/ רוטב מהבקר.
קל ומרשים!
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סלמון באגוזים:
4 כפות מיונז
1 כפית מיץ לימון
מעט מלח
אגוזים טחונים

מערבבים מיונז, מיץ לימון ומלח.
טובלים כל פרוסת דג בתערובת - מכל הכיוונים ואח"כ באגוזים, אופים 20 דקות
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גולדס;1578364:
שכבות תפוא ובטטות:
מטגנים חביתיות, מצננים.
במקביל - מבשלים תפו"א ובטטות בסירים נפרדים, מועכים לפירה (הוספתי תפו"א אחד לבטטות כדי לתת יציבות) מוסיפים בצל מטוגן, מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים בשכבות:
חביתית, פירה תפו"א, חביתית, פירה בטטה, חביתית, פירה תפו"א ומסיימים בחביתית.
חותכים למשולשים - כמו פיצה ומגישים עם רוטב כבדים/ רוטב מהבקר.
קל ומרשים!
וואו, הרגע רציתי לבקש גם את זה!
בכל מקרה איני חוזרת בי, אני ממש מעונינת בכל!
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סלמון במעטפת פלפלים ושקדים.
מערבבים שום כתוב, עשבי תיבול ומעט יין, שמן זית, משרים את הדגים ללילה.
קולים פלפלים בתנור עד להשחמה קלה, מכניסים לשקית וסוגרים - הפלפלים מזיעים ואפשר לקלף אותם בקלות, מקלפים, חותכים לפי רוחה הדג.
מניחים את מנוד הדג (פילה) בתבנית, מעליהן את הפלפלים, מורחים מלמעלה מעט מהמשרה, אופים מכוסה 15 דקות.
פותחים את הכיסוי, מפזרים שקדים קצוצים בנדיבות ומעט מלח. אופים 5 דקות נוספות.
נראה מליון דולר והטעם - עוד יותר!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה